Благовесник Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Ali da bi se neko uvrstio u sinaksar svetih bitno je i kojoj je crkvi pripadao. Mučeništvo tih ljudi ističe ona crkva čiji su oni bili članovi. Ima izuzetaka. Na primer, Sveti Isak Sirijski (Ninevljanski), koga je izrodila tzv. nestorijanska crkva, tacnije Asirska Crkva istoka, ciji je sapričasnik bio. Svakako, izuzeci nisu i ne smeju biti pravilo. Cak bi bilo i smesno da mi ove iz tzv. monofizitske crkve uvrstavamo u spisak Svetitelja. Ламех, Јанко, verum est in beer and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Pa ako neko umre i neće se odreći nekog svog verovanja, znači da ako veruje u to, ali bitno je zbog koje ličnosti on strada, a ne zarad kog učenja... crkvi je bitno i učenje, jer ako ona prihvati mučeništvo nekog ko negira npr bozanstvo Sina, to može izgledati kao da je prihvatila i njegovo učenje. ali pričati da je neko lažni mučenik jer nije verovao kako nalaže crkva a jako voleo hrista, toliko da život dao za njega je drsko po meni. Ja nemam neko misljenje na ovu temu. Ali ako je tako mozemo li onda priznati i Stepinca i Pavelica kao mucenike jer su i oni stradali u ime te iste licnosti? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Ja nemam neko misljenje na ovu temu. Ali ako je tako mozemo li onda priznati i Stepinca i Pavelica kao mucenike jer su i oni stradali u ime te iste licnosti? Ко је страдао Христа ради? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Не верују они да он има једну вољу, него да има две природе у теорији, тј. да су обе присутне у Христу али да је људска она која своја својства и дејство препушта божанској. Другим речима (можда јасније) да је људска природа прилично пасивизирана и подвргнута божанској. Da, pisalo se o tome... Da jos pojasnim - ispovedaju obe prirode (sustine) u Hristu, sa svim svojstvima obeju priroda... medjutim, svojstva ljudske prirode se pokoravaju bozanskoj (tj. svojstvima i prirodi koju ima od Oca). Jos bukvalnije nacrtano da bukvalnije ne moze: Teorijski su prisutne obe prirode, ali prakticno ne mogu se razlikovati, u smislu da je dovde bozanska a odavde covecanska ili pola je covek pola Bog. Ne, oni kazu Bogocovek. A mi? verum est in beer, Ламех, Јанко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Ко је страдао Христа ради? Da, po njihovom oni su isto stradali radi Hrista. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Da, po njihovom oni su isto stradali radi Hrista. Наравно да не. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Наравно да не. :good2: Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Разне топле воде, могу да доведу до комфора у Истини илити Праведности исповедања Христа. Овде треба поставити јасно питање, пред васцелим Хришћанским светом... Да ли је било Христа у тим мученицима који су пострадали или није било? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zdravko Vokić Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 http://dc524.4shared.com/img/UvsZujEeba/s7/14bd23e2ca8/zna-njih?async&rand=0.5826939512044191 Шмеман А. Ја би искрено волио да бар у половини (нас који коментаришемо) има Христа колико у овим страдалницима. Zoran Đurović, Млађони, Јанко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Да ли је било Христа у тим мученицима који су пострадали или није било? Ja bih to malo preformulisao s jednom digresijom: otkud Hristos u Isaku Sirijskom? verum est in beer, Јанко, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 boga niko od nas ne moze da izadvokatise, on zna tacno sve, jer moze da gleda u nase srce, to sto cemo mi ljudi sami medju sobom nekog da priznamo ili necemo da ga priznamo bas i nema neke veze sa bogom, crkva se naravno stiti od raznih sekti i slicnoga ali ponekad i pretjeruje svojim zakonodavstvom, tako ja mislim.... recimo sutra da postoji istinski mucenik u redu katolika, pravoslavni ga nece priznati zbog politike cak i ako budu znali da zasluzuje, to su stavri kojih crkva treba da se stidi, bas kao sto se treba stidjeti i krstaskih ratova, ajde ne mislite valjda da je crkva nepogresiva Zdravko Vokić and Istochnik је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ел Џи Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Ja bih to malo preformulisao s jednom digresijom: otkud Hristos u Isaku Sirijskom?Ово је страшна хула на Цркву и светитеља. Несторијанац никада не би био канонизован, нарочито не у то доба. Браћо, полако се приближавате Оригеновој јеретичкој идеји о свеопштем. Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Антиекумениста егзилаш! Цсл-срб Псалтир: https://drive.google.com/file/d/0B4-fsETqCN7_U05EU1loNXBPX2s/view?usp=sharing Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 strasna je hula i stavljati zakone iznad ljudi, pogotovo postradalih, midrash je lijepo citirao iz novog zavijeta o cemu se zapravo radi, nedostatak ljubavi prema ljudima, ta nikakvva postovanja zakona vam to nadoknaditi pred bogom nece, nikakva, morete ici na liturgije dan i noc Zdravko Vokić and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ел Џи Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 спасењу. Браћо, полако се приближавате Оригеновој јеретичкој идеји о свеопштем спасењу, као што су римокатолици од Другог ватиканског сабора. Ваљало би покренути тему о неким канонизацијама проведеним у новије време. За почетак треба почети с оном мађарског краља Стефана Првог, коју је провела Цариградска патријаршија. Антиекумениста егзилаш! Цсл-срб Псалтир: https://drive.google.com/file/d/0B4-fsETqCN7_U05EU1loNXBPX2s/view?usp=sharing Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Његова Светост Патријарх Тавадрос II најавио је укључивање у ред светитеља и њихово увођење у синаксар Коптске Православне Цркве 21 страдалог Копта убијених од стране џихадиста самопроглашене исламске државе. Како пишу на сајту Коптске Православне Цркве ови Новомученици ће се прослављати 8. Амшира по Коптском календару односно 15. фебруара по Грегоријанском календару - истога дана када Црква прославља Сретење Господње.Аксиос, Аксиос, Аксиос!Представљена је и предивна икона са Новомученицима коптским коју је сликао Тони Реск, коптски православни хришћанин и иконограф.http://lacopts.org/story/the-new-martyrs-of-libya-added-to-the-coptic-synaxarium/ Deki992, Marjanovic and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука