ИгорМ Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 https://www.pouke.org/forum/topic/23301-%D0%B7%D0%B0%D1%88%D1%82%D0%BE-%D0%B2%D0%B8-%D1%83-%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%83%D1%98%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D1%83-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF/page-5#entry876674 https://www.pouke.org/forum/topic/6252-%D1%86%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B5%D1%9A%D0%B0%D0%BA/page-5#entry262341 То! Мислим да сам негде једном приликом слушао неку емисију која је била на ту тему па се и тамо провукло. Мало сам ја то наопако изнео Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 Јел се сећате кад луда Дока у Зоне Замфирско каже за Зону да је к'и поништена таксена марка за Зону и пукне брука. ) Nista bez carsava kao dokaza. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 jao vidi ovih sto su raspalili po djevicama, jel to iz samoopravdanja hahahha... ispadose djevice zlocinci nadobudni Viikica, feeble, Dong yi and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 jao vidi ovih sto su raspalili po djevicama, jel to iz samoopravdanja hahahha... ispadose djevice zlocinci nadobudni Znas kako kaze izreka - svak` se cese tamo `de ga svrbi... Никола Поповић, kordun, Sasa Kolbas and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 Бићанић је лепо написао - ако је из љубави и жеље за целомудреношћу, апсолутно је за поштовање... Е сад, сви ти остали сценарији... Па лепо је сачувати се за неког/неку, али опет само докле се и ту не умешају страсти и гордост. bgpj and Dong yi је реаговао/ла на ово 2 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 Sveta Marija Egipćanka je bila prostitutka, umrla je kao devstvena. Где си то прочитао ? Целомудрена да, али девствена не . Колико ја знам, не можеш да постанеш девствен, можеш само да останеш . Danasnji muskarci ne cijene cednost kod zene Неки цене , неки не . А на крају крајева, шта те брига шта свет цени а шта не, и онако " земаљско је за малена царство а Небеско увек и довека " . kordun, feeble, obi-wan and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 Јел се сећате кад луда Дока у Зоне Замфирско каже за Зону да је к'и поништена таксена марка за Зону и пукне брука. ) Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 ja se iskreno kajem zbog gubitka moje nevinosti, nije bilo iz ljubavi vec zbog zivotinje u meni koju sam mogao kontrolisati ali nisam, da mogu vratiti vreme ne bi tako uradio sigurno.... Драшко, Dong yi , Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 ja se iskreno kajem zbog gubitka moje nevinosti, nije bilo iz ljubavi vec zbog zivotinje u meni koju sam mogao kontrolisati ali nisam, da mogu vratiti vreme ne bi tako uradio sigurno.... Опроштено ти је :icon_pop: Никола Поповић, ИгорМ, Adelaida and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 Sveta Marija Egipćanka je bila prostitutka, umrla je kao devstvena. Upokojila se kao pokajana, tj. cedna, celomudrena, a ne kao devstvena. Ove dve reci imaju sasvim drugacije znacenje, kao sto je i Vladimir iznad napisao. Devstveni su samo oni koji su apsolutno sacuvali telesnu nevinost, a cedni/celomudreni mogu bez problema da budu i svi bracni ljudi, ako to zele. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 Upokojila se kao pokajana, tj. cedna, celomudrena, a ne kao devstvena. Ove dve reci imaju sasvim drugacije znacenje, kao sto je i Vladimir iznad napisao. Devstveni su samo oni koji su apsolutno sacuvali telesnu nevinost, a cedni/celomudreni mogu bez problema da budu i svi bracni ljudi, ako to zele. Али то је Хришћанину циљ, зар не? Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 Али то је Хришћанину циљ, зар не? Jeste, nego kazem da se prosto razlikuju ta dva - ja nikad vise ne mogu da budem devstvenik, ali mogu da budem cedan, odnosno celomudren. A svim hriscanima jeste cilj da budu celomudreni, tj. da celim bicem, nepodeljeno, pripadaju cistoti i svetosti. Драгана Милошевић and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 Где си то прочитао ? Čuo od episkopa Porfirija na jednom predavanju.Devstvenost je duhovna a ne telesna kategorija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 Каква тема. Ма не цене они ништа, само оне које саме себе цене или умеју добро да се представљају. Шта је иза тога, ма ко те пита. Може да заврши и мегаблеју, можда је то неком плус ако је научила да игра колце, знате на шта мислим. "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 Čuo od episkopa Porfirija na jednom predavanju. Devstvenost je duhovna a ne telesna kategorija. Svaka cast mitropolitu, naravno, ali Oci ipak malo drukcije to objasnjavaju. Jer da je tako kako kazes, kakvog bi uopste smisla imalo cuvanje telesne nevinosti? A ne znam za neku drugu rec koja opisuje telesnu nevinost od devstvenosti. Za sv. Jovana Bogoslova, apostola, kaze se izmedju ostalog da je bio devstvenik, tj. da nikad nije stupio u telesnu vezu sa nekom zenom, sto i jeste bilo tako. Na isti nacin govori se i o svim drugim devstvenicima u istoriji Crkve. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука