Jump to content

РТС- да можда не- случај Шарли Ебдо

Оцени ову тему

Препоручена порука

А иначе тај муслиман који је проблематичан може да одрасте и у кретена који ломи стакла и бије се по граду, као и много њих по Србији.

Pa moze, naravno da moze. Ali ako se rodi u svedskoj tesko ce da odraste u takvu individuu...

Osim toga, serijat zabranjuje mnoge dusekorisne stvari tako da je odrastanje u zdravu i normalnu osobu u startu hendikepirano tom cinjenicom... 

Ono sto je ne moguda dokucim i sto mi se ne uklapa u teoriju jesu islamisti koji su rodjeni i odrasli na "zapadu"... tu vec ne mogu da pohvatam konce...

PS. Ja ne "tvrdim" ovo za uslovnost islamskog vaspitanja i odrastanja na psihu coveka... samo razmisljam naglas,,,

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Osim toga, serijat zabranjuje mnoge dusekorisne stvari tako da je odrastanje u zdravu i normalnu osobu u startu hendikepirano tom cinjenicom... 

Не знам шта си завршио, ал ако си на факултету имао колеге муслимане из Рашке (или колегинице), онда знаш како то делује у пракси.

Ono sto je ne moguda dokucim i sto mi se ne uklapa u teoriju jesu islamisti koji su rodjeni i odrasli na "zapadu"... tu vec ne mogu da pohvatam konce...

Мислим да има много до тога што они заправо и не живе са Немцима или Французима, већ у неким својим гетоизираним насељима где се сусрећу само са истим ликовима.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Паралелу између та два може да повуче само неко ко не познаје ни једно ни друго. 

zato što nacizap propagira uništenje svih drugačijih, dok Islam ne, čekaj, čekaj, nije to.

Zato što nacizam kažnjava ljude veoma okrutno. dok Islam ne, čekaj, čekaj niej ni to.

Aha znam osniivač Islama Muhamed je bio pedofil, dok Hitler nije, da upravu si totalno drugačije.

Подели на овим сајтовима

Pa eto, gej populacija vec godinama govori kako Ih Amfilohije vredja  u svojim saopstenjima. On nikako da rprestane sa tim cak je sve 'izrazajniji" iz godine  godinu. I sad ako nekom geju pukne film i ubije AMfilohija... ko je  zrtva? 

الحرية أو الموت

Подели на овим сајтовима

При том не изједначавам кривицу. Тј. највише је ту крива држава, која је омогућила овима да понижавају и вређају друге, што је проузроковало овај тужан догађај.

A jesu ti muslimani tuzili ovaj casopis? Ili sta, 2-3. generacija muslimana u Francuskoj ne zna da postoji tuzba?

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Ja sebe ne smatram nekim vernikom, ali sam zaista bio iznerviran onom izlozbom Ecce hommo, na primer.

Elizabet Olson Valin, autorka te izlozbe je, ako me secanje dobro sluzi, hriscanka. Samo sto ona ne misli da je biti gej/trandza nesto gresno i lose, pa joj predstavljanje Isusa kao takvog ne predstavlja uvredu vec neko izjednacavanje i solidarnost Isusa sa tim ljudima koji su odbaceni (tako nesto je prokomentarisala). Nije direktno vezano za temu, ali veoma lepo ilustruje zasto je veoma problematicno da ogranicavamo slobodu izrazavanja zbog necije uvredjenosti. Naravno, postoje slucajevi kada se uvredom steti necijoj casti, ali istorijske figure, bez obzira na povezanost sa nekim religijama, ne mogu da se posmatraju kao privatno vlasnistvo tih religija, te da se svako drugacije misljenje ili prikazivanje zabranjuje zato sto to nekome od pripadnika tih religija zasmeta.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

upravo odgledah emisiju na RTSu.      Voditeljka mi odavno ide na nerve ali ona nije bila najlošija ovog puta.   4 sveštenika su, svaki na svoj način, pričali u prazno.  mislim, tridesetak posto od onog što pričaju ima potpunog smisla, ali ostalo je manje-više frazeologija, magla,  zamena teza i odbrana gluposti.

jusufspahić je neviđeni lisac;  doktorirao je demagogiju -  može da priča pola sata a da se skoro nikom ne zameri (posebno  tzv Islamistima).

Подели на овим сајтовима

jusufspahić je neviđeni lisac; doktorirao je demagogiju - može da priča pola sata a da se skoro nikom ne zameri (posebno tzv Islamistima).

u suštini ako od islama oduzmeš sve ono što je retro i ekstremno a želiš da ga uguraš u kontekst 21. veka verovatno i ostaje samo demagogija, čast izuzecima kao što je ovaj ajet

Žene vaše su njive vaše, i  njivama vašim prilazite kako hoćete. :D

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

jusufspahić je neviđeni lisac;  doktorirao je demagogiju -  može da priča pola sata a da se skoro nikom ne zameri (posebno  tzv Islamistima).

Da, opozivam što sam opzvao, potvrdjujem šta sam potvrdio - sve prolazi a demagogija je vječna.

Evo jedna i karikatura demagoška, ko još nije stigao vidjet kako one izgledaju:

karikatura-mohameda-300x283.jpg

Tu bi bila karikatura Muhameda kad se ne bismo bojali.

Подели на овим сајтовима

Elizabet Olson Valin, autorka te izlozbe je, ako me secanje dobro sluzi, hriscanka

Tu sada moze doci do razilazenja oko shvatanja pojma "hriscanin".
Hocu reci, mozda ona sebe smatra Hriscankom, ne znam ja ali, nekako mi se cini da su se ovoj izlozbi najvise "radovali" i pratili je ljudi koji nemaju bas blagonaklon stav prema Hriscanstvu. Ne treba ni pominjati da se nasa crkva ogradila od ove izlozbe.

predstavljanje Isusa kao takvog ne predstavlja uvredu vec neko izjednacavanje i solidarnost Isusa sa tim ljudima koji su odbaceni (tako nesto je prokomentarisala)

Ta njena ideja zvuci lepo ali ja sumnjam u iskrenost te njene izjave. Mislim da postoje mnogo "blazi" nacini da se ta njena ideja sprovede. Pogledao sam opet tu izlozbu i uverio se u ovaj svoj stav.

ali istorijske figure, bez obzira na povezanost sa nekim religijama, ne mogu da se posmatraju kao privatno vlasnistvo tih religija

A sta ti mislis brate, koji je procenat populacije koji Isusa posmatra kao "istorijsku figuru, nevezanu za neku religiju", ja mislim da je taj procenat zanemarljiv... 

Подели на овим сајтовима

Jel' video neko onaj stravičan snimak iz S. Arabije gde odrubljuju glavu nekoj ženi na sred ulice dok policija pomaže u tome??? 

Dodji nama na grupu pa ćeš takve stvari gledati svaki dan, bavimo se monitoringom islamskog extremisma u svijetu već nekoliko godina, grupa je zatvorena i tajna, ja sam tamo glavni admin, ko hoće nek se prijavi.

https://www.facebook.com/groups/yourlaws/

Подели на овим сајтовима

Ovo je najnoviji prilog tamo na toj našoj grupi:

Co zdobí vjezd do města Rakka? Můžete hádat třikrát, ale jsou to zase jen mrtvoly!

Šta "ukrašava" ulaz u mjesto Rakka? Možete gledat triput, ali su to opet samo leševi:

Ne gledat svako! Sa slabim živcima - ne gledat!

https://twitter.com/mazlloum_m/status/556477159959584768/photo/1

Подели на овим сајтовима

Ovo je najnoviji prilog tamo na toj našoj grupi:

Co zdobí vjezd do města Rakka? Můžete hádat třikrát, ale jsou to zase jen mrtvoly!

Šta "ukrašava" ulaz u mjesto Rakka? Možete gledat triput, ali su to opet samo leševi:

Ne gledat svako! Sa slabim živcima - ne gledat!

https://twitter.com/mazlloum_m/status/556477159959584768/photo/1

Tako otprilike krasno ukrašeni i dekorovani bi mogli izgledati i naši gradovi evropski ubrzo kad svojim sugradjanima sa istoka izadjemo u susret i damo im mogućnost upražnjavati šariju i svoj smisao za pravednost i dekoraciju javnih prostora. Tamo bi oni tako mogli vješat na ulazu u Sarajevo, Prag, Beograd ili Bratislavu te svoje sugradjane koji su se progriješili protiv zakona šarije. Da nam svima pokažu i demonstriraju prednosti i kvalitete njihovog prava nad našim evropskim.

Подели на овим сајтовима

grupa je zatvorena i tajna, ja sam tamo glavni admin, ko hoće nek se prijavi. https://www.facebook...roups/yourlaws/

Соко зове орла, пријем. Соко зове орла, пријем.

Много озбиљна група, поготово са оним Симпсоном.

А видим имате и члана-усташу, који подржава фашистички десни сектор.

https://www.facebook.com/denis.seler

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...