Цвета Јовческа Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 ne Ah, da! Samo da podsetim da bi blaženopočivši patrijarh Pavle za dolazak pape mudro rekao: "Dobro ne došao!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Да испољим и своје мишљење, као и они што су. Да кажем да није у реду то што су цртали, а да ме одмах не осуде као фашисту и нетолерантног. Рецимо. Јер ја њих нисам осудио. I ispoljio si mišljenje niko ti nije pretio niko te nije ubio. Dakle imaš slobodu. Sloboda govora nije da niko ne sme ništa da ti kaže ukoliko ti imaš neko mišljenje (u ovom slučaju koji si ti naveo da si fundametalista). Dakle ti imaš pravo da kažeš šta hoćeš, oni ma to tvoje mišljenje mogu opet da kažu šta hoće (naravmno ukoliko ne pozivaju na neko nasilje ili slično). Dakle ti imaš slobodu govora i upravo si je iskoristio. Kao i ja sada. Ili hoćeš reći da ovaj moj komejntar potiskuje tvoju slobodu govora? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 @@Зосима, Ja nisam stekao taj osecaj gledajuci emisiju. Muftija se jasno ogradio od zlocina. O teoloskim stavovima, rezlike izmedju veroljuba i bogoljuba necu da ulazim. To nije tema sada. Ja sam pre ovih zbivanja prema muftiji imao mišljenje da je jedan od retkih normalnih muslimana, ali to se mnogo promenilo. Ostala moja mišljenja o njemu nisu adekvatna za ovaj forum: http://www.blic.rs/Vesti/Svet/524985/Muftija-Jusufspahic-o-napadu-u-Parizu-Uzroci-su-gori-od-posledica Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 И замисли сад,када би дошао неки луди карикатуриста и убио те на лицу места,јер по теби то што они цртају није у реду... Јел сад проваљујеш апсурд ,када се покушава изједначити неприлично изражавање и будалу која ће те због тога убити... Ало народе,живот је светиња,највећи Божији дар! Ниси у праву. Замисли нађе муж жену са швалером у акцији, и убије швалера. Ако неко каже да није било у реду то што се овај швалерао поред своје жене са туђом, да ли је то изјадначавање кривице? Или можда бољи пример, да ћовек затекне лопова у својој кући, и да га убије. И да неко каже да није у реду што је овај крао, да ли је то изједначавање кривице жртве, и убице? Ако неко кињи човека, понижава, омаловажава, годинама. Он се жали, али ми кажу кињи и ти њега. Њему пукне филм, и убије онога ко га је кињио. Ко је сад ту жртва? Ти људи су омаловажавали, вређали, понижавали, представљали као глупаке једну заједницу која је годинама понижавана у том друштву. Боље рећи били су робови, нижи слој, "колонија". Нико не може рећи да је у реду што су поједини чланови те заједнице тако реаговали, тј. узели оружје. Али друштво их није заштитило од оних који вређају. Нема оправдања ни за једне, ни за друге. При том не изједначавам кривицу. Тј. највише је ту крива држава, која је омогућила овима да понижавају и вређају друге, што је проузроковало овај тужан догађај. gavrosaurus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Nisu tu u pitanju muslimani, vec poremeceni esktremisti. Jesu muslimani. oni koji ne odreaguju ovako zapravo nisu pravi muslimani, jer zna se šta je kazna i kako treba kazniti sve koji vređaju proroka u Islamu.Dakle da povučem pralelu, sa Srbijom u pravoslavljem: Pravoslavci koji ne poste ne idu na liturgije ne pričešćuju se, ali se vode kao pravoslavci na popisu, apravo nisu pravoslavci u pravom značenju te reči. Muslimani koji kada neko uredi Muhameda ne reguju tako što ubiju onog što vreća (i još puno raznih gnusnih i gorih stvari), zapravo nisu muslimani već se samo tako vode. Tako da se Evropa (ali i svet) treba što pre osloboditi Islama, kada kažem osloboditi ne mislim pobiti ljude već zatrti jednu takvu užasnu ideologiju. Svako zagovaranje šerijatskog zakona trebalo bi kazniti (kao što se radilo i ovde na forumu). Sada ako se neko poziva na slobodu govora odmah da vam kažem kada svoju slobodu koristiš da bi pozivao na ubistva i nasilje tvoaj sloboda treba da prestane, a to je upravo ono što šerijat radi. Tako da kada sam rekao "Remove kebab from Europe" bio sam krajnje ozbiljan. Evo i neke statistike: https://www.pouke.org/forum/topic/36615-islam-religija-mira/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Или можда бољи пример, да ћовек затекне лопова у својој кући, и да га убије. И да неко каже да није у реду што је овај крао, да ли је то изједначавање кривице жртве, и убице? Ovde su jasno narušena prava ovog što ubija, znači lopov nema slobodu da krade. I u ovakvim okolnostima šrtva ima pravo da ubije lopova. I čak ne bih rekao da to nije uredu. Čak bih rekao da ne treba izjednačavati već da je krađa gori zločin od ovog ubistva (koji uzgred i ne treba da bude zločin). Ако неко кињи човека, понижава, омаловажава, годинама. Он се жали, али ми кажу кињи и ти њега. Њему пукне филм, и убије онога ко га је кињио. Ко је сад ту жртва? Može da tuži. Onda sa druge strane opet zavisi moraš da definišeš kinji. Ukoliko kinji znači piše na nekim novinama koji ovaj drugi i ne mora da kupi ni da poigleda. Onda taj što ga neko "kinji" nikako ne može da bude žrtva. Usput ovde čak nije bilo reči ni o vređaju ljudi nego ideje. Ти људи су омаловажавали, вређали, понижавали, представљали као глупаке једну заједницу која је годинама понижавана у том друштву. Боље рећи били су робови, нижи слој, "колонија". Нико не може рећи да је у реду што су поједини чланови те заједнице тако реаговали, тј. узели оружје. Али друштво их није заштитило од оних који вређају. Нема оправдања ни за једне, ни за друге. I tooiko je teško bilo da prestanu da kupuju novine i ne čitaju? Eno pink svaki dan sa onim "humorističkim" emisijama vređa plavuše, policajce, cigane, i mnoge druge grupe građana ove države. Da li ćeš se složiti da nema nikakvog opravdanja za državu što dozvoljava takvi omaložavanje, vrećanje, ponižavanje, predstavljanje kao glupake cele zajednice? cloudking је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Može da tuži. Onda sa druge strane opet zavisi moraš da definišeš kinji. Ukoliko kinji znači piše na nekim novinama koji ovaj drugi i ne mora da kupi ni da poigleda. Onda taj što ga neko "kinji" nikako ne može da bude žrtva. Немој да се правимо наивним. Па тужили су, и стално туже, и то нема ефекта. Очигледно да иста права не веже за све. Врло добро се зна да је забрањено вређање неких заједница, а других није. Говор мржње, расизам, глорификовање нацизма, негирање холокауста,... Можемо да се правимо луди, и да кажемо да је све у медијима дозвољено, али није. Било је говора ових дана како су неки сатиричари кажњавани збор горе наведених ствари. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Немој да се правимо наивним. Па тужили су, и стално туже, и то нема ефекта. Очигледно да иста права не веже за све. Врло добро се зна да је забрањено вређање неких заједница, а других није. Говор мржње, расизам, глорификовање нацизма, негирање холокауста,... Можемо да се правимо луди, и да кажемо да је све у медијима дозвољено, али није. Било је говора ових дана како су неки сатиричари кажњавани збор горе наведених ствари. To što postoje dupli standardi to je druga stvar. Mada iskreno nisam puno čitao oniu najveću temu pa ne znam u čemu konkretno pričaš. Ali ono za šta se ja zalažem ukoliko ne zagovara nasilje treba da bude dozvoljeno. Usput glorifikovanje nacizma je upravo to zagovaranje nasilje. E sada rasizam puno stvari se naziva rasizam i što jeste rasizam i što nije ukoliko pod rasizam podrazumevaš zalaganjem za nasilje i ukidanje sloboda nekoj grupi ljudi zbog boje kože onda treba da bude zabranjeno ako su nekakve šale na račun crnaca onda treba da bude dozvoljeno. Proista logika Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 17, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Ниси у праву. Замисли нађе муж жену са швалером у акцији, и убије швалера. Ако неко каже да није било у реду то што се овај швалерао поред своје жене са туђом, да ли је то изјадначавање кривице? Или можда бољи пример, да ћовек затекне лопова у својој кући, и да га убије. И да неко каже да није у реду што је овај крао, да ли је то изједначавање кривице жртве, и убице? Ако неко кињи човека, понижава, омаловажава, годинама. Он се жали, али ми кажу кињи и ти њега. Њему пукне филм, и убије онога ко га је кињио. Ко је сад ту жртва? Ти људи су омаловажавали, вређали, понижавали, представљали као глупаке једну заједницу која је годинама понижавана у том друштву. Боље рећи били су робови, нижи слој, "колонија". Нико не може рећи да је у реду што су поједини чланови те заједнице тако реаговали, тј. узели оружје. Али друштво их није заштитило од оних који вређају. Нема оправдања ни за једне, ни за друге. При том не изједначавам кривицу. Тј. највише је ту крива држава, која је омогућила овима да понижавају и вређају друге, што је проузроковало овај тужан догађај. Па ти на овим примерима тражиш алиби за убиство ! Друга ствар,а јако битна,ко се на овом свету нашао увређеним овим карикатурама,осим исламских терориста? Нико други! И сад одједном сви су као нешто повређени . Да их ови нису убили ,нико се не би ни освртао ни причао о њима. Још нешто,они овим карикатурама,конкретно представама Мухамеда и Христа, осуђују и критикују уствари верника и њихов фанатизам,нпр ако их показују као хомосексуалце, они уствари критикују хомофобију ...додуше прилично вулгарно,али шта очекивати од секуларног-левичарског сатиричног часописа... Рецимо ,Пајтоновци су то радили изузетно добро,зато их сви воле,и увек су актуелни... А кривити државу што је дозволила овим да цртају,а да се дозвољава да талибани слободно шетају Паризом,је будалаштина, јер би ови други сасвим извесно нашли други повод да масакрирају туце људи... GeniusAtWork, Paradoksologija, Odahviing and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Ако неко кињи човека, понижава, омаловажава, годинама. Он се жали, али ми кажу кињи и ти њега. Њему пукне филм, и убије онога ко га је кињио. Ко је сад ту жртва? Pa eto, gej populacija vec godinama govori kako Ih Amfilohije vredja u svojim saopstenjima. On nikako da rprestane sa tim cak je sve 'izrazajniji" iz godine godinu. I sad ako nekom geju pukne film i ubije AMfilohija... ko je zrtva? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Pravoslavci koji ne poste ne idu na liturgije ne pričešćuju se, ali se vode kao pravoslavci na popisu, apravo nisu pravoslavci u pravom značenju te reči. Muslimani koji kada neko uredi Muhameda ne reguju tako što ubiju onog što vreća (i još puno raznih gnusnih i gorih stvari), zapravo nisu muslimani već se samo tako vode MIslim da si malo preterao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 MIslim da si malo preterao. To im vera nalaže, onaj ko ne radi ono što mu nalaže vera ima pravo da se naziva pripadnikom te vere naravno, ali da li je on to stvarno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 To im vera nalaže, onaj ko ne radi ono što mu nalaže vera ima pravo da se naziva pripadnikom te vere naravno, ali da li je on to stvarno? Pa sve zavisi kako se tumaci to "sto vera nalaze". Ne mislis valjda da vise od 90 posto da kazemo normalnih muslimana razmislja po principu "meni vera nalaze jedno a ja cu raditi drugo ali sam ja ipak vernik" ? Meni se vise cini da (a to bas pominju i u ovoj emisiji), takve stavove imaju oni koji krivo tumace veru- bukvalno. Pa i kod Hriscana u NZ imas svacega sto, kada bi se bukvalno tumacilo rekli bi da niko nije Hriscanin u realnosti. Nego, meni je ovde jedna stvar zanimljiva, a to je da (sto se tice ovih ludaka fanatika), neretko kada vidjam njihove skupove, objave i slicno, primetim da je vodja neke grupacije neki mladi Evro-amerikanac da kazem, tesko mi je da skapiram na koji nacin ti momci od 20 tak godina dospeju na celo neke ekstremne organizacije u nekoj muslimanskoj drzavi?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 Па ти на овим примерима тражиш алиби за убиство ! Друга ствар,а јако битна,ко се на овом свету нашао увређеним овим карикатурама,осим исламских терориста? Нико други! И сад одједном сви су као нешто повређени . Да их ови нису убили ,нико се не би ни освртао ни причао о њима. Још нешто,они овим карикатурама,конкретно представама Мухамеда и Христа, осуђују и критикују уствари верника и њихов фанатизам,нпр ако их показују као хомосексуалце, они уствари критикују хомофобију ...додуше прилично вулгарно,али шта очекивати од секуларног-левичарског сатиричног часописа... Рецимо ,Пајтоновци су то радили изузетно добро,зато их сви воле,и увек су актуелни... А кривити државу што је дозволила овим да цртају,а да се дозвољава да талибани слободно шетају Паризом,је будалаштина, јер би ови други сасвим извесно нашли други повод да масакрирају туце људи... Не треажим алиби. Убиство је криминал. Али је криминал и то што су радили ти сатиричари. У Немачкој би били кажњени са 3 година зтвора, а и у многим другим државама. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јануар 17, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2015 na koji nacin ti momci od 20 tak godina dospeju na celo neke ekstremne organizacije u nekoj muslimanskoj drzavi?! Velikom agresivnošću. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука