Jump to content

Mozemo li zajedno?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Зато што ја имам права да одређујем правила у својој кући, али немам у твојој.

da ali ako se zalazes za neke stvari u svojoj kuci a za potpuno drugo izvan svoje kuce onda tu nesto nije logicno, zar ne?

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

da ali ako se zalazes za neke stvari u svojoj kuci a za potpuno drugo izvan svoje kuce onda tu nesto nije logicno, zar ne?

Логично је. Ја се залажем да свако има слободу да у својој кући одређује правила и да нема права да намеће своја правила другима.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Već sam ti odgovorio, ja ne smatram ništa. Kad se budem osjetio uvrijedjenim podaću žalbu na tebe bez obzira što imaš milion tapija o slobodi govora. Medjutim ako ustanovim da me to uvrijedilo toliko ili uopšte nije ili da mi je to jednostavno gubitak vremena i/ili novca baviti se time onda na tu uvredu neću reagovati taman da je očiglednim i frapantnim i brutalnim kršenjem slobode govora. Ali ako ne podam tužbu ja u svakom slučaju može državni tužilac ako ocijeni da si me javno vrijedjao govorom mržnje ili bio motivisan rasistički itd. To onda ide mimo mene a ja ne moram podati ni tužbu a ni dobit nikakvu odštetu ni satisfakciju. Tako je to u pravu.

znaci ti uvazavas slobodu govora pravoslavne misli i predanja i ja tebe od sad mogu da zovem satanin slugo?

Подели на овим сајтовима

znaci ti uvazavas slobodu govora pravoslavne misli i predanja i ja tebe od sad mogu da zovem satanin slugo?

Ja uvažavam svačiju slobodu govora, možeš da me zoveš kako hoćeš, zbog tog te neću ni upucat ni poslat komando za tobom da to uradi umjesto mene. Jedino ako tu vidim dobru šansu izvući dobro obeštećenje jer ti je na primjer otac very, very, very rich onda ću to predat na sud i tražit satisfakciju za pričinjeni duševni bol, štetu na društvenom položaju i reputaciju u javnosti.

:D

Подели на овим сајтовима

Логично је. Ја се залажем да свако има слободу да у својој кући одређује правила и да нема права да намеће своја правила другима.

to nije logicno iz najmanje dva razloga:

prvo to sto tebi moze da bude pojam slobode u tvojoj kuci uopste nema nikakve veze sa tim da li je to normalno ili ne. npr neko moze da bije decu i brani to stavom ¨ja u mojoj kuci mogu da bijem decu a vi ako necete vasu ja vam to ne namecem¨. dakle to je prva ne logicnost.

drugo to sto je tebi pojam ili ajmo reci stav (slobode, prava, morala...) u tvojoj kuci ti ne nameces drugima izvan tvoje kuce kao obavezu, vec ti imas odredjen stav po pitanju necega. ja samo kazem da je nelogicno imati stav o ne vredjanju na verskoj osnovi u svojoj sopstvenoj kuci a pozivati na versko vredjanje izvan svoje kuce (tvoji postovi i preporuke da sve novine treba da karikiraju muhameda).

dakle kako to da se protivis vredjanju na forumu a zalazes za vredjanje u novinama? meni je to potpuno ne logicno?

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

ljubi ga majka kako je pametan

полако, де се журиш са том променом пола? ПОдржавам ја све то, али србија је ово шетају свакакви секташи улицом.... добро су наоружани итд... можда их испровоцираш после буде сам си тражио..

dakle kako to da se protivis vredjanju na forumu a zalazes za vredjanje u novinama? meni je to potpuno ne logicno?

Ајмо мало логике.

Ако ти не пијеш алкохол јел се залажеш да други не пију алкохол? 

Ако се ти не изуваш у својој кући јел се залажеш да се и други не изувају у својим кућама?

Е сад мож да ме љубнеш паметног... :) 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ja uvažavam svačiju slobodu govora, možeš da me zoveš kako hoćeš, zbog tog te neću ni upucat ni poslat komando za tobom da to uradi umjesto mene. Jedino ako tu vidim dobru šansu izvući dobro obeštećenje jer ti je na primjer otac very, very, very rich onda ću to predat na sud i tražit satisfakciju za pričinjeni duševni bol, štetu na društvenom položaju i reputaciju u javnosti.

:D

You little devil...:)))

Подели на овим сајтовима

полако, де се журиш са том променом пола? ПОдржавам ја све то, али србија је ово шетају свакакви секташи улицом.... добро су наоружани итд... можда их испровоцираш после буде сам си тражио..

Ајмо мало логике.

Ако се ти не изуваш у својој кући јел се залажеш да се и други не изувају у својим кућама?

kolko ja vidim tebe je ljubno neki voz.....posto su ti kompozicije...

Подели на овим сајтовима

Sloboda govora znači ovo.

1. Odredjena grupa ljudi. novinari, umjetnici itd. izuzeta je iz opšte definicija "vrijedjanja".

2. O odredjenim ljudima je dozvoljeno pisati ono što nije o ostalim ljudima: celebrite, političari, državnici.

Vi stvarno nemate baš jasne predstave o tom šta je sloboda govora:

1. Kad kao novinar napišem o glumcu, političaru, nekoj celebriti da ima ljubavnicu onda me može neko od njih tužit samo izuzetno, pogotovu ako je to tačno ne može mi ništa, pa čak i u slučajevima kad se ne može sasvim  dokazati da li sam u pravu ili nisam. To proizlazi iz tog što su te celebrite, političari, državnici, glumci i glumice, pjevači i pjevačice ustvari prihvatili dobrovoljno i svjesno tim što rade i odredjenu mjeru gubitka privatnosti.

Ali ne važi to automatski isto i u svim slučajevima, o stepenu i načinu prava na obeštećenje onda odlučuje sud.

2. Kad kao komšija razglasim o svojoj komšinici da njoj dolazi ljubavnik i kako se zove to već može biti stvar za sud i vrlo lako mogu biti osudjen na plaćanje te odštete. Ne zbog toga što jesam ili nisam u pravu ogledno toga da li njoj zaista dolazi neko ili ne dolazi i kako se tačno zove već zbog zadiranja do tudje privatnosti i u težim slučajevima i stalkinga. Zato što ja niti sm novinar a niti je moja komšinica celebrita nekakva.

Ono što je dozvoljeno novinarima i umjetnicima u odnosu na celebrite i političare nije dozvoljeno "običnim" ljudima medjusobno.

Подели на овим сајтовима

prvo to sto tebi moze da bude pojam slobode u tvojoj kuci uopste nema nikakve veze sa tim da li je to normalno ili ne. npr neko moze da bije decu i brani to stavom ¨ja u mojoj kuci mogu da bijem decu a vi ako necete vasu ja vam to ne namecem¨. dakle to je prva ne logicnost.

Физичко насиље није дозвољено ни у ком случају, не постоји "слобода" да бијеш људе. Говорили смо о слободи говора.

drugo to sto je tebi pojam ili ajmo reci stav (slobode, prava, morala...) u tvojoj kuci ti ne nameces drugima izvan tvoje kuce kao obavezu, vec ti imas odredjen stav po pitanju necega. ja samo kazem da je nelogicno imati stav o ne vredjanju na verskoj osnovi u svojoj sopstvenoj kuci a pozivati na versko vredjanje izvan svoje kuce (tvoji postovi i preporuke da sve novine treba da karikiraju muhameda).

Ја имам став да нико нема права да другима ограничава слободу говора. А моја кућа је моје власништво и ту сам ја газда.

Моја препорука да сви објаве карикатуре је одговор на насиље. Треба им показати да ништа нису постигли. Иначе сматрам да су ружне и у нормалним околностима сам их игнорисао, али то сада више није битно.

Не залажем се ја за вређање. Залажем се за слободу говора. Свако има права да вређа некога ако хоће. Ја нећу, али желим да задржим то право ако се сутра предомислим.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Znate li da je sloboda govora postojala i u srednjem vijeku?

Dvorska luda - imala/imao je pravo rugat se i ismijavat svima od kočijaša pa do kralja, putujući glumci i cirkusanti su takodjer i tada imali odredjeni stepen slobode govora iako nije bila u tom istom smislu i takvog opsega kao danas.

Подели на овим сајтовима

Zašto je to tako s tom slobodom govora komplikovano?

Zato što ako imam ministra vlade koji ima ljubavnicu ili čak nekoliko ljubavnica a otkrijem da ih sponzoruje iz državnih a ne svojih para onda to nije nikakvo zadiranje u tudju privatnost kad to što sam doznao ili otkrio objavim javno. Niko me ne može optužit za nekakvu uvredu već prije njega mogu poslat ped sud a za katanac zbog zloupotrebe položaja ako se ustanovi da je to istina. A s tim karikaturama je to maximalno komplikovano da komplikovanije ne može biti, 1000 puta komplikovanije od tih ministara. Tamo se mora ustanovit da li je predmet vrijedjanja zaista taj za koji oštećena strana tvrdi da jeste, pa motiv, pa vještačenja i optužbe i odbrane, pa Ustavna prava ova, ona od obojih strana, jedne na slobodu govora a druge na zaštitu osobnosti ili simbola itd.

Подели на овим сајтовима

Физичко насиље није дозвољено ни у ком случају, не постоји "слобода" да бијеш људе. Говорили смо о слободи говора.

Ја имам став да нико нема права да другима ограничава слободу говора. А моја кућа је моје власништво и ту сам ја газда.

dobro po toj logici u svojoj kuci u Parizu recimo mozes svojoj deci slobodno da objasnjavas kako su hriscani jos samo malo vremena stanovnici Francuske i kako Alah hoce da ih vaznese na nebo a da kad porastu ako budu dobri ti ces ih poslati kod teca Ahmeda u Siriju da zavrse najvazniju skolu u zivotu i da ce biti veliki ljudi kad se vrate otale. jel tako? nema nasilja ti ih samo blago idonktriniras i sve uredu?

Моја препорука да сви објаве карикатуре је одговор на насиље. Треба им показати да ништа нису постигли. Иначе сматрам да су ружне и у нормалним околностима сам их игнорисао, али то сада више није битно.

Не залажем се ја за вређање. Залажем се за слободу говора. Свако има права да вређа некога ако хоће. Ја нећу, али желим да задржим то право ако се сутра предомислим.

Kako nisu nista postigli? Postigli su mnogo vise nego sto ti mozda shvatas,

npr:

objasnili su ti da nesto sto tebe generalno nikad nije interesovalo jer si smatrao prizemnim i nekulturnim sad te naprasno veoma interesuje;

nesto na sta nikad ne bi reagovao jer je ruzno i zasluzuje ignorisanje sad te od jedanput toliko interesuje da bi iako je ruzno objavio to u svim novinama;

objasnili su ti da ti ustvari samo mislis da ne zelis nekoga da vredjas ali da ti je ustvari jako stalo da to mozes da ucinis kad se stvore odgovarajuce okolnosti;

objasnili su ti neces imati problem da nadjes opravdanje kad krenu da ih bombarduju;

objasnili su ti da neces imati problem kad oni krenu da kolju tamo neke sa skrsticima a koji pitanje da li uopste imaju televizor i da li znaju sta se desilo u francuskoj.

na kraju zainteresovali su te za savremene pravce karikature o kijima verovatno do sad isi ni razmisljao

Подели на овим сајтовима

Ајмо мало логике.

Nije valjda da ne sazuvas opanke pre nego udjes u kucu ? E moj carapan , nikad od tebe domacin nece da bude

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...