Млађони Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 alo bre satanin slugo al da znash, jedna samo greska domacin ogranicava slobodu govora na privatnom prostoru :P p.s. nadam se da si se zafrkavao u suprotnom mi nije uopste smesno....... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 prvo moje izvinjenje tebi, samo sam hteo da vidis kako izgleda to za sta se ti zalazes i kada recimo dozvolis nekome da pod okriljem slobode govora bukvalno vredja na verskoj osnovi. verujem da ti nije prijalo. pri tome sam postavio stvar upravo onako kako je ti vidis: pravoslavni forum=>ti katolik=>ima da trpis nasu terminologija slobodnog govora (¨satanin slugo¨, ¨debilu¨...itd) Pogledaj, ja se zalažem da u okviru slobode govora i onaj ko je tu slobodu dokazano zloupotrebio ne bude odmah na licu mjesta bez suda kukavički ubijen pogotovu ne u ime islama ili bilo koje druge religije. To je ono za šta se ja zalažem, nismo se onda nažalost razumjeli. Dakle ako si ti uvrijedio mene, ja se zalažem za to da to s tobom rješavam sudski i civilizovanim načinom a ne da te sačekam negdje iza ugla po noći i razbijem ti glavu nekakvom toljagom ili pošaljem i platim nekakve idiote, psihopate ili kriminalne individuume za tobom da te srede. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 takodje sad bi se po tvojoj logici moglo postaviiti pitanje: ako moderacija obrise uvredljive poruke upucene tebi da li to onda znaci da je pravoslavlje kapituliralo na sopstvenom terenu i nema ¨slobodu govora¨ (verujem da ti je poznato da je u ne malom broju pravoslavnih beseda katolicizam i papa direktno poistovecivan sa satanizmom i djavolom) Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 takodje sad bi se po tvojoj logici moglo postaviiti pitanje: ako moderacija obrise uvredljive poruke upucene tebi da li to onda znaci da je pravoslavlje kapituliralo na sopstvenom terenu i nema ¨slobodu govora¨ (verujem da ti je poznato da je u ne malom broju pravoslavnih beseda katolicizam i papa direktno poistovecivan sa satanizmom i djavolom) pravoslavlje i ne podrzva slobodu govora unutar crkve, foruma, zajednice... kome se ne svidja ima slobodu da se druzi ili ne druzi... drzva je druga prica u odnosu na crkvu.. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Pogledaj, ja se zalažem da u okviru slobode govora i onaj ko je tu slobodu dokazano zloupotrebio ne bude odmah na licu mjesta bez suda kukavički ubijen pogotovu ne u ime islama ili bilo koje druge religije. To je ono za šta se ja zalažem, nismo se onda nažalost razumjeli. Dakle ako si ti uvrijedio mene, ja se zalažewm za to da to s tobom rješavam sudski i civilizovaniím načinom a ne da te sačekam negdje iza ugla po noći i razbijem ti glavu nekakvom toljagom ili pošaljem i platim nekakve idiote za tobom da te srede. ne nismo se razumeli. uopste ne govorim o ubistvu batinanju i tim stvarima. dakle ne govorim o tome ¨sta bi bilo dalje¨. ja samo pitam da li smatras da ovakvo obracanje tebi treba da bude dozvoljeno pod okriljem slobode govora? dakle da ili ne? Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 ne nismo se razumeli. uopste ne govorim o ubistvu batinanju i tim stvarima. dakle ne govorim o tome ¨sta bi bilo dalje¨. ja samo pitam da li smatras da ovakvo obracanje tebi treba da bude dozvoljeno pod okriljem slobode govora? dakle da ili ne? da. jer bi u suprotnom vucic imao jos vecu kontrolu nad medijima. Ili bilo koji drugi politicar u bilo kojoj drugoj zemlji gde bi bilo suprotno od toga. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 12, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Hitleru se takodjer snishodilo i kako je to završilo. Da bi snishodio moraš imati nekakvu tačnu predstavu tog snishodjenja prvo a potom i efekat koji hoćeš njim postići Pa ne bih ja bas ovu situaciju poredio sa Hitlerom ali dobro. I kao sto rekoh, imam predstavu snishodjenja a efekat je smirivanje situacije prouzrokovane onim gde bih vrsio zakonsko snishodjenje da se tako izrazim. Pogledaj, ja se zalažem da u okviru slobode govora i onaj ko je tu slobodu dokazano zloupotrebio ne bude odmah na licu mjesta bez suda kukavički ubijen Znaci, ipak treba neki sud ili kako sad, ne kapiram? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 ne nismo se razumeli. uopste ne govorim o ubistvu batinanju i tim stvarima. dakle ne govorim o tome ¨sta bi bilo dalje¨. ja samo pitam da li smatras da ovakvo obracanje tebi treba da bude dozvoljeno pod okriljem slobode govora? dakle da ili ne? Čim neko nešto uradi to je fakt, to se učinilo bilo svejedno i bez tog da je dozvoljeno ili nije dozvoljeno. Nije dozvoljeno ubit čovjeka, mnogi to znaju pa opet to urade, ubiju nekog drugog. Nije dozvoljeno vrijedjat takodjer. Ako imaš utisak da te neko vrijedja i to javno onda se to sredjuje na sudu, podaš žalbu na sud protiv te XY osobe ili časopisa ili koga već i tražiš odštetu za pretrpljenu bol i uništavanja dobrog imena i društvene reputacije. Ako to vrijedja nečija vjerska osjećanja onda ti vjernici podaju istu žalbu na sud. Medjutim da uzmeš kalašnjikov i odkragluješ 12 novinara zbog toga to nejde, sutra će neko postreljat i sudije jer će mislit da nisu presudile pravedno u nekakvoj njegovoj bagatelnoj parnici oko kazni za nedozvoljeno parkiranje ili vožnju na crno u tramvaju. To tako u Evropi nejde, možda je to tako moguće u Saudijskoj Arabiji ali ovdje u Evropi nije. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 12, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Ako imaš utisak da te neko vrijedja i to javno onda se to sredjuje na sudu Tako bi to trebalo da bude ali, ne bude uvek (vrlo, vrlo cesto) tako. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 da. jer bi u suprotnom vucic imao jos vecu kontrolu nad medijima. Ili bilo koji drugi politicar u bilo kojoj drugoj zemlji gde bi bilo suprotno od toga. dobro buduci advokatu demokratskog poretka i slobode govora, izadji na rts i kazi: cigani su prljavi nesnosno smrde a i pedofili su, pa ce mo videti koja ce to ¨demokratija¨ i ¨ljudska prava¨ stati u tvoju odbranu Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Razumem ali ja ne kazem da treba zrtvovati slobodu govora, ja sam mislio na primer koji sam dao. Da cenzurisemo, kapiras. Ti kada cenzurises, ti skidas potpunu odgovornost sa sebe u tom nekom smislu "delovanja na drugog". Posto, nisi mogao da delujes na njegova "verska osecanja" npr, da on to sam nije dozvolio. A dozvolio je zato sto je i pored zakonskog upozorenja otvorio nesto za sta zna da ce mu "skoditi". Ti si tu cist ko suza, barem po mom shvatanju. Цензура је исто што и ограничење слободе говора. Осим тога, ако мислиш на стављање оног "упозорења" на часопис - не верујем да би то задовољило "екстремисте". Evo ako mogu da uporedim sa ovim. Prica mi lik, ima sina 7 godina. Mali sa drustvom gledao onu prank ili skrivenu kameru kako god, sa klovnom sto macolom razbija glave kao prolaznicima, ne znam da l si gledao. I klinja 4 meseca nocu ne moze da spava, dete dete se istrumiralo totalno. I znas sta sam ga prvo pitao ja? Prvo sto sam ga pitao kada mi je to ispricao je, "da li taj video na ytubu cenzurisan". To mi je prvo palo na pamet. Ako nije, odgovrne smatram i urednike i postavljace videa, ako jeste odgovoran je i roditelj(dete) koje to gleda, iako je upozoren da je to opasno po njega. То је одговорност родитеља да пазе шта показују деци. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Tako bi to trebalo da bude ali, ne bude uvek (vrlo, vrlo cesto) tako. a jel kontas ti da crtanje isusa cak ni tamo gde postoje verbalni delikti (uvreda casti, kleveta) ne bi bili osudjeni? Увреда Члан 170. (1) Ко увреди другог, казниће се новчаном казном или затвором до три месеца. (2) Ако је дело из става 1. овог члана учињено путем штампе, радија, телевизије или сличних средстава или на јавном скупу, учинилац ће се казнити новчаном казном или затвором до шест месеци. (3) Ако је увређени увреду узвратио, суд може обе или једну страну казнити или ослободити од казне. (4) Неће се казнити за дело из ст. 1. до 3. овог члана учинилац, ако је излагање дато у оквиру озбиљне критике у научном, књижевном или уметничком делу, у вршењу службене дужности, новинарског позива, политичке делатности, у одбрани неког права или заштити оправданих интереса, ако се из начина изражавања или из других околности види да то није учинио у намери омаловажавања. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 dobro buduci advokatu demokratskog poretka i slobode govora, izadji na rts i kazi: cigani su prljavi nesnosno smrde a i pedofili su, pa ce mo videti koja ce to ¨demokratija¨ i ¨ljudska prava¨ stati u tvoju odbranu Увреда Члан 170. (1) Ко увреди другог, казниће се новчаном казном или затвором до три месеца. (2) Ако је дело из става 1. овог члана учињено путем штампе, радија, телевизије или сличних средстава или на јавном скупу, учинилац ће се казнити новчаном казном или затвором до шест месеци. (3) Ако је увређени увреду узвратио, суд може обе или једну страну казнити или ослободити од казне. (4) Неће се казнити за дело из ст. 1. до 3. овог члана учинилац, ако је излагање дато у оквиру озбиљне критике у научном, књижевном или уметничком делу, у вршењу службене дужности, новинарског позива, политичке делатности, у одбрани неког права или заштити оправданих интереса, ако се из начина изражавања или из других околности види да то није учинио у намери омаловажавања. Drugim recim, ni u srbiji charile ne bi bio kaznjen za uvredu gde postoji uvreda kao KD ukoliko bih nacrtao cigane kako smrde, kao karikaturu, ne bih mogao biti tuzen za uvredu... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 12, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Znaci, ipak treba neki sud ili kako sad, ne kapiram? Uvijek treba sud. Kad ti misliš da su nečim povrijedjena tvoja prava najmiš si advokate i tjeraš pravdu sve do Strazbura a briga te za slobodu i neslobodu govora, svaki slučaj je u pravu poseban i jedinstven, neko može dobit presudjeno ovako neko onako i u za laika naizgled i na prvi pogled vrlo sličnim stvarima, zavisi od mnogo drugih stvari, okolnosti, rezultata vještačenja itd. A ako to šta ganjaš ne dobiješ ni na sudu organizuješ se sa istomišljenicima i idete rušit taj zakon i podat prijedlog za novelu ili sasvim novi zakon. To je tako jedino moguće. Drugi način je oružani sukob ali to smo onda u revolucija, Buržoaske francuske revolucije, Pariške komune, Crvenog oktobra itd. U takvim slučajevima se pravda istjeruje giljotinama i streljačkim vodovima ili vješalima. Tako su u Rusiji onomad riješili da je car kriv pa ih sve postreljali, slično kao i ovi džihadisti. Cara nisu na nikakvo sudjenje ni poslali ni zvali, ubili ga bez sudjenja i njega i cijelu mu porodicu. Ako je to za vas civilizovan način rješavanja takvih sporova onda je civilizovano i to što su proveli u Parizu ti atentatori, jedni u ime islama i šerijata a drugi u ime proletarijata i proleterske revolucije. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 12, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Осим тога, ако мислиш на стављање оног "упозорења" на часопис - не верујем да би то задовољило "екстремисте". Nema veze. Kod mene npr bi to zadovoljilo savest u potpunosti. Da je tako bilo sa onim listom, ja ne bih nista pisao na one 2 prethodne teme. То је одговорност родитеља да пазе шта показују деци. Pa, zar nije lakse da ima upozorenje pre gledanja. Zamisli da roditelji moraju da odgledaju sve pre nego sto prikazu deci. Ovako imaju napomenu, koju napisu ljudi koji se bave tim stvarima.Kao i na onim spotovima sto su opasni za epilepticare, npr... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука