Млађони Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 'ocu jos ovo da kzem.. dakle diskusija je krenula da po Hriscanskom etosu onj ko ima manje i da vise je "veci" dobrocinitelj. Dakle. ja nemam nikakvu platu, meni cle da 500 dinra ja od tih 500 dinra dam 300 dinara. Sa druge strane @@Снежана, @@obi-wan, daju po 200 dinara. Moje "dobrociniteljstvo" jer nemm svoj novac, a oni imaju plate po 40 000 dinra, je vece nego njihovo. bez obzira sto sam j bio dobrocinitelj sa 300 dinr mog oca, a oni s 200 dinra svojih para. Ida to jevandjelje uci.. Eto zato sm ja isprozivan od Snezne, Obija i ostlaih.. jer sam tvrdio da to prosto nije istina. Ja mislim d su snezna i obi ucinili vece dobrociniteljstvo od mene, iako sam se ja vise para odrekao nego oni njihovih Eto toliko.... ] oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 'ocu jos ovo da kzem.. dakle diskusija je krenula da po Hriscanskom etosu onj ko ima manje i da vise je "veci" dobrocinitelj. Dakle. ja nemam nikakvu platu, meni cle da 500 dinra ja od tih 500 dinra dam 300 dinara. Sa druge strane @@Снежана, @@obi-wan, daju po 200 dinara. Moje "dobrociniteljstvo" jer nemm svoj novac, a oni imaju plate po 40 000 dinra, je vece nego njihovo. bez obzira sto sam j bio dobrocinitelj sa 300 dinr mog oca, a oni s 200 dinra svojih para. Ida to jevandjelje uci.. Eto zato sm ja isprozivan od Snezne, Obija i ostlaih.. jer sam tvrdio da to prosto nije istina. Ja mislim d su snezna i obi ucinili vece dobrociniteljstvo od mene, iako sam se ja vise para odrekao nego oni njihovih Eto toliko.... ] Добро јутро Млађо... Ем доброчинитељ, ем скроман дечко...е, али заборавио си да кажеш да Снежана ради у државној фирм, у новембру је штракјовала, па је узела пар слободних дана за свињокољ, у децембру је узела боловање (однела докторки 200гр кафе и шећер у коцке), сад је спојила нову годину са Божићем (има неки г.о. од прошле године)...и тако, ал је поштено зарадила својих 40.0000... Ето толико... Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Мож` ви да причате шта `оћете. Ал` да вам није био Млађа, ова тема би се завршила са пар амина (што и треба) и остатак би био пљување по "богаташима". Он је човек поставио права питања и натерао на размишљање, избацио већину из пасивног климања главом. Због чега је овај форум супер. А можда би се појили само врлинама човека према човеку и величали оно што бесплатно од Христа имамо, што вероватно је чак и либералном тржишту непознато јер човек у том свету мора бити ајкула. Претпостављам, да су теби и млађи приче о врлини и љубави мало досадне,па зато мислиш да се завршавају само са цитатима светих отаца или цитирањем еванђелија са десетак амина нас сиромашних духом опијеног од новца и славе коју човек може купити а не врлинским животом стећи. Млађони је први кренуо да рачуна милостиљу иако је прво постована прича имала само 200 и 5оо динара а срце у тим људима веће од сваке милијарде у свет. Данче*, Снежана and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 apsolutno svaka osoba ovde na forumu zivi u luskuzu.. u odnosu na jedno 50 % sveta... To da li neko živi u luksuzu može da se kaže samo kad se vidi šta taj može sebi da priušti u sredini u kojoj živi. Tako da ako neko ovde od plate od 40.000 (koja pokriva najobičniju egzistenciju u Srbiji, možda jedva malo više od toga) odvoji pare da bi dao nekome, on jeste odvojio sebi od usta, iako bi možda sa tom platom bio smatran za bogatog u nekoj afričkoj zemlji...ili u 50% sveta. Što znači da su takva poređenja sa drugima besmislena za celu ovu priču. Данче*, Paradoksologija, алиса and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milos Tijanic Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Bil Gates je recimo u humantirne svrhe dao oko 90 % onog sto je zaradio i sad neko mene oce ovde da ubedi da je to neki zao i pokvaren covek i da je bolji onaj sto da 100 dinara mesecno u proseku ljudima. Треба мало испратити токове новца, Бил јесте донирао 28милијарде у своју фондацију. Е сад треба видети неког партнера, рецимо Мерси Корпс, који је партнер фондације, колико њима иде новца и на шта га троше. Вести о његовој вакцини нису охрабрујуће http://healthimpactnews.com/2014/bill-melinda-gates-foundation-vaccine-empire-on-trial-in-india/. Наравно ако читаш медије из Америке, стећи ћеш другу слику. Бил Гејтс се залаже за генетски модификовано семе. Ја не видим како може бити добро, ако афричке државе постану тотални зависници од Монсанта? Интересантна је и пословна пракса како државе у Африци купују лиценциране виндовсе. VaSa110 and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 "You wear a mask for so long, you forget who you were beneath it." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Ja sam fasciniran cinjenicom da ljudi veruju u to da gigantske korporacije nemaju nikakve veze sa politikom zemalja u kojima posluju ili u kojima ce poslovati. VaSa110, звончица and Milos Tijanic је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Ja sam fasciniran cinjenicom da ljudi veruju u to da gigantske korporacije nemaju nikakve veze sa politikom zemalja u kojima posluju ili u kojima ce poslovati. Ima nas dvoje fasciniranih. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milos Tijanic Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Ja sam fasciniran cinjenicom da ljudi veruju u to da gigantske korporacije nemaju nikakve veze sa politikom zemalja u kojima posluju ili u kojima ce poslovati. Треба само видети чије акције је Бил Гејтс куповао, када је покушавао да протне неку вакцину у некој земљи. Те фондације су само средство за још веће богаћење. Мислим да није тешко доказати, да неко ко је дао 100 динара неком сиромаху, више је дао него Бил Гејтс. Не верујем да је један гладан црнац добио парче хлеба од њега гратис, укупно кроз све донације. Бил је геније када је реч о максимизацији профита. "You wear a mask for so long, you forget who you were beneath it." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Meni je dovoljno da bacim oko na lokalni nivo kod nas na primer, pa vidim sa koliko sve ljudi u opstini covek treba da se "dogovori" da bi proturio neku svoju stvar na trziste. Analogno tome, verujem da veoma mocni ljudi i njihove kompanije imaju citav sistem ljudi koji se bavi "metodama dogovaranja" kako bi se proturili na zeljeno trziste. Sto se tice Gejtsa, ne znam nista o coveku pa necu da ga "ogovaram", verujem samo da je maher za sticanje kapitala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Meni je dovoljno da bacim oko na lokalni nivo kod nas na primer, pa vidim sa koliko sve ljudi u opstini covek treba da se "dogovori" da bi proturio neku svoju stvar na trziste. То се да лако решити. Само је потребно увести регулације и поставити још људи у општини да то све спроведу. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 To da li neko živi u luksuzu može da se kaže samo kad se vidi šta taj može sebi da priušti u sredini u kojoj živi. Ja se sa tim gledistem ne slazem. Po meni svi mi danas zivimo u luksuzu. Sad to sto neki svoj zivot u luksuzu oce da porede sa drugima oko sebe... koliko imaju manje vise od drugih oko sebe trenutno.. ok.. mada kazem - ja se sa time ne slazem. Ja to da li je luksuz ili ne poredim sa osnovnim potrebeama coveka. Hrana, voda, skloniste od loseg vremena. Sve preko toga za moje pojmljenje je lukusz. Jer mislim da je to objektivan lukuz, a ovaj primer koji si ti naveo - subjektivan luksuz. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Ja sam fasciniran cinjenicom da ljudi veruju u to da gigantske korporacije nemaju nikakve veze sa politikom zemalja u kojima posluju ili u kojima ce poslovati. A ko u to veruje? Pa ja i zvonko se upravo za to borimo, i to je ideologija koju predstavljamo - odvajanje biznisa i politike, odvajanje koorporacija i vlasti, odvajanje ekonomije i politike. A jedini nacin da ih odvojis jeste da ogranicis politicarima UPLIV u EKONOMIJU. Da mogu da je kontrolisu. Kada politicari ne mogu da kontrolisu ekonomiju, ne vrede nista koorporacijama, i koorporacije ne mogu da koriste monopol fizicke sile koji ima drzva. Ostaje im dva izbora - da rade posteno, ili da koriste svoje nasilje (za koje mogu da odgovaraju i protiv kog moze d se borimo legalnim sredstvima). Ja ti lepo kazem nemas sve informacije. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 То се да лако решити. Само је потребно увести регулације и поставити још људи у општини да то све спроведу. Ma ja vise ne verujem u resavanje takvih stvari, niti mislim da je stvar u malom broju ljudi, njih mozda ima i previse. Jednostavno, pohlepa vlada svetom i covekom a "para vrti gde burgija nece" i to mi je objasnjenje svih ovih pojava. Ne bih se ni ukljucivao u temu da Mladja nije pokusavao da nas uveri da je hriscanski biti pohlepan, jos na pocetku teme... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Треба мало испратити токове новца, Бил јесте донирао 28милијарде у своју фондацију. Е сад треба видети неког партнера, рецимо Мерси Корпс, који је партнер фондације, колико њима иде новца и на шта га троше. Вести о његовој вакцини нису охрабрујуће http://healthimpactnews.com/2014/bill-melinda-gates-foundation-vaccine-empire-on-trial-in-india/. Наравно ако читаш медије из Америке, стећи ћеш другу слику. Бил Гејтс се залаже за генетски модификовано семе. Ја не видим како може бити добро, ако афричке државе постану тотални зависници од Монсанта? Интересантна је и пословна пракса како државе у Африци купују лиценциране виндовсе. Citam ja sve vesti samo pazim kojima verujem. To sto su "on trial in india" ne govori nista.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Ne bih se ni ukljucivao u temu da Mladja nije pokusavao da nas uveri da je hriscanski biti pohlepan, jos na pocetku teme... Boze, koliko mene ovde niko nista nije shvatio sta pricam.. ocigledno ni ne moze da shvatite i prestacu uopste da pisem na ove teme... ne uopste to nism rekao, niti sam ikog pokusavao u to da uverim.. Rekao sm da covek koji zradi vise, svojim radom moze da pomogne vise siromasnih i da ucini vise dobra. I da nisu dansnji bogatasi pohlepni ljudi. Neki sigurno jesu, neki nisu! Ja ih za razliku od clanova teme nisam osudio! Isto tako ne verujem da su svi siromasni DOBRI LJUDI. Neki jesu neki su jednostavno lenstine. Ono sto sam ja rekao na pocetku teme, jeste da nije svaki dinar od siromasnog vrendiji od dinara bogatog. Dinar od lenstine po mom misljenju manje vredi od radnog a bogatijeg! Ono sto pokusavam da objsnim svima ovde... sustina je ove poslovice! Daj coveku ribu, nahranices ga jedan dan. Nauci ga da peca, nahranices ga ceo zivot. Sta je od ta dva humanije? I jos jedn stvar se protegla ovde. Ako zelis da zaradis vise novca - ne znaci da si pohlepan. TO je teska predrsuda, i najobicnija, zvidn osuda bogatijih, koji su uspeli to. Generalizovati bogate je pateticno. Neki bogati jesu pohlepni, neki nisu. Uzmimo npr Warren Buffeta. Jedn od njbogatijih ljudi na planeti, zivi u najobicnijoj kuci, vozi njobicnija kola i veruje da njegove pare nisu njegove i da ih nije zasluzio. Skoro ih uopste ne trosi na luksuz, a moze nas kupiti sve zajedno. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука