Jump to content

Ко је био Гаврило Принцип?

Препоручена порука

А и независно од "велике политике" уопште није добро да величамо оваква (не)дела, посебно ми хришћани. Нема ништа часно и јуначко у атентату, убиству из заседе. То су организовали зликовци који су претходно зверски убили и српског краља и краљицу.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

E da napišem ja šta mislim o ovoj temi.

Ovako šta mislim o Gavrilu, a mislim da je bio glup, podvodljiv, izmanipulisan klinac. Heroj? Svakako ne, nema ničega herojskog u atentatu, i  takvom mučkom ubijanju. Zločinac? Opet ne, ubio je neprijatelja, nekog ko bi bio na čelu države koja bi nas svakako napala. Što se žene tiče, dešava se.

E sad šta mislim o onima koji su ga izmanipulisali da uradi tako nešto. Jednostavno retardi. Mislim ono šta je s' mozgom, odakle ideja nekome da ubije prestolonaslednika jedne države, šta su očekivali. E sad ideja im možda nije bila loša, mislim lopše su je realizovali, pošto bi rata bilo sve jedno, i bez atentata, jednostavno su ukoliko su mogli da izvrše niz atentata na poznate i važne Austrougare da nekako napraviš rasulo u zemlji. Pobiješ one koji su na vlasti, a nakon toga idu borbe i svađe unutar same države ko će naslediti vođe i onda lepo dok je država u rasuu napadneš je. Ovo bi već bilo logično i ukolko bi nešto tako izveli bilo bi za respect.

Ali šta su očekivali ubiju jednog čoveka koji tehnički ni ne vlada tom državom i šta su očekivali da će da se desi, koje je korist Srbija imala od toga? Nikakve, jednostavno veoma glup potez.

Подели на овим сајтовима

E da napišem ja šta mislim o ovoj temi.

Такво некакво је и моје мишљење . Млад, родољубив и наиван, Гаврило је био изманипулисан од стране бескрупулозног човека, Драгутина Димитријевића Аписа, зликовца који је већ имао краљевску крв на рукама. Шта човеку који је убио свог краља ,коме је дао заклетву , значи живот туђег краља, или у ствари било чији ? 

Подели на овим сајтовима

Не мислим да је Принцип био терориста или нешто тако, али опет не видим шта је херојско у мучком убиству човека. Класичан антентатор, мада из тога никако не произлази да смо ми криви за рат, да је АУ била добра и легитимна или тако нека будалаштина.

U Sarajevu je za Vidovdan pucao napaljeni klinac,i nije Srbija pucala u Ferdinanda nego je pucala Rusija!

Иначе, колико је апсурдно и дебилно што муслимани у БиХ желе да подигну споменик Фердинанду, престолонадследнику европске, хришћанске монархије, која је окупирала Босну 30 година у току њене историје. Какве кризе идентитета, каква неозбиљност.

Nije apsurdno,to ima svoje ime:dupelizanje,dupeuvlačenje,schlihtanje(na nemačkom)....diplomatija:)

Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći

Подели на овим сајтовима

U Sarajevu je za Vidovdan pucao napaljeni klinac,i nije Srbija pucala u Ferdinanda nego je pucala Rusija!

Nije apsurdno,to ima svoje ime:dupelizanje,dupeuvlačenje,schlihtanje(na nemačkom)....diplomatija:)

Није пуцала ни Србија ни Русија, него Енглеска.

Читај мало пише се о томе сада већ сасвим слободно...

Подели на овим сајтовима

Читај мало пише се о томе сада већ сасвим слободно...

Engleska je pucala u Maroku,a Rusija u Sarajevu!

A što se čitanja tiče,mislim stvarno..... :aplauz:

Подели на овим сајтовима

Нисам никада темељније истраживао позадину и његове мотиве. Има ли неких конкретних аргумената за то? Неки документ, аутентично забележено сведочанство? Ако знате, да не бутам по нету сам, немам времена овијех дана превише. :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

ово не личи на тебе, осим ако ниси сам себе помилкио по глави dobar decko  

Shala zabava.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Нисам никада темељније истраживао позадину и његове мотиве. Има ли неких конкретних аргумената за то? Неки документ, аутентично забележено сведочанство? Ако знате, да не бутам по нету сам, немам времена овијех дана превише. :) 

Ja sam pisao dosta na ovom forumu po tom pitanju i stvarno ne mogu više da se ponavljam.

E sad,samo moram da kažem da kada neko zvuči kao naš Željko,kada kaže ,"Engleska je kriva za sve,Engleska je ovo,Engleska je ono....",to je pouzdan znak da te info,tj.propaganda, dolaze iz Ruske kuhinje.

Zbog čega?

Prvo,Rusija je od perioda Napoleonovih ratova vrlo ljuta na Britaniju,kada je Britanska flota onemogućila Rusko širenje u Mediteranu,i od Krimskog rata kada je Velika Britanija demonstrirala svoju moć i porazila Rusiju ,u njenom dvorištu takoreći,i njenu flotu i njene mnogobrojne kopnene snage.Britanska flota je čak došla i do Petrograda i kada je Britanske jarbole opazilo Rusko stanovništvo u Carskoj prestonici došlo je do panike.Kakvo je to samo poniženje za Cara bilo to se ne može zamisliti!

E vidiš,Rusi nikad neće oprostiti ni zaboraviti ovo poniženje koje su joj naneli  Britanci,i od tada Britanija postaje Ruski neprijatelj broj jedan,a nemačka i austrija trenutno padaju na mesto broj dva!

Od tada Ruska propaganda pokušava da okrivi Britaniju i Nemačku za sva zla na svetu,i malim narodima sugeriše da su za sve nedaće krivi ili Britanija ili Nemačka.Ta tendencija se zadržala čak i u peridu komunizma.Simptomatično,zar ne? :)

Drugi pouzdan znak da je u pitanju Ruska propaganda je reč "Engleska".Jedino Rusi umesto Velika Britanija kažu Engleska.

Engleska je samo jedno od tri kraljevstva koje čine Ujedinjeno kraljevstvo iliti Veliku Britaniju.

Pošto je i naš narod dosta nakljukan Ruskom propagandom,to se i kod nas poprimio običaj da umesto Velika Britanija ili UK,kažemo Engleska-a misleći na Britaniju.

To bi isto bilo kao kada bi rekao Jakutija a pri tome misliš na Rusiju :)

Подели на овим сајтовима

Pošto je i naš narod dosta nakljukan Ruskom propagandom,to se i kod nas poprimio običaj da umesto Velika Britanija ili UK,kažemo Engleska-a misleći na Britaniju. To bi isto bilo kao kada bi rekao Jakutija a pri tome misliš na Rusiju

Па Велика Британија и јесте Енглеска . Енглеска и нешто ситне бураније у виду Шкота, а има ли смисла уопште и помињати Ирце и Велшане . Ми смо и за СССР углавном говорили Русија .

Подели на овим сајтовима

ВБ је настала на пљачки колонизираних народа, а још држе под окупацијом Северну Ирску. Не треба заборавити колико је Ираца умрло од глади и колико су сурово гушени устанци. Зашто њима не дођу мировњаци УН ?

И зашто би се Руси плашили британске фолте која није имала снаге да изврши копнену инвазију ?

То су стари гусариу, јаки на мору и у покоравању малих народа.

Подели на овим сајтовима

Ja sam pisao dosta na ovom forumu po tom pitanju i stvarno ne mogu više da se ponavljam.

Trebalo bi da dodas i ostalo. 

а има ли смисла уопште и помињати Ирце и Велшане . Ми смо и за 

Velsani - divni ljudi!

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Па Велика Британија и јесте Енглеска . Енглеска и нешто ситне бураније у виду Шкота, а има ли смисла уопште и помињати Ирце и Велшане . Ми смо и за СССР углавном говорили Русија .

Naravno da Velika Britanije nije Engleska.To je samo nepoznavanje Velike Britanije i njene istorije,ne zameri na ovome.

Koji je to veliki premijer bio Englez?Od smrti kraljice Elizabete I 1603,na Engleskom tronu nije bilo Engleskog vladara,a btw,Elizabeta I je Engleski tron ostavila Škotskom kralju Džejmsu VI,Jedan od najvećih ličnosti svih vremena i Britanski premijer za vreme WW II je bio Velškog porekla-Vinston Čerčil,tako da stvarno ne znam na osnovu čega se tvrdi da je Engleska tu nešto specijalno?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...