Golub Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 ''О, Боже мој, велики и силни и недостижни, дај ми језик, дај ми крупне и големе ријечи, које душмани не разумију, а народ разумије, да се исплачем и изјадикујем над црним удесом свога Народа и Земље своје''. Петар Кочић "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Све у свему, Гаврилу је принцип дошао главе. Срђан Ранђеловић, DYNABLASTER, Млађони and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Да, али да ли то оправдава и чињење конретног и опипљивог зла, конкретном човеку, бранећи се од неког ширег, апстрактног и безличног зла? Ако би неко, не дај Боже, убио Обаму да ли би то било оправдано? Да ли би то била одбрана од зла, ако знамо да је Обама само полуга, шраф, у једном механизму недокучивих размера и да његова смрт ништа не би променила? Или би била чиста освета, одмазда, гнев? Мени се чини да је ово друго у питању. А у крајњој линији, нити је ФФ био доносилац одлука и стожер АУ, нити смо ми тад били у рату са њима, нити је његово убиство могло да доведе до одбране и ослобођења... Јој, брате...ја нисам права адреса за дилеме такве врсте, плаховит, слушам гусле, а ни сабље ми нису стране ...Стари завјет ми је близак...Конташ Моји су се преци клали са Турцима, а онда су дошли ови ... на нашој крви да проширују монархију...Гаврило је херој, и не треба дозволити да нам реинтерпретирају историју...поражени ћемо бити када прихватимо улогу негативца... Колико мене сјећање служи некада је парола била: За крст часни и слободу златну..али, ствари се очигледно мијењају... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Све у свему, Гаврилу је принцип дошао главе. Али је сам принцип остао. Жив је принцип, умро није, док је Срба и Србије ! Ljubičasta је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Јој, брате...ја нисам права адреса за дилеме такве врсте, плаховит, слушам гусле, а ни сабље ми нису стране ...Стари завјет ми је близак...Конташ Моји су се преци клали са Турцима, а онда су дошли ови ... на нашој крви да проширују монархију...Гаврило је херој, и не треба дозволити да нам реинтерпретирају историју...поражени ћемо бити када прихватимо улогу негативца... Колико мене сјећање служи некада је парола била: За крст часни и слободу златну..али, ствари се очигледно мијењају... Хехе, ма све је то океј и све то стоји, али не знам што обавезно да се сви идентификујемо са Принципом или било ким. Ако је његово дело херојско то нас не чини херојима, нити нас чини кривим и негативцима ако је његово дело злочин. Ја сматрам да није херој, али никако не сматрам да смо ми били негативци у Првом рату, нити да смо га изазвали. То је ваљда јасно као дан, сваком нормлном, нажалост стално се појављују разне будалаштине и ревизије историје... Ћириличар and horatio је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Али је сам принцип остао. Жив је принцип, умро није, док је Срба и Србије ! Па, јес...Србима је патриотизам прва и најважнија (разби)брига. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Нема шта да се дискутује о томе ко су били "негативци" у Првом св. рату. Није Србија напала Аустрију, него Аустрија Србију. И ту је крај приче. Али исто тако, нема никаквог разлога да ми славимо неког тамо убицу и учимо децу да је био "херој". Ако смо људи и хришћани, онда нам је јасно да такве не треба прослављати. Ћириличар, Срђан Шијакињић and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Комунизам је испарао главе генерацијама и људи неке ствари једноставно не схватају. Или лупају као ова Биљана С. Принцип није пуцао из снајпера са безбедне даљине , него је учинио из непосредне близине, знајући да ће бити ухваћен и осуђен. Убио је монарха државе која је спремала маневре и правила планове годинама како најбрже да покори Србију. То смо видели кад су ушли у Мачву и после кад су 1915. окупирали Србију. Негде сам прочитао да су после суђења његовог адвоката прошверцовали у бурету из суднице, у страху од светине која га је хтела линчовати, јер је доказао да Монархија нема право да суду Принципу, јер није убио престолонаследника на територији Монархије, него на анектираној територији. Баба, Јефимија Крунић, nedeljko and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 I jel ih sprecio u nameri ili ih samo jos vise razbesneo? Срђан Шијакињић and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Нека нама Гаврила и Обилића, да знају цареви и моћници овога света шта год да радили сиротињи раји да има Срба који и цару главу могу скинути. Ђуро Станивук, nedeljko, zuti car and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Па, јес...Србима је патриотизам прва и најважнија (разби)брига. Борба против окупатора и неправде. То нам је (било) прво и најважније. А и биће опет, ако Бог да. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 I jel ih sprecio u nameri ili ih samo jos vise razbesneo? Они би свеједно урадили шта су наумили и Аустрија ( 1914 ) и Турска ( 1389 ) . Али није исто данас кад неки цар науми нешто слично јер увек му је на уму да може неко да га закуца а Србин нарочито. Ево како се Обама сад двоуми по питању Сирије иако је читав ратни механизам Америке покренут... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Нема шта да се дискутује о томе ко су били "негативци" у Првом св. рату. Није Србија напала Аустрију, него Аустрија Србију. И ту је крај приче. Али исто тако, нема никаквог разлога да ми славимо неког тамо убицу и учимо децу да је био "херој". Ако смо људи и хришћани, онда нам је јасно да такве не треба прослављати. Silovanje istorije: Gavrilo Princip je prapredak Bin Ladena Četvrtak, 05 Septembar 2013 01:13 Autor EBrcko Poznati list Die Welt je nedavno donio komentar u kojem se tvrdi kako početak I svjetskog rata nisu inicirale Njemačka i Austrougarska, već da Rusija i Srbija snose najveću odgovornost za izbijanje rata, piše sarajevski ''Dnevni avaz''. Prema Die Weltu: "Svakako je ispravnija teza koja otkriva da su tadašnje svjetske sile – Njemačka, Francuska, Britanski imperij, Austrougarska, a donekle i Italija – nepromišljeno ušle u rat, nasjedajući na provokacije Moskve i Beograda, a isto tako zapostavljajući da diplomatskim i političkim sredstvima riješe krizu koja je izazvana terorističkim napadom i ubistvom austrougarskog prijestolonasljednika (Franza Ferdinanda) i njegove supruge". http://www.ebrcko.net/2013/vijesti-bih/12413-silovanje-istorije-gavrilo-princip-je-prapredak-bin-ladena Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Bozija zapovest glasi "Ne ubij". Gavrilo Princip je bio samo jedan izmanipulisani mladic. Срђан Шијакињић, Ћириличар and Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 3 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 19, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 19, 2013 Ево како се Обама сад двоуми по питању Сирије иако је читав ратни механизам Америке покренут... Па ипак не верујем да се двоуми јер се плаши да му је глава угрожена. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука