Deni72 Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Ne znam zaista sta se to desava sa Crkvom u poslednje vreme,ponasaju se kaou neka ne bas tako davna vremena kad je JKP delila neka odlikovanja i tako se drzavni funkcioneri medjusobno castili kojekavim ordenjima za nekakve zalsuge!? А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Црквени клир је продукт народа, да смо као народ бољи, имали би и Црквене пастире, такве. Ми смо као народ раслабљени и никакви, не знамо ни основне вјерске и националне вредности заштитити од вандала. Жао ми је што је тако, што су сви Свеци који су створили и обоготворили нас као народ и нацију, као да су радили, сизифов посао. Непрестано падамо, и устајемо и губимо, и народ и територије. Михајло је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 кога бре Караџић може да призива и шта да коментарише...он је један пијун геј организација и ништа више... а што се оедена тиче то није доделио СА Синод СПЦ него епархија Милешевска и владика Филарет патријарх је рекао да је то њихова одлука није је коментарисао... nirvanashop and sleki је реаговао/ла на ово 2 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Видим, овде све чистунци па гледају како други живе. Ајде, нећу уопште да трошим речи на расправе по овим питањима. Он се не изјашњава као атеиста већ као верник православне Цркве. Ако идемо тако да загледамо какав је ко, нико неће остати у Цркви. Пођи најпре од себе. Hm, ovo mi je novo... ranije se javno izjasnjavao kao ateista... 0409_feel "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 9, 2011 Гости Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Hm, ovo mi je novo... ranije se javno izjasnjavao kao ateista... 0409_feel Постоји покајање, зар не? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 A postoji i politicko- crkvena podobnost florenntina је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Постоји покајање, зар не? Ma naravno, ali mi je on po tom pitanju sumLJiv... 4chsmu1 Svejedno, ako je zaista krenuo putem Crkve, zelim mu sve najbolje i da najiskrenije istraje u tome... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Ако је неко неверник, шта има да се меша у рад Цркве и да одређује коме ће Црква да додели орден ? Шта им смета звоно и спомињу гладне и болесне који су по њему оштећени набавком звона, кад није купљено од новца грађана преко прилога и донација државе, него га је приложио руски привредник. Једино ако не мисли да је Црква требала продати поклоњено звоно, па њему дати добијени новац да га употреби на неку параду. Ти којима је помоћ потребна су првенствено брига државе, па нам не рече шта су они за ових 11 година како су на власти учинили да им се олакша положај, ни шта је с оним силним милијардама које су ушле у Србију. И што се вл.Пахомија тиче, да су нешто имали сигурно би га осудили , да после могу да имају храну за напад на Цркву. Сада, само он може њих да тужи због увреде. snoozer_11 sleki and kirios1 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Ако је неко неверник, шта има да се меша у рад Цркве и да одређује коме ће Црква да додели орден ? Шта им смета звоно и спомињу гладне и болесне који су по њему оштећени набавком звона, кад није купљено од новца грађана преко прилога и донација државе, него га је приложио руски привредник. Једино ако не мисли да је Црква требала продати поклоњено звоно, па њему дати добијени новац да га употреби на неку параду. Ти којима је помоћ потребна су првенствено брига државе, па нам не рече шта су они за ових 11 година како су на власти учинили да им се олакша положај, ни шта је с оним силним милијардама које су ушле у Србију. И што се вл.Пахомија тиче, да су нешто имали сигурно би га осудили , да после могу да имају храну за напад на Цркву. Сада, само он може њих да тужи због увреде. snoozer_11 On nije trazio novac za njega vec je omenuo sumu koja bi svakako mogla da se iskoristi za dobrotvorni rad Crkve sto bi i bilo celishodnije.Onima kojima je potrebna pomoc su i briga Crkve sa kojom je ona ponosna kada je ucini. Vldika Pahiomije je na najotvoreniji nacin izbegavao pojavljivanje na sudu kada je bilo sudjenje u toku,Zahvaljujuci politickom uticaju sudjenje je zastarelo .Da je nevin sam bi zahtevao da se neprijatna situacija po njega sudski okonca.To bi svaki nevino optuzeni zeleo,ali on ,ne,Zasto do sada nije tuzio zbog uvrede casti i ugleda? Bas bih voleo da vidim kako bi zavrsila njegova tuzba DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Medijska zatucanost i kratkovidost stvarno znaju da budu toliko opasni po umove ljudi da se jedan Karadzic javlja sa ovakvom reakcijom koja njega stavlja na stub smijeha,koliko samo naivnosti,razmazenosti u izjavama.Kao da je vladika Pahomije bio zatvoren,izolovan a ne svo vrijeme covjek bogougodno i pravedno upravlja svojom eparhijom vranjskom,svih ovih godina dok se ogorceni i fariseji javljaju sa svih stanica i napadaju pravednika.A svog brata najbolje poznaju njegova braca Arhijereji a posebno nadleznog Episkopa poznaje Patrijarh,tako da bijeli andjeo i dolikuje angelu u tijelu,visokoprepodobnom Episkopu Pahomiju. Mnogaja ljeta trpeljivi Vladiko. nirvanashop је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Kad bi ovako brinuo kako njegove kolege donose odluke i vodio racuna da ne trpaju sebi pare u dzepove, ne bi bilo ovoga oko cega je toliko dusebrizan. Mene zanima na osnovu cega svi znate da politicari kradu i koliko kradu? Imate li koje finasijske izvestaje? Ili to onako, reda radi pljuckate? Ако је неко неверник, шта има да се меша у рад Цркве и да одређује коме ће Црква да додели орден ? Meni je zanimljivo kako vi, koji ste pripadnici te crkve nekad imate duple standarde. Naprimer Oce Nebojsa nikad se niste bunili kada je crkva iako nije politicka niti pravnicka organizacija umesala svoje prste u odredjivanje jednog zakona, a sada vam smeta kada neko ko nije svesteno lice, vernik i clan crkve mesa prste u to sta crkva radi. Pa mislim da su obe strane sa pravne tacke gledista ispravne, medjutim ocigledno imate duple standarde, da crkva sme da se mesa tamo gde joj posao nije a nevernik ne sme. Mene u principu ne zanima puno ova tema ali su mi zanimljivi ovi dupli standardi i ova svenerodna mudrost o politicarima lopovima koju je nemoguce dokazatil. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Mene zanima na osnovu cega svi znate da politicari kradu i koliko kradu? Imate li koje finasijske izvestaje? Ili to onako, reda radi pljuckate? Meni je zanimljivo kako vi, koji ste pripadnici te crkve nekad imate duple standarde. Naprimer Oce Nebojsa nikad se niste bunili kada je crkva iako nije politicka niti pravnicka organizacija umesala svoje prste u odredjivanje jednog zakona, a sada vam smeta kada neko ko nije svesteno lice, vernik i clan crkve mesa prste u to sta crkva radi. Pa mislim da su obe strane sa pravne tacke gledista ispravne, medjutim ocigledno imate duple standarde, da crkva sme da se mesa tamo gde joj posao nije a nevernik ne sme. Mene u principu ne zanima puno ova tema ali su mi zanimljivi ovi dupli standardi i ova svenerodna mudrost o politicarima lopovima koju je nemoguce dokazatil. Једноставно, поред тога што смо верници, ми смо и грађани ове државе. Плаћамо порезе, гласамо, идемо у војску и зашто би онда препустили вођење послова који се тичу свих само атеистима који су у мањини ? Можда зато што је у некада СКЈ узела себи за право да има уплива у свему, па да им не би Црква сметала, почели су да мантрају да нико осим њих нема потреба да било о чему мисли, а камо ли одлучује. Друга би ствар била кад би Црква почела да се меша у рад риболовачког друштва или да прописује рецептуру за спремање зимнице. Одувек еј непријатељима Српства сметала Црква, и увек су настојали да њен утицај минимизирају; и Турцима и усташама и комунистима и некима данас..... kirios1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Obozavam kad vidim ove sto izjdnacuju srpstvo i crkvu... u glavi se odma upali lapmica za ignorisanje daljih postova usled infantilnosti u stavovima... Одувек еј непријатељима Српства сметала Црква, и увек су настојали да њен утицај минимизирају; и Турцима и усташама и комунистима и некима данас..... Nazalost niko u tome nije uspeo... crkva nekako uvek nadje nacin da odrzi svoj uticaj na sve aspekta zivota u srbiji... nista ne moze mimo crkve da prodje, a koliko vidim uskoro nista nece ni moci da se radi bez njene dozvole... sledimo lagano iransku versku revoluciju a mnogi nisu toga ni svesni... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 Vldika Pahiomije je na najotvoreniji nacin izbegavao pojavljivanje na sudu kada je bilo sudjenje u toku,Zahvaljujuci politickom uticaju sudjenje je zastarelo .Da je nevin sam bi zahtevao da se neprijatna situacija po njega sudski okonca.To bi svaki nevino optuzeni zeleo,ali on ,ne,Zasto do sada nije tuzio zbog uvrede casti i ugleda? Bas bih voleo da vidim kako bi zavrsila njegova tuzba Управо тако. И што се вл.Пахомија тиче, да су нешто имали сигурно би га осудили , да после могу да имају храну за напад на Цркву. Сада, само он може њих да тужи због увреде. snoozer_11 На жалост ствари то није тачно: већ је доказано да је у суђењу била велика количина озбиљних пропуста, а позивање на застарјелост случаја не значи невиност окривљеног. Што је најгоре од свега: оптужницу нису подигла нецрквена лица, него свештеници, ђакони, богослови, неколико монаха (скоро читаво братство духовно веома јаког манастира св.Прохор се преселило у Нишку Епархију што довољно говори само за себе). Е сад, када неко из Цркве затражи суђење на Великом Црквеном Суду, НИКО нема (по црквено-судској пракси Православне Цркве) право да се позива на одлуке световних власти и судова, а поготово да се позива на застарјелост, јер то у нашој пракси такође - не постоји, а оно што је најважније јесте да, будући да су овако ужасно тешке оптужбе подигла лица из Цркве: уколико Велики Суд нађе да је оптужени невин, казна која би у случају доказане кривице пала на оптуженог се преноси на тужиоце. И ту је још једна брука: сви који су свједочили против окривљеног и даље носе мантију и чланови су Цркве, изузев што су сада "избеглице" по другим Епархијама. Неће нас у католицизам превести тако што ће доћи папа у госте Тадићу, нити што свештенство служи "по старински", него управо све већа количина глупих, непотребних и крајње штетних компромиса који у крајњем исходу каљају углед Цркве у народу. DYNABLASTER, ВИЛМА and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 9, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2011 covjek bogougodno i pravedno upravlja svojom eparhijom vranjskom,svih ovih godina dok se ogorceni i fariseji javljaju sa svih stanica i napadaju pravednika.A svog brata najbolje poznaju njegova braca Arhijereji a posebno nadleznog Episkopa poznaje Patrijarh,tako da bijeli andjeo i dolikuje angelu u tijelu,visokoprepodobnom Episkopu Pahomiju. Mnogaja ljeta trpeljivi Vladiko. da,posebno oni koji su izbačeni odmah nakon što su stali na stranu mladića iz procesa... JESSY је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука