Jump to content

Однос друштва према инвалидима

Препоручена порука

А зашто Млађони у старту спамујеш и скрећеш тему на другу страну ?

Да ли си некада покушао да себе ставиш у њихову кожу ?

Дали си имао прилике да разговараш са таквим људима ?

Ја јесам 

Ја не кажем да те злоупотребе нема , али сам сигуран да је то ради мали број људи и дефинитивно ова тема се не бави са тиме.

Овај форум има своју мисију и сматрам да треба да се отворе овакве теме људима који су заиста жртве не правди , а не односи се на оне који на било какав начин нешто злоупотребљавају.

Izvini ja ovde ne kritikujem invalide vec ljude koji zloupoterbljvaju invalide.

Ko nije invalid a iskoristio je nekog rodjaka invalida i prkira na mestu za invalide - uprvo skodi invalidima.

Dakle ne znam kako to "spamujem na drugu stranu"

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 115
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Izvini ja ovde ne kritikujem invalide vec ljude koji zloupoterbljvaju invalide.

Ko nije invalid a iskoristio je nekog rodjaka invalida i prkira na mestu za invalide - uprvo skodi invalidima.

Dakle ne znam kako to "spamujem na drugu stranu"

Тема се не односи на њих , већ на саме људе , инвалиде.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Zar nije naslov teme o "odnosu drustva prema invalidima" ako zloupotrebljvanje invaliditeta od strne zdravijh ljudi nije "odnos drustva prema invalidim" onda ok izvini.

Подели на овим сајтовима

Taj odnos treba da ide u oba pravca, kako drustva prema invalidima, tako i invalida prema drustvu. A to je nazovi, poteskoca. Postoje predrasude na obe strane, i tesko je uspostaviti kvalitetan odnos kada svi nastupaju sa predrasudama. Drustvo jer im je mucan pogled na invalide, pa okrecu glavu da ne gledaju, jer im je kao lakse da se prave da ne postoje...a invalidi veruju kako ce ih ismevati, gledati sa visine ili u najblazem slucaju ignorisati....Moramo se osloboditi predrasuda, pre svega...a to tesko. Drzava nam tone...nema posla ni za one koji nisu invalidi, a kamo li za invalide. Ali zato moze se pomoci na druge nacine. Praviti im drustvo, popricati sa njima, popiti kafu...kao za onu Snezanu sto je u starackom domu na Bezaniji...nju treba obici a ne pricati o njoj danima i nocima...a ona je samo jedna od mnogih. Sta znam...uvek sam bila za to da se radi a ne da se prica. Svi mi znamo kako i sta treba, ali niko nista da ucini. To je glavni problem za sve. :(

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Mislim da bi bilo dobro pomenuti i zloupotrebe privilegija koje dobijaju invlidi, za ličnu korist.

Млађони , када си рекао да неко злооупотребљава ради личне користи , ту си све рекао . Када неко злоупотребљава ради личне користи , он то лично ради .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Подели на овим сајтовима

Taj odnos treba da ide u oba pravca, kako drustva prema invalidima, tako i invalida prema drustvu. A to je nazovi, poteskoca. Postoje predrasude na obe strane, i tesko je uspostaviti kvalitetan odnos kada svi nastupaju sa predrasudama. Drustvo jer im je mucan pogled na invalide, pa okrecu glavu da ne gledaju, jer im je kao lakse da se prave da ne postoje...a invalidi veruju kako ce ih ismevati, gledati sa visine ili u najblazem slucaju ignorisati....Moramo se osloboditi predrasuda, pre svega...a to tesko. Drzava nam tone...nema posla ni za one koji nisu invalidi, a kamo li za invalide. Ali zato moze se pomoci na druge nacine. Praviti im drustvo, popricati sa njima, popiti kafu...kao za onu Snezanu sto je u starackom domu na Bezaniji...nju treba obici a ne pricati o njoj danima i nocima...a ona je samo jedna od mnogih. Sta znam...uvek sam bila za to da se radi a ne da se prica. Svi mi znamo kako i sta treba, ali niko nista da ucini. To je glavni problem za sve. :(

Да , нажалост , често смо јаки само на речима .

Тешко је , нема посла , али то не сме да нам буде изговор .

Подели на овим сајтовима

Да , нажалост , често смо јаки само на речима . Тешко је , нема посла , али то не сме да нам буде изговор .

Naravno, slazem se, treba ih ukljuciti u neke aktivnosti, makar kreativne.

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Србија ама баш ништа не чини за те људе,тако да је и слика друштва,насликана у том правцу.(однос друштва према инвалидима)

Разна удружења нису довољна сама по себи да поправе живот тим грађанима.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Не треба кривити друге за све , прво треба да преиспитамо себе , како ми сами реагујемо када се сретнемо са инвалидом и какав ми допринос дајемо у том погледу. 

Подели на овим сајтовима

Odnos društva je katastrofalan ne samo prema invalidima, nego i prema starima, bolesnima, porodiljama (eno skoro baš bila tema o tome), porodicama sa mnogo dece...prema svemu što se ne uklapa u nešto što većina doživljava kao 'normalno'.

Подели на овим сајтовима

Сведоци смо да људи у већини случајева , врше дискриминацију особа које због својих недостатка , нису способне да се уклопе у систем и које не могу бити продуктивне као здрави људи .

Они су често ( наравно не увек ) изложени не разумевању , дискриминацији и подсмеху  јер се због својих проблема не уклапају у друштво. 

Такве особе , веома тешко налазе пријатеље које ће да им приђу и које ће да разумеју њихове проблеме који су веома велики .

Такве особе се веома тешко добивају посао и ако су у неким стварима бољи у односу на просечног , здравог човека . 

Такве особе су гурнуте на маргини друштва , повлаче се у себе и њихов живот је прави пакао .

Треба да дигнемо глас против тога . Људи треба на хумани начин да се односи према тим људима и да им помогну да релативно , нормално живе и да их друштво прихвати .

Они имају право на живот достојног човека и треба им пружити прилику.

Са колико се ти људи, који су инвалиди, или људи са друштвене маргине, дружиш?

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Млађони , када си рекао да неко злооупотребљава ради личне користи , ту си све рекао . Када неко злоупотребљава ради личне користи , он то лично ради .

Brate ne razumem ja tebe nista, sta ti hoces da kazes. Ja sam naveo cest drustveni fenomen gde zdravi ljudi zloupotrebljvaju prava invalidi, sto je zakonski prekrsaj a i nije pristojno. Ne znam ni sto ti smeta sto sam to rekao niti sta pokusvas da me ubedis ovde. Ja ti se lepo izvinuh a ti teras li ga teras.

Подели на овим сајтовима

Са колико се ти људи, који су инвалиди, или људи са друштвене маргине, дружиш?

Мало је ово питање.... рекао би да Ненад није лажни моралиста али у праву си да му је потребна и добровољна пракса,како би сам био задовољан са својим односом према тим људима.

Надам се да ће ово твоје схватити као добронамерност.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Има неколико . А због чега је то толико битно Снежана ?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...