ПиП Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 tačnije, srpski kulturni klub Е баш добро да си ту, пошто многе ствари знаш. Интересује ме одговор на један коментар у овој теми пошто нисам видео да је било ко нешто одговорио. Ево га линк: https://www.pouke.org/forum/topic/37029-папа-се-поклонио-пред-васељенским-патријархом/?p=1211334 Bistrik and МилошБГ је реаговао/ла на ово 2 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Дабижљевић Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Krajnje neozbiljno... sa hrvacke ili srpske točke gledišta , od prvih ekumenizam je da se svi lepo skupite pa pod našeg papu...ikumenizam "Kaptol" (ovo kaptol jer Srbi na pomen Vatikana zapravo misle na Zagreb ...Hrvate ustaše i sl) ne priznava, e sad ikumenizam to su izmislili ovi drugi i to ti odprilike nešto kao idemo u ujedinjenje ali pod našim uvjetima tipa nemate nikakovo pravo papu držat za kinga sveopće crkve, nema mješanja u pravoslavne poslove , odabir patrijarha i sl. i prihvatićete da u Vatikanu budu stalni kontrolori iz Danilovskog manastira, sa Fanara, Vračara i sl. kako god smješni su i jedni i drugi iskren da budem sad kad malo promislim u običnom narodu će prije doć do jedinstva jer i jedni i drugi su znatižellji pa i na misama i na liturgijama vec imamo "onu drugu stranu" jer običnim ljudima je sve više muka pa čisto iz inata i znatiželje desi se da Hrvatina završi na liturgiji u sabornoj u Zg ili Srbenda u katedrali u ZG i sl. , ma ljudi nema od tog ujedinjenja ništa Kršćanstvo više ne postoji ! Stvaraju se dvije nove religije Katoličanstvo i Pravoslavlje i to će tako bit ali jedinstva nikad ! Paz sta vam kazem, nikad ! Jedan od glavnih razloga nije samo "prvenstvo prolaza" vec i to sto se u posljednjih desetljeća desilo nešto što se moglo predvidjet - danas je skroz normalno reć da je Hrvat Katolik, i da je Srbin Pravoslavac, a obrnuto je nemoguće sem kad kriomice ljudi posjecuju one druge crkve al prešute što su iz straha, ocu reci, nacionalna i religijska pripadnost toliko su se isplele da tu više nema spasa. Kršćanstvo je mrtvo, čak se ni u crkvama ne pominje više nikakvo Kršćanstvo, već Pravoslavlje i Katoličanstvo. Prihvatimo realnost dzabe se mi pojedinci borimo, mržnja sa obje strane je prevelika. Pritom ne mislim na Srbe i Hrvate mi smo sića naspram cijele naše religije od dvije mld. ljudi, medjutim Hrvati i Srbi su samo podsjećanje na svu tugu i jad sveopće crkve koja je na iszdisaju, tj. Kršćanstva. Cuj ti njega "hriscanstvo je mrtvo"? Sta rece i ostade ziv... Verujes li ti uopste u Hrista? Bistrik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ROMAN CURIA Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Cuj ti njega "hriscanstvo je mrtvo"? Sta rece i ostade ziv... Verujes li ti uopste u Hrista? Zna se dobro na što tocno mislim. Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 tačnije, srpski kulturni klub Што волим кад се неко прави Тоша... Рекао си да би ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА постала секта ако не би водила дијалог. Ни ти ни ја нисмо помињали Српску Православну Цркву... Дакле, ајмо поново: пошто Православна Црква није неколико векова водила дијалог ни са католицима ни са протестантима, значи постала је секта? Bistrik and МилошБГ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ROMAN CURIA Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Svatko će imat svoju inacicu Kršćanstva i od svoga neće odstupit ni milimetra. Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Што волим кад се неко прави Тоша... Рекао си да би ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА постала секта ако не би водила дијалог. Ни ти ни ја нисмо помињали Српску Православну Цркву... Дакле, ајмо поново: пошто Православна Црква није неколико векова водила дијалог ни са католицима ни са протестантима, значи постала је секта? Par vekova nije mali period vremenski i ne može stati u dve rečenice. Znam da vam je površnost svojstvena , meni nije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 @, Не знаш, или не желиш да одговориш на моје питање из претходног поста? https://www.pouke.org/forum/topic/37029-папа-се-поклонио-пред-васељенским-патријархом/?p=1211760 Bistrik је реаговао/ла на ово 1 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Par vekova nije mali period vremenski i ne može stati u dve rečenice. Znam da vam je površnost svojstvena , meni nije. Стварно треба имати таленат да се овако нешто неповршно (тј. дубокомисаоно) одговори. У реду је, схватили смо да немаш шта да кажеш. МилошБГ and Bistrik је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 @, Не знаш, или не желиш да одговориш на моје питање из претходног поста? https://www.pouke.org/forum/topic/37029-папа-се-поклонио-пред-васељенским-патријархом/?p=1211760 ne znam o čemu je reč Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 ne znam o čemu je reč Ти си у администрацији, па можеш да провериш. Иначе поставио сам питање на теми "питајте администрацију" пошто дуго ниси ништа одговорио. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Ја се донекле слажем са Дејаном , ми не треба да се затворимо у себе и да градимо " кинески зид "око своје вере . Треба да будемо отворени , али не и превише . Ми припадамо мањинској Хришћанској цркви , и сама та ствар треба да нас наведе да будемо посебно опрезни у тим стварима. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Dejaniti su izgleda opasniji od samih Jezuita. Bistrik је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давидова Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Ја се донекле слажем са Дејаном , ми не треба да се затворимо у себе и да градимо " кинески зид "око своје вере . Треба да будемо отворени , али не и превише . Ми припадамо мањинској Хришћанској цркви , и сама та ствар треба да нас наведе да будемо посебно опрезни у тим стварима. Хиљаду пута је писано о екуменизму, нема потребе да се поново распреда. Претпостављам да на овом форуму има бар неколико тема о томе и свако може да тамо прочита аргументе и за и против. Могао би нам нешто више рећи и свештеник Ђуровић, али ето...није у могућности...има ту неких питања на која не зна шта да одговори, па мало апстинира... ПиП and Bistrik је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Опет и опет, Црква је само Једна па макар је сачињавало двоје који осташе у Истини, а милијарде и милијарде њих поотпадало. Дијалог са другим конфесијама је једно, дијалог са другим ЦрквамА је јерес и издајство. ПиП, Bistrik and Натан је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Dejaniti su izgleda opasniji od samih Jezuita. Ја тебе и твоје ставове ценим Игњатије , али сматрам да је увек средина злата вредна и треба да се трудимо да имамо уравнотежен став . Пошто претпостављам да се овај пост и мени намењен , ја сматрам за себе да сам умерени традиционалиста . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука