Jump to content

Да ли је абортус гријех ако се њиме спречава рођење детета са тешким поремећајем

Оцени ову тему

84 члановâ је гласало

1. 1. дали је абортус гријех ако се утврди тежак поремећај код дјетете

Препоручена порука

Kad se rodi dete sa teškim poremećajem, 99% verovatnoća da ćete ga nadživeti. Em se napate roditelji, napati se dete, umre vam na rukama...užas! Neko reče da se tako narušava komoditet roditelja, ali nije baš tako, teško je to iskušenje, kao crna zemlja. Ne bih tako olako osudila ni ženu koja zna šta je čeka, štagod da uradi.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 651
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

1 minute ago, Dijasporka рече

Pa nego kako drugo covek sebi to da objasni? Niko nece reci: e ja sam zlo bice, odbacujem svoje nerodjeno dete i boli me uvo, vec ko god to da uradi, pred sobom ima sva moguca objasnjenja...opravdanja...veruje da je to najbolje za sve...

Па не знам можда не треба да објашњава, него да призна да је слаб и немоћан ( не и  зао), да не може да понесе такав терет, а та прича "ја то радим због тебе" га само у лицемере сврстава.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Снежана рече

Па не знам можда не треба да објашњава, него да призна да је слаб и немоћан ( не и  зао), да не може да понесе такав терет, а та прича "ја то радим због тебе" га само у лицемере сврстава.

Pa to bilo bas lepo resenje...

Подели на овим сајтовима

26 minutes ago, Natasa. рече

Kad se rodi dete sa teškim poremećajem, 99% verovatnoća da ćete ga nadživeti. Em se napate roditelji, napati se dete, umre vam na rukama...užas! Neko reče da se tako narušava komoditet roditelja, ali nije baš tako, teško je to iskušenje, kao crna zemlja. Ne bih tako olako osudila ni ženu koja zna šta je čeka, štagod da uradi.

Све је то Божија воља и ми немамо право да одлучујемо о животу и смрти, без обзира што се слажем са тобом да је то страшно искушење.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ненад. рече

Све је то Божија воља и ми немамо право да одлучујемо о животу и смрти, без обзира што се слажем са тобом да је то страшно искушење.

Božija, neBožija, uh, ne daj Bože nikome.

Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Ненад. рече

Nakon porodjaja dete sa anomalijom bi živelo 2 sata, smatraš da ni tada ne treba prekidati trudnoću?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Дејан рече

Nakon porodjaja dete sa anomalijom bi živelo 2 sata, smatraš da ni tada ne treba prekidati trudnoću?

To je još i lakše, zamisli da živi dve, tri godine. Skiči jadno, ne razvija se i umre ti na rukama, ma grozno i da se pomisli.

Moje se rodilo prevremeno, živelo dva dana, nisam ga ni videla. Da je preživeo, s obzirom na tako rano rođenje, ostale bi teške posledice, ne smem ni da pomislim kako bi to izgledalo. Ne daj Bože nikome, mnogo teško iskušenje.

Подели на овим сајтовима

13 minutes ago, Дејан рече

А како могу знати да ће исход бити такав?

У сваком случају сматрам да не треба прекидати трудноћу.

Ја ниуком случају не омаловажавам лекаре, али и они нису свемоћни и не могу никад ништа са 100% сигурношћу да предвиде.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Ненад. рече

А како могу знати да ће исход бити такав?

У сваком случају сматрам да не треба прекидати трудноћу.

Jedno je imati moralistički pristub problemu ipodvući liniju, drugo je imati jedan normalan pristup. Ako se na ultrazvuku vidi da se detetu nije razvio mozak onda znaš kakv će ishod biti.

Druga stvar, ako nismo neko ko može da odredjuje o životu i smrti, kako to da ratujemo.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Natasa. рече

To je još i lakše, zamisli da živi dve, tri godine. Skiči jadno, ne razvija se i umre ti na rukama, ma grozno i da se pomisli.

Moje se rodilo prevremeno, živelo dva dana, nisam ga ni videla. Da je preživeo, s obzirom na tako rano rođenje, ostale bi teške posledice, ne smem ni da pomislim kako bi to izgledalo. Ne daj Bože nikome, mnogo teško iskušenje.

Моје се родило здраво, нормално развијало се до две године и 4 месеца, па ево сад је, да ти не причам како шта.. Ја ни дан данас, нисам прежалила кад се сетим слика каква је била, боље да се родила болесна, лакше би ми било а и њој исто вероватно..Нема ту никаква правила, просто нисам паметна шта могу рећи и да ли треба уопште да помислим а камо ли да некога саветујем како шта. Не дај Боже никоме!

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

23 minutes ago, Дејан рече

Ми то не можемо са сигурношћу да знамо, ни колико ни како ће живети, постоје различите прогнозе, чак и потврђене дијагнозе које показују одступања од претпостављеног (лошег) развоја. Постоје и уредне и нормалне трудноће, са правилним равојем детета, али на порођају дође до компликација. Или дође до прогресивних обољења у раном развоју када дете губи функције које већ има или дође до различитих повреда и болести које доводе до различитих губитака и нефункционалности током живота. Ако тако одлучимо, да се не роди дете код којег постоји претпоставка оштећења и не дамо му баш никакву шансу, шта нас спречава да одстрелимо свакога ко касније кроз развој или живот доспе у ситуацију да није адекватан, когнитивно, физички, функционално?

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Данче* рече

Моје се родило здраво, нормално развијало се до две године и 4 месеца, па ево сад је, да ти не причам како шта.. Ја ни дан данас, нисам прежалила кад се сетим слика каква је била, боље да се родила болесна, лакше би ми било а и њој исто вероватно..Нема ту никаква правила, просто нисам паметна шта могу рећи и да ли треба уопште да помислим а камо ли да некога саветујем како шта. Не дај Боже никоме!

I to što se rodi zdravo, ne garantuje da će ostati zdravo. Naravno, ne možeš ubiti dete kad se rodi i razboli. Što sve kažemo - ne daj Bože nikome.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, АлександраВ рече

Ми то не можемо са сигурношћу да знамо, ни колико ни како ће живети, постоје разлилите прогнозе, чак и потврђене дијагнозе које показују одступања од претпостављеног (лошег) развоја. Постоје и уредне и нормалне трудноће, са правилним равојем детета, али на порођају дође до компликација. Или дође до прогресивних обољења у раном развоју када дете губи функције које већ има или дође до различитих повреда и болести које доводе до различитих губитака и нефункционалности током живота. Ако тако одлучимо, да се не роди дете код којег постоји претпоставка оштећења и не дамо му баш никакву шансу, шта нас спречава да одстрелимо свакога ко касније кроз развој или живот доспе у ситуацију да није адекватан, когнитивно, физички, функционално?

Aleksandre, genetika je vrlo kompleksna i raznovrsna. Postoje anomaije koje su vrlo jasne, sa vrlo jasnim ishodom.

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, Muramasa рече

Ako vidiš da mu fali mozak, onda sasvim pouzdano možeš da znaš da ćeš dobiti ili biljku ili podmladak SRS-a.

Не мислиш да ти је мало неуместан коментар, узимајући у обзир тему и о чему људи причају?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...