Jump to content

Feministkinje rasplakale naučnika koji je radio na projektu Rosetta

Оцени ову тему

Odahviing

Препоручена порука

@@Juan,

A da i zaboravljas evolutvnu psihologiju. Onu malu cinjenicu da smo milion godina mi (muskarci) lovili zveri i vukove po poljima dok su zene radjale i hranile decu i starale se o odrastanju i vaspitvanju.

I ti hoces raci da to nema nikakav upliv na razvoj kognitivnih vestina i njihov razvoj?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Naukaa objsnjava...

da su muskarci i zene sa razlicitim kognitivnim potencijalima..... ne vidim cemu uopste dlja diskusij oko neceg sto je naucno potvrdjeno...

Male and female brains wired differently, scans reveal
Maps of neural circuitry show women's brains are suited to social skills and memory, men's perception and co-ordination

http://www.theguardian.com/science/2013/dec/02/men-women-brains-wired-differently

The Wall Street Journal reported this week on a spate of controversial new studies suggesting behavioral differences between men and women are due to “hard-wiring” in the brain. In the most comprehensive study, published this month in the journal Proceedings of the National Academy of Sciences, biomedical scientists at the University of Pennsylvania compared brain images of nearly 1,000 men and women aged 8 to 22 and found that the connective tissues between the two hemispheres developed differently in men and women, particularly during adolescencewith significant behavioral consequences.

http://www.newrepublic.com/article/115893/gender-brain-studies-claim-men-and-women-are-wired-differently

Disparities Start Early in Life

Scientists now know that sex hormones begin to exert their influence during development of the fetus. A recent study by Israeli researchers that examined male and female brains found distinct differences in the developing fetus at just 26 weeks of pregnancy. The disparities could be seen when using an ultrasound scanner. The corpus callosum -- the bridge of nerve tissue that connects the right and left sides of the brain -- had a thicker measurement in female fetuses than in male fetuses.

Observations of adult brains show that this area may remain stronger in females. "Females seem to have language functioning in both sides of the brain," says Martha Bridge Denckla, PhD, a research scientist at Kennedy Krieger Institute.

http://www.webmd.com/balance/features/how-male-female-brains-differ

News Release
December 2, 2013
Brain Connectivity Study Reveals Striking Differences Between Men and Women Penn Medicine Brain Imaging Study Helps Explain Different Cognitive Strengths in Men and Women

http://www.uphs.upenn.edu/news/News_Releases/2013/12/verma/

Подели на овим сајтовима

A ne Mlađoni ne shvataš ti logiku. Ako pominješ razlike u fizičkoj građi, u spratnosti sve je to OK. Ali ako pomeneš mozak kojim slučajem odmah je to diskriminacija. I ovo ne važi samo za polove.

Подели на овим сајтовима

A ne Mlađoni ne shvataš ti logiku. Ako pominješ razlike u fizičkoj građi, u spratnosti sve je to OK. Ali ako pomeneš mozak kojim slučajem odmah je to diskriminacija. I ovo ne važi samo za polove.

A sto je najgore, to da je mozak drugaciji to je naucno potvrdjeno....da imamo razlicite potencijale u mozgu.

Naravno zbog politicke korektnosti nedaj boze da kazem da je mozak drugaciji iako imamo vezu i razlog razlicitosti.

Medjutim ovde cak i ljudi bliski nauci nece da priznaju tu evedientnu razlicitost. Sve u ime politicke korektnosti..

Mislim da je vreme da se pomirimo da se muskarci i zene radjaju sa razlicitim potencijalima. Kako fizickim, tako i psihicki.

i za razliku od rasnih razlika, ovde imamo jasne studije, imamo jaznu cauzalnost izmedju razlike i uzroka razlike.

Подели на овим сајтовима

Niko ne spori da su razlike evidentne. bilbijas...

Ja sporim da su te razlike u korist muskaraca.

A i zapeo si jezik pa jezik, ko da je to jedini posao za koji su zene predodredjene. Ispada da su zene dobre za jezike i drustvene nauke a muskarci- za sve ostalo...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

A sto je najgore, to da je mozak drugaciji to je naucno potvrdjeno....da imamo razlicite potencijale u mozgu. Naravno zbog politicke korektnosti nedaj boze da kazem da je mozak drugaciji iako imamo vezu i razlog razlicitosti. Medjutim ovde cak i ljudi bliski nauci nece da priznaju tu evedientnu razlicitost. Sve u ime politicke korektnosti.. Mislim da je vreme da se pomirimo da se muskarci i zene radjaju sa razlicitim potencijalima. Kako fizickim, tako i psihicki. i za razliku od rasnih razlika, ovde imamo jasne studije, imamo jaznu cauzalnost izmedju razlike i uzroka razlike.

Mlađoni, mi oženjeni moramo da pišemo onako kako pišemo. Šta misliš ako ne daj Bože naše žene vide da te podržaavamo, gotovi smo.

I ti kad se budeš oženio, nekom drugom (neoženjenom) Mlađniju ćeš pisati kao mi oženjeni sada. sHa_sarcasticlol

Tako da ne zameri, sila Boga ne moli.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

I ti kad se budeš oženio, nekom drugom (neoženjenom) Mlađniju ćeš pisati kao mi oženjeni sada. sHa_sarcasticlol

Zato mladjoni nece da se zeni ako je pod tim uslovima. :)

zena koja nece da prizna da sam ja bolji u nekim stvarima a ona od mene u drugim... mi i ne treba. :)

Подели на овим сајтовима

Zato mladjoni nece da se zeni ako je pod tim uslovima. :) zena koja nece da prizna da sam ja bolji u nekim stvarima a ona od mene u drugim... mi i ne treba. :)

Eh, što me podseti na mene. :)

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Niko ne spori da su razlike evidentne. bilbijas...

Ja sporim da su te razlike u korist muskaraca.

PA gde sam ja rekao da su razlike u korist muskarca???? Ja sam rekao koje su rzlike u korist muskarca koje u korist zene.

A i zapeo si jezik pa jezik, ko da je to jedini posao za koji su zene predodredjene. Ispada da su zene dobre za jezike i drustvene nauke a muskarci- za sve ostalo...

Muskarci za matematiku i prirodne nauke. I ne DOBRA i BOLJA... vec ima predispoziciju. ;)

Postoji razlik izmedju biti dobar u necemu i imati predispoziciju za nesto.

Подели на овим сајтовима

PA gde sam ja rekao da su razlike u korist muskarca???? Ja sam rekao koje su rzlike u korist muskarca koje u korist zene.

Muskarci za matematiku i prirodne nauke. I ne DOBRA i BOLJA... vec ima predispoziciju. ;)

Postoji razlik izmedju biti dobar u necemu i imati predispoziciju za nesto.

Pa cekaj, ti si odlucio da ne verujes zenama samo na osnovu njihovih predispozicija (koje si manje vise proizvoljno i subjektivno definisao i od kojih nemas nameru da odstupis ni milimetar sta god iko pricao)?

Ne mislis li da je to ekstremno nefer?

Ps. Kakav kolosalni promasaj :-D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Pa cekaj, ti si odlucio da ne verujes zenama samo na osnovu njihovih predispozicija (koje si manje vise proizvoljno i subjektivno definisao i od kojih nemas nameru da odstupis ni milimetar sta god iko pricao)?

Ne mislis li da je to ekstremno nefer?

Ps. Kakav kolosalni promasaj :-D

Ne mislim da je ekstremno nefer.

A sada cu i da ti objasnim zasto.

Covek je onakav kakvim se izgradi.

Gradi se "nature" (predispozicija ) i "nurture" (kako te vasapitaju ili kako sam sebe vaspitas)

Pa tako recimo, zena koja je prirodno u predispoziciji za jezike, on bira da prati "nature" to jest ono sto joj priroda daje, i odluci da ide ka jezicima. Jer je eto lakse... veca je nagrad, bolj je od drugih itd.

Dok recimo da bi postala matematicar, morace da krene malo tezim putem, i malo vise da se pomuci. A ljudi generalno ne vole da se muce vise nego sto je potrebno.

E pa tako i zene, vecin njih, uzim ono za sta je predispozicionirana, i to koristi u skladu sa danasnjim drustvom i kulturom. A u skladu sa njime ona danas ima apsolutnu vaginalnu manipulaciju nad jedno 70-80 % muskaraca, moze da se premislja izmedju vise partnera moze da se igra itd..glumi psihoptu i narcisa, malu princezu kojoj je sve dozvoljeno.

Dakle nema tu nista fer, ne fer... ja birm ono sto je dobro za mene. A za mene, moj emotivni i psihicki zivot je lose da svoje poverenje tako lako dajem zenama.

Подели на овим сајтовима

Tacno? I znash ko je kriv za to? FEMINIZAM!

..... i naravno da se muskarcima spocitava STO JURE LEPE DOTERANE ZENE...

Takve muskrce MGTOW zove vanginas, beta provider itd....

To je i razlog postojanja MGTOW.. bunt protiv tih muskaraca...

A feminizam ih podrzva, hvali, velica i prica da je to sto zenama treba.

Među mnogim strujama u feminizmu od kojih su neke zaista više nego sumanute nećeš naći nijednu koja zagovara ideju da žene treba da zavode muškarce ne bi li im uzele novce.

Moram i ja sad da ubacim ovde meme. Mani ozbiljan razgovor.

url.jpg

t_d8853c90-f4b5-11e1-9cf3-7d8708500008.j

d9385cc595a86054578ed259ae6ab214bd109c43

@@Juan,

A da i zaboravljas evolutvnu psihologiju. Onu malu cinjenicu da smo milion godina mi (muskarci) lovili zveri i vukove po poljima dok su zene radjale i hranile decu i starale se o odrastanju i vaspitvanju.

I ti hoces raci da to nema nikakav upliv na razvoj kognitivnih vestina i njihov razvoj?

Evolutivna psihologija... da se ne ponavljam. U svakom slučaju, ni izdaleko nije sigurno da su naši preci živeli kao Fred i Vilma Kremenko. Verovatnije je da su morale da love i žene, a za to ima i naznaka. Kao što su kod Vikinga dokazano ratovali muškarci i žene rame uz rame. Kao što u našim selima žene rade najteže poslove, jer im niko nije rekao da su nežne i da ih treba štititi. Taj koncept žene kao domaćice koja je u kući pošteđena teških i opasnih poslova postoji u veoma malom delu sveta, a evolutivni psiholozi obično iz tog dela sveta dolaze.

A sto je najgore, to da je mozak drugaciji to je naucno potvrdjeno....da imamo razlicite potencijale u mozgu.

Naravno zbog politicke korektnosti nedaj boze da kazem da je mozak drugaciji iako imamo vezu i razlog razlicitosti.

Medjutim ovde cak i ljudi bliski nauci nece da priznaju tu evedientnu razlicitost. Sve u ime politicke korektnosti..

Mislim da je vreme da se pomirimo da se muskarci i zene radjaju sa razlicitim potencijalima. Kako fizickim, tako i psihicki.

i za razliku od rasnih razlika, ovde imamo jasne studije, imamo jaznu cauzalnost izmedju razlike i uzroka razlike.

Citiraš istu studiju - Verminu - samo u različitim člancima.

Vermina studija se sa pravom, čak i u člancima koje citiraš, naziva kontroverznom. Usput, apsolutno nikakve kauzalnosti tu nema, samo nepotkrepljene pretpostavke, slične onima koje se sreću u evolutivnoj psihologiji.

Molim te, pročitaj samo ovaj jedan člančić o Verminoj i drugim studijama o mozgu. Pisao ga je muškarac, neurolog. Pisan je jednostavnim i prijemčivim jezikom i ima obilje linkova ka vrlo različitim eksperimentima i studijama. Molim te :)

Evo i kraćeg objašnjenja Vermine studije i načina na koji su je mediji pogrešno interpretirali.

What the results do show is that gender differences aren't very significant until the early teen years. These are the years during which the brain undergoes massive pruning, and the activities children engage in at least partially modulate this pruning of neural connections. So, the study simply doesn't reveal “strong hard-wired differences” in men and women. Quite on the contrary. The findings seem to be inconsistent with genetic determinism as well as connectome determinism and consistent with the theory that if there is a pronounced and long-lasting difference in brain connectivity between men and women, then it is plausibly fostered by our societal norms.

Ako u sledećem postu ne pokažeš da si pročitao, moraću da ti prepričavam nadugačko i naširoko. A to će te više smoriti, veruj mi.   1324_womens

Zato mladjoni nece da se zeni ako je pod tim uslovima. :)

zena koja nece da prizna da sam ja bolji u nekim stvarima a ona od mene u drugim... mi i ne treba. :)

Ti si verovatno u nekim stvarima bolji od svake žene, a ona od tebe. Ali nikako ne možeš unapred znati u kojim.

Moj muž je od mene fizički jači i usto bolji u svim praktičnim stvarima. Ume svašta da majstoriše, ali ume i da sredi kuću dok čuva troje dece.

Ja sam od njega izdržljiviji i brži plivač, imam bolje urođeno razumevanje fizike i mehanike (97. percentil, merili mi :))) ) i lakše i bezbolnije mi ide zarađivanje novca i obavljanje raznih spoljnih poslova.

Prilično smo komplementarni u mnogim stvarima, ali ne u skladu sa stereotipnim očekivanjima.  :)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Ti si verovatno u nekim stvarima bolji od svake žene, a ona od tebe. Ali nikako ne možeš unapred znati u kojim.

A ona koja to nije sposobna da prizn i uvidi... i ne treba mi u zivotu.... kapiras? :)

Vermina studija se sa pravom, čak i u člancima koje citiraš, naziva kontroverznom. Usput, apsolutno nikakve kauzalnosti tu nema, samo nepotkrepljene pretpostavke, slične onima koje se sreću u evolutivnoj psihologiji.

Naziva se "kontraverznom" jer je politicki nekorektna isto kao i kosulja mladog naucnika sa pocetka tema. Ne svidja se feministkinja. Pogledao sam clanke... studija jasno kaze - mozak zene i mozak muskarca su drugacije povezani. Ostale pretpostavke sta ta povezanost implicira su izvukli sami mediji. Dakle njegovi podaci o tome da su mozak muskarca i mozak zene na onim primitivnim delovima drugacije povezani idalje stoji.

Sto znaci da imamo razlicite kognitvine predispoziije. Ne znam sto ti je tesko to da priznash?

Jel ti mislis da se muska i zenska deca radjaju sa istim kognitivnim predispoziijama?

Među mnogim strujama u feminizmu od kojih su neke zaista više nego sumanute nećeš naći nijednu koja zagovara ideju da žene treba da zavode muškarce ne bi li im uzele novce.

Naravno da ne. Vidis upravo je to odlicno poredjeno sa komunizmom. I oni koji zagovarju komunizam niko ne prica o gulagama itd. Ali kada stvoris sistem u kome je zena povlascena zene ce u velikom broju slucajeva ta povlascenja da koriste.

Kapiras?

Isto kao i komunizm gde svi jednako dele. Kada stvoris drustveno preduzece, gde svi jednako dele.. oni ce svi to sto vise mogu sebicno da koriste.

Sad sto se ta cinjenica nekom ne svidjaa to je druga rpica.

Problem sa feministima i ovim meme je u tome sto ste zadrzle sve drustvene privilegije iz patriarhata i protiv istih se uopste ne borite... a sad se borite z supermaciju zena.

Ja kao sto rekoh, tebe i ne smaatram nekom feministkinjom... ne znm ni kako mozes sama da se smatras feministkinjom pored kretena kao sto je Jesica Valenti.. koj izbaci onu sliku "i bath in male tears" posle nekog skandal sa muskim samoubistvima... i pravdaju je josh armije feministkinj kako je to "iz ironicne kolekcije"

Sto se mene tice ti feministkinja nisi dok ne vidim kod tebe naznake mainstream feminizm... a taj feimnizm o kom ti pricas je zavrshen pre 50 godina. Ispunio je svoju svrhu.

Подели на овим сајтовима

@@Paradoksologija,

Voleo bih d mi kzes za sta se ti KONKRETNo kao feministkinja danas boris? Koje konkretne probleme vidis da su problemi samo zenske strane danas?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...