kordun Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Tu se vec debelo razilzimo. Svaka zena ima pravo iz feministickih ili bilo kojih pobuda da rasturi brak. Niti se slzem da drustvo treba cuvati i usmeravati. To hoce feministkinje da usmeravaju drustvo u svom prvcu preko drzave, neki drugi hoce da usmeravaj udrustvo u svom pravcu. Da se j pitam, instituciju gradjanskog braka bih totalno UKINUO, i brak bih sveo n ugovor izmedju muskarca i zene kakav god hoce da potpisu. Ako hoce da dele imovinu na pola u slucaju razvoda, neka dele. Mislim da je ono sto unistava sve to, sama institucij braka na pogresnim osnovan izgradjen i trazi ozbinju reformu. vidi ne mozes ti ni zabraniti nekom da rasturi brak, ne radi se tu o zabrani, samo se radi o destruktivnim stvarima u drustvu a ja cu uvijek biti protiv destrukcije , nisam se zalagao za nikakve zabrane, samo hocu kao covijek da se ne slazem sa tim stavrima i eto imam snagu da to javno i kazem kad god treba koliko kosta da kosta... sutra ako mi cerka bude feministkinja, moju podrsku u zivotu nece imati, sem one najosnovnije, prosto sam takav Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 vidi ne mozes ti ni zabraniti nekom da rasturi brak, ne radi se tu o zabrani, samo se radi o destruktivnim stvarima u drustvu a ja cu uvijek biti protiv destrukcije , nisam se zalagao za nikakve zabrane, samo hocu kao covijek da se ne slazem sa tim stavrima i eto imam snagu da to javno i kazem kad god treba koliko kosta da kosta Odlichno ko se zalzes protiv destrukcije radi na tome da ti napravis jedan dobar brak.. A da to rastura brakove - delimicno se slazem sa tobom, ali ne mogu se sloziti da samo to rastura brakove.... Problem je sto je musko zenski odnos u sustini "power struggle" u najcescem broju slucajeva.. .... problem su i primitivci i feministkinje... i kulturaa kojom uce i jedni i drugi.. I oni koji bi da tuku zene, i zene koje bi da koriste svoju zenstvenost i muskarce. Oni ga(odnos) i ti muskaraci i te zene unistavaju svimaa nama. koliko ne volim feministkinje toliko ne volim ni shoviniste... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Odlichno ko se zalzes protiv destrukcije radi na tome da ti napravis jedan dobar brak.. A da to rastura brakove - delimicno se slazem sa tobom, ali ne mogu se sloziti da samo to rastura brakove.... Problem je sto je musko zenski odnos u sustini "power struggle" u najcescem broju slucajeva.. .... problem su i primitivci i feministkinje... i kulturaa kojom uce i jedni i drugi.. I oni koji bi da tuku zene, i zene koje bi da koriste svoju zenstvenost i muskarce. Oni ga(odnos) i ti muskaraci i te zene unistavaju svimaa nama. koliko ne volim feministkinje toliko ne volim ni shoviniste... jeste, sve je to tako kako ti kazes, a jesi li se zapitao odakle to krenulo u ljudskom drustvu, meni se cini da je to krenulo sa ovim liberalistickim ludorijama sto nam stizu sa zapada, mislim bar se ozvanicilo i srusilo nam sisteme vrednosti koje smo imali , ne kazem da nije bilo sirovina i ranije , bilo muskih ili zenskih, uvijek je toga bilo, ali danas je to doslo dotle da je to sasvim okej, e to je brate destrukcija drustva ogromnih razmijera, ja licno mislim da je tome mnogo pridonio tvoj liberalizam za koji se ti zalazes, a kada pogledam sustinu svega toga to je lakrdija i sve se svodi na potrosacko drustvo na lovca i lovinu, sve je to skupa destrukcija, zato ja to ne volim, mislis da meni ne bi bilo drago da svi imaju sve slobode, da smo jednaki, da svako bude u drustvu bas ono koliko i zasluzuje, ali to je utopija, ne mozes to sa zlom u ljudima, to nije za ovaj svijet... usput radim na braku, pred brakom sam, ako Bog da bice sve u redu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Meni se cini da ti stavljas znak jednakosti izmedju feministkinja i zena... Ne taman posla. Pre bih rekao da ti ti to radis iskreno... feministke su one zene koje nece da priznaju razlike izmedju zenaaa i muskaraca, koje traze zensku dominaaciju. Zene su ... jednostaavno zene kakve takve, unikatne lichnosti sa nekim kulturnim standardima koje zene priznaaju. Sa druge strane feministkinje su ekstremi medju zenama koje svud vide seksizam i ne priznaju nit zensku nit musku prirodu tvrde daa su to apsolutno iste stvaari. ja u to, ne verujem, niti mislim da vecin sveta veruje... niti mislim da je taacno.. mislim da jasno postoje stvri u kojim su zene i msukarci drugaciji.... naaprimer muskarci su generlano fizicki jaci nego zene. Ja licno zene obozavam, cak i feministkinje samo sam upoznao prirodu zena, koju do sad nisama priznaavao jer sam mislio da smo "isti" jednostavno - nismo. kordun је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Ne taman posla. Pre bih rekao da ti ti to radis iskreno... feministke su one zene koje nece da priznaju razlike izmedju zenaaa i muskaraca, koje traze zensku dominaaciju. Zene su ... jednostaavno zene kakve takve, unikatne lichnosti sa nekim kulturnim standardima koje zene priznaaju. Sa druge strane feministkinje su ekstremi medju zenama koje svud vide seksizam i ne priznaju nit zensku nit musku prirodu tvrde daa su to apsolutno iste stvaari. ja u to, ne verujem, niti mislim da vecin sveta veruje... niti mislim da je taacno.. mislim da jasno postoje stvri u kojim su zene i msukarci drugaciji.... naaprimer muskarci su generlano fizicki jaci nego zene. Ja licno zene obozavam, cak i feministkinje samo sam upoznao prirodu zena, koju do sad nisama priznaavao jer sam mislio da smo "isti" jednostavno - nismo. Pa kako? Ozlojedjen si na ove moderne feministikinje (iskreno- i ja sam i to isto kolko i ti verovatno) ali si u isto vreme prilicno ozlojedjen i na zene... jer zaista kreces u zivotnu avanturu sa unapred odredjenim stavovima koji se ticu svih zena. Ti si civek individualac, znas da je svako od nas pojedinac za sebe i tu iako hormsni i evolucija imaju puno uticaja nisu od presudnog znacaja. Nisu svi muskraci jaci od zena. Eto ja sam pre bavljenja sportom bio tezak 65 kila na visinu 185cm. Da je htela svaka druga zena bi mogla da me ispresavija kako je htela... Znas gde je problem kod diskriminacije... dokle god postoji i jedna zena koja se ne uklapa u te predrasude, iz postovanja prema njoj treba da te predsrasude ignorisemo. Ima puno zena koje jesu fizicki jace od vecine muskaraca ali one nikada nece moci tu svaoju snagu da pravilno iskorite (mozda neka od njih zeli da bude drvoseca, sto da ne) zato sto se "zna da su zene slabije" i onda zenu koja bi mogla u jednoj ruci da nosi bukov dubar nateras da se zaposli ko dadilja npr. jer tu ce njene "prirodne zenske osobine" da dodju do najboljeg izrazaja... Osim toga, i sam kazes da pricas o "vecini"... a sta ces da radis ako sretnes zenu svog zivota koja se ne uklapa ni u jedu od onih 5-6 stavki koje si pobrojao? I na kraju, slicno se poansas sad kao oni napaljeni ateisti sto se uclane na Pouke samo da nam svima objasne kako je pravoslavlje zlo koje bije pedere po ulicama, krade pare i zlato a popovi valjaju u kinti... Zar mu ne bi ti prvi rekao da to sto on opisuje jeste zapravo samo jedan minoran deo vere koji cak i nije pravoslalvje a da je pravoslavlje nesto mnogo sire, lepse i vece od tih nesrecnih pojedinacnih kukolja... Moderne feministikinje su taj kukolj... nista vise... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Salis se, ili sta? Samo krajnje razdrobljena i usitnjena svest kod coveka moze ovako da se izgubi u tamo nekom citatu, i da zanemari sve drugo. Ili ce ipak da bude da opet spinujes temu (skreces paznju na nebitne i trivijalne detalje), kao i na vise mesta do sad? Bez uvrede, ali meni se ipak cini da je ovo drugo u pitanju. Nemam nista protiv da bilo ko ima neko njegovo/njeno misljenje, ali da jednog celog svetitelja i njegovo kompletno svedocenje (a hriscansko svedocenje je uvek potpuno koherentna celina, ne drobi se u nepovezane komade, ne racionalizuje se) svedes na jedan citat jednog jedinog filosofa... to smatram vec krajnjim bezobrazlukom u razgovoru. Šališ se, ili šta? Apsolutno nisam ta koja svodi Patrijarha Pavla i njegovo delo na bilo šta. Ne znam šta drugo da kažem osim: pročitaj ponovo. Kada govori o tome "kakve su žene" i "kakvi su muškarci" (ne uvek i na svaku temu) Patrijarh Pavle najčešće (ne jednom) citira (navodi poimence da prenosi stav) Vajningera. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Jednostavno ne mozes da gajis predrasude prema zenama i da se boris protiv feminizma... to je nelogicno skroz... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Kada govori o tome "kakve su žene" i "kakvi su muškarci" (ne uvek i na svaku temu) Patrijarh Pavle najčešće (ne jednom) citira (navodi poimence da prenosi stav) Vajningera. Da li bi mogla, ako ti nije prekomlikovano, nekako to i da nam dokumentuješ,..... da uputiš preciznije, de se to tačno može naći. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 aa sto kaaze kordun, da feminizam i feministicka filozofija unistavaju klasican brak, u pravu je http://youtu.be/vtGnEOUQtRY oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Kada govori o tome "kakve su žene" i "kakvi su muškarci" (ne uvek i na svaku temu) Patrijarh Pavle najčešće (ne jednom) citira (navodi poimence da prenosi stav) Vajningera. Kad govoris dobro engleski nekim povodom, treba da znas da to ne znaci da si time automatski postala Englez. Nadam se da kapiras o cemu pricam, jer prostije od ovoga stvarno ne moze da se objasni. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Da li bi mogla, ako ti nije prekomlikovano, nekako to i da nam dokumentuješ,..... da uputiš preciznije, de se to tačno može naći. Evo, ovde je lako videti, a možda je kordun baš na taj razgovor mislio, jer se pominju Tagore i Gandi. Vajninger se citira 4 puta, Tagore i Gandi po jednom; Vajninger se citira kao autoritet o tome kakve su žene, Tagore i Gandi u drugačijem konteksu (poetski; lična anegdota). Patrijarh Pavle je najverovatnije Vajningera dobio od Vladete Jerotića, koji je napisao predgovor našem izdanju. Jerotić, koji je pre svega Jungovac, sklon je toj ranomodernističkoj fascinaciji ezoterijom zasnovanom na neoplatoničarskoj metafizici. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Ja sam opet prelistao temu i potrdio svoje sumnje... Niko od vas iz ekipe predrasudaca prema zenama nije NI JEDNOM naveo i jedan primer pozitivne osobine kod zena... Sve vase predrasude su vezane za podgrevanje mita o zenama kao nizim bicima (kod mnogih je to slucajno). Uzecu Mladju za primer jer je on cak i spisak napravio: Evo recimo ja imam cetri predrasude o zenma. 1. Zene se teze zljubljuju nego muskarci i redje romaanticno vole 2. Zene varaju cesce nego muskarci 3. Zene hladokrvnije lazu nego muskarci 4. Zene su veci materijalisti i vise uzivaju u luksuznim dobrima nego muskarci. Bas me zanim ko ce d me ubedi d nisu tacne.... i ajd da vidim ko ce da mi zabrani da mislim tako. Zasto neko od vas na primer ne podrzi neki pozitivan stereotip? Na primer: - Zene su bolji roditelji od muskaraca - Zene bolje vaspitavaju svoju decu - Zene mogu da izdrze vecu fizicku bol od muskarca - Zene bolje savladavaju komlpeksne probleme jer su bolji multitaskeri od muskaraca koji mogu da se fokusiraju jedva samo na jednu stvar u datom trenutku - Zene se bolje koncentrisu dok su muskarci rasejani Da se objasnim, ja ne mislim ni da su ovi moji stereotipi tacni, koristim ih samo kao primer da iza vasih sterotipizacija stoje neki drugi motivi osim "ociglednih bioloskih ili evolutivnih razlika". Branite se kako niste seksisti a realno svaki post na ovoj temi je na neki nacin unizavajuc za zene. Upravo nepostojanje pozitivnie diskriminacije j jasan pokazatelj toga. OK postoje razlike, skontali smo... ali zar je moguce da su razlike samo u tome da su muskarci ocigledno u svemu bolji od zena? Ako nisu, zasto ne navedoste makar jedan primer? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Pa kako? Ozlojedjen si na ove moderne feministikinje (iskreno- i ja sam i to isto kolko i ti verovatno) ali si u isto vreme prilicno ozlojedjen i na zene... jer zaista kreces u zivotnu avanturu sa unapred odredjenim stavovima koji se ticu svih zena. Ti si civek individualac, znas da je svako od nas pojedinac za sebe i tu iako hormsni i evolucija imaju puno uticaja nisu od presudnog znacaja. Ko se na jogurt opece i na mleko duva. Nazlost previse dobro poznajem zene da znam da su dobre zene(karakterno) teska manjina. Osim toga, i sam kazes da pricas o "vecini"... a sta ces da radis ako sretnes zenu svog zivota koja se ne uklapa ni u jedu od onih 5-6 stavki koje si pobrojao? Ne postoji zena "mog zivota" ne postoji zena nicijeg zivota.... postoji neka osoba koja bude dovoljno normalna da sa njom krenes da gradis nesto. Ako sretnem takvu.. pa nisam lud da je ne prepoznam...... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Ko se na jogurt opece i na mleko duva. Nazlost previse dobro poznajem zene da znam da su dobre zene(karakterno) teska manjina. Onda je u startu trebalo da naglasis da su tvoji stavovi inspirisani subjektivnim iskustvom. Nije fer da te svoje ideje plasiras kao univerzalne po principu "zna se kako je, i tako je i nikako drugacije". Sad si bukvalno kao obi... "ako se meni desilo onda se svima desava"... Ti si se opeko i sad si izgubio objektivnost po ovom pitanju... Ne postoji zena "mog zivota" ne postoji zena nicijeg zivota.... postoji neka osoba koja bude dovoljno normalna da sa njom krenes da gradis nesto. Ako sretnem takvu.. pa nisam lud da je ne prepoznam...... Ne sumnjam... nego sta ces da radis kada sazna za tvoj pogled na nju kao zenu? To da cesce vara, da hladnokrvno laze i da je materijalista? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 25, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2014 Nazlost previse dobro poznajem zene da znam da su dobre zene(karakterno) teska manjina. Ne zameri, ali mislim da niko nema dovoljno iskustva za ovakve epohalne izjave Млађони and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука