Млађони Написано Новембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2014 Onda nisam dominantan. Ja sam umetnik po opredeljenju ona programer po zanimanju. U nasoj porodiici ja sam taj koji plane i reaguje emotivno dok je ona racionalna i svedena. Da sklratimo pricu, ja sam naglasio rec PREDISPOZICIJA. I pricao sam generalno. Ne o konkretnom sluchaju. Naravno da ce ljudi u odnosima da se postave u skladu sa realnoscu u skladu sa predispozicijama ali je van svake pameti ignorisati predispozicije. Uostalom tvoja zena ubraja u mali broj onih zena koje studiraju prirodne nauke. Ne zaboravi da i u najslobodnijim drustvima, ekstremno maali broj zen bira prirodne nauke. Drugim recima, tvoja zena nije "prototip" prosecne zene, niti ima te vecinsko zenske osobine. A verovatno ima vise testosterona od drugih zena. Samim tim imaa sve one osobine koje donosi vise testosterona, stabilnost, itd. Uz to sam naglasio termin Neuroplasticity, sto znaaci da svaka zena MOZE AKO HOCE (ali treba jako da se trudi) da stavi svoje bioloske emotivne swingove pod kontrolu i da bude svrsheno racionalnaa itd. Opet nisam dominantan. Sve odluke donosimo zajedno. Do sada nisam ni jednom primetio "zensku biologiju" kod nje. Panika, strah i depresija su jednako prisutni kod muskaraca koliko i kod zena. Tu nemam nikakve sumnje. Ne buraz, zene imaju duplo vece rizike da razviju depresiju. Iskopirao sam u juanovom odgovoru, evo ti link.. http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/depression/in-depth/depression/art-20047725?pg=2 To veze s reaalnoscu nema. Opet, svaka zena je individualna licnost, kao i svaki muskarac, li postoje neke bioloski utemeljene predispoziije. Koje nisu ZATVORENA KNJIGA niti SUDBINA UREZANA U KAMENU. Ali kada se takve stvari menjaju treba rada u tom pravcu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2014 Uostalom tvoja zena ubraja u mali broj onih zena koje studiraju prirodne nauke. Ne zaboravi da i u najslobodnijim drustvima, ekstremno maali broj zen bira prirodne nauke. Drugim recima, tvoja zena nije "prototip" prosecne zene, niti ima te vecinsko zenske osobine. A verovatno ima vise testosterona od drugih zena. Dobro, zasto mali broj zena studira prirodne nauke? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2014 Prilično sumnjiva nauka. Ali, eto, moj domali prst je znatno duži od kažiprsta. Da li znači da imam prevashodno muške karaktristike? Mislim, jesam smuvala svog muža, a to je, po nekim gornjim definicijama, "muška" stvar. Sumnjiva ili ti se ne svidja? Duzinaa prstiju govori o tome koliko si "testosterona" imala u stomaku. Znaai da si bliza muskarcima od vecine zena. Ne zaboravi tvoju proizvodnju estrogena u mladosti, duzina prstiju govori samo o T-u u stomaku, dok si bila beba i dok su ti se one najprimitivnije instinktivne funkije mozga odvijale. A nije sumnjiva uopste... https://www.princeton.edu/~achaney/tmve/wiki100k/docs/Digit_ratio.html http://www.psychologytoday.com/blog/naturally-selected/201205/what-do-your-fingers-tell-about-your-hormones-personality-and-sexuali http://discovermagazine.com/2013/may/04-finger-length-ratio-can-predict-aggressive-behavior-and-risk-of-disease Jedan je od glavnih argumenata da su homoseksualci rodjeni a ne prvljeni izmedju ostlog zbog maanjkaa testosterona.... tada je niko ne nziva sumnjivom....... kordun је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2014 Dobro, zasto mali broj zena studira prirodne nauke? Dobro bre, jel si me citao? Jel sam pricao o testosteronu u stomaku i njegovom uticaju na mozak? hajd vrati se procitaj taj post.... sve krece od toga sto testosteron u stomaaku, usporavaa razvoj delova mozgaa zaaduzenih za komunikcaciju, empatiju, odnose sa ljudima... zbog toga sto imaju slabije razvijene te delove mozga muska deca su od malena usmeren na na "nezive" stvaari robote, kamione, masine itd... Dok su zene sa druge strane talentovanije z jezike (jer im je jos od stomakaa taj deo rzvijeniji) socijalne odnose, empatiju i zato ih vise privlce lutke i ostalo sto "imitiraa" zivo bice...odnosi sa drugim zivim bicima itd. Naaraavno feministkinje pricjau kako su to izmisljeni eksperimenti, kako je to zbog toga sto tretiraju musku i zensku decu od malena drugacije.. medjutim ovde pricamo o deci koja ne raazumeju jezik.. ne rzumeju sta znci kad im kazes TO KAUBOJU BICES TI TATIN INZINJER! ili JAOO MAMINA PRINCEZO.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2014 Samim tim imaa sve one osobine koje donosi vise testosterona, stabilnost, itd. Uz to sam naglasio termin Neuroplasticity, sto znaaci da svaka zena MOZE AKO HOCE (ali treba jako da se trudi) da stavi svoje bioloske emotivne swingove pod kontrolu i da bude svrsheno racionalnaa itd. Čekaj, reče da su muškarci od testosterona agresivniji i nekontrolisano napaljeniji, gde je tu stabilnost i racionalnost? Na sve nas deluju hormoni - i razne druge stvari. U različitim razmerama. Dalek je put od toga do tvrdnje da su stoga muškarci 'vaki, žene 'nake. Muškarci luče više estrogena kada se duže staraju o bebama. Da li postaju žene? Ili i jedni i drugi imamo bliske mogućnosti razvoja kao ljudska bića? Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2014 Čekaj, reče da su muškarci od testosterona agresivniji i nekontrolisano napaljeniji, gde je tu stabilnost i racionalnost? Rekaao sam stbilnost i racionalnost u opasnim situacijama. Kad treba da se kolje medved, kad treba d se ubije predaator, kad treba da se odbrane plemenske zene i deca od drugog plemenaa itd. Tu muskarac ne mora da razmislja puno o tome kako ce neko jadno dete da ostne bez oca dok brani svoje zenke od drugog plemena. I to se radilo vekovima..... muskarci su ti koji su donosili teske odluke. Kad im pleme gladuje, oni su napdali druga plemena da bi ih poklali i uzeli im resurse. Zene tu odluku ne bi donele. U seksu, zenska anksioznost se spusta skoro na nulu, dok muskaarac ostaje oprezan... opet biologija ako ih u toku parenja napadne vuk ili neka druga opsnost muskarac ce da bude taj koji treba da pzi i brani a ne zena.. I sad ti mene ubedjujes da biologija nije urodila neke predispozicije za to? Jel bi bilo normalno i ocekivano od evolucije da muskarci i zene imaju jednako besa i agresije u sebi? I da su podjednako hladokrvni kad to treba? Ne. Pa da ne pricamo o drugim fenomenima, da muskarcu padne tesosteron i potreba za aagresijom sa dobijnjem dece... da bi mu umanjila tu hlaadokrvnost i puku racionalnost bez emocija kada misli o svojoj deci. Da i njih ne pokolje kad je glaadaan.. kao sto neke druge vrste imaaju obicaj da jedu svoje mladunce. Itd.... Ne znam sto sve to poricete.. mene ovde nazivate balkaancem...aa sve te cinjenice "sumnjivom" naukom... kordun је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2014 Dobro bre, jel si me citao? Jel sam pricao o testosteronu u stomaku i njegovom uticaju na mozak? hajd vrati se procitaj taj post.... sve krece od toga sto testosteron u stomaaku, usporavaa razvoj delova mozgaa zaaduzenih za komunikcaciju, empatiju, odnose sa ljudima... zbog toga sto imaju slabije razvijene te delove mozga muska deca su od malena usmeren na na "nezive" stvaari robote, kamione, masine itd... Dok su zene sa druge strane talentovanije z jezike (jer im je jos od stomakaa taj deo rzvijeniji) socijalne odnose, empatiju i zato ih vise privlce lutke i ostalo sto "imitiraa" zivo bice... Naravno da sam citao ali mi je bilo bitno da ponovis Gledaj sad. Cemu moze da se nada onaj "mali broj" zena koji zele da studiraju prirodne nauke? Sta mogu da postignu ako svi znamo da one nisu bas "predodredjene" za taj posao? Vidis Mladjo, tako se radja diskriminacija... ne zbog ljudi koji se uklapaju u popularne definicije seksizma ili rasizma nego zbog ljudi koji se u njih ne uklapaju. A dzaba im sto se ne uklapaju kad nikaada nece moci da dostignu svoj puni potencijal jer ce ih neko uvek posmatrati kao zene npr. koje su predodredjene za "jezike i empatiju" i sta god one radile taj posao ce uvek biti upola ozboljno shvacen nego kad ga muskarac radi. Na taj nacin mi kao covecanstvo gubimo i Mariju Kiri i Lizu Majtner i Emili Di Šatele... Uostalom opisao sam ti situaciju iz zivota gde jedna veoma sposobna i talentovana zena nije mogla da radi to u cemu je bolja od svih muskaraca sa kojima je radila samo zato sto su i oni bili "ubedjeni" da ona jednostavno nema taj potencijal iz prostog razloga- zena je. To ne bi smelo da ti bude u redu. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2014 U bre mladjo... predsrasude, predsrasude, predsrasude... Ti si vec odlucio da su sve zene takve kakve su (ili ajde, vecina) i ne prihvatas da to "ko je kakav" u vezi jeste sustina ali ne po predrasudama nego po karakteristikama svake pojedinacne osobe. Ne, ja nisam odlucio da su sve zene takve, niti vecina. Cinjenica je da veliki broj zena ima te prerispozicije i ne raadi nista da ih menja(a moze). O zenama sa kojima ulaazim u vezu ne odlucujem nista dok ih ne upoznam. Nazlost cesto upale taj alarm. to ko sto rekoh, nisu predrasude jer su bazirane na cinjenicama...ko sto nisu predraasude da crnci luce manje vitamina D, od belaca... Isto je tako cinjenica da zene luce vise estrogenaa manje testosterona i di hidro testosterona.. i isto je tako cinjenica da testosteron i dihidro testosteron uticu kako na misice tako i na mozaak, ujedno i naa ponasanje i emocionalna stanja. To buraz moj, nisu predrasude. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2014 Rekaao sam stbilnost i racionalnost u opasnim situacijama. Kad treba da se kolje medved, kad treba d se ubije predaator, kad treba da se odbrane plemenske zene i deca od drugog plemenaa itd. Tu muskarac ne mora da razmislja puno o tome kako ce neko jadno dete da ostne bez oca dok brani svoje zenke od drugog plemena. I to se radilo vekovima..... muskarci su ti koji su donosili teske odluke. Kad im pleme gladuje, oni su napdali druga plemena da bi ih poklali i uzeli im resurse. Zene tu odluku ne bi donele. U seksu, zenska anksioznost se spusta skoro na nulu, dok muskaarac ostaje oprezan... opet biologija ako ih u toku parenja napadne vuk ili neka druga opsnost muskarac ce da bude taj koji treba da pzi i brani a ne zena.. I sad ti mene ubedjujes da biologija nije urodila neke predispozicije za to? Jel bi bilo normalno i ocekivano od evolucije da muskarci i zene imaju jednako besa i agresije u sebi? I da su podjednako hladokrvni kad to treba? Ne. Pa da ne pricamo o drugim fenomenima, da muskarcu padne tesosteron i potreba za aagresijom sa dobijnjem dece... da bi mu umanjila tu hlaadokrvnost i puku racionalnost bez emocija kada misli o svojoj deci. Da i njih ne pokolje kad je glaadaan.. kao sto neke druge vrste imaaju obicaj da jedu svoje mladunce. Itd.... Ne znam sto sve to poricete.. mene ovde nazivate balkaancem...aa sve te cinjenice "sumnjivom" naukom... Mislim da nikom nije problem da vidi da su zene i muskarci razliciti... problem je kad su jedni iznad drugih... na primer kad neko kaze (na ovoj temi) da je zena bez kontrole muskarca samo "pomanitala zenka"... ili da se zna sta je "glava" a sta "telo" U tome je manji problemcic... nista drugo пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2014 Sumnjiva ili ti se ne svidja? Duzinaa prstiju govori o tome koliko si "testosterona" imala u stomaku. Znaai da si bliza muskarcima od vecine zena. Ne zaboravi tvoju proizvodnju estrogena u mladosti, duzina prstiju govori samo o T-u u stomaku, dok si bila beba i dok su ti se one najprimitivnije instinktivne funkije mozga odvijale. A nije sumnjiva uopste... https://www.princeton.edu/~achaney/tmve/wiki100k/docs/Digit_ratio.html http://www.psychologytoday.com/blog/naturally-selected/201205/what-do-your-fingers-tell-about-your-hormones-personality-and-sexuali http://discovermagazine.com/2013/may/04-finger-length-ratio-can-predict-aggressive-behavior-and-risk-of-disease Jedan je od glavnih argumenata da su homoseksualci rodjeni a ne prvljeni izmedju ostlog zbog maanjkaa testosterona.... tada je niko ne nziva sumnjivom....... Sumnjiva jer 1) veza sa karakteristikama nikako nije dokazana 2) daleko je veća razlika u digit ratio među pojedinačnim muškarcima i među pojedinačnim ženama nego između muškaraca i žena u proseku - ovo, usput, važi za većinu karakteristika kada se ispituju na većim populacijama - evo jedne stvarno ozbiljne studije. Svaka dva muškarca (i svake dve žene) se međusobno više razlikuju po ogromnoj većini crta ličnosti i sposobnosti nego prosečan muškarac od prosečne žene. cloudking је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2014 Sumnjiva jer 1) veza sa karakteristikama nikako nije dokazana 2) daleko je veća razlika u digit ratio među pojedinačnim muškarcima i među pojedinačnim ženama nego između muškaraca i žena u proseku - ovo, usput, važi za većinu karakteristika kada se ispituju na većim populacijama - evo jedne stvarno ozbiljne studije. Svaka dva muškarca (i svake dve žene) se međusobno više razlikuju po ogromnoj većini crta ličnosti i sposobnosti nego prosečan muškarac od prosečne žene. Pa hajde dobro, sve studije koje ti kopiras su ozbiljne a koje ja kopiram su neozbiljne. Hajde lepo da kopiramo feministkinje iz amerike pa da zaahtevamo da na fkultetitma zakonski moraju da postoje kvote, gde na fizici mora d bude 50 % zena i 50 % muskarca... jer uzrok toga da zene ne birju fiziku nije bioloska predispozicija koja im pomaze da lakse i brze shvate jezike, vec to sto su zene diskriminisne n fizici. Jel to hoces? Posto se time feministicki pokreti bave, a ti sebe nazivas feministkinjom. Izvini veza izmedju psihickih karakteristik i testosterona jeste dokazana. To je fkat... sad ako se tebi ne svidja.. ok.. kordun је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2014 а чек, вас двојица (дрвце и клауд) у вашим заједницама, ви нисте никако доминантни? Будући да сте мушкарци обојица, тако? Margareta <molecivim, gotovo poniznim glasom progovara>: "Dominantan je, posebno kada spava u supi." Kao sto rekoh - niko ko nije ziveci hriscanin prosto ne moze da ukapira taj odnos Hristos-Crkva (muz-zena, glava-telo). A sve je to tako jednostavno, niko tu nije ni na koji nacin ni ponizen ni zapostavljen. Margareta <molecivim, gotovo poniznim glasom progovara>:"Muskarac je glava, zena je vrat - okrece glavu kako se njoj cefne." Ja dobacujem:"He,he, vrat dobija instrukcije iz glave." opet, Margareta:"Veceras spavas napolju!" Ja<dominantnim baritonom>:"Ali vrlo je hladno..." Млађони, Плутон, Juanito and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2014 Margareta <molecivim, gotovo poniznim glasom progovara>: "Dominantan je, posebno kada spava u supi." Margareta <molecivim, gotovo poniznim glasom progovara>:"Muskarac je glava, zena je vrat - okrece glavu kako se njoj cefne." Ja dobacujem:"He,he, vrat dobija instrukcije iz glave." opet, Margareta:"Veceras spavas napolju!" Ja<dominantnim baritonom>:"Ali vrlo je hladno..." "jer mogu sa gajbe da te izbcim na zimu" drvce and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2014 cloudking and Odahviing је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Svaka dva muškarca (i svake dve žene) se međusobno više razlikuju po ogromnoj većini crta ličnosti i sposobnosti nego prosečan muškarac od prosečne žene. A kakve to veze ima sa bilo cime o cemu mi pricamo? Zasto siris i relativizujes topik kada pricaamo o konkretnim stvaarima a ne o sirokom spektru crta lichnosti? Testosteron i ono sto nas bioloski razlikuje zna se na sta utice. Nepotrebno je pricti o ostalim stvarimaa iz crta licnosti koje nemaaju veze sa time. Kao naprimer generalno o neuroticizmu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука