Jump to content

Feministkinje rasplakale naučnika koji je radio na projektu Rosetta

Оцени ову тему

Odahviing

Препоручена порука

A kakve to veze ima? Ja ne razumem sta ti kao feministkinja hoces od Srbije? Ja bih to voleo d cujem. Dakle koji su planovi vas feministkinja u Srbiji?

Drugo to sto se ubio i kakav je bio je adhominem. Newton je bio tezak neuroticar, pa opet ne osporavas njegovu teoriju gravitacije time sto je bio malo fiju fiju. Da ne pricam o drugima.

Ljudi koji imaju ozbiljne intelektualne insajte cesto imaju i ozbiljne psihicke probleme. To nije nista novo, stvarno je nebitno da li si lud ili ne za takve intelektualne insajte.

?!?

Ummm... hoćemo da sprovedemo strahovladu? 

Neću ništa konkretno niti politički i ne pripadam nikakvom aktivističkom pokretu.

Hoću da se meni (i mojim kćerkama i ženama koje znam i volim i ženama koje ne znam ali nisu nikome ništa krive) ne pristupa kao skupu neosnovanih predrasuda, već kao ljudskom biću. To bi bilo sve, hvala.

Kada se neko bavi fizikom, osporavanje biografskim podacima se s pravom može smatrati za argument ad hominem.

Kada neko piše o tome kakvi su svi muškarci i kakve su sve žene, pritom se ne pozivajući ni na kakvu objektivnu nauku, već samo svoje predrasude zasnovane na dualizmu neoplatoničarskog tipa, onda jeste bitno primetiti da je u pitanju veoma mlad, neiskusan čovek koji se malo kretao među stvarnim ljudima i usto nije bio sasvim stabilan. 

Na primer, Oto Vajninger tvrdi da žene ne vole da čitaju teoretske knjige i nemaju interesovanja niti koncentracije za "ozbiljne" knjige poput njegove. Koliko vidim, ja sam je jedina ovde pročitala, među tolikim muškarcima.

Ali ne, sasvim je u redu da me neko unapred vređa kao maloumnu, jer ako mi to slučajno zasmeta, to znači da želim da potčinim čitav muški pol i pretvorim vas u robove i nedobrovoljne davaoce sperme.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Ne pricaj... nije se on bavio svetim Ocima, nego je pabircio misljenja anonimnih filosofa?

Ne znam zasto nisam iznenadjen... :0212_rolleyes:

Citirao. Značenje reči: navoditi izvor po naslovu i imenu i prezimenu autora. Primer: "Kao što kaže Oto Vajninger, ..." Ili nisi čitao ni Patrijarha Pavla niti Vajningera?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

nedobrovoljne davaoce sperme.

Ја још нисам упознао недобровљног даваоца сперме.  :)))

Него, мислим да губиш време. Пази ко углавном пише на овој теми: Кеноби, који је кул лик, али је хард кор. Све што треба да знамо већ знамо и црква је детаљно описала где је место мушкарцима, а где женама и какви њихови односи треба да буду. Било шта што му мирише на одударање од усвојених погледа на свет окарактерисаће као ”колосални промашај” и након тога свака расправа са њим на дату тему постаје опасно заморна. Он није женомрзац, нити било какав ”мрзац”, једноставно све своје ставове о свему на овоме свету дедукује из те тврде форме црквеног погледа на свет.  Млађо је такође кул лик, али млад и неискусан. Пре неког времена је открио либертаријанизам, па је сада као и сваки неофит. Није задрт и не недостаје му самокритичности, али му треба времена да сагледа ситуацију и одлучи да ли греши или не. Кордуна не бих да коментаришем, заиста. Због таквих ликова се понекад стидим што сам човек. Ако мало кренеш да расправљаш с њим и убодеш га у неки од многобројних шовинистичких живаца, видећеш и зашто. Тако да оно, вероватно имаш и паметнија посла, осим ако ти ово није део неког истраживања. Убедити никога нећеш, само ћеш на себе навлачити гнев других људи. Овај свет не трпи различитости, а ти де факто промовишеш један поглед на свет који одудара од већинског, како на овим балканским брдима, тако и ван њих. Бићеш мањина целог живота, а проћи ће векови док се неке ствари не промене на овој кугли што се врти у свемиру. Гледај како ћеш да заштитиш себе и ближње на најбољи могући начин  и избегавај расправе. Најважније је да твој муж разуме шта је теби потребно и да васпиташ децу како мислиш да треба.

Подели на овим сајтовима

Hoću da se meni (i mojim kćerkama i ženama koje znam i volim i ženama koje ne znam ali nisu nikome ništa krive) ne pristupa kao skupu neosnovanih predrasuda, već kao ljudskom biću. To bi bilo sve, hvala.

To mozes daa trzish smo na licnom nivou od osobe do osobe. Neko ce da vas tretira kao ljudska bica, neko kao objekte. I to je sloboda d tretirm drugo ljudsko bice kako god hocu. To je moje (i svacije drugo parvo, koje se feministicki pokreti.. btw trude da ukinu, i da stave da prema zenama NE SMES IMATI PREDRASUDE, NE SMES IH TRETIRATI KO SEKUSLANE OBJEKTE... iako je muska biologija da zenu prvo posmtra seksulno.... )

Jaa sam recimo musko. I kao takav odmaah mogu da ti kzem iskreno.. tebe ne mogu da posmatram seksulno.. ali tvoje cerke kada bi ih znao licno, i ako su nekih "mojih godina" sigurno bih prvo posmatrao kao seksualne objekte. NE vredjam te, nego ti saopstavam tuznu istinu MUSKE biologije.... mi tezimo da se PROKREIRAMO.. i uvek zenu gledamo kao SEKSUALNI OBJEKAT, posebno mi sa vise DHT-a. I to je biolosk cinjenica.. nas mozak sm vidi seksualni objekat u zeni.

A sta feministkinje rade? Umesto d prihvte tu rzliku izmedju mene i njih.... one to shvatju kao uvredu? Pa ne vredjam ih ja vredja ih priroda, moj urdojeni instinkt. One to trebaju da shvate kao kompliment, jer se ja VRLO trudim, pored tog jakog INSTINKTA da ih posmatram i kao druga ljudska bica a ne samo kao ono sto me INSTINKT TERA.

medjutim zene (feministkinje posebno) to ne prihvataju, ucenjujju i zloupotrebljvaju. I trze posebne privilegije.

Ljudsko je prvo d se imju predrsude.

Kada se neko bavi fizikom, osporavanje biografskim podacima se s pravom može smatrati za argument ad hominem.

Kada neko piše o tome kakvi su svi muškarci i kakve su sve žene, pritom se ne pozivajući ni na kakvu objektivnu nauku, već samo svoje predrasude zasnovane na dualizmu neoplatoničarskog tipa, onda jeste bitno primetiti da je u pitanju veoma mlad, neiskusan čovek koji se malo kretao među stvarnim ljudima i usto nije bio sasvim stabilan.

To zaist nije bitno, mene znima ono stvrno.. sta ti kao feministkinja zelis od drzve. TO me zanima. OD DRZAAVE! ne od DRUSTVA... drustvu mozes da plasiras misljenje koje god zelis....

Ali ne, sasvim je u redu da me neko unapred vređa kao maloumnu, jer ako mi to slučajno zasmeta, to znači da želim da potčinim čitav muški pol i pretvorim vas u robove i nedobrovoljne davaoce sperme.

ako krenes da mesas drzavu u to - kao sto to rde feministicki pokreti.. da zelis i radis to.

Ja svakako ne mislim d si ti mloumna. mislim d postoje razlicite bioloske predispozicije i to je sve.

medjtuim ako neko misli da su zene maloumne, to je njegovo pravo i njegova predrasuda nesto sto ti nems pravo da mu ukines.. svako ima puno prvo d misli o zenma da su maloumne.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ја још нисам упознао недобровљног даваоца сперме.  :)))

Него, мислим да губиш време. Пази ко углавном пише на овој теми: Кеноби, који је кул лик, али је хард кор. Све што треба да знамо већ знамо и црква је детаљно описала где је место мушкарцима, а где женама и какви њихови односи треба да буду. Било шта што му мирише на одударање од усвојених погледа на свет окарактерисаће као ”колосални промашај” и након тога свака расправа са њим на дату тему постаје опасно заморна. Он није женомрзац, нити било какав ”мрзац”, једноставно све своје ставове о свему на овоме свету дедукује из те тврде форме црквеног погледа на свет.  Млађо је такође кул лик, али млад и неискусан. Пре неког времена је открио либертаријанизам, па је сада као и сваки неофит. Није задрт и не недостаје му самокритичности, али му треба времена да сагледа ситуацију и одлучи да ли греши или не. Кордуна не бих да коментаришем, заиста. Због таквих ликова се понекад стидим што сам човек. Ако мало кренеш да расправљаш с њим и убодеш га у неки од многобројних шовинистичких живаца, видећеш и зашто. Тако да оно, вероватно имаш и паметнија посла, осим ако ти ово није део неког истраживања. Убедити никога нећеш, само ћеш на себе навлачити гнев других људи. Овај свет не трпи различитости, а ти де факто промовишеш један поглед на свет који одудара од већинског, како на овим балканским брдима, тако и ван њих. Бићеш мањина целог живота, а проћи ће векови док се неке ствари не промене на овој кугли што се врти у свемиру. Гледај како ћеш да заштитиш себе и ближње на најбољи могући начин  и избегавај расправе. Најважније је да твој муж разуме шта је теби потребно и да васпиташ децу како мислиш да треба.

Hvala što si me nasmejao a zatim rastužio.

Ja sam optimista i verujem u lagano i postepeno menjanje svesti ljudi. Kap po kap.

Ali zbog likova kao što si ti sam ipak srećna što sam čovek (i žena je čovek, ne?)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Кордуна не бих да коментаришем, заиста. Због таквих ликова се понекад стидим што сам човек. Ако мало кренеш да расправљаш с њим и убодеш га у неки од многобројних шовинистичких живаца

hvala brate, ali stavrno ne znam zasto sam te toliko pogodio da se zbog mene ponekad stidis sto si covijek, evo pitam se, nije mi jasno, mozda onda kad si napadao nekog tu na forumu zbog koka kole i secera pa si ga vredjao kako u koka kolu ne stavljaju vise secer nego fruktozni sirup, a moja baba pokojna zna da je svaki sirup secerni rastvor, pogotovo taj fruktozni, tu svoju glupost mi nisi mogao oprostiti, a nisam ti ja tu kriv vec ti sam jer si lupio , pa kad je kordun ustao da brani covijeka na isti nacin na koji si ga ti krenuo razapinjati onda sam ti dirnuo u to tvoje cojstvo kog se ponekad zastidis jel de, ajde prastaj, sta da uradim da predjes preko toga, nikada te ne pominjem, ne pricam lose o tebi, stvarno ne znam sta si navalio na mene 

Подели на овим сајтовима

Млађо је такође кул лик, али млад и неискусан. Пре неког времена је открио либертаријанизам, па је сада као и сваки неофит. Није задрт и не недостаје му самокритичности, али му треба времена да сагледа ситуацију и одлучи да ли греши или не.

nema brte ovo nikakve veze s libertanijanizmom vec im veze sa feministickim pokretom koji je licemeran u srzi... jel ti mislis da je ovj lik trebalo d bude javno razapet od strne feministickog pokreta jer je nosio ovu majicu?

jel mislis da je ispravno trziti zakone koji povlascuju zene?

Ne i ne... i  sustini verujem da se slzes sa mnom.

Kako mi je spomenula MRA(man rihght aktivizam) tek sam shvatio koliko je to uzelo maha. Covece muskarce zene danas tamo pljackaju, biju, otimju im decu, razvode i bogte se preko njih, uzimju msnu alimentaciju...

Sto vise slusham sta se desva tamo i st feministkinje pricju, sve mnje imm sumnje u to da gresim iskreno.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

To mozes daa trzish smo na licnom nivou od osobe do osobe. Neko ce da vas tretira kao ljudska bica, neko kao objekte. I to je sloboda d tretirm drugo ljudsko bice kako god hocu. To je moje (i svacije drugo parvo, koje se feministicki pokreti.. btw trude da ukinu, i da stave da prema zenama NE SMES IMATI PREDRASUDE, NE SMES IH TRETIRATI KO SEKUSLANE OBJEKTE... iako je muska biologija da zenu prvo posmtra seksulno.... )

Jaa sam recimo musko. I kao takav odmaah mogu da ti kzem iskreno.. tebe ne mogu da posmatram seksulno.. ali tvoje cerke kada bi ih znao licno, i ako su nekih "mojih godina" sigurno bih prvo posmatrao kao seksualne objekte. NE vredjam te, nego ti saopstavam tuznu istinu MUSKE biologije.... mi tezimo da se PROKREIRAMO.. i uvek zenu gledamo kao SEKSUALNI OBJEKAT, posebno mi sa vise DHT-a. I to je biolosk cinjenica.. nas mozak sm vidi seksualni objekat u zeni.

A sta feministkinje rade? Umesto d prihvte tu rzliku izmedju mene i njih.... one to shvatju kao uvredu? Pa ne vredjam ih ja vredja ih prirod. One to trebaju da shvate kao kompliment, jer se ja VRLO trudim, pored tog jakog INSTINKTA da ih posmatram i kao druga ljudska bica a ne samo kao ono sto me INSTINKT TERA.

medjutim zene (feministkinje posebno) to ne prihvataju, ucenjujju i zloupotrebljvaju. I trze posebne privilegije.

Ljudsko je prvo d se imju predrsude.

To zaist nije bitno, mene znima ono stvrno.. sta ti kao feministkinja zelis od drzve. TO me zanima. OD DRZAAVE! ne od DRUSTVA... drustvu mozes da plasiras misljenje koje god zelis....

ako krenes da mesas drzavu u to - kao sto to rde feministicki pokreti.. da zelis i radis to.

Ja svakako ne mislim d si ti mloumna. mislim d postoje razlicite bioloske predispozicije i to je sve.

medjtuim ako neko misli da su zene maloumne, to je njegovo pravo i njegova predrasuda nesto sto ti nems pravo da mu ukines.. svako ima puno prvo d misli o zenma da su maloumne.

Ogromna je razlika između zakonskog zabranjivanja imanja predrasuda (kako bi to uopšte funkcionisalo?) i postepenog i nežnog rada na tome da se ljudi ohrabre da preispitaju svoje predrasude.

Ako ja mislim da su libertarijanci sebični i zli rasisti, to je moje pravo. A ti možeš da pokušaš da mi pokažeš da to ne mora biti tačno.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

А света људска дужност је да се против предрасуда бори.

Slzem se ali argumentima ne zakonima. Feminizam se danas protiv tih predrasuda bori tako sto hoce zakonski da prisili ljude na odredjeno rzmisljnje.

Nprimer zhtevima d u filmovim bude odredjena kolicina scen sa zenama koje ce da pricaju o nekim svarima koje nisu musko zenski odnosi.

Hoce covece da zabrane video igrice koje imaju devojke u korsetima?

Naterali su MArvel da napravi "zenskog thora"

I ostle idiotluke...

Ja mislim d iskreno nisi sgledo koliko duboko i u koliko pogresnom prvcu dnasnji feminizam ide.

Dakle ja podrzvam borbu protiv predrasuda, i jednkost u pravima. Ali feminizam to nije.... niti je ikad bio...

Подели на овим сајтовима

Ogromna je razlika između zakonskog zabranjivanja imanja predrasuda (kako bi to uopšte funkcionisalo?) i postepenog i nežnog rada na tome da se ljudi ohrabre da preispitaju svoje predrasude.

Ako ja mislim da su libertarijanci sebični i zli rasisti, to je moje pravo. A ti možeš da pokušaš da mi pokažeš da to ne mora biti tačno.

Slazem se.

Kako to funkcionise? Funkcionise tak osto se zena u sudskom sistemu gleda kao povlasceni subjekt.

Pa naprimer u merici zene prebiju muskarce i ne budu osudjene.

Muskarci uzvrte zeni i zaglve robiju.

Zene kao povlscene dobijaju pravo u brku na pola muskarceve imovine.. bez obzir da li suje zradile ili ne.

Zene kao poovlsacene dobijaju masne alimentacije.

Zene kao povlascene dobijaju decu skoro uvek.

Itd... tako funkcionise... to nije "ekstrem" feminizma, to je feministkci politicki aktivizam danas...

U poslednje vreme njvise gledam onu Anitu Sarkesian koja hoce da se ukine i zabrani seksizm u video igrma i da diktira industriji video igara da li ce da stavlja obnzene zenske karaktere ili nece.

Tako se oni "zakonski" bore protiv "predraasuda"

Drugo, feministkinje stalno lazu,, neke od ti lazi ti si prenela ovde (verujem nenamerno) o razlici u platama u americi. Ti si iskoristila poredjenje amerika-rusija.. sto je besmisleno....

Naprimer bas sm gledao z doktore u americi. Da tacno je doktor u americi prim vise nego doktorkaa. Ali opet je razlog izbor disciplina. Doktori i muskari cesce biraju hirurgiju, dok zene cesce biraju pedijatriju. Hirurgija je normlno vise placenaa.

Medjutim zena hirurg u jednoj bolnici ima INDETICNU PLATU kao muskarac hirurg.

Medjutim to ne smeta feministkinjma da laazu i izmisljaju d je to problem neke predraasude prema zenama koje su diskriminsaane i po nekim "predrsudaama"

Подели на овим сајтовима

Evo recimo ja imam cetri predrasude o zenma.

1. Zene se teze zljubljuju nego muskarci i redje romaanticno vole

2. Zene varaju cesce nego muskarci

3. Zene hladokrvnije lazu nego muskarci

4. Zene su veci materijalisti i vise uzivaju u luksuznim dobrima nego muskarci.

Bas me zanim ko ce d me ubedi d nisu tacne....

i ajd da vidim ko ce da mi zabrani da mislim tako.

Подели на овим сајтовима

A da evo i peta

5. Zene cesto ne znaju sta hoce i trebaa im muskaarac daa ih vodi kroz zivot.

Eto.... moje "predrasude" pa nek ih neko ospori......

Подели на овим сајтовима

Evo recimo ja imam cetri predrasude o zenma.

1. Zene se teze zljubljuju nego muskarci i redje romaanticno vole

2. Zene varaju cesce nego muskarci

3. Zene hladokrvnije lazu nego muskarci

4. Zene su veci materijalisti i vise uzivaju u luksuznim dobrima nego muskarci.

Bas me zanim ko ce d me ubedi d nisu tacne....

i ajd da vidim ko ce da mi zabrani da mislim tako.

Neće ti niko zabraniti. Ubediće te iskustvo sa stvarnim muškarcima i ženama, ako imaš otvoren um (usput, češće sam nailazila na upravo suprotne stereotipe - što lepo ilustruje koliko su arbitrarni).

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...