Млађони Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Sto se tice crta licchnosti, crte lichnosti mere ili big 5 ili big 16.. verovatno big 5.... to je napravljen klaster stvari. Medjutim testosteron kaao sto rekoh zna se na sta tacno utice, to je na dve tri stvari iz crta lichnosti, kao naprimer odbranu od depresije. Ali depresija je smo jedna od stvari u klaasteru neuroticizmaa, tu su i agresija, i anksioznost, i iritabilnost itd.... jaa sam recimo uzeo extroventnost i introventnost.. medjutim niko nije 100 % jednaako introvetnaan ili extroventan.... Ja saam recimo introventan u jednoj situaaciji, extroventan u drugoj. Neuroticaan u jednoj, manje neurotican u drugoj. Imam visok nivo openessa u jednoj manje u drugoj.mislim d to mesanje price o crtama lichnosti ne moze da pruzi praavu sliku... zbog previse suzene slike. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 p.s. Paradoksologija... ja znam d u Srbiji diskriminisu zene... i to je nesto na cemu mora da se radi... ali veruj mi ... feminizm nije put kojim hoces d ides... sve ove americke feministkinje su poremecene likuse koje veruju u superiornost zena u odnosu n muskarce..... iznose falicne studije, i bave se nebulozama.... Ako hoes da budes deo njih slobodno.... ali to onda vise nije borb protiv diskriminacije i za ravnopraaavnost vec borba za superiornost. A ja u tome ne mogu d te podrzim. Zato ne podrzavam feminizam. Jer ne verujem da zene trebaju d budu POSEBNO zasticene, d imaju POSEBNA PRAVA, daa ih drzava POSEBNO STITI. Jaa verujem da su ljudi jednaki i da svaako treba da bude jednako zasticen protiv diskriminacije, zena ciganin ili muskarac. Mogu i muskarca da diskriminituju po raaznim osnovamaa. poslusaj jos jednom Julie Browski.... shvaatices... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Feministicko licemerje: https://www.youtube.com/watch?v=LrH1Y7Jf59E oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Ovde su objasnjene neke lzi feminizma kaao naprimer - razlika u platama. Naprimer muskarci imaju vise radnih sati, prekovremeni raad, manje pauze u poslu itd.... A feministkinje i daalje lazu kako ih maanje placaju.. sto nije tacno.. Takodje recimo ovo za doktore, muskaraci cesce biraaju hirurgiju zene pedijatriju. Hirurgija je vise placena od pedijatrije. A one tvrde da ih neko manje placa jer su zene a ne jer su pedijatri. Dakle laganje, lganje, laganje. kordun and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Ne možeš jednu kompleksnu tradiciju od par vekova, koja obuhvata knjige i članke iz oblasti od društvene teorije do književne kritike, pristupe od čisto kulturnih i teoretskih do sitno aktivističkih i političkih, i čitavu lepezu različitih stavova - koja je poznata kao feminizam - svesti na neke aktivističke gluposti najglasnijih pojedinaca koji se zovu tim imenom i na osnovu toga zahtevati od nekog da se te tradicije u celosti odrekne. Mislim, možeš, ali si onda kao oni što se iščuđavaju što smo pravoslavni jer su od pravoslavlja čuli samo Obrazovce i Našiste. Pa bi zbog njih trebalo da se više ne zovem pravoslavna, već "deista" ili "teista" ili (što bi bilo najpreciznije) "Hristoverujući pričešćivač" Mogu ti sad ovde obarati stavove organizacije 1389 i na osnovu toga zahtevati da prestaneš da se identifikuješ kao pravoslavan. Nisam ništa više kriva što prosečan čovek u mojoj okolini SPC stereotipno povezuje najviše sa onim najglasnijim i najradikalnijim koji se na njega pozivaju (a nije pročitao čitavo Sveto pismo i dela Otaca) nego što sam kriva što prosečan čovek u mojoj okolini feminizam povezuje najviše sa onim najglasnijim i najradikalnijim koji se na njega pozivaju (a nije pročitao ništa od gotovo trovekovne teorijske i književne tradicije feminističke misli). Ali stvarno moraš da budeš pažljiv sa jednostavnim determinističkim pseudonaučnim teorijama kao što su digit ratio (koji neki porede sa frenologijom) i evolutivna psihologija (koju ozbiljni evolutivni biolozi smatraju za pseudonauku i peru ruke od nje). To što su ove stvari vrlo sumnjive ne znači da poričem ulogu biologije u ličnosti - ali ona ne može biti simplistički i deterministički "proučavana" u nekoj teoriji koja na osnovu toga zatim propisuje ličnosti i ponašanja čitavih grupa ljudi. Mislim, opet, može, ali takva teorija neće biti shvaćena ozbiljno od strane ozbiljnih naučnika. Nije to ništa lično niti ideološki. Ti možeš tvrditi da sam ja agresivna u branjenju svog mišljenja jer imam duži domali prst, a ja mogu tvrditi da sam takva jer sam Ovan u horoskopu, i ti ćeš biti samo malo više u pravu od mene po mišljenju ozbiljnih neurologa i psihologa. cloudking је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Ne možeš jednu kompleksnu tradiciju od par vekova, koja obuhvata knjige i članke iz oblasti od društvene teorije do književne kritike, pristupe od čisto kulturnih i teoretskih do sitno aktivističkih i političkih, i čitavu lepezu različitih stavova - koja je poznata kao feminizam - svesti na neke aktivističke gluposti najglasnijih pojedinaca koji se zovu tim imenom i na osnovu toga zahtevati od nekog da se te tradicije u celosti odrekne. Mogu. Ocenjujem je po onome sto radi, a ne sto tvrdi da radi. Na slican nacin odbacujem i kritikujem komunizam. Tvrdi da pravi "bolje uslove zivota za ljude" a znmo da to ne radi. Feminizam, se ispostvilo, nije nist drugo do kulturni marksizam, koji trzi mnogo vise od "jednakih prva za muskarce i za zene" Mogu ti sad ovde obarati stavove organizacije 1389 i na osnovu toga zahtevati da prestaneš da se identifikuješ kao pravoslavan. Vidis, kada bi to radil sa dogmtskim stvovim crkve, onda bi imlo smisla. Medjutim feminizam kao pokret, u svojoj sustini, nije "slobodoljubni" i nije pokret za ravnoprvnost vec pokret socijalnog marksizma. Drugim recim komunizam u kulturi.. kulturno svi mormo biti jednaki. Dakle ukoliko u Srbiji postoji OPSTE nesprovodjenje prava, a prvo zena ( i dece ) nije izuzetk od toga.. .zasto se boriti smo za prava zena? Zasto se ne boriti za OPSTU efikasnost sudstva (jer je to problem ne, nedostak prva zen) Nisam ništa više kriva što prosečan čovek u mojoj okolini SPC stereotipno povezuje najviše sa onim najglasnijim i najradikalnijim koji se na njega pozivaju (a nije pročitao čitavo Sveto pismo i dela Otaca) nego što sam kriva što prosečan čovek u mojoj okolini feminizam povezuje najviše sa onim najglasnijim i najradikalnijim koji se na njega pozivaju (a nije pročitao ništa od gotovo trovekovne teorijske i književne tradicije feminističke misli). Kao sto rekoh - ne sudim pokretu po mislima, nego po delima. Ali stvarno moraš da budeš pažljiv sa jednostavnim determinističkim pseudonaučnim teorijama kao što su digit ratio (koji neki porede sa frenologijom) i evolutivna psihologija (koju ozbiljni evolutivni biolozi smatraju za pseudonauku i peru ruke od nje). To sto ces da nazooves nucnu granu "evolutivna psihologija" - pseudonaukom ne znaci da to jeste. Niko ne pere ruke od nje. To je upravo radikalnost feminizma. Odbcanje legit nauke kao - pseudo naauke. Da je evolutivna psihologija pseudonauka, bil abi odbcen kao recimo astrologija. Ali nije psuedo nauka, vec se nekim ne svidjaju njene implikacije. Svrh feminizma danas nije pravna jednkost (za koju se ja zalazem i koja postoji u Srbiji), vec kulturn jednkost, s kojom se ne slazem, i koja je ono sto zovem "kulturni marksizam" Ako hoces d budes deo te borbe slobodno. Al vazd ces imti protivnika u obliku mene. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Mogu. Ocenjujem je po onome sto radi, a ne sto tvrdi da radi. Na slican nacin odbacujem i kritikujem komunizam. Tvrdi da pravi "bolje uslove zivota za ljude" a znmo da to ne radi. Feminizam, se ispostvilo, nije nist drugo do kulturni marksizam, koji trzi mnogo vise od "jednakih prva za muskarce i za zene" Kao sto rekoh - ne sudim pokretu po mislima, nego po delima. To je dobar sistem... Dok neko ne proba da ga primeni na religiju. Onda odjednom ceo taj "sudim po delima a ne po recima" fazon, postaje vrlo nedobrodosao ;-) Sta kaze pravoslavlje? A sta rade pravoslavci? Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 nas narod odavno ima izreku za one zene koje nastoje da se izjednace sa muskarcima, zovu ih muskaracama, sto je inace vrlo pogrdno za zene, posto su to one promasene u svojoj sustini, naravno ima i muskaraca takodjer promasenih po tom pitanju, pa bi ja preporucio da se oni, takvi muskarci i takve zene u okviru svog braka izjednacavaju koliko hoce, a nas ostale normalne po tom pitanju nek ostave na miru, dosta nam je prava ovih gejeva , sad ce jos i muskarace da traze datum parade boze me spasi... inace patrijarh pavle je divno govorio o muskarcima i zenama citirajuci nekog indijskog filozofa, sve je rekao na tu temu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 nas narod odavno ima izreku za one zene koje nastoje da se izjednace sa muskarcima, zovu ih muskaracama, sto je inace vrlo pogrdno za zene, posto su to one promasene u svojoj sustini, naravno ima i muskaraca takodjer promasenih po tom pitanju, pa bi ja preporucio da se oni, takvi muskarci i takve zene u okviru svog braka izjednacavaju koliko hoce, a nas ostale normalne po tom pitanju nek ostave na miru, dosta nam je prava ovih gejeva , sad ce jos i muskarace da traze datum parade boze me spasi... inace patrijarh pavle je divno govorio o muskarcima i zenama citirajuci nekog indijskog filozofa, sve je rekao na tu temu Nije problem biti izjednacen u prvima. Problem je teznja za apsolutno kulturno izjedncavanje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 http://img-9gag-ftw.9cache.com/photo/areZmNd_700b.jpg Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 nas narod odavno ima izreku za one zene koje nastoje da se izjednace sa muskarcima, zovu ih muskaracama, sto je inace vrlo pogrdno za zene, posto su to one promasene u svojoj sustini, naravno ima i muskaraca takodjer promasenih po tom pitanju, pa bi ja preporucio da se oni, takvi muskarci i takve zene u okviru svog braka izjednacavaju koliko hoce, a nas ostale normalne po tom pitanju nek ostave na miru, dosta nam je prava ovih gejeva , sad ce jos i muskarace da traze datum parade boze me spasi... inace patrijarh pavle je divno govorio o muskarcima i zenama citirajuci nekog indijskog filozofa, sve je rekao na tu temu Na žalost, Patrijarh Pavle je o muškarcima i ženama najviše citirao Vajningera - koji je bio austrijski klinac bez ikakvog iskustva sa pravim ljudima bilo kog pola. Po filozofiji je bio dualista, te je žene izjednačavao sa haotičnom pramaterijom (koja, usput, u pravoverju uopšte ne postoji kao koncept), a muškarce sa duhom. Sa 23 godine je izvršio samoubistvo - imao je ozbiljne psihičke probleme i inače je bio usamljeni čudak. Inače, čitala sam njegovu knjigu. To je jedna klinačka i naivna zbrka predrasuda zasnovanih na jednom sumanutom dualizmu i - ni na čemu drugom. Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 nisam citao ni jednu njegovu knjigu i ne znam jel to taj, ali ono sto je pavle govorio je sjajno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Na žalost, Patrijarh Pavle je o muškarcima i ženama najviše citirao Vajningera - koji je bio austrijski klinac bez ikakvog iskustva sa pravim ljudima bilo kog pola. Po filozofiji je bio dualista, te je žene izjednačavao sa haotičnom pramaterijom (koja, usput, u pravoverju uopšte ne postoji kao koncept), a muškarce sa duhom. Sa 23 godine je izvršio samoubistvo - imao je ozbiljne psihičke probleme i inače je bio usamljeni čudak. Inače, čitala sam njegovu knjigu. To je jedna klinačka i naivna zbrka predrasuda zasnovanih na jednom sumanutom dualizmu i - ni na čemu drugom. A kakve to veze ima? Ja ne razumem sta ti kao feministkinja hoces od Srbije? Ja bih to voleo d cujem. Dakle koji su planovi vas feministkinja u Srbiji? Srbija ravnopravnost ima. i nema problema sa rvnoprvnosti. Ima problema sa neefiksnim sudovima, sto nije eksplicitno problem zena i nem veze sa zenama vec i je kompletan prvni sistem kula od karata i nicija prava se ne ostvaruju u potpunosti iako postoje. Daj mi konkretne primere koje hoces da resis.... mani me "opstih definicija" feminizma... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Na žalost, Patrijarh Pavle je o muškarcima i ženama najviše citirao Vajningera Ne pricaj... nije se on bavio svetim Ocima, nego je pabircio misljenja anonimnih filosofa? Ne znam zasto nisam iznenadjen... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука