Снежана Написано Април 15, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 15, 2015 LXV Кад ни камен, земља, туч, ни море Одолети не могу коби света, Против ње, онда, како да се боре Чари са снагом слабијом од цвета? Медни дах лета куда да се дене Пред опсадама и јуришем дана, Када ни двери челичне, ни стене, За бој с временом нису од мегдана? Да страшне мисли! Куда да се склони Драгуљ времена од његових дана? Која ће рука, када дођу они, Спасти лепоту као моћна брана? Нико, сем црног чуда од мастила, Где моја љубав блиста вечно чила! Данче* је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 16, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 16, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 LXVI Вапијем за смрћу, јер ме смори јад: Што видим праву заслужност у беди, И бедну ништавност у раскоши сад, И преварену верност како бледи, И част указану недостојном ње, Проблудничено девичанство дивно, И осрамоћено савршено све, Моћ од немоћних порушену кивно, Влашћу ућутканог оног који зна, Лудост што има надзор над вештином, Добро заробљено и у служби зла, И сву искреност звану глупим чином. Умро бих одмах сморен од тих зала Кад ми љубав још не би остала. Данче* је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 16, 2015 Пријави Подели Написано Мај 16, 2015 Умро бих одмах сморен од тих зала Кад ми љубав још не би остала. Снежана је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јул 30, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 30, 2015 Е, а ми мислимо да је "СМАРАЊЕ" највећи домет београдског жаргона Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јул 30, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 30, 2015 LXVII Зашто ли он живи сад у доба зло, Својим присуством бешчашће да кити? Зашто да грехови имају и то Да у његовом друштву могу бити? Зашто му лик слика имитира сад И краде мртав изглед живе боје? О, залуд лепоти мањој румен склад, Кад је он румен од природе своје. Зашто ли он живи и природа тим Више га чува - што мање света? Некад се гордила лепотама свим, А сад нема друге осим њега. Чува га да би показати знала Каква је блага некада имала. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јул 30, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 30, 2015 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јул 30, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јул 30, 2015 Драшко је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 11, 2015 LXX Ниси крив што те људи криве, Лепота - увек мета је клевети; Ко нераздвојне уз њу сумње живе; И у најлепшем зраку врана лети. Ако си добар - само ће клевета На твоју вредност јаче да подсећа; Порок-црв воли бит најлепшег цвета, А ти си невин као цвет пролећа. Ти си прошао заседу свих моћи Ил ненападнут или непоражен, Ал запушити лик твој неће моћи Уста зависти од којих си тражен. Када те сумња затамнела не би Све царство срца припало би теби. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 11, 2015 LXXI Не тугуј за мном када умрем друже Него што звоно огласи вест прву И тужну - да сам отишао, друже, Са гадног света још гаднијем црву. Кад стих мој читаш - не сећај се руке Што га написа; а све мисли миле О мени - нека буду трице пуке, Ако би оне за тебе јад биле. Ако погледаш овај стих ириме, Кад иловача буде с мојим прахом, И не помињи моје јадно име, Нек твоја љубав стане смојим духом; Да мудри свет не види шта је туга И бол твој за мном - да се не наруга. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Август 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Август 11, 2015 LXXII Да свет од тебе не тражи реч коју Због каквих си ме волео врлина, Заборави ме чим видиш смрт моју, Јер ничег вредног не бих постојбина; Да не би какву лепу лаж смишљао Да ми је вредност много већа била И већу хвалу мртвом би одао Него истина што би одобрила; Да твоја верна љубав не би тиме Постала лажна јер мене велича, Нек ми се с телом сахрани и име Да свет престане о нама да прича. Са стидом носим недостојност своју, А ти се стиди што волиш бит моју. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Снежана, Драшко and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 12, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 LXXIII Ти сад у мени гледаш оне уре - Кад лишће с грана оде своме крају И оне голе од зиме дрхтуре Ко пусти хор где птице не певају. У мени видиш белог дана вече Чије је сунце зашло с руба плава; Ког ће однети црна ноћ што тече - Друго ја смрти у којој све спава. У мени видиш варе пламсај жути Што на пепелу лежи успомена, Као на одру где ће издахнути Тим сагорена - чиме је храњена. То што ти видиш - љубави моћ даје, Јер љубиш оно што скоро нестаје. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 12, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 LXXIV Ал смирен буди; кад ме коб смота - Тамо, где откуп не може се дати, У овом стиху део мог живота Као мој спомен теби ће остати. Гледажеш у њој једном задивљено У онај део ткан од твоје сене: Земља добија земљу, то је њено; Мој дух је твој - тај бољи део мене. Талог живота само ти односе, Плен црва, само мртво тело моје, Ту бедну жетву душманкине косе, Баш недостојне за сећње твоје. Тек је у души вредност сваког тела А она је у овој песми цела. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 18, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2016 Снежана and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука