Снежана Написано Новембар 15, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Snežo, je l ti Šekspir omiljen pisac? Није...Једноставно волим да посматрам ствари и из другог угла. Где год погледам сви нешто цитирају Достојевског, Андрића, Селимовића...Не мора писац увек да те истранжира и протера кроз машину за млевење меса да би ти рекао неку истину. Друга ствар, када је Шекспир у питању сви се каче за његове драме, а сонети су му сјајни, а и ово је својеврсни тренинг за мене, могла бих да ископирам ове сонете, али...овако их прочитам, прекуцам, проверим правопис и поделим са романтичним дамама...и господом П.С. "Боље бити коњ у Млетачкој републици, него жена у Босни" Саша од Москве and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 15, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 око 5,50 кажу да се већина тј. две трећине сонета у модерном енглеском не римује па дају примере Снежана је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 15, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 око 5,50 кажу да се већина тј. две трећине сонета у модерном енглеском не римује па дају примере Код нас се нико није ни усудио да преводи Сонете...Први пут 1904. седам од стопедесетчетири; Милош Црњански је превео XL и XLIII...Ово што ја имам је препевао Стеван Раичковић (по прозном преводу Живоина Симића) w.a.mozart and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 15, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 15, 2014 Дијана. and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 XXXVIII Зашто да ми муза измишљено пише Када ти стихове надахњујеш моје Својим врлинама, изврсним одвише Да се хартијом, поновљене, споје? О, захвални себи ако у песмама Нађеш ишта што је вредно да се чита; Јер ко би нем био да о теби нама Не пева, кад песми дајеш крила вита? Нек десета муза будеш, десет пута Боља од свих старих девет кој зову Песници, и оном који за њом лута Дај да спева песму трајну, вечну, нову. Ако моју песму зналци воле тада - Труд је мој, а хвала нек теби припада. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 XXXIX О, није скромно о теби певати, Када си ти сав - бољи део мене. Шта би ми могле самохвале дати? А хвале теби - нису ли сопствене? Ми зато треба да смо одвојени Да бих могао - и мимо љубави - Ко незнан теби и ти незнан мени: Да одам хвалу која тебе слави. Растанче, каква патња ти би био Када твоје тужно време не би свету Створено било да би љубав снио - Која му вара и време и сету. Растанак дели вољеног на двоје: На одсутнога, ал у срцу што је. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 XL Узми све моје љубави, мој мили, Ал шта тад имаш више осим свога? Не љубав која верношћу те сили; Сва моја беше твоја и пре тога. Ја те не кривим ако си је, брате, Узео што из пажње према мени Сматраш све моје и твојим, ал ја те Кривим што не знаш да си заљубљени. Крадљивче мали, крађом се усрећи, Праштам ти - а све узе ми до длана; Ал ипак љубав зна да јад је већи - Рана љубави, него - мржње рана. Твојој лепоти тај порок не уди, Све ми укради, ал пријатељ буди. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Новембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2014 Трендсетеру Је л' знаш за ово: http://www.sekspirfestival.org/index.html ŠEKSPIR FESTIVALOve godine biće održan prvi Šekspirov festival u Srbiji koji će tokom sedam dana u prelepom ambijentu zamka na Dunavu prikazati savremene svetske produkcije rađene po dramama Vilijama Šekspira. Ideja festivala, jedinstvenog u ovom delu Evrope, je da neguje dela najvećeg svetskog dramskog stvaraoca predstavljanjem atraktivnog pozorišnog programa pod vedrim nebom, kako je to bilo i u Šekspirovo vreme. Снежана је реаговао/ла на ово 1 Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 18, 2014 Трендсетеру Је л' знаш за ово: http://www.sekspirfestival.org/index.html ŠEKSPIR FESTIVALOve godine biće održan prvi Šekspirov festival u Srbiji koji će tokom sedam dana u prelepom ambijentu zamka na Dunavu prikazati savremene svetske produkcije rađene po dramama Vilijama Šekspira. Ideja festivala, jedinstvenog u ovom delu Evrope, je da neguje dela najvećeg svetskog dramskog stvaraoca predstavljanjem atraktivnog pozorišnog programa pod vedrim nebom, kako je to bilo i u Šekspirovo vreme. Па где си ти Сашице!?...Знам, ал најлепша ми је била прича Никите Миливојевића о Бугаркама, оне су жене из неког села које у животу нису чуле за позориште и када су први пут виделе представу биле су запрепашћене "Ми нисмо знале да можемо бити неко други"...и онда су почеле да праве своје представе. Саша од Москве је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2014 http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCQQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.shakespearesglobe.com%2F&ei=YjFtVIbFL8f8ygPs3IDwCg&usg=AFQjCNEBgNYUqpTLQK7Do0QLVp9TFzAvcQ&bvm=bv.80185997,d.bGQ Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2014 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2014 XLI Оне слатке грехе што слобода чини, Кад сам из твог срца одсутан каткада, Пристају лепоти твојој и ведрини Јер те искушење прати сада. Љубазан си - па те освајати треба, Леп си - па те стога треба салетати; Кад жена заводи - ко ће испод неба Томе искушењу оделети знати? Вај! Ње си се ипак могао одрећи, Младост и лепоту своју укорити Што те, разуздане, воде такорећи Тамо где ћеш двострук завет прекршити: Њен завет - баш тиме што је мамиш себи, Твој завет - што мени ни ти веран не би. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2014 XLII То што је ти имаш - није сав мој јад, Мада сам био тај који је љуби, Ја тужим што она тебе има сад, Јер бол је кад се пријатељство губи. Љубавни грешници, правдам вас сад ја: Влиш је - јер и моју љубав прима, А она ме вара - јер што мене зна - Пушта и да је мој пријатљ има. Губим ли ја тебе - драгој си ми плен. Губим ли ја њу - мој друг ће је стићи. Нађу ли се - мени нестају у трен. Због мене - они ће ме на крст дићи. Да смо ко једно мој друг и ја, знамо, И дакле - она - воли мене само. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2014 XLIII Што више жмурим - очи боље виде Јер цео дан не виде што гледају; Ал кад их склопим - твој лик у њих иде, Замрачене те јасно осећају. Кад и сен твоја таму светлом чини Те у мом оку склопљеном сја чило - Какав би призор, на дневној ведрини, Диван и блистав - твоје биће било! Како блажено очи би ми сјале По живом дану да те смотре зене, Кад и у мртвој ноћи су сен знале Твоју да виде, у сну, заклопљене. Сви дани су ми ноћи, кад те нема; А ноћи дани, јер те сан припрема. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука