JESSY Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Čovek, koji nema muzikeu sebi,Kojeg ne uzbudjuje skladnežnih tonova,Sklon je izdajstvu,razbojništvu i podlaštvuNjegova duša je mračnakao noćNjegove namere tamne kaoErebus:Ne veruj takvom!Slušaj muziku! Mletački trgovac Драшко and Снежана је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 11, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2015 Djevojke su poput jabuka na stablima.Najbolje se nalaze na vrhu stabla.Ljudi ne žele doći do najboljih, jer se boje da će pasti i ozlijediti se.Umjesto toga, uzimaju trule jabuke koje su pale na zemlju, i koje, iako nisu tako dobre, do njih lakše dođu.Zato jabuke koje se nalaze na vrhu stabla, misle da s njimanešto nije u redu, dok su zapravo one veličanstvene. Jednostavno moraju biti strpljive i čekati da pravi čovjek dođe, onaj koji je tako hrabar da se popne do vrha stabla zbog njih. Ne smijemo pasti da nas dohvate, tko nas treba i voli napravit će SVE da dođe do nas. Žena je izasla iz rebra muškarca, a ne iz nogu da bude gažena, niti iz glave da bude nadmoćna. Nego sa boka da bude jednaka, ispod ruke da bude zaštićena, i blizu srca da bude voljena. Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 11, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 11, 2015 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 12, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 12, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 12, 2015 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 1, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2015 LVI Љубави, снагу обнови и воли, Да ти оштрица не постане тупља Од глади, која храном се утоли За данас, а већ сутра бива шупља. Љубави, буди и ти таква; мада Гледањем - очи за данас су пуне, Гледај и сутра опет као сада, Нека ти љубав дремањем не труне. Да би имали љубв много већу Нек овај прекид наличи - на луку И морско жало где се жељно срећу Зарученици раширених руку; Или на брижну зиму што нас дели Па се лето у њој јаче жели. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 1, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2015 LVII Пошто сам твој роб - шта да радим друго Него ћудима да угађам твојим? Драгоцено је моје време дуго Само кад тебе дворим чином којим. Не смем да корим тужни час и дуги Кад тебе нема, о мој суверене; Ни да размишља ниј дано слуги, Кад кажеш збогом и напустиш мене; Не питати те не смем љубомоморно - Куд си нестао и шта радиш сада; Као роб, морам да чекам покорно, Док твоја дружба другима припада. Луда је љубав, ма шта да се збива По твојој вољи - ту зло не открива. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 2, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 2, 2015 LVIII Не дао бог, што створи ропско стање, Да истражујем како се проводиш, Ни да од тебе тражим оправдање; Ја сам твој вазал кога вољом водиш. Док га не зовнеш, твој ће роб да пати, Јер сам без тебе као у казамату. Никад ме неће стрпљење издати; Ја те не кривим за увреду дату. Буди где хоћеш и с првом учини Да ти кривица и опроштај има. Док чекам - ја тад ко у паклу живим, Ал твоју вољу ни тада не кривим. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 2, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 2, 2015 LIX Ако новога нема усред људи Већ се понавља што је било давно: Да као ново роди - староставно. Кад би памћење могло да се врати Уназад за пет хиљада година Прадревној књизи где се твој лик злати Да у њој читам мисао давнина, Да видим шта је прастари свет реко О савршенству твоме, пуном чари, Да ли смо бољи - ми, ил - други неко; Ил је нови циклус ко и стари. О, мислим да су ти песници давни И горима још пев певали славни. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 3, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 3, 2015 http://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/RosencrantzAndGuildensternAreDead_8410.jpg Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 21, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 21, 2015 LX Као што вали јуре жалу своме Тако нам журе свом крају минути: Сваки заузме место предходноме И полако се у вечност упути. Чудо, кад једном са светлошћу сине - Пузи зрелости, а кад ј заима: На њега стреми страшна коб судбине И време свој дар свету - одузима. Време - потамани лепоте и згоде, На сваком лепом челу бразде ствара, Прождире дивне реткости природе И својом косом све живо обара. Ал овај стих ће вечно да преноси Хвалу твом лику, упркос тој коси. Данче* је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 21, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 21, 2015 LXI Да л то по твојој вољи твој лик мени Не да у ноћ да склопим очи мале? Желиш ли да не заспим, да би сени Твом лику сличне - мој вид исмејале? Шаљеш ли дух свој из даљине незнане Да моја дела уходи полако И сазна како трајем лоше дане? Ох, не! Јер твоја љубав није тако Велика, мада нагиње дубини; То моја љубав мени не да ни то Што сном зовемо и будног ме чини Да ради тебе стражарим вечито. Због тебе ја бдим, док си ти с другима Негде далеко, где мене неима. Данче* је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 21, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Март 21, 2015 LXII Грех самољубља вид ми обузима И влада у мом делићу свакоме; А за грех овај, знам, лека неима, Јер је у срцу укорењен моме. Лице је моје лепше него свако, На свету нема часнијег од мене: И своју вредност оцењујем тако Ко да све људе видим надмашене. Ал кад лик видим, свој, у огледалу Како ме зборан, сив, на старост сети, Тад самољубље корим и сву хвалу: О, грех би било таквога волети. То тебе - моје друго ја - тад славим И свој лик сари твојим ликом правим. Данче* је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 15, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 15, 2015 LXIII За црн дан кад ће мој драги друг бити Скршен временом, као и ја сада; Кад ће му сву крв часови попити, А лепо чело стати да пропада; У стару ноћ кад младо јутро доспе И сва лепота догори ко свећа, А неки касни, црни час му проспе Сво сјајно благо његовог пролећа; За такав дан се уврђујем сада Против сечива којим старост прети, Да чар мог драгог не сруби никада Из мог сећања, ни када је мрети. Биће леп у тим црним редовима; Живеће она и он млад у њима. Данче* је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 15, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Април 15, 2015 LXIV Кад видим како рука временита Руши све оно што време сазида, И видим пале куле од гранита И рушевину тучанога зида; И видим гладно море како кљује Област где земља краљеваше дуго, А чврсто копно море савлађује - Те једно губи док добија друго; Кад видим тако размене тих стања И моћна царства скоро на самрти, Општа ме пропаст на мисао гања Да ће и моју љубав време стрти. Мисао ту - ко смрт ја плачем примам - Јер изгубити морам то што имам. Данче* је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука