Снежана Написано Новембар 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2014 XLIV О, да је тешко суштаство мог тела - Мисао, даљ ме спречавала не би, Јер ја бих онда, преко свих предела, Па ма где да си - долетео теби. О, свеједно је где бих тада био И међу нама каква даљина је; Хитром бих мишљу море прескочио Чим смисли где би она хтела да је. Мисао нисам, па тужим ко нико; Многих је миља између нас сена. Саздан од земље и воде, толико, Препуштам сусрет ћудима времена. Спори састојци мог тела су уза И исти извор наших горких суза. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2014 XLV Друга два састојка - ваздух, ватре плам - Ма где ја био, код тебе су они; Први је мисао, други - жеља, знам; Час ту, час тамо - брзом лету склони. Али ови бржи елементи кад Оду ка теби у посланству нежном, Живот се мој, саздан од четри, а сад Са два, покрије - сетом неизбежном. Животног суштаства мени нема, не, Док весници се од тебе не врате. И ево - баш сад се врћају и гле - Причају да те добре среће прате. Док ја то слушам - радујем се јако, А кад их пошаљем натраг - ја бих плако. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2014 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 27, 2014 XLVI Око ми и срце бију стални бој Око тог да те поделе начисто. Око не да срцу да гледа лик твој, Срце пориче оку право исто. Да у њему лежиш срце тврди, час - И да си тамо невидљив за око; А око пориче ту тврдњу, уз глас - Да је твој изглед у њему дубоко. Сазваше пороту да реше спор тај Све мисли, што су срца становнице; Њиховом пресудом учини се крај, Поделише се тако деонице: Мом оку - спољни твој изглед припаде, Љубав твог срца - моме срцу спаде. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 27, 2014 XLVII Око и срце чине дивне споне И једно и друго рад услуге има; Кад су ми очи твом погледу склоне И кад се срце гуши уздасима, Тад ми се очи твојом сликом хране И на ту гозбу срце се позива; Други пут око срцу гост постане И у мислима о теби ужива. Путем те слике или мисли ове - Увек си са мном, јер не можеш ни ти Од мојих мисли - у пределе нове, А оне увек са тобом ће бити. Кад мисли заспу, твој лик у мом оку Пробуди срце у радост дубоку. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 27, 2014 XLVIII На пут кад кренем - пажљиво, без буке Своје ситнице ја сам закључавао У тешке шкриње, да нечасне руке Моје богатство не додирну право. Али ти, скупњи од свог мога блага, Утехо моја, мој највећи јаду, И најмилија моја бриго драга, Оставњен јеси свима који краду. У шкрињу тебе нисам закључао; Осећам да си ти у нежној кући Овога срца, одакле би знао Кад год зажлиш утећи и ући. Али и из њега украшће те, вала, Такав би плен и - сама част - украла. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 27, 2014 http://youtu.be/kl_NSWwdnGU?list=PLEC31EA4F4858DC8F Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2014 XLIX За оне дане, који можда следе, Кад намрштиш се ради мојих мана, Кад твоја љубав задњи рачун сведе Разликом нашом на то изазвана; За дан - кад незнан проћи ћеш крај мене И једва ме тим сунцем обасјати, Тим твојим оком; кад љубав што вене Пронађе разлог и хладно ме схвати; За тај дан ћу се знањем опкопати Да недостојан ја сам, и по страни, Дигнутом руком заклећу се, знати - Разлози твоји да су оправдани: С правом ћеш јадног мене да оголиш Јер не знам разлог зашто да ме волиш. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 17, 2014 L На путу ми је тешко, јер ће мени На крају овог труда одмор рећи: "Од пријатеља твога, растављени, Толико миља сад је размак још већи!" Коњ што ме носи, тром од мога јада, Спор је, с теретом што у мени спава, Као да слути да му јахач сада Не воли хитрост - јер нас удаљава. Ни мамуза га на хитрост не трза Која му гневом боцну кожу нему; Он на то само - јечањем зарза, Оштријим мени, но мамуза њему; Јер оно буди мисао о тамном: Мој бол је - испред, моја радост - за мном. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 18, 2014 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 18, 2014 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2014 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 19, 2014 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 20, 2014 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 1, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 1, 2015 w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука