Jump to content

Света тајна свештенства

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

Po meni sveštenik bi trebao da ima neku visinu tipa više od 185 da mogu ljudi u punoj crkvi da ga vide. 

Sveštenik treba da bude nizak da ga niko ne bi video,kao što ni Boga ne vidimo,samo  osećamo njegovo prisustvo. :)  

:351780:

Подели на овим сајтовима

Свештеник треба да буде строг, а уједно и пун љубави.
Треба да није лијен и да му није мука да поприча. И да чак и сам прилази људима који се стиде прићи, а висе нпр данима у цркви испред икона молећи се.

Свештеник треба да даје примјер.

"Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9

Подели на овим сајтовима

Ako se desi da nam svestenik nije po volji...zivimo li onda u poslusanju jer volja je Bozja sto nam ga je dao?
ja mislim - da......

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Образовани теолог који је увек спреман да да одговоре на питања верујућих. Онај који учи људе да размишљају и који себе сматра само слугом Христовим

Подели на овим сајтовима

Савршен свештеник је обично онај који је отишао у пензију или на другу парохију, а док је био ту било је :.mislise.

Подели на овим сајтовима

Савршен свештеник је обично онај који је отишао у пензију или на другу парохију, а док је био ту било је :.mislise.

па није баш тако , оче.... :D

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Pa izmedju ostalo zato sam i pokrenuo temu :)

Ja sam Boga nasao u poslusanju svestenika.

E sad me zanima da se malo posvetimo nasim zeljama kakav bi sa ljudske strane trebao po nama da bude :)

Veoma poucno oce :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Савршен свештеник је по мени онај који је увек спреман да саслуша и да да савет...

''Бог је Истина. Зато наша уста не смеју говорити лаж. Ми морамо живети у Истини и за Истину и кроз Истину.''

Димитрије Љотић

Подели на овим сајтовима

Savrseni svestenenik je iz mog ugla gledanja covek koji zivi po ubedjenjima crkve, ono sto propoveda narodu u to cvrsto veruje i po tim principima zivi i radi. On je duhovni otac koji nas upucuje kroz zivot daje nam savete prica price sve kako bi smo shvatili pravo stanje stvari i pomogli sebei da se pokajemo, izmirimo sa ljudima, sa samim sobom i da pridjemo gospodu Bogu. Uvek je spreman da saslusa, sa onim ozarenim likom slusa sve sto mu se kaze a onda odgovara i nekako uvek posle razgovora sa takvim svestenikom bude ti lakse. :0442_feel:

Подели на овим сајтовима

E pa sad ne bi bilo bas dobro...kako bi razumeo vernika ako nema nicega svetovnog u sebi?On treba da bude onoja koji je obozio svetovno u Hristu.... 8086.gif

ovo je zanimljivo nesumnjivo da je svestenik dobro upoznat sa zamkama sveta ali ja bi vise voleo da on pronadje Duhovne vrednosti i pouke nego da resava probleme kao psihijatar.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

A da li nalazite savrsenog (mada niko nije savrsen) svestenika? I zasto ne bi pricali malo o njima konkretno,ko su ti ljudi koji spadaju u te priblizno savrsene svestenike,sta cine u praksi i ostalo.

Kod mene u lokalnoj crkvi je postojao svestenik koji je eto imao obicaj da se jako dere na narod,pa sad jos ako neko nesto pita to je fazon bolje nemoj,nekako nepristupacan u svakom pogledu. Sa druge strane moj paroh jeste covek vere i svidja mi taj neki njegov pristup,ali je poprilicno zauzet,tesko je doci do njega i kad dodjes to je nesto u prolazu,jednostavno nema vremena toliko (da ne bude zabune nisam neko ko cuci ispred crkve da bi pitao svakakve kojestarije i retko kad i to radim ali vidim ovako prema drugim ljudima)

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...