JESSY Написано Јул 18, 2010 Пријави Подели Написано Јул 18, 2010 Опростите о.Горане, да ли би то могли да ми појасните, нисам разумела шта сте хтели да кажете :huh: ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о. Горан Написано Јул 18, 2010 Пријави Подели Написано Јул 18, 2010 Господ тражи од нас дела љубави, тј. када некога волимо ми чинимо нешто за њега. По томе ћемо се познати као ученици његови. Волети значи давати, а не осећати некакву, да се грубо изразим, блискост. Из тога закључујемо да је заповест Божија волети делима и та љубав је једнострана ( не тражи своје). А ако тражи, верујте, лажна је и нема плода! Заиста, осећати нечију љубав је леп осећај , али питајмо се само да ли нас Бог воли на такав начин? Бог нас воли делима, а не осећањима! А ДОБРО ЗНАМО ДА ЈЕ ЊЕГОВА ЉУБАВ САВРШЕНА! bighugbighug Бог ти не даје све што хоћеш, али ти увек да оно шта ти треба! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 18, 2010 Пријави Подели Написано Јул 18, 2010 Ово што сте сада написали потпуно разумем и то је у реду. Можда се нисам добро изразила или ви можда нисте најбоље разумели шта сам хтела да кажем. У сваком случају , одговор на питање из поста је - не, не волим свог (парохисјког) свештеника 8086.gif 8086.gif ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јул 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 19, 2010 Знам да ће ова тема бити праћена и читана, намерно сам ставио провокативан наслов. Препричаћу вам кратко један догађај, који ми је испричао данас један мој пријатељ свештеник (иначе, један од најбољих људи које сам у животу упознао). Дошао тај свештеник у једно село да пререже колач за Светог Саву у школи. Пуно људи се окупило, прередба траје, деца рецитују и певају... свештеник седи и чека да се приредба заврши па да пререже колач. Но, наједанпут прилази њему чистачица из школе: - Попе, видиш ову колачарку? Е, она је права за тебе, сад ти жена трудна па... шта те брига, ухвати то.. свако ко је питао, она јепристала да буде са њим. ?????????? Овај свештеник прво није могао да верује шта чује, да му се тако обраћа чистачица школе, но када се сабрао рече јој: - Видиш, ја сам овде дошао да само пресечем колач.. нисам заинтересован - Ма шта ти је, јеси ли луд?! Шта те брига -Немојте молим вас да ми више то причате! Чистачица остаде забезекнута не могавши да верује да свештеник "пропушта прилику". __________________ Ово је истинит догађај, десио се прошле године на Светог Саву. Шта мислите, зашто једна чистачица или било ко други прилази свештенику (овај мој брат је беспрекоран свештеник) и разговара на овај начин? Пазите, ово чак није ни шала. Сутра ће већ да се прича по селу како је свештеник швалер, како то раде сви и тако ће људи да имају "оправдање" за блуд. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 19, 2010 Пријави Подели Написано Јул 19, 2010 Вјероватно јер је и међу свештенством било оних који су мијењали супругу са колачарком ка ја чарапе. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Јул 19, 2010 Пријави Подели Написано Јул 19, 2010 0110_hahaha-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='joooj' /> 0110_hahaha-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='joooj' /> 0110_hahaha-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='joooj' /> Blago Njemu koliko joj smireno odgovorio . http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 19, 2010 Пријави Подели Написано Јул 19, 2010 Да,свака му част. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јул 19, 2010 Пријави Подели Написано Јул 19, 2010 Разговарају два свештеника -Замисли молим те неко ми украо бицикло. -Ајде молимте, украли ти бицикло? слушај кад будеш почео проповед ти почни о десет заповести и кад дођеш до " не кради", баци брзо поглед по цркви и видећеш ко се мешкољи тај ти мазнуо бицикло. Прође доста времена сретну се они поново. Започне прича и сети се овај. -Јел шта би са бициклом, ко се замешкољио? -Ма нико, кад сам стиго до "не чини прељубу", ја се стих где сам заборавио бицикло. gandalf, mcvija and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Јул 19, 2010 Пријави Подели Написано Јул 19, 2010 Evo jedne kratke price koju mi je pre vise godina ispricala moja baka: U nekom selu neki svestenik imao ljubavnicu,sastajali su se kad god bi on dosao u to selo da sluzi. Jednom se tako dogovore da se sastanu u kukuruzima posle sluzbe koju je on sluzio,a na kojoj je ona pevala u horu.Kako bi ona njega u kukuruzima lakse pronasla on je trebao da drma stabljike kukuruza na mestu gde stoji. Zavrsila se sluzba,otisao pop u kukuruze,demao,drmao i drmao ali ona nije dosla. Sledece nedelje na liturgiji "dijalog" pevnice i svestenika: "Ja drmase,drmase,tebe ne bijase!" Odgovor: "Nije bilo moguce Pera bio kod kuce" joooj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јул 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 19, 2010 Значи ли све то да је ипак то са швалерисањем само виц? Видите, ова жена (чистачица) се није шалила. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јул 19, 2010 Пријави Подели Написано Јул 19, 2010 Отишао православни свештеник на ручак код католичког. Млада и лепа куварица послужује их и коментарише православац. -Млада, лепа ова твоја куварица. -А ето колега, пре неки дан баш ја дођем она замислите гола заспала. -И иии, шта си урадио? -Па ништа покрио сам је. Гледа га православац, гледа а католик ће њему. -Зашто ме тако гледате, као да ми не верујете? А православац само одмахну руком и рече: - Ма ништа колега и ја бих лагао. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јул 19, 2010 Пријави Подели Написано Јул 19, 2010 Значи ли све то да је ипак то са швалерисањем само виц? Видите, ова жена (чистачица) се није шалила. Није виц.Вјерујем да је виђела од осталих попова како работају па је и овоме препоручила. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Јул 19, 2010 Пријави Подели Написано Јул 19, 2010 Koliko ja znam,na zalost nije samo vic.U tim vicevima ima dosta istine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јул 19, 2010 Пријави Подели Написано Јул 19, 2010 Значи ли све то да је ипак то са швалерисањем само виц? Видите, ова жена (чистачица) се није шалила. Који год да је био мотив и позадина њеног таквог наступа,битно је једно...да је твој мудри пријатељ схватио "ко" је у суштини прави покретач такве бесмислице и подлости и "ко" је уједно био иницијална каписла при експлозији тог заиста несхватљивог и неуравнотеженог понашања,те је на прави начин и одговорио...зна он као свештеник да је у питању нико други до демон. Драгана Милошевић and pink panter је реаговао/ла на ово 2 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јул 19, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јул 19, 2010 Значи ли све то да је ипак то са швалерисањем само виц? Видите, ова жена (чистачица) се није шалила. Није виц.Вјерујем да је виђела од осталих попова како работају па је и овоме препоручила. Е ту смо! Где је видела? Мислите да је баш тако или је и она подлегла трачевима и вицевима? Ово ме подсећа као на оно "дај попе руку", а он се удавио јер само зна за "на"... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука