Jump to content

Света тајна свештенства

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

Mislim da imaš pogrešan pristup, jer je kod nas u narodu mnogo više uvrežen strah i želja za plotno bitisanje, nego duhovno (u smislu da se plotno ozbiljnije shvata - videti opet crkvenjakov blog - "tajfun"). Tako da ćeš pre nekog ubediti čak i mokraću da pije da bi izlečio rak (jer kažu eto može tako), nego da promeni pristup Crkvi i običajima.

Подели на овим сајтовима

Bio sam kod jednog popa u manastiru

......................

A otac Gavrilo je veliki nacionalista i patriota. zato ga mnogo vole četnički emigranti kažu bore se i oni protiv papinaca. Pričao mi to ovaj drugar iy Nemačke što je došao kod oca Gavrila po amajliju. Na kraju lepo nas je ispratila popadija i njihova dečica. Mnogo fini ljudi ovako mada to za proročanstva ne bih znao da li je tačno. Nadajmo se da neća biti "zlo i naopako" kako je otac Gavrilo prorekao.

Е то је проблем, за који знам да је проблем, за који не знам као ће се решити, али опет знам да ћу се молити да их Бог Погледа својом милошћу, и Врати себи....јер није проблем што су се они одмакли, већ што и друге одмичу од Њега, Јединога.....

0102_laugh 0442_feel 1405_love

Bogorodicaaaaaa

:drugarstvo:

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Mislim da imaš pogrešan pristup, jer je kod nas u narodu mnogo više uvrežen strah i želja za plotno bitisanje, nego duhovno (u smislu da se plotno ozbiljnije shvata - videti opet crkvenjakov blog - "tajfun"). Tako da ćeš pre nekog ubediti čak i mokraću da pije da bi izlečio rak (jer kažu eto može tako), nego da promeni pristup Crkvi i običajima.

Мислим да си у праву што се "увреженог страха у народу" тиче, али сам сигуран да приступ није погрешан, већ изузетно тежак, јер захтева огромно стрпљење, које је једино могуће имати кроз, не веру, већ СИГУРНОСТ, да Бог све Зна и све Види, па самим тим иако је Најмилостивији, због љубави нас, зрна биберових, према Њему у њима, мали жижак светлости који је у њима, Просветлиће својом светлошћу и уклонити таму у којој су својом вољом и незнањем заробљени.

0442_feel

0102_laugh

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

Подели на овим сајтовима

Da, ali sve dok oni bar malo ne posumnjaju u ispravnost toga što rade i ne poklone drugoj strani trunku svoje slobodne volje, On ništa neće učiniti. Slobodna volja.

No, ne kažem ja da oni ne mogu da se spasu i ovako, samo mislim da pored liturgijskog preporoda treba da se i ljudi ocrkovljavaju i oslobađaju formalističkih i magijskih vudu gluposti kojima su opsednuti.

Подели на овим сајтовима

Da, ali sve dok oni bar malo ne posumnjaju u ispravnost toga što rade i ne poklone drugoj strani trunku svoje slobodne volje, On ništa neće učiniti. Slobodna volja.

No, ne kažem ja da oni ne mogu da se spasu i ovako, samo mislim da pored liturgijskog preporoda treba da se i ljudi ocrkovljavaju i oslobađaju formalističkih i magijskih vudu gluposti kojima su opsednuti.

ТАКО ЈЕ !!!!!!!

(како ми прија када препознајем своја размишљања у осталима  0102_laugh)

Наравно да од самих људи све зависи, а то говори и нама Литургијски утемељеним, да и од нас зависи, да ли ћемо икада рећи е сад је доста, или ћемо увек и свуда, безрезервно, Сведочити Христа, првенствено кроз себе, свој избор живљења, без иједне једине критике или осуде тог другог....

Зато и поставих пример купуса  :cheesy:

Замисли колико је, не тешко, већ унапред безуспешно, кад лаици покушавају да теолошким приступима преуме народ који само традиционално посећује кућу Његову, уместо да долазе на дивне гозбе које им толико често собом Припрема?

Замисли колико је нама лако сведочити Христа, својим речима, својим живљењем, кад Је Он стално у нама?

и

Замисли колико смо рукоположенима од Христа,помогли у њиховом труду да традиционалне, али пре свега добре људе, врате на прави Пут, својим чињењем које наведох....

Да ли ће се и ко спасти, није моје ни да размишљам нити да судим....моје је да Њега собом дајем другима...свима и увек, без разлике и безрезервно...

1405_love

0442_feel

"Прости верник"

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

confused  89898989898989  joooj  89898989898989  joooj  89898989898989  joooj  89898989898989  :)  89898989898989  bangin  89898989898989  bangin

confused1

Бог ти не даје све што хоћеш, али ти увек да оно шта ти треба!

Подели на овим сајтовима

Волим свог духовника о.Владу, свог пароха, такође о.Владу али не истог, о.Бранислава Перановића, о.Радивоја Панића, ... о.Гојка, о.Божу Бакајлића - какав је то човек, геније, о.Ивана-хвала му на људскости, о.''Агапија'', о.Горана, постављача теме - хвала му на оним брачним саветима, злата вредним...

Несавршеном љубављу, наравно (што подразумева и затегнуте односе, препирке, ... ;)

Ја тако волим.

Подели на овим сајтовима

Да,и то много.

И случајан сусрет са њим на улици ми загреје срце,измами осмех и улепша дан.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...