Jump to content

Париска опера одбила да наступи због жене са велом у публици!?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Знам, али какве сад то везе има? Ако неко жели тако нешто, шта се то кога тиче? Одакле право било коме да неком намеће стил живота? А Француска управо то ради, кроз тај срамни закон против вела и хиџаба.

Као прво, то нема везе са вером, то није верско обележје, отвори Куран (ја јесам).

Нигде не пише да жене треба да се облаче као покретни шатори.   :)

То је само симбол примитивног друштва и примитивног размишљања...

У њиховим друштвима је забрањено јавно показивати да си Хришћанин иначе, на било који начин. 

Атеистима наравно секу главе.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 329
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Постоји закон у Француској против вела који носе муслиманке. Ужас.

Turci zabranjuju po svim javnim institucijama (školama, fakultetima) nošenje bilo kakvih verskih obeležja. Kao što nije dozvoljeno nositi krst ili brojanicu upadljivo - preko odeće, tako ni devojkama nije dozvoljeno da nose hijab. Dok, na ulici, arapkinje slobodno šetaju u abajama, Turkinje i žene iz UAE nose hijabe bez problema, ja idem u haljini sa golim ramenima.

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Da, tamo su dokonce "psi nevjerni i bezbožni" hrišćani i ateisti brani kao jedna

te ista stvar a jedino što zaslužuju je smrt, tamo smo svi na tom isto, i mi i vi iz AS.

Mogli bismo tamo otići na organizovano javno smaknuće nevjernika i bezbožnika,

na takvu jednu ekskurziju da se nagledamo turističkih znamenitosti Saudske Arabije,

gdje bismo naravno figurovali kao glavni akteri, jedino što bi nam to bila prva i posljednja

predstava u životu stovremeno, i premijera i dernijera. To bi bio baš dobar "adrenalin".

Tamo nije kao u Francuskoj nezakonito nositi nikab već glavu, hrišćansku ili ateističku.

:)

Подели на овим сајтовима

Као прво, то нема везе са вером, то није верско обележје, отвори Куран (ја јесам). Нигде не пише да жене треба да се облаче као покретни шатори.

A otkad je pravo drzave da se mesa u to sta ce neko smatrati izvorom svog verskog ucenja? To ti je isto kao kad bi drzava rekla nesto vezano za hriscanstvo: to vam ne pise u Bibliji, i time zanemari da pored Biblije postoje i mnogi drugi sveti spisi za pravoslavce. To je direktno mesanje drzave u autonomiju verskih kolektiva.

Reci to devojci od 24 godine koja tvrdi da nikad nije bila primorana da nosi nikab, i koja se obratila Evropskom sudu za ljudska prava tvrdeci da joj je ugrozeno pravo na ispoljavanje uverenja i pravdajuci nosenje nikaba zadobijanjem unutrasnjeg mira.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Reci to devojci od 24 godine koja tvrdi da nikad nije bila primorana da nosi nikab, i koja se obratila Evropskom sudu za ljudska prava tvrdeci da joj je ugrozeno pravo na ispoljavanje uverenja i pravdajuci nosenje nikaba zadobijanjem unutrasnjeg mira.

Evo i ja hoću da nosim fantomku na glavi, zbog duševnog mira i neću da me niko diskriminiše time što će zbog toga da me zaustavlja, da mi ne da da ulazim u banke i druge državne institucije.

Подели на овим сајтовима

Evo i ja hoću da nosim fantomku na glavi, zbog duševnog mira i neću da me niko diskriminiše time što će zbog toga da me zaustavlja, da mi ne da da ulazim u banke i druge državne institucije.

Sto se tice institucija opravdavam. Pogotovo za ljude koji su drzavni sluzbenici i time predstavljaju drzavu na tom mestu. Ovde se radi o zabrani nosenja na samoj ulici.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Жена у исламу, слободном вољом покрива лице, и нико је на то не присиљава. А исто тако слободном вољом одлучује да не покрива лице.

Nisam baš siguran u ovo.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Francuska dolena zakon, kakav je da je mora da se postuje . U zemljama serijata znamo kako je ,pa nikom nista. Ko hoce da zivi po serijatu neka ide tamo gde je isti na snazi, u francuskoj moraju da se postuju francuski zakoni , nista prostije od toga . E, sad ti fazoni, sram ih bilo kako su mogli , nijedemokratski, ugrozavaju prava ...ako francuzi hoce tako a njiova je drzava sta ko ima da se sad tu buni ? Prvo resite prava nemuslimana u serijatskim drzvama pa onda dovedite francusku u red a da je francuzima dosta muslimana, jeste , rekao bih preko glave , ne sme covek uvece sam da izadje na ulicu od njih u Nici i Kanu , agresivni , idu u coporima , prepadaju zene , samo se krminalom bave ....

Подели на овим сајтовима

Као прво, то нема везе са вером, то није верско обележје, отвори Куран (ја јесам).

Нигде не пише да жене треба да се облаче као покретни шатори.   :)

У њиховим друштвима је забрањено јавно показивати да си Хришћанин иначе, на било који начин. 

Ма да, сад ћеш ти атеиста да учиш муслимане њиховој вери. Они немају само Куран већ имају и Хадисе. Небитно, желе да се тако облаче и то је њихова ствар.

Да ли је то примитивно или није, то је само твоје субјективно мишљење. Ужасно је аорантно да своје мере шта је примитивно а шта није намећеш било коме.

За ово последње би ти Пеђа рекао да је логичка грешка. То што Тутци чине не оправдава да је добро ово што чине Французи. По мом мишљењу, не ваља ни једно ни друго, јер обоје задире у темељна људска права.

Подели на овим сајтовима

Да ли је то примитивно или није, то је само твоје субјективно мишљење. Ужасно је аорантно да своје мере шта је примитивно а шта није намећеш било коме.

Remember this, Alek. Remember this... 

Подели на овим сајтовима

A šta reći o duševnom nemiru tih koje presreću ovako zamaskovani individuumi, oni takodjer imaju pravo na svoj duševni mir i nemir. Ja bih bio vrlo nerad kad bi mi djecu presretale grupe od 20 i više ovakvih žena na putu od kuće do škole. Kako sam rekao ovo nije evropski način odijevanja kao ni ona polugola Afričanka koju sam vam pokazivao i koju takodjer bih nerado htio da je moja djeca gledaju kako se producira u svojoj za evropske pojmove nedoličnoj "odjeći", moj duševni nemir prouzrokovan nedoličnim neevropskim načinom ponašanja, oblačenja je za mene kao evropskog domorodca takodjer važan. U Evropi smo mi kod kuće a ne oni isto kao što smo mi u Saudijskoj Arabiji stranci. Mi nemamo kud drugdje jer smo tu rodjeni ali oni imnaju. A tamo gdje mi Evropljani živimo i gdje smo kod kuće imamo pravo držati svoje običaje a ne njihove. Niko se u Evropi neće osjećati neprijatno da ga presretne i grupa od 50,100 monahinja ili monaha sa krstovima oko vrata ali od ovoga hoće. Jer Evropa je hrišćanska, kultura i običaji su joj hrišćanski a ne islamski ili budistički.

trida1.jpg

Inače ovo gore je slika iz Češke, Karlovih Vari i Teplica gdje nam u posljednjih par godina počela osim ruskih dolazit masa turista iz arapskih zemalja a koji za sobom po ulicama ostavljaju takav nered jer bacaju smeće svuda gdje stignu pa su ih morali obilaziti socijalnici radnici i policajci i dijelit im plastične vreće za smeće i poučavcat ih o korpama za otpatke po ulicama jer oni kad drže u ruci recimo papir od zkonzumovane čokolade onda ga bacaju ravno tamo gdje se upravo nalaze, po hypermarketima, restoranima, prodavnicama, liftovima a o ulicama da ni ne spominjem.

teplice1.jpg

Ruski muslimani šire islam po Češkoj Republici:

http://lukaslhotan.blog.idnes.cz/c/417839/Rusti-muslimove-siri-islam-v-Ceske-republice.html

Muslimani hoće u Karlovim Varima postavit džamiju:

http://vary.idnes.cz/muslimove-zalozili-obec-v-karlovych-varech-chteji-tady-postavit-mesitu-1a5-/vary-zpravy.aspx?c=A120813_101249_vary-zpravy_sou

Подели на овим сајтовима

Nisam baš siguran u ovo.
Ima ih 1 u 100 000

Предрасуда која одлично служи за оправдавање недемократског закона.

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...