Jump to content

Париска опера одбила да наступи због жене са велом у публици!?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Генерализација је веома опасна ствар.

Да. По томе испада да морам да се борим против Мухамеда Јусуфспахића. Зашто кад је човек на месту? Никако не смемо генерализовати.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 329
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

То што ћеш некоме да ограничиш како ће да се облачи.

Зар није већ ограничено како смеш да уђеш у оперу, а о разним државним институцијама да и не говоримо? Кад мало боље размислим, "модне егзибиције” се само и толеришу из религијских разлога, остали лете ван ако не се не свиде портиру. У том смислу подржавам оног лика што је тражио да се за личну карту слика са цедиљком за пасту на глави, јер је пастафаријанац.

article-0-0CFECAA000000578-5_636x405.jpg

Или свима да се дозволи слобода или никоме. Религиозни су у демократским друштвима углавном привилеговани. Шта рећи кад постоје посебне визе за свештенике.

Подели на овим сајтовима

U Francuskoj se nošenje islamskih zavoja koji zakrivaju lice smatra ponižavanjem žene i uskraćivanjem prava na ravnopravnost sa muškarcima i ostalih ljudskih prava ženama a osim toga je i nezakonito. Slično je i u Češkoj, tamo su odbijene učenice iz medicinske škole jer je to nespojivo sa statutom škole i pravilima bolnice gdje hodaju na praksu, dakle, ja tu ne vidim ništa čudno ni nemoralno. Kod nas je takodjer nošenje velova ili zavoja koji zakrivaju cijelo lice nezakonito a odnosi se i na muškarce i na žene, nikakve fantomke, pakistanski šalovi iz kojih vire samo oči i koje nose i muškarci ili takvi ti islamski, arapski ženski nikabi i burke. Prosto Evropa ima drugačije zakone, običaje i prioritete, ko želi živjeti u EU ima se prilagoditi tome, ko se ne želi prilagodjavati evropskim običajima već očekuje da će se evropski običaji prilagodjavati njemu tj. njima, mogu kupit avionsku kartu i otputovat tamo gdje se prilagodjavati ne budu morat. To se odnosi i na kineske, japanske, indijske, arapske, eskimske, indijanske, aboridjinske, havajske, tajlandske i ne znam kakve sve običaje.

Подели на овим сајтовима

Зар није већ ограничено како смеш да уђеш у оперу, а о разним државним институцијама да и не говоримо? Кад мало боље размислим, "модне егзибиције” се само и толеришу из религијских разлога, остали лете ван ако не се не свиде портиру. У том смислу подржавам оног лика што је тражио да се за личну карту слика са цедиљком за пасту на глави, јер је пастафаријанац. Или свима да се дозволи слобода или никоме. Религиозни су у демократским друштвима углавном привилеговани. Шта рећи кад постоје посебне визе за свештенике.

"Модне егзибиције" не подразумевају ношење крста, на пример, што се у појединим француским јавним институцијама такође кажњава. Овде је, колико сам сконтао, у питању фереџа, а не бурка или никаб. Ако је само фереџа у питању, не слажем се са тим, стварно. Једноставно имам уверење да немаш право неком да ограничаваш начин облачења само због неких својих хирова. 

Онда је и Ким Џонг Ун у праву кад је прописао пар фризура које се смеју користити у Северној Кореји.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Зашто да се стиде? Нису увели закон који се свиђа Саудијској Арабији? У Француској постоји забрана ношења бурке и никаб на јавним местима. И неки од певача су одбили да прихвате да ову забрану крши жена. У паузи после другог акта пришао је заменик директора и замолио је да скине вео. Мушки пратилац је жену замолио да устану, и напустили су зграду. То су били туристи из Голф- држава. Очигледно нису били свесни француског закона. Дакле, нису им забранили да уђу, замолили су да уклони вео или да иду својим путем. Да их присили може само полиција. То значи, пре свега, да муслиманке девојке не могу ностити мараме у школи, истовремено, Француска има забрану религиозних симбола. Значи, један приступ је заснован да заштити државу, тако што се не жели да верске разлике утичу на јавне институције – од школе до опера, а други је заснован на познатим принципима „слободе, једнакости и братства“. Сад да ли ту има слободе, једнакости и братства када су неке жене потпуно затворене од спољног света због бурке или никаб, не знам, али Француска није Саудијска Арабија.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

sad ces i ti ko i milosavljevic sve na pojedince svesti

Него шта него оће, воли човек самоодговорност. Други се крију иза колектива. 

To isto tvrde i ovi sto pale siptarima pekare.

Твоји ортаци са трибине? :р

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

"Модне егзибиције" не подразумевају ношење крста, на пример, што се у појединим француским јавним институцијама такође кажњава. Овде је, колико сам сконтао, у питању фереџа, а не бурка или никаб. Ако је само фереџа у питању, не слажем се са тим, стварно. Једноставно имам уверење да немаш право неком да ограничаваш начин облачења само због неких својих хирова. 

Онда је и Ким Џонг Ун у праву кад је прописао пар фризура које се смеју користити у Северној Кореји.

Ма не, ја се не слажем с овим Французима, то је ваљда јасно из мог свеукупног писања. Да се нешто питам, ко што се не питам, шорц и мајица би били пристојна одећа и за оперу и за полицијску станицу, као што су пристојна одећа за универзитете у САД, са којих нам долазе разна чудеса која нам улепшавају цивилизацију. Али је чињеница да неки нинџа и неки Дарт Вејдер такође не могу да уђу у оперу у својој одећи и то ограничење се некако подразумева, док се сви јеже на иста ограничења кад је у питању религија. Не могу да прогутам тај приступ да је свима нешто забрањено, а само појединим религиознима дозвољено. Или свима да буде довољено или никоме. Понављам, ја сам за варијанту да се свима дозволи, тако да се око овог конкретног случаја случајно слажемо. Колико ми је познато, тренутно најприхваћенији став је да је дозвољено оно што већина подржава, а остало је забрањено. Ово у Француској је нешто друго, то је бирократија на делу, идиоти који су умислили да су послати на Земљу са мисијом да уреде друштво по некаквим ”прогресивним” идеалима, шта год то било. И једно и друго ми је подједнако гадно. И владавина руље и владавина бирократа. Слобода за све је једино праведно решење кога видим, за кога сви из неког разлога мисле да не може да функционише. Тако да сам закључио да ништа не може да функционише и увек ће бити оваквих тема. Данас се забрањује фереџа, сутра крст, прекосутра одређена музика... И сви се буне кад су они сами (или људи који су по нечему слични њима) забрањени, а у међувремену ти исти вичу како не верују у слободу. Ћорсокак цивилизације.

Подели на овим сајтовима

Генерализација је веома опасна ствар.

Nisi me shvatio nigde ja nisam rekao da treba juriti muslimane kao što je hitler jurio jevreje, nego sama i deja i praktična primena Islama ne može da bude nikako drugačije nego loša po sve. Po sto puta već pišem, vidimo šta se dešava u zemljama gde muslimani dobiju bilo kakvu vlast, nedao Bog nikome. E protiv toga se treba boriti.

Подели на овим сајтовима

Pa uzmite samo ovu gospodju, ona je sasvim lijepo obučena prema svojim vladajućim domorodim običajima ali teško će to biti prihvatljivo da ovako obučena šeta Beogradom, Pragom, ili Berlinom (možda i na veliku žalost mnogih mladenaca). Teško ćete vidjet tako nešto u u evropskim gradovima jer tu vladaju dosta drugačiji običaji. U Evropi se zatim još ne hoda ni gol/a a ni umotan/a ko nindža, za nas su to oboje extremi, valjda nije potrebno sve sad crtat.

http://24.media.tumblr.com/bee5325c23ad7f03177949eb55051d54/tumblr_miijczCfLA1s3nn39o1_500.jpg

http://img.costumecraze.com/images/vendors/rubies/H185-large.jpg

https://www.jtbgenesis.com/pic/tour/141231ninjaK0F8425.jpg

Подели на овим сајтовима

Да су се французи држали идеје слободе којом су први кренули овакве ствари не би биле могуће... појела их социодемократија..

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Да су се французи држали идеје слободе којом су први кренули овакве ствари не би биле могуће... појела их социодемократија..

Kako ne bi bile moguće? Ako u Francuskoj vlada zakonska ravopravnost polova čije nepoštovanje je krivičnim djelom onda je sasvim svejedno da li je to tamo sociodemokratija, prosvijećena parlamentarna monarhija ili socijalizam kao do nedavna u istočnoj Evropi. Ravnopravnost polova bila je ukotvljena u zakonima svejedno da li su to Velika Britanija, Švedska ili Belgija i Holandija kao kraljevine ili Njemačka i Francuska kao zapadne demokratske kapitalističke republike ili SSSR i SFRJ kao istočne socijalističke republike, po tom pitanju je svuda to bilo isto, recimo 70-tih i 80-tih godina i svaka od ovih država nije dopuštala iz zakona i Ustava obespravljivanje žena. I u svakoj od njih bi se onaj ko ne bi poštovao bilo kojim načinom takve zakone o ravnopravnosti polova mogao naći u konfrontaciji sa tom državom i sa javnim mnijenjem.

Подели на овим сајтовима

Da zaista neobičan događaj. Ne treba brzati sa zaključcima.

Naravno da ona ima pravo da se oblači u odeću koju želi.

A da li oni imaju pravo da odbiju nastup jer im se to ne sviđa? Možda je to njihovo uverenje koje je iste validnosti kao i njeno.

Možda njihova uverenja (ili veru) vređa njeno oblačenje.

Moje lično mišljenje je da su preterali ali poštujem njihovu volju (kao i njenu).

U francuskoj je protivzakonito nositi veo ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Него шта него оће, воли човек самоодговорност. Други се крију иза колектива. Твоји ортаци са трибине? :р

Mladjoni jesi li video sta je demokratija? Vecina donela odluku i zakon... I mnogo ih zabole uvo za palamudjenja tipa " nije demokratija diktatura vecine " i slicne budalastine ... Uci Mladjoni imas vremena jos ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

U francuskoj je protivzakonito nositi veo ...

Да и ту је проблем. Забранили су ношење вела јер се то коси са њиховим светоназором, правима жена, бла, бла, бла. Неко себе сматра демократом а одређује правила живота свима!? Ја не видим разлику између тог става и оног - педери не могу да се држе за руке, јер то многи сматрају неприхватљивим и иритантним.

Подели на овим сајтовима

Постоји закон у Француској против вела који носе муслиманке. Ужас.

E to je već bezveze.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...