VaSa110 Написано Октобар 24, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2014 Може ли друштво да постоји пре конкретних људи? Не бих рекао. Конкретни људи образују друштво, а не оно њих. Конкретни људи чине друштво постојећим. Очито ти није јасно шта желим да кажем, али нема везе. Ma razumem samo hoću da kažem davanje totalne (apsolutne) slobode ljudima je put u totalnu anarhiju. Zamisli "javi mi se" da su svi ljudi zli i ne zaslužuju da žive, pa počnem da sprovodim "pravdu". Nadam se da se slažeš da ovo moje ispoljavanje "onoga što jesam" krajnje opasno i da moram da budem spečen. E sad se tu krije velika opasnost od zloupotrebe i da počnu da se sankcionišu i zabranjuju sasvim bezopasne stvari. Ja sam razumeo da ti na ovo upozoravaš i slažem sa tim. Kod konkretnog slučaja koji izgleda bezazleno stvar nije tako jednostavna. Oblačenje poput nindži je samo vrh ledenog brega. Uvek se kreće od bezazlenih stvari, pa kad prođe idemo sledeće. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2014 Ma razumem samo hoću da kažem davanje totalne (apsolutne) slobode ljudima je put u totalnu anarhiju. Ја рекох "да не угрожавају другог". Значи, не могу да одсецају главе, под изговором да је то учење њихове вере. Али, ношење хиџаба заиста никог не може да угрози. И дајте да будемо конкретни. Оваквим уопштавањем ствари нећемо дати одговор на конкретан проблем. Kod konkretnog slučaja koji izgleda bezazleno stvar nije tako jednostavna. Oblačenje poput nindži je samo vrh ledenog brega. Uvek se kreće od bezazlenih stvari, pa kad prođe idemo sledeće. Ово ми личи на говор Илије Чворовића у Балканском шпијуну. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Октобар 24, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2014 Ово ми личи на говор Илије Чворовића у Балканском шпијуну. Nažalost nije, ustvari vrlo sam bio blag i birao reči. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Октобар 24, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2014 Јесте да је видео прилог са неким муслиманским уводом али ово што објашњава монах (православни) Арсеније је уствари суштина забране о којој је реч. Много, много опаснијих ствари има у друштву које не да се не забрањују него се чак и фаворизују. Једна од њих је и пропаганда хомосексуализма. Такође нисам приметио да се забрањује ношење мајица (претежно неких рок и хеви метал група) на којима се налазе чисто станистичке "иконе". То је само овако узгред, могли би набрајати до сутра шта би све пожељније било да се протера из јавног простора. Само се наивни пецају на то да се такве забране уводе ради наводно неке безбедности. У данашње време најсофистициранијих начина идентификације и надгледања јавног простора само глуп човек може да помисли да се покривањем лица може угрозити безбедност и остати неидентификован. То доба је одавно прошло. У развијеним земљама, питање је само интереса и воље да ли ће се рецимо неки терористички акт допустити или спречити. Чиста манипулација ионако незаинтересованим светом. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 24, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2014 А који су то атеистички симболи? Празнина из које је истеран Бог, рупа? LINK Није. Дискриминаторно је према верујућим људима, јер им се забрањује да показују оно што јесу. Са друге стране, фаворизује се обавезно одсуство свега што има везе са верским идентитетом. Дакле, фаворизује се одсуство вере, тј. атеизам. Атеизам нем асимболе, јер представља, у суштини, негатовно одређење према једном садржају - одустсво вере. Самим тим када забрањујеш јавно показивање верског одентитета, фаворизујеш атеизам. Aha... znači vernici koji su u Francuskoj većina diskriminišu vernike u korist ateizma... :.mislise. ili možda nisu baš svi vernici protivnici sekularizma? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2014 LINK Иди бегај, Авокадо. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 24, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 24, 2014 Aha... znači vernici koji su u Francuskoj većina diskriminišu vernike u korist ateizma... ili možda nisu baš svi vernici protivnici sekularizma? Не, већ их дисриминише атеистички систем који влада. Секуларизам је тамо права богоборна идеологија. И ја сам за секуларно уређење, али оно њихово - нека нас Бог сачува. Причао ми је човек који живи тамо. Не смеш у неком званичном научном раду, нпр. из друштево-хуманистичких наука, да се позовеш на Библију. Ужас. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 24, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2014 Onaj koji neće nositi verske simbole,nek ne nosi a onaj koji hoće da nosi verske simbole,nek nosi. (šarekoličnostni svet pun uvažavanja,ideal i sekularnog shvatanja) Zabrana verskih simbola ukazuje na prevaru da vera nije dobra i donosi rat. (idiotizam) Zamislite učionicu gde neko nosi ovaj,neko onaj,a neko nikakav simbol. (Koga brej to ugrožava,gde je ličnost? Verovatno oštri noževe a?) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Октобар 24, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2014 vera nije dobra i donosi rat. Ima ljudi koji veruju da treba da se detoniraju i pobiju sto vise neprijatelja. Takva vera je idiotizam, losa je i donosi rat. Siguran sam da bi mogao da nabrojis nekoliko primera. Nisu sve vere takve. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 24, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2014 Ima ljudi koji veruju da treba da se detoniraju i pobiju sto vise neprijatelja. Takva vera je idiotizam, losa je i donosi rat. Siguran sam da bi mogao da nabrojis nekoliko primera. Nisu sve vere takve. drvce plemenito... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Октобар 24, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2014 drvce plemenito... Ако буде овако упоран у дружењу са православним верницима, и издражао до краја, мож' се десити да постане и дрвце свето... (па да од њега правимо крстиће, кад се осуши, наравно... ) "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Октобар 25, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2014 Ја рекох "да не угрожавају другог". Значи, не могу да одсецају главе, под изговором да је то учење њихове вере. Али, ношење хиџаба заиста никог не може да угрози. И дајте да будемо конкретни. Оваквим уопштавањем ствари нећемо дати одговор на конкретан проблем. Sa kojim pravom ti odredjujes ucenje druge vere ? Odsecanje glave u islamu , sakacenje i kamenovanje jeste deo tog religijskog sistema . Sad ti hoces da im dozvolis ono sto tebi odgovara a ono sto ti ne odgovara ne bi dozvolio a kriterujumi ti se baziraju na tvojoj veri i kulturi . Ono sto je za tebe ugrozavajuce po druge u islamu za muslimane je rec bozija i ako im ne dozvolis da upraznjavaju svoju u potpunosti (kao u Saudijskoj Arabiji recimo) ti im krsis osnovna ljudska prava . To ti je kao kad bi hroscanima bila dozvoljena liturgija ali je zabranjeno procesce jer vino je alkohol i ugrozava zdravlje , . Neko to tako proceni sa njegovog stanovista i onda dozvoli ono sto mu ne smeta a zabrani ono sto u smeta . To sto ti ne shvatas ili ne prihvatas da su sakacenja i kamenovanja deo islama sto koliko marama preko glave to je tvoj problem ali debelo gresis kad ih odvajas te stvari jer ih posmatras iz pogresne perspektive Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 25, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2014 To ti je kao kad bi hroscanima bila dozvoljena liturgija ali je zabranjeno procesce jer vino je alkohol i ugrozava zdravlje Uh,pa ovo treba очекивати у последњим временима. антихрист не заборавимо биће представљен као хуманиста,биће леп и потпуни заштитник људи на планети.Заведен народ "хуманизмом и бригом о сваком људском бићу" сасвим могуће да ће то прихватити као истину. антихрист је процес zuti car је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 25, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 25, 2014 Sa kojim pravom ti odredjujes ucenje druge vere ? Odsecanje glave u islamu , sakacenje i kamenovanje jeste deo tog religijskog sistema . Хајде не врти једно и исто молим те. Објаснили смо то. Права једног не смеју да угрожавају права другог. Нико нема права да чини злочин над другим човеком, ни у име вере ни у име било чега. Извлачити закључак да ако дозволимо да жене носе мараме јер је то у складу са њиховом вером то онда значи да дозвољавамо и стравичне ствари шеријата, потпуно је без рационалног основа. Забрана мараме и покривања лица у Француској има само један мотив - то се коси са "секуларнним", у њиховом владајућем резону, правима жена и хуманистичким вредностима. И ту је проблем - један систем вредности жели да се наметне као једини и обавезан. А са друге стране причамо о плурализму, људским правима и сл. Једноставно, неконзистентни смо, да не кажем лицемерни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 25, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2014 Čak i da su svi muslimani teroristi - kao što nisu - šta će tu ova odluka o zabrani velova i nikaba da promeni? Pitam jer se kod nekih izgleda provlači ideja da je ovo nekakav adekvatan odgovor na muslimansku pretnju u Evropi. Hoće li magično da prestanu da se bave terorizmom kad im žene više ne budu mogle da nose velove, ili će da se smanji broj konvertita u islam, ili šta...msm, šta je poenta? https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука