Jump to content

Париска опера одбила да наступи због жене са велом у публици!?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Idite potpisat peticiju za ovu jadnu moju imenjakinju Asiu Bibi što ju već toliko dugo kinje tamo u tom Pakistanu zbog hrišćanske vjere i drže u zatvoru. Ti islamski hodže i imami sad organizovali nekakvu peticijsku kampanju protiv nje pa ovom peticijom treba da se reagujew na to i neutrališu te laži koje su oni o njoj tamo naizmišljali i da je puste na slobodu konačno. Tamo gdje piše CAP upišite telefonski prefix samo za Srbiju ili tu zemlju u kojoj živite +381 http://www.countryareacode.net/en/serbia , ja sam upisao +420 od Češke, SAMO TAJ PREFIX, dalje ništa ne pišite, nikakav svoj broj telefona a email tamo dajte kakav hoćete. To valjda imaju kako bi bilo brzo vidjet koliko ih je iz kakvih sve zemalja potpisnika.

http://citizengo.org/it/12626-ultimo-appello-asia-bibi?m=5&tcid=7458383

Подели на овим сајтовима

• Одговори 329
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Dobra pitanja.

U slučaju Sika, turban je esencijalan deo njihove vere, a nenošenje kacige samo njih dovodi u opasnost, pa se uzimanjem ova dva faktora u obzir lako može doći do njihovog izuzimanja iz propisa.

U slučaju nikaba, teško je reći da je esencijalan deo vere, jer se sa tim ne bi složili mnogi islamski teolozi (za razliku od hidžaba, pa i tu mišljenja nisu unisona), a može dovesti do konkretnih problema, recimo u nastavi.

Ali deo propisa jeste da se u francuskim državnim školama zabranjuje i hidžab, ne samo nikab, a i turbani Sika i kipe Jevreja. Znači, izbacuju se devojčice i dečaci koji ne pokrivaju lice već samo nose komad tkanine na glavi. Meni je to preterano, a pokazuje se da je često u praksi diskriminatorno - mala Fatima ne sme da nosi široku traku na kosi, jer se sumnjiči da joj služi kao hidžab, ali mala Ivet sme, jer je verovatno u pitanju moda.

Ivica je već postavio odgovarajuća pitanja za prvi deo, a što se drugog dela tiče, nije u javnim školama zabranjen samo hidžab, već svi upadljivi verski simboli, uključujući i simbole većinskog stanovništva - hrišćana (mislim da se odnosi na ateističke simbole). Iskreno, nemam stav koliko je to opravdano, ali svakako nije diskriminatorno - jednako tretira sve.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Te peticije idu direktno na stol ambasadora USA u Pakistanu Richarda Olsona,

dobio sam odmah odgovor od njih tj. potvrdu primitka tog petičnog emaila:

Predmet: ACS Islamabad Has Received Your E-mail

Pošiljalac: [email protected]

Evo još jedne slične peticije iz jedne od zemalja

"umjerenog, odmjerenog ili neradikalnog islama":

http://citizengo.org/en/12426-religious-freedom-christians-iran

Potpisao sam i tu, ako šta dobijem kao odgovor pokažem vam.

A ponovo postavim onu peticiuju od Asie Bibi jer sam vam dao valjda

malo drugačiji link, onaj što sam ga dobio po potpisu, ovo je sad taj pravi:

http://citizengo.org/it/12626-ultimo-appello-asia-bibi?sid=MjY5ODk0NTY1NDQ1MTk0

Zašto su svi protiv Asie Bibi?

http://www.aleteia.org/it/dal-mondo/articolo/perche-sono-tutti-contro-asia-bibi-5271303732854784?utm_campaign=NL_It&utm_source=daily_newsletter&utm_medium=mail&utm_content=NL_It-22/10/2014

Video o tom selu iz kojeg

je Asia Bibi porijeklom:

http://goo.gl/JtPyhZ

Подели на овим сајтовима

Drugi slučaj isto iz Pakistana, on hrišćan, zove se Akram Masih a oženio muslimanku Maria Bibi (baš čudno ima Maria za muslimanku, valjda Merjema a italijani to zkomolili na Maria), ta se isto preziva kao Asia ali nije hrišćanka već muslimanka. Zbog nje je taj mladenec Akram čak i prešao na islam i "preimentovo" se na Muhammad ali tamo mjesni muslimanski autoriteti su posumnjali da se radi o iskalkulisanom prelasku na islam, kobajagi na časnu pionirsku samo kako bi se dokopao nevjeste, ne fermaju mu to i optužili ga za kršenje šarije. Naravno da se i u zemljama umjerenog i neradikalnog islama za to ide u zatvor a lako moguće dobije i smrtna presuda, vjerovatno vješanjem ili streljanjem. Kamenovanje i sječenje glave satarom je u zemljama umjerenog islama necivilizacijski. Sad još samo naći dalju peticiju i za njih, mislim da bismo trebali otvorit posebnu temu namjenjenu nizanju peticija za spas i zaštitu hrišćana pred zatvorom i kaznoim smrti porijeklom iz tih zemalja "umjerenog, neradikalnog islama". Što se tiče radikalnog islama tu peticije ne pomognu, to što pomaže tamo nalazi se u EU i USA vojnim magacinima i hangarima. Tako je radikalnom islamu suvišno otvarat ovdje teme. maksimalno u podforumu o armiji, vojsci, naoružanju i ratovanju ili još bolje na nekom vojnom forumu.

Akram Masih e Maria Bibi

Cristiano arrestato perché sposa donna musulmana

Il livello di estremismo religioso è così alto da

non tollerare il matrimonio tra cristiani e musulmani?

http://www.aleteia.org/it/religione/articolo/cristiano-arrestato-perche-sposa-donna-musulmana-5833949750231040

Подели на овим сајтовима

nije u javnim školama zabranjen samo hidžab, već svi upadljivi verski simboli, uključujući i simbole većinskog stanovništva - hrišćana (mislim da se odnosi na ateističke simbole).

А који су то атеистички симболи? Празнина из које је истеран Бог, рупа? :)

Iskreno, nemam stav koliko je to opravdano, ali svakako nije diskriminatorno - jednako tretira sve.

Није. Дискриминаторно је према верујућим људима, јер им се забрањује да показују оно што јесу. Са друге стране, фаворизује се обавезно одсуство свега што има везе са верским идентитетом. Дакле, фаворизује се одсуство вере, тј. атеизам. Атеизам нем асимболе, јер представља, у суштини, негатовно одређење према једном садржају - одустсво вере. Самим тим када забрањујеш јавно показивање верског одентитета, фаворизујеш атеизам.

Подели на овим сајтовима

јер им се забрањује да показују оно што јесу

Zar vera nije izbor, a ne nešto dato unapred? Zar nisu pre svega ljudi i članovi ljudskog društva pa tek onda bila šta drugo?

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Ствар је веома проста. Људе треба оставити на миру да буду то што јесу и то што желе да буду, докле год објективно не угрожавају никог (зато је глупа аналогија одсецања главе и ношења хиџаба). Где год се појаве, приватно и јавно, имају елементарно људско право - да буду то што јесу и да живе свој живот. Ако ће мараму, нека је носи и на спавању ако жели. Ако ће крст око врата, нека га носи. Те ствари никога не угрожавају, осим што могу да иритирају нечији другачији поглед на свет (атеистички, на пример). Али ти које то иритира имају проблем са собом, не са тим људима који носе верска обележја. Имају проблем са својом себичношћу и неспособношћу да прихвате живот са другим и другачијим. Ствар је још гора јер ти исти, са друге стране, ватрено заступају поштовање различитости која њима одговара. То се зове непринципијелност и лицемерје. Али, нажалост, непринципијелност, неправда, дупли аршини и лицемерје постају вредности на којима почива савремена Европа. Бојим се да ће за то платити, једног дана, високу цену.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Zar vera nije izbor, a ne nešto dato unapred? Zar nisu pre svega ljudi i članovi ljudskog društva pa tek onda bila šta drugo?

Па шта кад је избор? Људи су слободни, имају право да изаберу свој смисао живота. Нису прво чланови друштва. Друштво је апстракција која постоји зато што постоје конкретни људи, личности које се удружују у то друштво. Ово што ти говориш је трагично стављање прироритета општег над појединачним. А општост је увек апстракција. Једино живо и заиста постојеће је оно конкретно - а то је конкретни живи човек, личност. Он је светиња над светињама.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

То би било слично као да те зовем у госте на ручак, посадим те за празан сто и кажем: Изволи, изабери шта највише волиш да једеш. :)

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Па шта кад је избор? Људи су слободни, имају право да изаберу свој смисао живота. Нису прво чланови друштва. Друштво је апстракција која постоји зато што постоје конкретни људи, личности које се удружују у то друштво. Ово што ти говориш је трагично стављање прироритета општег над појединачним. А општост је увек апстракција. Једино живо и заиста постојеће је оно конкретно - а то је конкретни живи човек, личност. Он је светиња над светињама.

Društvo je itekako realno i nije nikakva apstrakcija i svi to osećamo itekako (apstrakciju ne mogu da osetim).

Hajde onda da živimo svi za sebe, šta će nam države, pravni sistem,nauka, kultura.........

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Poslali su mi odgovor i na ovu iransku peticiju,

http://citizengo.org/en/12426-religious-freedom-christians-iran?m=5&tcid=7462831

rekao sam vam da ću vam taj njihov odgovor pokazat,

izgleda da su te peticije ok, nisu neka bouda, zato vam to pokazujem:

Hello, Josip,

Thank you for signing my petition, "Religious Freedom for Christians in Iran"

Can you help this petition win by asking your friends to sign too? It's easy to share with your friends on Facebook or twitter - http://citizengo.org/en/signit/12426/view.

There's also a sample email below that you can forward to your friends.

Thanks again -- together we're making change happen,

Gregory

Message to forward to your friends:

Hello,

I just signed the petition "Religious Freedom for Christians in Iran" on CitizenGO.

It's important. Will you sign it too? Here's the link:

http://citizengo.org/en/12426-religious-freedom-christians-iran?tc=ty&tcid=7462831

thanks,

Josip

Подели на овим сајтовима

То би било слично као да те зовем у госте на ручак, посадим те за празан сто и кажем: Изволи, изабери шта највише волиш да једеш. :)

Priznajem da ovo nič ne razumem. Može li malo jasnije (ja sam običan smrtnik).

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

Društvo je itekako realno i nije nikakva apstrakcija i svi to osećamo itekako (apstrakciju ne mogu da osetim).

Hajde onda da živimo svi za sebe, šta će nam države, pravni sistem,nauka, kultura.........

Може ли друштво да постоји пре конкретних људи? Не бих рекао. Конкретни људи образују друштво, а не оно њих. Конкретни људи чине друштво постојећим. Очито ти није јасно шта желим да кажем, али нема везе.

Подели на овим сајтовима

За оне који разумеју, ова расправа је показатељ колико је танка линија између тоталитарне онтологије (што би рекао Левинас) и тоталитарног друшта. Монистичка онтологија, општост изнад конретности, суштина испред личности је заиста проблем. Таква онтолгија је нажалост опстала и у многоме обликовала европску свест. Студенти теологије би у свему овоме требало да виде значај оног чувеног питања у тријадологији - онтолошко првеснство личности или суштине.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...