Фарисеј Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Болесник ... Владимир Димитријевић: Митрополит Јован Зијулас – тајни унијата? Због клевета епископа требало би да буде изопштен из Цркве (по канонима Сабора) ОДАВНО ! Manastir Bradaca, w.a.mozart, Драгољуб Марјановић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 хахахаха, ма дај човече, Влада и цела та екипа, све је то постало смешно одавно :0104cheesy: Manastir Bradaca, nishizawa and Dugousko је реаговао/ла на ово 3 Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 хахахаха, ма дај човече, Влада и цела та екипа, све је то постало смешно одавно :0104cheesy: Ок, теби и мени је смешно, јер знамо како стоје ствари у Цркви, а обичан (неупућен) и верујући народ једва чека овакве приче о издајама у Цркви... По мени, ствар је веома озбиљна јер Влада и његова свита су највећи узрочници стварању Артемијевог раскола ... RYLAH, Милан Меденица :), Dugousko and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanela Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 хахахаха, ма дај човече, Влада и цела та екипа, све је то постало смешно одавно :0104cheesy: Балтазаре, шта је то криптоунијата мени не делује смешно, пре језиво. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Балтазаре, шта је то криптоунијата мени не делује смешно, пре језиво. Балтазаре, о овоме ти причам... Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Шта вам је људи, ,,Хајде за мном, а остави нека мртви укопавају своје мртваце" (Мт. 8, 22) :0104cheesy:. Milan Nikolic and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Ок, теби и мени је смешно, јер знамо како стоје ствари у Цркви, а обичан (неупућен) и верујући народ једва чека овакве приче о издајама у Цркви... По мени, ствар је веома озбиљна јер Влада и његова свита су највећи узрочници стварању Артемијевог раскола ... Све је истина... ствар је озбиљнија него што мислимо са тим " ма дај...". Ово је изигравање са догматима Цркве и са поверењем у Јерархију. Но, од Владе, старог секташа, ништа не бих могао боље ни да очекујем. Александар Милојков, Balthasar and Марјанн је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanela Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Ок, теби и мени је смешно, јер знамо како стоје ствари у Цркви, а обичан (неупућен) и верујући народ једва чека овакве приче о издајама у Цркви... По мени, ствар је веома озбиљна јер Влада и његова свита су највећи узрочници стварању Артемијевог раскола ... Да лаици и њихова радозналост су одувек били једна од највећих опасности по мир у цркви... што би рекао, како сам себе зовеш, један теолог фарисеј. Смал да заборавим, како стоје ствари у Цркви.? Нећу ширити, кеве ми. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Ок, теби и мени је смешно, јер знамо како стоје ствари у Цркви, а обичан (неупућен) и верујући народ једва чека овакве приче о издајама у Цркви... По мени, ствар је веома озбиљна јер Влада и његова свита су највећи узрочници стварању Артемијевог раскола ... Влада и екипа, то јест екипе, нису узрок раскола - и они и сам раскол су последица онога што још увек постоји у Цркви и са чиме Црква, не само код нас него у глобалу, изгледа није способна да се избори. А то је уједно и разлог зашто никакве реакције на овакве ствари нема, нити ће је бити... Душко Дугоушко and Evgenik је реаговао/ла на ово 2 Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Влада и екипа, то јест екипе, нису узрок раскола - и они и сам раскол су последица онога што још увек постоји у Цркви и са чиме Црква, не само код нас него у глобалу, изгледа није способна да се избори. А то је уједно и разлог зашто никакве реакције на овакве ствари нема, нити ће је бити...Тачно тако, они нису узрок већ последица! Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Влада и екипа, то јест екипе, нису узрок раскола - и они и сам раскол су последица онога што још увек постоји у Цркви и са чиме Црква, не само код нас него у глобалу, изгледа није способна да се избори. А то је уједно и разлог зашто никакве реакције на овакве ствари нема, нити ће је бити... Можеш ли нам рећи на шта конкретно мислиш ? Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanela Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Тачно тако, они нису узрок већ последица! Узрок је онај исти, са чиме ће се сложити антидарвинисти, који је изгледа натерао амебу да одустане, неусклађеност жеља и могућности... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Можеш ли нам рећи на шта конкретно мислиш ? На кризу идентитета која већ неко време постоји у Цркви - причали смо већ више пута о томе... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Све је истина... ствар је озбиљнија него што мислимо са тим " ма дај...". Ово је изигравање са догматима Цркве и са поверењем у Јерархију. Но, од Владе, старог секташа, ништа не бих могао боље ни да очекујем. Ја сам управо на то и мислио, од Владе нема шта друго да се очекује... Изгледа да су ме неки погрешно схватили, ствар је и више него озбиљна али конкретно Владом је више смешно бавити се... Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Нећу да цитирам шта је господин Димитријевић писао, али морам да скренем пажњу на једну невероватну грешку и подметачину. Наиме, дотични пише: Зизјулас се тако, по ко зна који пут, показао као колосални криптоунијата, чија се богословска мисао обликовала под утицајем папистичке модернистичко – екуменистичке теологије, што је довела до Другог ватиканског концила. Његова „евхаристијска еклисиологија“ није православна, него криптопапистичка, и на њу је утицао познати кардинал Анри де Либак (о томе постоји студија римокатоличког теолога, Пола Мек Партлана, “Евхаристија гради Цркву – Јован Зизјулас и Анри де Либак у дијалогу“, за коју је сам Зизјулас писао предговор.) Ради се о (да ли намерно или не, не знам) грешци и подметачини. Отац термина и концепта "евхаристијсе еклисиологије" није кардинал Анри де Либак (Henri de Lubac), већ православни теолог и свештеник, отац Николај Афанасјев. У крајњој линији, она је светоотачка, како је - не мало пута - показао, писао и говорио о томе владика Атаниасије и други. Штавише, сам де Либак (у његовим књигама које имам лично и које сам проучавао) ће то преузети од Афанасјева, али ће критиковати као "недовољно", а за њим и остали западни теолози. Дакле, изјава да је то "модернистичко-екуменистичка" је нетачна. Евхаристијска еклисиологија је сушта суштина православног, светописамског, црквеног и хришћанског учења! Марјанн, w.a.mozart, Ђорђе Р and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука