Ромејац Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Постоји једна дивна народна изрека коју моја мајка често употребљава: И међу светима има речи! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Једна анегдота из живота митрополита Зизијуласа (верујем да је нисте до сада чули, ја јесам из прве руке па вам преносим). Када је дошао у теолошки спор са неким теолозима, а који су га жестоко нападали и пљували (попут овог несретног Владе), одговорио је следеће: Разлика између мене и вас постоји. Када се ви не сложите (теолошки) са мном, ви ме називате јеретиком, одгоните ме од себе, кидате заједницу са мном. Када се ја не слажем са вама, ипак остајем са вама, не желим да вас изгубим и не престајем да вас волим. Е, ово вам је суштина евхаристијске онтологије и евхаристијсте теологије. Ко има уши да чује нека чује. Марјанн, Жика, DYNABLASTER and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Да, да... то је то... Но, што се тиче Владе, мислим да је он одвано изгубио кредибилитет да говори о теологији... уосталом јасно је да човек не познаје теологију и ако је, верујем, воли... Њему су само папе и антихристи у глави ... Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 ...зато ми се и гаде ови савремени митомани, секташи и криптопротестанти и пијетисти, попут Димитријевића. posto nisam znao tacnu definiciju te reci, malo sam googlo i evo http://blog.obraznik.net/pijetizam-kao-eklisioloska-jeres-prvi-deo/ http://blog.obraznik...eres-drugi-deo/ Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Њему су само папе и антихристи у глави ... Трагедија је у томе што су данашњи "српски антпаписти" већи католици од самог папе. Њихово схватање Цркве је нешто на чему би позавиделе чак и средњовековне папе. antics and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 А ја нешто размишљам... одакле више Димитријевићу инспирација? Шта њега нагони да пише? Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanela Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Наравно. Ако је свети Григирије Богослов назвао светог Василија коњем, могу и ја једног секташа да назовем будалом. Заиста сам понекад љут на одговорне у Цркви што овакве мутиводе коначно не одлуче и не покажу јасно ко су - секташи и расколници. Они су тумор који ће, ако се не одстрани, угушити читаво Тело. Влада је заиста као разјарени вепар који забалављен вршља, рије и прети да разори све где забије своју њушку. Мука ми је више од тих приучених, "успут богослова", који поред свега осталог, ето, помало се "баве и богословљем". Такве је и раскринкавао свети Григорије Богослов (прва теолопшка беседа, "О богословљу"). Онај ко тврди да је "евхаристијско богословље" РК изум - појма нема о православној теологији. Такође, свако ко у делима митрополита Зизијуласа види некакво "унијаћење" и протурање РК теологије, дебело греши. Прочитао сам и простудирао СВЕ што је митрополит написао. На његовој теологији сам дошао до мастер дипломе. Митрополит је један од НАЈЖЕШЋИХ православних критичара западне теологије. Толико је жесток и немилосрдан према западној теологији (почев од светог Августина па до садашњег папе) да у неким стварима, по мом мишљењу, чак и претерује. И сад, дође један задригли, прелашћени секташ и почне да "попује".... То треба за уво и напоље из Цркве! такви су гори од свих секташа зајдено, јер под маском православља варају и заводе наивни народ, бунећи га против сопствене Цркве. Верујем да ћеш и ти једаред плакати због овога што пишеш, као што је поуздано плакао свети Григорије Богослов због онога што је рекао светоме Василију. Врх наше цркве томе не стаје на пут јер би требало да је потпуно у праву, или безочно дрзак, а на жалост и срећу није ни једно ни друго. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 А ја нешто размишљам... одакле више Димитријевићу инспирација? Шта њега нагони да пише? духови прошлости Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 А ја нешто размишљам... одакле више Димитријевићу инспирација? Шта њега нагони да пише? Dusevni nemir i paranoja. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Верујем да ћеш и ти једаред плакати због овога што пишеш, као што је поуздано плакао свети Григорије Богослов због онога што је рекао светоме Василију. Врх наше цркве томе не стаје на пут јер би требало да је потпуно у праву, или безочно дрзак, а на жалост и срећу није ни једно ни друго. Ја мислим да ћеш ти горко плакати сада .... јер ти следи банана. Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Верујем да ћеш и ти једаред плакати због овога што пишеш, као што је поуздано плакао свети Григорије Богослов због онога што је рекао светоме Василију. Врх наше цркве томе не стаје на пут јер би требало да је потпуно у праву, или безочно дрзак, а на жалост и срећу није ни једно ни друго. Нећу, јер свети Григорије је то рекао једном светитељу, а ја једном секташу и мутиводи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перезвон Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 драга попадијо ние од Македонија те поздравуваме и ти посакуваме да продолжиш да го сведочиш евангелскиот христијански етос на овој кибер простор, во тоа ќе бидеме со тебе....... На страна љубов и почитување кон попадијата... Ако није твар за скривање кажи ми ко призива Светог Духа на вас и на ваше дарове на Литургији у којој си учесник и/или причасник? Свештеник из П.О.А. или Мпц? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Свештеник из П.О.А. или Мпц?Па епиклезу и може да врши само клир ПОА, пошто тзв. МПЦ уопште и није црква - што одговара на питање... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Грци су то, таман и свети. Искреност, оштрина, експлозивност.... такви су Грци. То је онај хришћански реализма којег сам помињао на некој од тема данас. Нема шминкања, идеализовања већ живи људи, живи животи. Упоредите овакав реалистични приступ са, рецимо, исламским приповедањем о Мухамеду и његовој "савршености". Лепота Православља и јесте у реализму. ми смо прве комшије, знам им и језик а Бога ми и темперамент, неодољиви су.... за разлике од свих словенских народа, моји предци су изградили вековну јелинско-словенску симбиозу и оставили такве историске трагове, који су неизбрисиви и уграђени у склопу колективног менталитета. кад некога идеализирам онда га ја не могу вољети и тако нарушавам основни Божји императив, зато молим без make up да, слажем се са тобом у вези хришћанског реализма....то је веома важна ствар и главна одлика ортодоксије......Лепота и Милина Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Трагедија је у томе што су данашњи "српски антпаписти" већи католици од самог папе. Њихово схватање Цркве је нешто на чему би позавиделе чак и средњовековне папе. О томе је скоро говорио и Владика Атанасије. Заправо, у њиховим писанијима и објавама нема теологије, једино има напада (наравно, без покрића) и то до изнемоглости... врти се као мантра пет-шет речи (папизам, екуменизам, јеретик, синодалци...), али нема разговора о томе. Када им се изнесу аргументи, чује се: Ах да, ти си се школовао да нас одведеш у папизам... и тако у круг... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука