JESSY Написано Септембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2014 Zameni očaj verom.Kletvu nadom.Gorčinu ljubavlju.Ljudi vole da pobeđuju jedni druge ali ne znaju da je najveća pobeda ona nad samim sobom.Samo se u ogledalu možeš sa nekim potpuno pogledati.Levim u levo, desnim u desno oko.Kroz svet idemo gledajući se obrnutim očima. Zato ne vidimo suštinu.Istina je jedna. Različiti su načini gledanja na nju.Patnja može imati različita imena ali uvek isto lice. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2014 Драгана Милошевић and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
*Sara* Написано Септембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2014 Молитва је најтежи људски чин.То вам сведочим ја Салатило, анђео Господњи.Господ понекад спречава молитву коју не жели да услиши.Понекад,извршење онога за чим човек жуди није у складу са промишљу Свевидећег,или није добро за молиоца,из разлога које он кратковид у времену и слабовид за истину не сагледава.Колико сам пута гледао како анђели по вољи Божијој ометају човека да завапи ка Њему.Обавежу га неким послом да не оде у цркву,или начине ред пред иконом, па човек у журби да не би негде закаснио мора да оде а да је не целива.Или му молитву у кући прекину доласком госта.Дозивањем деце.А, увече сном.Знам,тешко вам је да прихватите, али и ово Господ чини из своје безграничне љубави.Истинска молитва је дозивање Бога из дубине срца.Истинска молитва је вапај Богу као јединоме спасиоцу.-Kажем вам ја, Салатило. ~Игра анђела Volim_Sina_Bozjeg, JESSY, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 To što jeste, Božji je dar vama;Ono što ćete postati, jeste vaš dar Bogu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Септембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2014 "Da li je vece iskusenje dusi imati ili nemati? Da li Gospoda vise volimo kada nam je lepo ili kada patimo?"Zastajem. Razmisljam. Ispitujem svoje srce. Znam da ne smem da slazem. Ni da pogresim. I drhtim. Ne od Gordaninog i svojih pitanja. Vec zbog slutnje. Crne slutnje koja kao rdja pocinje da grize moje srce. Znam da ce doci cas provere. I pitam se kada. Kakav. Plasim se.Po prvi put postajem svesna da nista sto imam nije moje. Da mi je Gospod sve dao. I da to nije malo. Petkana JESSY је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Септембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2014 Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2014 stvarno vam je dobra tema Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2014 stvarno vam je dobra tema moras priznati da mi zene imamo bolje teme od vas muskaraca.... AnaLaz, Volim_Sina_Bozjeg and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Септембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2014 "Onoga dana kada si me rastužio cutanjem, rekao si mi najvažnije. Naučiti ne znači saznati iz knjiga. To znanje je tuđe iskustvo, mudrost koju je neko drugi stekao. Ono može da uputi čoveka, da mu objasni ponešto, da mu bude od duhovnu koristi. Ali, čovekovo ostaje samo ono što oseti u srcu, što doživi svakom svojom mišlju i damarom. Samo ono što mu oblikuje dušu." Ljiljana Habjanović Đurović - "Igra anđela" Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2014 Svi ovi citati su iz knjige ZAPIS DUSE,Nije vazan teret, vec snaga onoga ko teret nosi.Jedina nedostizna daljina je daljina posvadjanih srca.Zena udata iz interesa: Bog joj je dao sve sto je potrebno za srecu, a oduzeo sve bez cega zena ne moze biti srecna.Demoni nas navode da gresimo. Ako ne mogu da nas navedu da pocinimo greh, navode nas da sudimo onima koji grese. Tako nas drugim putem odvlace na isto mesto.Sud Boziji ljudima nije poznat. Neki su javno cinili grehove, ali su tajno cinili jos vece vrline. I oni koji su ih osudili prevarise se jer od dima nisu videli sunce.Dobar bastovan bere samo zrelo voce. Pametan i razborit um primecuje samo vrline i samo o njima govori. Bezumni covek nalazi samo krivce i nedostatke. A ti, ako vidis neciji greh, pomoli se za njega tajno, a nemmoj mu se podsmevati i iznositi ga na javnost.U zivotu treba uzivati i sva uzivanja treba smatrati nevinim, dok se ne dokaze da to nisu.Kakva je korist coveku ako zadobije citav svet, a dusi svojoj naudi?Ako covek u dusi nosi ono cega se javno odrekao i istovremeno javno ispoveda ono sto nije prihvatio dusom, cini dvostruki greh.Lenj covek u stvari nije nezaposlen. On je vredan poslanik djavola. -Neznost ostavlja najdublje tragove. Poverenje obavezuje vise nego pretnja. A ljubav se najduze pamti.-Onaj ko nije spreman da pruzi milost bliznjima nema pravo da moli milost od Gospoda.-Kada jednom prihvati Bozju volju kao najbolji put, covek se vise ne boji njenog ispunjenja. Данче* је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2014 Paunovo pero -Patnja moze imati razlicita imena, ali uvek isto lice. -Budimo realni, zahtevajmo nemoguce. -A pomesane suze vezuju jace nego pomesana radost. -Muskarac i zena mogu biti ravnoprvni samo u bolu. I u stvaralastvu, jer se ne moze stvarati bez bola. -Majke su dusmani dece koja rastu. Da bi odrasla, devojka mora ubiti svoju majku. -Ljubavnica je najneslobodnija zena na svetu. -(je)svaka zvanicna religija protiv Boga, jer ljudima oduzima slobodu vere. -Nije dovoljno biti nezavisan! Treba biti slobodan. -Uspeh ne promeni samo one koje ne iznenadi. -A sebe covek ne voli srcem i krvlju nego glavom. -Covek zaista dobija ono sto zeli. Samo sto, zaslepljen blestavim, ocaravajucim licem svoje zelje, ne vidi njeno mutno i zgrceno nalicje. A ono postoji, i sudbina bira kada ce ga pokazati svetu. -Samodopadljivost je najveci neprijatelj uspeha. -onaj ko nema buducnosti mora i proslost da odbaci da bi umro spokojno. -…svaka (je) raskrsnica isto sto i pocetak puta. -Postoji samo jedna nacija, nacija covecanstva. Postoji samo jedan jezik, jezik srca. Postoji samo jedna religija, religija ljubavi. I postoji samo jedan Bog, a On je sveprisutan. -postovati samo svoju veru (je) isto kao postovati samo svoju majku. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Nekako mislim da žene nekako podrobnije,nežnije i većom verom primaju i osluškuju andjele od nas muškaraca. No zadržimo se na subjektivnosti moga mišljenja. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 29, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Ја сам јој бацао руже на пут. Ја, Варахило, анђео Господњи из реда Серафима. Један од седморице који стоје најближе Богу и неприступној слави Његовој. Свети боговидац Илија видео нас је како кружимо око престола Господњег и кличемо: "Свет, свет, свет је Господ Саваот! Пуно је сво Небо и земља славе Његове!" И пренео је ту слику људима,нашој браћи по вери, љубави и нади. Нас Серафиме називају и шестокрилима.Сваки од нас седморице има по три пара крила. Помоћу једног пара летимо, другим покривамо ноге, а трећим заклањамо лица. Зашто кријемо лица, ми којима је дата милост да непрестано гледамо светлост Саздатеља? Зато што нас је Господ створио најмудријима, а зна се, међу свим бићима, најмудрији су испуњени најдубљом побожношћу и страхопоштовањем, јер су најпотпуније свесни величине и сјаја Божје природе. *Sara* је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 рекох ја да је боље да се списатељица држи варјаче, него пера. Данас више ни то не вреди... RYLAH, Nevena Zec and Pontifex Emeritus је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Meni su njene ranije knjige upečatljivije. Posebno Ana Marija me nije volela i Paunovo pero. Mislim da sam PP čitala oko 30 puta i nikad mi neće dosaditi. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Септембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2014 Прилазили су јој младићи жељни жене, случајни пролазници на путу ка својој младој суђеници. Такви узимају на брзину и немају времена да дају, као путници који на некој успутној станици сиђу да се напију воде, али не прекидају пут. Они напуштеној љубавници остављају пепео доживљене страсти као отров. И свест о годинама као поругу. Као стид. Удварали су јој се мушкарци утонули у брак као у мочвару. Дављеници у живом блату породичне свакодневнице. Нудили су јој понижење скривања. Време које се отима. За које се моли. Загљаје на које се чека. У које се бестидно улази као у прљаву каду, док су још топли од тела друге жене. Страст која празни тело, али не испуњава душу... - Љиљана Хабјановић Ђуревић - "Женски родослов“ Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука