Jump to content

Препоручена порука

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Ljubav koja traje 70 godina

Ovaj par je sasvim ozbiljno shvatio deo bračnih zaveta koji se odnosi na zajednički život "u dobru i zlu".

997059051517e24ec23661588732440_orig.jpg

Naime, na Redditu je nedavno objavljena fotografija para iz bolničke sobe pored koje je stajalo: "70 godina zajedno. On je prošao kroz brutalan Maov režim. Preživeo japansku okupaciju. Preživeo bombardovanje Britanaca u Drugom svetskom ratu. Odgajio petoro dece za vreme komunističke vlasti Kineza. Čak i kad je bolestan odbija da ide u bolnicu jer se onda niko neće brinuti o mojoj bolesnoj baki", napisao je unuk para Džastin Vijaja.

On je za Huffington Post ispričao detalje njihove ljubavne priče. Naime, njegova 85-godišnja baka već deset godina bori se s bolešću bubrega i drugim zdravstvenim problemima.

Njegovom 95-godišnjem dedi je sad dijagnostikovana leukemija i rak pluća. Lekari su mu dali još samo nekoliko meseci života, a sad se ponavlja isti scenario kao i proteklih godina kad je on u par navrata završio u bolnici: Nakon nekoliko sati provedenih u bolničkom krevetu on bi rekao da mu je bolje i zatražio da pođe kući.

"U početku nam nije bilo jasno zašto to radi. Mislili smo da je jednostavno tvrdoglav stari čovek. Sve do jedne prilike kad se moja majka rasplakala u bolnici jer joj nije bilo jasno zašto želi da ide kući, a još uvek mu nije bolje. Odgovorio joj je: 'Jer je tvoja majka kod kuće sama i o njoj nema ko da brine'".

Na fotografiji su Džastinovi baka i ded snimljeni prvi put zajedno u bolnici.

"Oboje su bolesni, jedva u stanju da govore, a baka je kraj dedinog uzglavlja. Sve ove godine je bilo obrnuto. Kad nije mogla da jede, hranio bi je. Kad nije mogla da hoda, on je hodao najuspravnije što je mogao kako bi joj pružio oslonac. Kad bi završila u bolnici, svakog jutra je ustajao u pet sati kako bi bio kraj nje kad se probudi", objasnio je Džastin i dodao da nije u potpunosti saznao njihovu priču s obzirom na to da nikad nisu otvoreno pričali o svojoj ljubavi: "Ali, nema veze. Njihova dela govore više od reči, a pravim dokazima kroz život pun ljubavi svedočila su njihova deca i unučići".

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2013&mm=04&dd=29&nav_id=709449

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Shikoba

U ovom afričkom plemenu postoji neobična tradicija ispravljanja ljudskih grešaka. Kada se desi da neko nekom učini nažao, oni ga odvedu u centar sela i celo pleme se skupi oko njega. Tokom dva naredna dana, tako okupljeni pričaju mu o svim dobrim stvarima koje je uradio u životu.
Pleme veruje da svako ljudsko biće na svet dolazi kao dobro, jer svako od nas samo želi sigurnost, ljubav, mir i sreću.
Međutim, ponekad u potrazi za ovim stvarima ljudi prave greške. Ova plemenska zajednica te greške vidi kao vapaj za pomoć onoga ko ih pravi. Zbog toga se ujedinjuju kako bi ga ohrabrili i podstakli da se poveže sa svojom iskonskom prirodom, da se podseti ko je zaista, sve dok u potpunosti ne shvati istinu od koje je bio otrgnut kada je napravio grešku, a ona glasi: „Ja sam dobar“.
„Shikoba Nabajyotisaikia“ jedan je od pozdrava koji oduvijek žive u ovom plemenu a znači: „Poštujem te, pazim te. Značiš mi“. Na njega ljudi odgovaraju sa Shikoba ili: „Ja, stoga, postojim za tebe“.

12295519_779351728860447_292535822576434

https://www.facebook.com/ZapisiIzNistine/photos/a.337732286355729.1073741828.336902999771991/779351728860447/?type=3&theater

Подели на овим сајтовима

Ево једне причице од летос

другарица има рођаку која има 50ак година и ћерку која има двадест и нешто, и чека бебу.

Расте ћеркина трудноћа, али у међувремену мама се не осећа добро и реши да оде код доктора кад је већ приметила да јој се стомак надима,  и оде на ултразвук већ се помиривши да је "нешто"

У суштини се брине само да јој ћерка добро прође, али на ултразвуку упита доктора "јел ћу ја бити добро?"

"хоооћете" рече доца кроз осмех и саопшти жени да ће постати и мајка ускоро, сем очекиване улоге баке

колико се сећам тетка је старија од сестричине пар месеци 

замислите деку који води ћерку и унуку у јаслице у исту групу :)

чудо Божије!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Ubuntu 

Jedan antropolog je predložio igru djeci iz jednog od Xhosa plemena u Južnoj Africi. Stavio je košaru punu voća kraj stabla i rekao djeci da će onaj koji prvi dotrči do košare osvojiti to voće. Kad im je rekao da krenu trčati, djeca su se uhvatila za ruke i trčala zajedno, a zatim su sjeli i zajedno uživali u voću. Kad ih je pitao zašto su trčali tako ako je jedan od njih mogao imati svo voće za sebe, oni su rekli: "UBUNTU, kako jedan od nas može biti sretan ako su svi ostali tužni?"
Riječ "ubuntu" u kulturi Xhosa znači: "Ja sam zato što mi jesmo."

12376437_10153832888521543_5004664127580

https://www.facebook.com/klubputnika/photos/a.10150867277796543.430121.75831906542/10153832888521543/?type=3&theater

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
Good Samaritan gives homeless man shirt off his back.

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

Jevgenij Lebedin, 7 godina  :sunce:

,,Ја не волим''
Владимир Висоцки

https://www.facebook.com/srpskedveri/videos/956207264455903/

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • Креирај ново...