Jump to content

Rusija ozbiljna u nameri da odbaci Windows

Оцени ову тему

Ignjatije

Препоручена порука

Rusija ozbiljna u nameri da odbaci Windows

Rusija je jedna od zemalja koja pokušava da u potpunosti odbaci Microsoftov softver, pa se ova zemlja u poslednje vreme bori da smanji narudžbe Windowsa i drugih proizvoda američke kompanije.

57799695454181d7ab9d56178400540_orig.jpg

Beta/AP Photo/Mark Lennihan, File

Nakon statistike koju je oezbedila Association of Electronic Trading Platforms (AETP), vidljivo je da je ova zemlja zaista ozbiljna u nameri da smanji zavisnost od Microsoftovog softvera, tako da je u periodu jul-avgust značajno smanjen broj kupljenih licenci Windowsa. 

Ruska državna novinska agencija ITAR-TASS ukazuje da bi ruske namere da se prebaci na drugi operativni sistem mogle rezultovati novim zaoštravanjem odnosa ove zemlje sa zapadom. 

Naravno, Rusiji će trebati godine da u odbaci Windows, ali su vlasti u Minhenu dokaz da je tako nešto moguće. Iako Rusija i dalje koristi Windows, ova zemlja planira masovni prelazak na Linux, a statistika koju pruža pomenuti izvor nam govori da se takve namere zaista ostvaruju. Naime, u periodu jul-avgust ruske vlasti su podnele narudžbe za samo sedam licenci za Windows, što je četiri puta manje nego u istom periodu prethodne godine. 

"Pad obima narudžbi Windows operativnog sistema povezan je sa pogoršanjem odnosa Rusije i zapada" poručuje AETP. 

Kina je još jedna zemlja koja će takođe pokušati da se prebaci sa Windowsa na Linux, ali će to u ovoj zemlji ići znatno teže zbog velikog broja piratskih kopija koje se trenutno koriste u zemlji. 

Vlada u toj zemlji je već zabranila Windows 8 na njihovim računarima zbog bezbednosnih razloga, a i pored toga što je Microsoft ponudio vlastima zamenu u vidu Windowsa 7, Kina želi da se prebaci na Linux što pre to bude moguće. 

Izvor: Bechmark.rs/Softpedia

Подели на овим сајтовима

У после ме питају  - што не бих волео да живим у Русији... и што ми се та политика не свиђа.... а овамо држава оће да ми одреди који ћу оперативни систем да користим....

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

У после ме питају  - што не бих волео да живим у Русији... и што ми се та политика не свиђа.... а овамо држава оће да ми одреди који ћу оперативни систем да користим....

Ово се вероватно односи на оперативни систем који се користи у компјутерима у фирмама под државним власништвом . Кући можеш да користиш шта хоћеш .

Подели на овим сајтовима

Мислим да се овде ради о рачунарима у јавном сектору, а не о забрани Windows-a за инидивидуалне кориснике. 

Подели на овим сајтовима

Ово се вероватно односи на оперативни систем који се користи у компјутерима у фирмама под државним власништвом . Кући можеш да користиш шта хоћеш .

Ја бих рекао да се ради и о томе и о општој борби против увоза виндовса. Текст је мало нејасан по том питању. Уколико се ради смо о држвним фирмама то је онда ок. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Pa nista ja ne znam sto se zezaju, za Rusiju bi bilo najbolje neka izmisle sopstveni internet i neka se skinu sa postojeceg zlog americkog. 

• Волим 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Pa nista ja ne znam sto se zezaju, za Rusiju bi bilo najbolje neka izmisle sopstveni internet i neka se skinu sa postojeceg zlog americkog. 

Zabrinjavajuća rusofobija.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Zabrinjavajuća rusofobija.

Ne pricaj mi o fobijama. Oko nas sve vrvi od fobija, zna se kojih i prema kome.

• Волим 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Чудо да таква сила нема своје чипове, компјутере, оперативне системе...

Него сад "прелазе" на ОС који су деца на трулом западу направила у слободно време.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Чудо да таква сила нема своје чипове, компјутере, оперативне системе...

Није чудо када су 90 година били под окупацијом идеологије настале на узвишеном западу, и трпели огромне деценијске последице два светска рата закуваним опет на том узвишеном западу. Али их ни то није спречило да први посете Месец.

Него сад "прелазе" на ОС који су деца на трулом западу направила у слободно време.

Ајдееееееее. Како да не. Та деца нису прошла кроз оно што су прошла деца у Русији, одн. СССРу због поменутих западњачих фактора.

Колико је научника дала Русија заједно са нама, а колико "чисти" западњаци (без Јевреја и словена) сам провери.

Како можеш тако да пишеш након свега што се десило од тог узвишеног запада, и то поготову Русима. У праву је Милан, влада права русофобија.

Подели на овим сајтовима

uchenye-iz-finljandii-pochistili-iphone-

Samo sam cekao ka` ces ovako nesto da stavis... vec sam se zabrinuo sto ga nema... grin.gif

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...