cejovic vukman Написано Фебруар 24, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2010 Можда је време да се секташење санкционише.ја би рекао да је крајње време I ja se slazem, ali da se sancionise pravo sektastvo, ono papsko i ekumenisticko. Drago mi je da smo se barem u necemu slozili. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 24, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2010 Можда је време да се секташење санкционише.ја би рекао да је крајње време I ja se slazem, ali da se sancionise pravo sektastvo, ono papsko i ekumenisticko. Drago mi je da smo se barem u necemu slozili. :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 24, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2010 Не могу незналице и бунџије да говоре у име Цркве. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cejovic vukman Написано Фебруар 24, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2010 Не могу незналице и бунџије да говоре у име Цркве. Ljubim te svojim usnama precistim u tvoje celo dobronamjerno. 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Методије Написано Фебруар 24, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2010 Чак су, режиму и страним центрима моћи, наклоњени медији увидели да се кампања која се води против владике Артемија не може заснивати само на оптужбама за финансијске малверзације упућене на рачун синђела Симеона, макар те оптужбе биле презентоване јавности на најдраматичнији начин. Камапања је мудро стављена на stand by и о сукобима које је изазвла Синодска одлука се заћутало. Међутим, ћутали би они који су започели ту кампању, да они који су препознали неоснованост и незаконитост Синодске одлуке нису проговорили. Као што је из јастука који је поцепан и из кога је перје расуто на све стране исто то перје тешко сакупити и вратити назад у јастучницу, тако после ових догађаја неће бити лако односе у Цркви вратити на право место. Али са сређивањем се мора почети, макар монаси морали да излазе из испосница и говоре у јавности. Замерки на канонске пропусте владике Артемија нема и не може их ни бити. Чиме ће Синод и патријарх оправдавати даље заточеништво владике Артемија и администрирање пензионисаног Атанасија, нарочито у околностима у којима стиже све више апела и упозорења на незаконитост такве одлуке? Можда новим оптужбама? - сада на рачун оних који устају у одбрану владике Артемија? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cejovic vukman Написано Фебруар 24, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2010 Можда новим оптужбама? - сада на рачун оних који устају у одбрану владике Артемија? To je sustina ovih progona, proganjanje "zilota" u SPC i ciscenje terena. Vladika Artemije u ovome i nije toliko bitan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
astronaut Написано Фебруар 24, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2010 To je sustina ovih progona, proganjanje "zilota" u SPC i ciscenje terena. Vladika Artemije u ovome i nije toliko bitan. Брате, промашио си тему. Црква(Православна) никада није гонила зилоте, нити се бавила "чишћењем терена". Зилоти су увек имали велику исхитреност, најчешће мало знања и још мање искуства, али су то своје мало и минимално стављали испред свега у Цркви. То је проблем. Мене је страх за све зилоте, јер не бих волео да било ко напусти Цркву, због било какве разочараности у неке ствари у Цркви које му се не свиђају(иначе, и мени се много тога не свиђа, али се изграђујем у Цркви трудећи се да не радим против Цркве). Али, бојим се да је погрешан и нецрквен поглед на Цркву и дешавања у њој(којим су многи пре свега у мантијама дојили зилоте)толико постао погрешан и лоше усмерен, да ће због тога многи који себе доживљавају као зилоти напустити Цркву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђакон Ненад М. Јовановић Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Брате Дражо, не знам колико си упућен у рашко-призренску епархију, али чињеница је да је задњих година било доста пропуста. Не држим страни ни Артемију ни Теодосију, на Косову су велики пртисци. Црква је једина која је држала окупљен народ на тим просторима и сигурно су непријатељске силе највише удариле на Цркву на Косову, зато се све и десило. А најопсанији удар је онај изнутра. Слажем се са рибаром да је окружење владике Артемија било и јесте доста лоше, и то утицало да из саме епархије оде доста добрих монаха. Са Максом се слажем да је владици потребно мало духовног одмора, ипак је он један велики епископ кога наша црква има, али то му је оно што му је сада најпотребније... Заиста, како се усуђујете да просуђујете шта је сада ''потртебно'' било коме човеку, а камол' неком Епископу? Зло нам се спрема, Браћо, а вратнице Пандорине кутије нису још ни одшкринуте... Нека нам је свима Господ у помоћи! http://www.czipm.org/bio-01.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Методије Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Зло нам се спрема, Браћо... Зло нам се спрема, али не преко владике Артемија или испосника Антонија... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Замерки на канонске пропусте владике Артемија нема и не може их ни бити. Чиме ће Синод и патријарх оправдавати даље заточеништво владике Артемија и администрирање пензионисаног Атанасија, нарочито у околностима у којима стиже све више апела и упозорења на незаконитост такве одлуке? Можда новим оптужбама? - сада на рачун оних који устају у одбрану владике Артемија? Тако некако брате Методије, с тим што је ово и урађено да се владика +Артемије трајно уклони из Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске и на његово место постави владика који ће проводити све одлуке које му се наметну од којих већина иде на штету српске Цркве и српског народа. Дакле ово је одрађено са намером да се владика +Артемије трајно уклони са КиМ (јер очигледно шиптарима и светским моћницима смета) а како ставри стоје та намера ће се ускоро спровести у дело. Живи били па видели. Смешан је разлог због ког је узурпирана управа надлежном епископу +Артемију. Сви епископи СПЦ имају таквих проблема у својим епархијама, али те проблеме крију од јавности (што донекле и подржавам) као змија ноге. На Косову се остварују глобални циљеви светских сила (пре свега Америке) и свако ко представља било какву претњу се уклања. А наш владика +Артемије им је трн у оку сво време. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Брате Дражо, не знам колико си упућен у рашко-призренску епархију, али чињеница је да је задњих година било доста пропуста. Не држим страни ни Артемију ни Теодосију, на Косову су велики пртисци. Црква је једина која је држала окупљен народ на тим просторима и сигурно су непријатељске силе највише удариле на Цркву на Косову, зато се све и десило. А најопсанији удар је онај изнутра. Слажем се са рибаром да је окружење владике Артемија било и јесте доста лоше, и то утицало да из саме епархије оде доста добрих монаха. Са Максом се слажем да је владици потребно мало духовног одмора, ипак је он један велики епископ кога наша црква има, али то му је оно што му је сада најпотребније... Заиста, како се усуђујете да просуђујете шта је сада ''потртебно'' било коме човеку, а камол' неком Епископу? Зло нам се спрема, Браћо, а вратнице Пандорине кутије нису још ни одшкринуте... Нека нам је свима Господ у помоћи! Mogli biste biti više poslušni Crkvi. Ukoliko nemate dovoljno znanja bolje je da se ćuti. Najmanje su nam potrebni ,,paranoidni apokaliptičari''. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 http://www.mc.rs/code/navigate.asp?Id=1498 Овде можете погледати цео видео из Медија центра где говори монах Антоније из Црне Реке. Ух, па ко ће сад то да гледа сат времена... а опет може да се деси да нешто буде извучено из контекста...? Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 У овом тренутку епископ рашкопризренски ГГ Артемије налази се у некој врсти кућног притвора. Ускраћено му је право на кретање по епархији и територији државе Србије, као и доступност информацијама. Фиксни телефон му је искључен, мобилни се прислушкује, а од медија је потпуно одстрањен. Овом светом човеку (иначе нарушеног физичког здравља), прети се рашчињењем (ако се буде бунио против безакоња) и пензионисањем (уколико буде послушан безаконицима који су узурпирали власт у његовој епархији). Када бисте Ви господо и доспели до њега, он не би могао, тј. не би смео ништа да Вам каже, јер је у неформалном притвору, лишен свог основног уставног права, права на кретање, на слободу мисли и изражавања, и све то против правно – јер никакав државни суд о томе није донео одлуку а у црквеном праву се о томе ни сањати не може. Дакле, одлука Синода Спц, по којој га у заточењу држи синодални егзекутор (својевољно пензионисани епископ Атанасије) представља тешку повреду и државног а камоли црквеног Устава и права, најбоље рећи ово представља пре свега повреду здравог разума. DA LI JE OVO ISTINA??? Ма није ,права истина је да су га убили ,разапели наопачке и на његовом телу врше сатанистичко-екуменистичке обреде 8084.gif joooj и ја сам добијала свакакве поруке као из прве руке, које су невероватне садржине... малтене вл. Атанасија иде по Косову са КФОР-ом и решава проблеме... мислим... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rasha Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Брате Дражо, не знам колико си упућен у рашко-призренску епархију, али чињеница је да је задњих година било доста пропуста. Не држим страни ни Артемију ни Теодосију, на Косову су велики пртисци. Црква је једина која је држала окупљен народ на тим просторима и сигурно су непријатељске силе највише удариле на Цркву на Косову, зато се све и десило. А најопсанији удар је онај изнутра. Слажем се са рибаром да је окружење владике Артемија било и јесте доста лоше, и то утицало да из саме епархије оде доста добрих монаха. Са Максом се слажем да је владици потребно мало духовног одмора, ипак је он један велики епископ кога наша црква има, али то му је оно што му је сада најпотребније... Заиста, како се усуђујете да просуђујете шта је сада ''потртебно'' било коме човеку, а камол' неком Епископу? Зло нам се спрема, Браћо, а вратнице Пандорине кутије нису још ни одшкринуте... Нека нам је свима Господ у помоћи! Mogli biste biti više poslušni Crkvi. Ukoliko nemate dovoljno znanja bolje je da se ćuti. Najmanje su nam potrebni ,,paranoidni apokaliptičari''. Напио се господин Милан на извору знања у Пергаму, па дели савете и вређа ђакона. Мени је јуче обрисана порука због вређања, па вас молим да примењујете исте аршине. Ако, дакле, једете, ако ли пијете, ако ли што друго чините, све на славу Божију чините.(1. Кор 10, 31) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Како бре не схватате. У Цркви или СПЦ дешавају се разне ствари. Било је тога и раније.Али сад одједном МЕДИЈИ се појавише и новинари, разни мислиоци....да није медија никакве буке не би било. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука