Дража Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Замерки на канонске пропусте владике Артемија нема и не може их ни бити. Чиме ће Синод и патријарх оправдавати даље заточеништво владике Артемија и администрирање пензионисаног Атанасија, нарочито у околностима у којима стиже све више апела и упозорења на незаконитост такве одлуке? Можда новим оптужбама? - сада на рачун оних који устају у одбрану владике Артемија? Тако некако брате Методије, с тим што је ово и урађено да се владика +Артемије трајно уклони из Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске и на његово место постави владика који ће проводити све одлуке које му се наметну од којих већина иде на штету српске Цркве и српског народа. Дакле ово је одрађено са намером да се владика +Артемије трајно уклони са КиМ (јер очигледно шиптарима и светским моћницима смета) а како ставри стоје та намера ће се ускоро спровести у дело. Живи били па видели. Смешан је разлог због ког је узурпирана управа надлежном епископу +Артемију. Сви епископи СПЦ имају таквих проблема у својим епархијама, али те проблеме крију од јавности (што донекле и подржавам) као змија ноге. На Косову се остварују глобални циљеви светских сила (пре свега Америке) и свако ко представља било какву претњу се уклања. А наш владика +Артемије им је трн у оку сво време. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Брате Дражо, не знам колико си упућен у рашко-призренску епархију, али чињеница је да је задњих година било доста пропуста. Не држим страни ни Артемију ни Теодосију, на Косову су велики пртисци. Црква је једина која је држала окупљен народ на тим просторима и сигурно су непријатељске силе највише удариле на Цркву на Косову, зато се све и десило. А најопсанији удар је онај изнутра. Слажем се са рибаром да је окружење владике Артемија било и јесте доста лоше, и то утицало да из саме епархије оде доста добрих монаха. Са Максом се слажем да је владици потребно мало духовног одмора, ипак је он један велики епископ кога наша црква има, али то му је оно што му је сада најпотребније... Заиста, како се усуђујете да просуђујете шта је сада ''потртебно'' било коме човеку, а камол' неком Епископу? Зло нам се спрема, Браћо, а вратнице Пандорине кутије нису још ни одшкринуте... Нека нам је свима Господ у помоћи! Mogli biste biti više poslušni Crkvi. Ukoliko nemate dovoljno znanja bolje je da se ćuti. Najmanje su nam potrebni ,,paranoidni apokaliptičari''. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 http://www.mc.rs/code/navigate.asp?Id=1498 Овде можете погледати цео видео из Медија центра где говори монах Антоније из Црне Реке. Ух, па ко ће сад то да гледа сат времена... а опет може да се деси да нешто буде извучено из контекста...? Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 У овом тренутку епископ рашкопризренски ГГ Артемије налази се у некој врсти кућног притвора. Ускраћено му је право на кретање по епархији и територији државе Србије, као и доступност информацијама. Фиксни телефон му је искључен, мобилни се прислушкује, а од медија је потпуно одстрањен. Овом светом човеку (иначе нарушеног физичког здравља), прети се рашчињењем (ако се буде бунио против безакоња) и пензионисањем (уколико буде послушан безаконицима који су узурпирали власт у његовој епархији). Када бисте Ви господо и доспели до њега, он не би могао, тј. не би смео ништа да Вам каже, јер је у неформалном притвору, лишен свог основног уставног права, права на кретање, на слободу мисли и изражавања, и све то против правно – јер никакав државни суд о томе није донео одлуку а у црквеном праву се о томе ни сањати не може. Дакле, одлука Синода Спц, по којој га у заточењу држи синодални егзекутор (својевољно пензионисани епископ Атанасије) представља тешку повреду и државног а камоли црквеног Устава и права, најбоље рећи ово представља пре свега повреду здравог разума. DA LI JE OVO ISTINA??? Ма није ,права истина је да су га убили ,разапели наопачке и на његовом телу врше сатанистичко-екуменистичке обреде 8084.gif joooj и ја сам добијала свакакве поруке као из прве руке, које су невероватне садржине... малтене вл. Атанасија иде по Косову са КФОР-ом и решава проблеме... мислим... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rasha Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Брате Дражо, не знам колико си упућен у рашко-призренску епархију, али чињеница је да је задњих година било доста пропуста. Не држим страни ни Артемију ни Теодосију, на Косову су велики пртисци. Црква је једина која је држала окупљен народ на тим просторима и сигурно су непријатељске силе највише удариле на Цркву на Косову, зато се све и десило. А најопсанији удар је онај изнутра. Слажем се са рибаром да је окружење владике Артемија било и јесте доста лоше, и то утицало да из саме епархије оде доста добрих монаха. Са Максом се слажем да је владици потребно мало духовног одмора, ипак је он један велики епископ кога наша црква има, али то му је оно што му је сада најпотребније... Заиста, како се усуђујете да просуђујете шта је сада ''потртебно'' било коме човеку, а камол' неком Епископу? Зло нам се спрема, Браћо, а вратнице Пандорине кутије нису још ни одшкринуте... Нека нам је свима Господ у помоћи! Mogli biste biti više poslušni Crkvi. Ukoliko nemate dovoljno znanja bolje je da se ćuti. Najmanje su nam potrebni ,,paranoidni apokaliptičari''. Напио се господин Милан на извору знања у Пергаму, па дели савете и вређа ђакона. Мени је јуче обрисана порука због вређања, па вас молим да примењујете исте аршине. Ако, дакле, једете, ако ли пијете, ако ли што друго чините, све на славу Божију чините.(1. Кор 10, 31) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Како бре не схватате. У Цркви или СПЦ дешавају се разне ствари. Било је тога и раније.Али сад одједном МЕДИЈИ се појавише и новинари, разни мислиоци....да није медија никакве буке не би било. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Честитам Антоније изгледа да си надам се привремено отпао од.... Е еве га поп мрси у пост. дај те новинаре, охоо сад ћу конференцију за штампу, па ћу ја да напишем... "Ало, Њемачка...." " Е, гутен таг и ја теби" " Е види, опет ови моји попови нешто...па, да....опет имам материјала да мало пљујемо .... ма написаћу свакако, него...ово сам хтео....види овако...прошли пут сам оно писао па се дигла бука како смо хтели и мене су оно нападали...а види исплата касни и каако сад....а овај материјал је ЕКСЛУЗИВА разумеш ти мене ОВО је БОМБА буразеру, бомба....ја ћу да пишем ал би хтео да ме се нешто плати тешко се живи ови твоји нас бомбардоваше па свашта па нема пара...шта....шта..е извини ако сам те увредио нисам хтео.....ма заборави. Него кад...." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 http://www.mc.rs/code/navigate.asp?Id=1498 Овде можете погледати цео видео из Медија центра где говори монах Антоније из Црне Реке. Ух, па ко ће сад то да гледа сат времена... а опет може да се деси да нешто буде извучено из контекста...? Први пут је монах направио конференцију за новинаре. Јој новотарца. Први пут се дешавају сасвим случајно и незлонамерно неке ствари. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rasha Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 ....да није медија никакве буке не би било. Ја нешто и не волим медије, али то овде није питање. Да их нема у овом случају само би многи могли мало дуже да говоре да свађе и поделе нема, да се ништа страшно не догађа и да нема шта да бринемо. Ако, дакле, једете, ако ли пијете, ако ли што друго чините, све на славу Божију чините.(1. Кор 10, 31) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Напио се господин Милан на извору знања у Пергаму, па дели савете и вређа ђакона. Мени је јуче обрисана порука због вређања, па вас молим да примењујете исте аршине. Нисам вређао, него упозоравам да се не саблажњавају људи. СПЦ стоји чврсто у православљу и јединству Цркве, а ако неко, био он ђакон, свештеник или епископ, алудира да нам се ,,спрема зло'' због актуелних активност св.Синода и Сабора, онда то треба обзнанити да би видели у чему је проблем. Мислим да је проблем у ,,незнању'' и ,,застрањењу'', односно у страху од сопственог пораза. Међутим, боље је да се дијалог води по директним питањима како бисмо једни другом помогли. Зато кажем, немојмо се понашати, односно правити атмосферу где нам се верни понашају као ,,параноидни апокалиптичари''. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rasha Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Напио се господин Милан на извору знања у Пергаму, па дели савете и вређа ђакона. Мени је јуче обрисана порука због вређања, па вас молим да примењујете исте аршине. Нисам вређао, наго упозоравам да се не саблажњавају људи. СПЦ стоји чврсто у православљу и јединству Цркве, а ако неко, био он ђакон, свештеник или епископ, алудира да нам се ,,спрема зло'' због актуелних активност св.Синода и Сабора, онда то треба обзнанити да би видели у чему је проблем. Мислим да је проблем у ,,незнању'' и ,,застрањењу'', односно у страху од сопственог пораза. Међутим, боље је да се дијалог води по директним питањима како бисмо једни другом помогли. Зато кажем, немојмо се понашати, односно правити атмосферу где нам се верни понашају као ,,параноидни апокалиптичари''. У овом злом свету зло нас чека иза ћошка сигурно, нема никаквог заплашивања, зашто је неко параноидни апокалиптичар ако је поверовао у Христове речи о томе у каквом времену живимо и какав је овај свет. Од како је Бог био са нама и пострадао за нас, та апокалипса је почела и шта ту има ко кога да плаши. Неће људи у то да поверују, па или окрећу главу и беже у разне забаве или у својој глупости траже неке споредне пролазе и компромисе у невероватним умовањима и комбинацијама. Различитих људи има, неко је већ заведен световним пропадљивим стварима, неко је преварен лажним учењима. А одакле би рецимо могао да дође напад на људе који су мало чвршће у вери, и ко би њих могао да превари? Индијанци сигурно неће? а то што ниси вређао, незнам шта да кажем... свако у зависности какав му је вид и колико је поштен може то да види Ако, дакле, једете, ако ли пијете, ако ли што друго чините, све на славу Божију чините.(1. Кор 10, 31) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Мислим да је проблем у ,,незнању'' и ,,застрањењу'', односно у страху од сопственог пораза. Тек је ово размишљање по мени апокалиптички параноидно. Страх ме је маестро Милане Николићу за будућа поколења наша, не за себе толико а нарочито не да ли ће моја сујети бити повређена тиме што ја нећу бити у праву а ти хоћеш. Тога наивно и својевољно, од појединаца у СПЦ, прихваћеног пораза се плашим братац - јер како ствари стоје глас уније нам је све гласнији пред вратима. А онда више нема назад. Као ни гркокатолицима и другим поунијаћеним православним народима. Ви појединци само покушавате (не знам из којих разлога) учинити тренутне ствари лепшим за око и безболнијим за душу али то није могуће братац. Јер наша борба за опстанак вере, државе и народа траје и данас и трајаће довека. Без пауза. Зато се можеш запитати да ли ти можда ниси "застранио" и да ли ти можда ниси у дебелом "незнању" и заблуди, а не они које за то клевећеш и оптужујеш. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 ... Али, Христос нам је рекао да се не плашимо. Ми не чекамо антихриста већ Христа, односно Други Христов долазак. Немири и страдања у свету су неизбежни, али осуђивати Цркву (Православну) да учествује у злу овога света јесте сатанизам, јер Црква јесте Христос. Постоји одређени разлог зашто неко осуђује Цркву, а то је зато што постоји жеља да се Црква промени по личним жељама, односно да Црква постане посветовњачена и да служи одређеним идеологијама. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 ... Нама је циљ да будемо једно у Христу. То је божански призив, конкретна Христова заповест, јер и по природи свака подељеност представља пројаву смрти, односно зла. Цркву Божију је немогуће уништити нити покварити. Могуће је да буду јереси и подвајања, али зато да би се показало ко је постојећи, односно постојан по речима Апостола. Можда више него икад потребно је да имамо дијалог, јер данас знамо да нам нема спасења без љубави. Једном речју, свака личност призвана је да буде члан Тела Христовог, а Христос жели неисказаном љубављу да се сваки човек спаси. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Немири и страдања у свету су неизбежни, али осуђивати Цркву (Православну) да учествује у злу овога света јесте сатанизам, јер Црква јесте Христос. Постоји одређени разлог зашто неко осуђује Цркву, а то је зато што постоји жеља да се Црква промени по личним жељама, односно да Црква постане посветовњачена и да служи одређеним идеологијама. Зато сам и рекао да се појединци који су тако сигурни да су на правом путу мало замисле да ли је то баш тако. Они за које ти мислиш да су сатанисти и да желе посветовњачити Цркву Христову и прилагодити је себи и духу времена (што наравно нико неће успети) имају вероватно исто мишљење о теби, односно они мисле да баш ти то радиш Мајци Цркви а не они. Схваташ. Сви треба да се замисле шта раде. И они који би преко ноћи да мењају поредак у Цркви и они које такво деловање саблажњава па иду у другу крајност која исто тако није добра и често је погубна. Проблем је што они који би да реформишу Црквени поредак нису прво себе реформисали у духу Христове науке и православља, па онда се и дешавају немили догађаји већ дуги низ година. Дакле оптуживати само једну страну за проблеме је гордељиво и потпуно недобронамерно према браћи која не мисле исто. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука