Дража Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Џаба се нервираш братац Чавез. То што владика +Атанасије каже да су новинар.де и слични сајтови шпијунски и антицрквени (ваљда зато што увек пишу ствари које се гурају под тепих и које не иду на руку појединцима) не значи да је истина и да му се мора, као што ти радиш, слепо веровати. Срђан Марјановић није усташа и не ради против СПЦ. Мислим иронија је када братац Дејан (који преко оца има хрватско порекло) назива брата србина православца усташом. То је из неког скривеног комплекса, шта ли је!? Зато оладите мало.Какве везе има моје хрватско порекло са тим што сам неког назвао усташом??? Има везе јер брат Срђан није никакав усташа. Разумеш. Свашта себи дајеш за право братац. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 наравно да је усташа пошто пљује патријархе српске и Владике и подржава расколнике у Аустралији, Канади и Србији. те новине су смеће и ко то чита нема везе са СПЦ него са непријатељима српства дакле са усташама, балијама, удбом итд. Ма ајде море. То си ти (и други појединци) чуо од епископа +Атанасија па понављате као папагаји. Е мој братац. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Ти уредници су директно напријатељи и мрзитељи српског народа и српске Цркве. Али представљају се као тобожњи брижници. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 тако је. само ти настваи да читаш то смеће. И Симеон се вратио у земљу и вратио паре од народне кујне пише данашњи новинар де и У92. dadа Ја вам (појединцима) одговорно тврдим да брат Срђан није усташа нити мрзитељ српског народа и СПЦ. И ја не читам новинар.де братац. Довољни су ми савест и разум од Бога дати да могу видети неке ствари које само умажени слепци не виде. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Методије Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Данасу је потврђена аутентичност писма у којем владика Артемије истиче да је изложен „невиђеном и нечувеном у историји Цркве медијском линчу“, који је последица „силне, смишљене и оркестриране кампање“. http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/uskoro_sastanak_sa_patrijarhom_.55.html?news_id=185263 Тема у којој је било постављено ово писмо у целости, закључана је од стране модератора. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Методије Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Немој да ми спамујеш овако важну вест! Овде има оних који су пословично сумњичави... Данасу је потврђена аутентичност писма у којем владика Артемије истиче да је изложен „невиђеном и нечувеном у историји Цркве медијском линчу“, који је последица „силне, смишљене и оркестриране кампање“. http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/uskoro_sastanak_sa_patrijarhom_.55.html?news_id=185263 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Ја вам (појединцима) одговорно тврдим да брат Срђан није усташа :smiley: а ко си па ти да је то важно? Владика Атанасије је за тебе лук и вода ти си меродавнији. :smiley: И ко ти брани да читаш ако ти се свиђа ти читај па копирај по нету где пуштају то смеће, то је твој избор. Ја сам обичан раб Божији - дакле ништа посебно (и хвала Богу да је тако). :smiley: Шта је владика +Атанасије и за кога већ ће време показати (о њему сасвим сигурно не делимо исто мишљење). А лепо сам рекао да не читам новинар.де (зато не разумем твоју "братску" и пуну "љубави" опаску "И ко ти брани да читаш...") и да ми је довољна савест и разум од Бога ми дати да могу разлучити шта је добро за мене а шта није. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 "Ко је достојан да се назове разумним? Онај који је истински разумео шта је крај овога живота." (Свети Исак Сирин) "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 Џаба се нервираш братац Чавез. То што владика +Атанасије каже да су новинар.де и слични сајтови шпијунски и антицрквени (ваљда зато што увек пишу ствари које се гурају под тепих и које не иду на руку појединцима) не значи да је истина и да му се мора, као што ти радиш, слепо веровати. Срђан Марјановић није усташа и не ради против СПЦ. Мислим иронија је када братац Дејан (који преко оца има хрватско порекло) назива брата србина православца усташом. То је из неког скривеног комплекса, шта ли је!? Зато оладите мало.Какве везе има моје хрватско порекло са тим што сам неког назвао усташом??? Има везе јер брат Срђан није никакав усташа. Разумеш. Свашта себи дајеш за право братац. Ne nije ,samo malo podriva temelje naše Crkve a valjda sve velikosrpske patriote to rade confused Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Март 8, 2010 Пријави Подели Написано Март 8, 2010 АМАН БРАЋО!!!!! Умирите срца своја мало и дозволите Епсикопима да Епископују, Свештеницима да проповедају, себи да постите, баш онако како Свети Оци саветују, на које се многи позивају, али не Бога ради, већ себе ради... Овде смо да једни друге тешимо, (ЖРУ), искуством а не цитатима једни друге да учимо (ЖРУ) и то братским разговором да чинимо (ЖРУ).... klapklap "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ЛазарД Написано Март 9, 2010 Пријави Подели Написано Март 9, 2010 Protestovali zbog smjene Artemija Одлично, и ми као Црква протествујемо што су нестале паре од народне кухиње.... 1405_love И ја протествујем са вама оче ако су паре нестале,бићу први за то да о.Симеон одговара ако се докаже да је крив.Али да се +Артемије оволико гони због једног монаха,то није у реду(чак мислим да се и ви слажете са мном).И да се оволика буна диже на +Артемија као да је он Ал-Капоне,а ја гарантујем да у свакој епархији постоји барем по један Симеон.Него можда су "Синод-алци" требали прво да прегледају своје двориште да очисте,а после да пређу на остале.Али било би глупо да они сами себе дискредитују или замислите да поставе сами себи администраторе који ће им наређивати шта да раде. dada Па онда је најбоље ударити на неистомишљеника. 0442_feel "Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Март 9, 2010 Пријави Подели Написано Март 9, 2010 Владика Атанасије га је уредно упозорвао да му је чедо лопов али није вредело. Сада је владика Атансије опет ту да помогне да се проблем реши као и увек. Владика +Атанасије ништа друго у задње време не ради већ друге упозорава на њихове "грешке", "слабости" и "пропусте". А да прво сви извадимо брвно из ока свога? Како можемо некога поучавати, саветовати и учити смирењу ако сами нисмо смирени. Познато је да владика +Атанасије мења расположење свако мало. Чули сте да му то замера и владика +Теодосије. Данас овако, сутра онако. Ја лично не могу имати поверења у такве људе макар били и епископи Цркве. А појединци од владике +Атанасија направише живог светитеља а другима потурају идолатрију кроз личности неких других епископа. А и владика +Атанасије својим ставовима и понашањем као да стално виче ЈА, ЈА и само ЈА. Он сујетно воли да буде први, да га се пита - такав карактер не видим ни код једног другог епископа СПЦ. Ипак је он због физичке слабости и немоћи сам пристао на пензију, а сада одједном има снаге да "исправља" криве дрине по целој СПЦ. А ако је епископ требало би да има своју епархију у којој је надлежан, а он је већ дуго епископ (умировљени) без епархије, редовно присуствује СА Сабору (често импулсивно реагујући прави непријатну атмосферу међу другим епископима и сл.). Све у свему најбоље би му било да је, пензионисавши се, као и његов духовни отац св.Јустин Ћелијски остатак живота провео у правом монашком подвизавању у неком од многобројних манастира Србије. До сада би вероватно умртвио своју импулсивност, сујету и несмирење које га, чини се, из дана у дан све више обузимају. "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Март 10, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 10, 2010 Брате, који прогон ?! 1312_womens И које признавање независности Космета ?! https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/joooj.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 10, 2010 Пријави Подели Написано Март 10, 2010 Брате, који прогон ?! 0205_whistling И које признавање независности Космета ?! Opet priče o tome kako je +Artemije poslednji stub Pravoslavlja,i da ćemo bez njega sigurno priznati Kosovo.Lepo je rekao psihofizičar Gustav Fehner:"Srce ima misli koje razum ne poznaje". Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Март 10, 2010 Гости Пријави Подели Написано Март 10, 2010 Брате, који прогон ?! И које признавање независности Космета ?! Opet priče o tome kako je +Artemije poslednji stub Pravoslavlja,i da ćemo bez njega sigurno priznati Kosovo.Lepo je rekao psihofizičar Gustav Fehner:"Srce ima misli koje razum ne poznaje". Ако, само нека гледају "Дигиталне анђеле"...па кроз 10 год. кад почну да им се привиђају ....ја им нећу бити крив..... 0205_whistling leteti leteti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука