Млађони Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 Najbolje bi bilo da jedno 99% ljudi nema nista a 1% da poseduje sve ... E tada bi bila sloboda i demokratija... Mogli bi ljudi da umiru od gladi bez brige za nasledstvo ... То је управо слика која није тачна. 99 % не поседује ништа и њихово богаство расте са оних 1 %. Што више поседује оних 1 % то више скаче и богаство оних 99 %. Онда када није расло богаство оних 1 %, 99 % је чучало у крајњој беди, практично умирало од глади. Данас велики део од 99 % има два аута, куће, по два три телевизора, квлитетну технику, технологију, базне, итд. Е сад ако неком поред тога смета што је последица тога да онај 1 % поседује приватна острва.. Таквом државом ће да управљају морални и честити људи. Има их међу свештенством, сељацима, радницима, интелектуалцима...свуда. Има их колико хоћеш, само нису на билбордима и немају маркетиншке агенције, које раде за њих, а и поштени су. Такви нису популарни међ' политичарима. Индетичну причу је причао маркс, комунистички партијаши ће бити морални и честити.. Мораш схвтити једно, чињенично стање, морални и честити су они који не желе да управљају другим. То је главна фора. У демокртији, комунизму или твојој хришћамнској утопији - морални и честити беже од власти у већини случајев или на путу ка власти буду прегажени неморлним и нечеститим. И још једну ствар, то што је неко моралан и честит не значи да доноси добре одлуке. Хиљаду пута су морални и честити доносили погубне одлуке. Дакле то што је неки вођа мморалан и честит, није никкав гарант. Добра је особина, али има још много особина које треба да крсе доброг вођу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 Ништа ја не верујем вама који се излежавате по острвима и гледате разголићене жене. Док ми остали можемо само да гледамо разголићене жене. Неће људи да слушају... Више воле само да гледају. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 Најнормалнија ствар је да тамо где се богатство ствара од њега највећу корист имају они који су га створили. Јер и сви остали имају корист. Свако од тих милијардера је пружио другима пуно више него што је добио. Мајкрософт сваке године исплати више новца за плате радника него што добије Бил Гејтс. И то је добро. Тако друштво напредује. u]. ) Pa u tome je poenta. U tom slucaju ne poseduje bill gates 99% a ostali 1% vec je situacija obrnuta i tako se stvara blagostanje. To sto je on vlasnik i poseduje tecimo 5 milijardi dolara je siper ako njegovi radnici kroz plate tokom godina dobiju 95 miliardi ... Tu onda nema probkema ali ima ako je obrnuto. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 ) Pa u tome je poenta. U tom slucaju ne poseduje bill gates 99% a ostali 1% vec je situacija obrnuta i tako se stvara blagostanje. Колики део зараде твој газда плаћа теби од прихода који правите? Радници нису створили већину тог богаств, они су допринели својим радом, али ништа од тог богаств не бии било створено да Гатес није уложио ризик, спојио људе, зпослио људе, обезбедио им плате. Не ствра само "рад" богаство већ и преузимање ризика. Зато они који уложе и који покрену ствар, имају нјвећи ризик а они који раде носе најмањи ризик. Зто твој послодавац и да ради исто колико и ти увек треба да има већу зараду од тебе. Компензациона разлика. Тих 1 % су људи који су преузели највећи ризик и сада уживју нјвећу добит. Већу него остлих 99 %. cloudking је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 U tom slucaju ne poseduje bill gates 99% a ostali 1% vec je situacija obrnuta i tako se sori blagostanje. ********************************* Извињавам се, предомислио сам се. Не сврхе дискусија, ја и ти можемо да се разумемо само кад причамо вицеве па је боље да тако и наставимо. Знаш још неки о Муји и Хаси? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 ********************************* Извињавам се, предомислио сам се. Не сврхе дискусија, ја и ти можемо да се разумемо само кад причамо вицеве па је боље да тако и наставимо. Знаш још неки о Муји и Хаси? Pa ne mozemo se razumeti kada kao argument za svoju tvrdnju potegnes primer koji potvrdjuje moju tvrdnju... Znas onaj kada je mujo mator 45 god nasao curu id 20? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 Pa ne mozemo se razumeti kada kao argument za svoju tvrdnju potegnes primer koji potvrdjuje moju tvrdnju... Znas onaj kada je mujo mator 45 god nasao curu id 20? Не знам, и? Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 Иначе. Гатес није одувек био 1 %. Он је напрвио оперативни систем, напрвио је праве потезе у право време, уложио је сопствене ресурсе, стално их је улагао и тако је постао 1 %. У том процесу у 1 % је довео још гомили људи, који су му дали свој новц или су му били блиски сарадници. У том процесу запошљавао је гомилу радника, мало по мало, док сада нема једну глобалну фирму која ставља хлеб на сто хиљадама и хиљадама људи - ко зна колико има запослених. Уз то сви они имају огромне плате. Ја мислим да је поштено да 1 % Микрософта који су уложили више него 99 % микрософта и зрађује више... Исто вжи и за шире тржиште. cloudking је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 Не причај бајке. Прво секуларно није исто што и паганско. Ђомла, ако ја причам бајке, ти онда причаш басне. Секуларно је шија, а паганско је врат. Једно те исто. Друго, имо си ткву власт кроз цео средњи век. Када причте те приче о хришћанској власти морате да схватите да причте једну бајку и утопијску идеологију исто ко што је маркс причо о комунизму. Једино је таква власт, код нас, била за време Немањића и била је добра за то време. Ово друго нема никакве везе ни са чим. И на крју треће, хришћнство никд није створено да би било власт. Христ је као што рекох, милион пута, оставио цркву а не државу. Да је хтео да имамо хришћанску власт - оставио би држву. Кад понављаш неистину више пута, то не значи да ће да постане истина. Христос нам је оставио заједницу. Појединац-породица-држава=Црква. Просто и једноставно у три корака објашњење зашто све приче о "хришћанској" власти падају у воду. Ни један корак ниси направио и ништа објашњено није. Ко уме да плива, не боји се воде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 Не знам, и? Kaze mu haso bolan mujo pa snas li da ce ona imati 30 kada ti nudes imao 55? Pa? Kaze mujo sta obda? Pa imace 40 kada ti budes imao 65. Uuuuu kaze mujo, da znas da si u pravu, moram naci mladju... Grizzly Adams and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 Kaze mu haso bolan mujo pa snas li da ce ona imati 30 kada ti nudes imao 55? Pa? Kaze mujo sta obda? Pa imace 40 kada ti budes imao 65. Uuuuu kaze mujo, da znas da si u pravu, moram naci mladju... И променио име у Брус Вилис... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 Ни један корак ниси направио и ништа објашњено није. Ако га ти тако видиш... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 Ма не вреди, он је човек марксиста. Капиталистичко богаћење је неправедно и то је то. Боље вицеви него да се нервирамо. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 Тодоре, јел капираш ти да је цео средњи век у европи био обојен такозваним хришћанским држвма и да је свуд било злочина у име Христа? Чак и у византији и код нас првослвних је било протеривања и прогона. А о западу не мора д се прича, о њима се зна шта су радили. То у западној Европи је била злоупотреба Хришћанства и ми немамо ништа са тим. Византија је, захваљујући уређењу које се темељило на Православној духовности, трајала дуже од хиљаду година. Она је позитиван пример, без обзира на све. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 15, 2014 Пријави Подели Написано Август 15, 2014 Ali sta je sa pravom muslimana da lopovu uhvacenom u njegovoj kuci bude odsecena saka ? Ako ti njega sprecavas u tome onda ugrozavas njegova prava i ne pistujes njegovu veru. Ти се сада играш. Муслимани немају право да лоповима секу руке у туђој држави, па им самим тим не угрожаваш никаква права. Не могу друге да повређују, а да се позивају на веру. Ено им Сауди Арабија, па нек секу руке колико хоће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука