ivanaika Написано Фебруар 20, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2015 Kaludjerovic Sreten, Данче*, Биљана and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 20, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2015 Majke se rađaju u istom trenutku kada i deca. Ona pre toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo. Rajneesh Натан, ivanaika, Kaludjerovic Sreten and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Фебруар 20, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2015 Рађати, а не поседовати Делати, а не присвајати Управљати, а не потцењивати Lao-Tse Ваша деца нису ваша деца Она су синови и кћери живота који чезне за собом Она долазе кроз вас, али не од вас и мада су са вама она вам не припадају Можете им дати своју љубав, али не и своје мисли Можете удомити њихова тела али не и њихове душе Јер њихове душе обитавају у дому сутрашњице Који ви не можете посетити чак ни у сновима Можете да стремите да будете попут њих Али не настојите да их учините сличнима себи Јер живот не иде натрашке нити се задржава на јучерашњици Kulil Gibran Пг, Kaludjerovic Sreten and ivanaika је реаговао/ла на ово 3 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 20, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2015 МАЈЧИНА МОЛИТВАОче свети, Бесмртни, из кога излази сва доброта и благост, скрушено Ти се молим за децу коју Си ми подарио да родим.Сачувај их у Твојој милости и светости, да би се Твоје Име прослављало у њима.Упути ме Твојом милошћу, како да их подигнем за слављење Твога Светог Имена, а на корист осталих људи.Обдари ме потребним стрпљењем и снагом за то.О Господе, просвети разум моје деце Твојом Премудрошћу, да науче душом и мишљу да Тебе воле.Усади у срца њихова страх и одвратност према сваком пороку, да би могли ићи правим путем без грешности.Украси душе њихове чистотом, добротом, понизношћу марљивошћу, стрпљењем и сваком врлином.Чувај усне њихове од свих клевета и лажи.Благослови моју децу, да би могли напредовати у врлинама и светости и расти под Твојом заштитом, а у љубави поштених људи.Нека би њихови Анђели чувари били са њима и чували их у младости од варљивих помисли, злих и грешних кушања овога света и од замки нечистих духова.А кад моја деца погреше пред Тобом, не окрени Своје Лице од њих, него, према твоме великом Милосрђу буди милостив и њима, јер Ти си једини који чистиш људе од сваког греха.Награди моју децу свим земаљским добрима и свим што им је потребно за спасење.Счувај их од разјарености, гнева, несреће, зла и мука кроз све дане живота њиховог.О, Добри Господе, ја Ти се молим, награди и мене радошћу и весељем од моје деце.Сачувај ме у честитости и праведности да са својом децом могу стати пред Тебе у дан Страшног Суда Твога, и да Ти без страха кажем: Ево ме Господе, са децом коју си ми дао, да заједно са њима величам Твоје најсветије Име Оца и Сина и Светога Духа, све док траје овог света.АМИН https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/10998874_926439250709400_7862247199975850706_n.jpg?oh=ad90c1a0613a9ef8c264510c5dcfbb92&oe=554BF593&__gda__=1431658745_a68cb126ba5d621ca9b57ef98d9a5dc7 ivanaika, Kaludjerovic Sreten, Снежана and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Питали клинце шта мисле о својим мајкама Dijasporka, ivanaika and Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 3 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Март 24, 2015 Пријави Подели Написано Март 24, 2015 Cmizdruljam Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 6, 2015 Пријави Подели Написано Мај 6, 2015 Истинита прича о жртви мајке за вријеме земљотреса у Кини „Ако преживиш, мораш знати да те волим.“Након што се земљотрес смирио, када су спасиоци дошли до рушевина куће младе жене, видјели су мртво тијело кроз пукотине. Међутим, тијело је било у некако чудном положају, клечала је на кољенима исто као да некога обожава, тј. да се моли. Тијело јој је било нагнуто напријед а њене руке су подупирале неки предмет. Док се кућа урушавала, смрскала јој је леђа и главу.Уз много потешкоћа, вођа спасилачког тима је протурио руку кроз уски пролаз како би досегао до жениног тијела. Надао се да је жена још увијек жива. Међутим, хладно и круто тијело му је био знак да је сигурно преминула. Он и остатак тима су напустили ту кућу и отишли да претражују остале куће које су се урушиле, тражећи преживјеле. Из неких разлога, вођа тима имао је неки осјећај који га је натјерао да се врати назад до рушевине претходне куће гдје су нашли мртву жену.Поново, клекнуо је на кољена и руком претраживао простор испод мртвог тијела.Изненада, вођа тима је узвикнуо: „Дијете, овдје је дијете!“Цијели тим радио је заједно, пажљиво су уклонили гомиле уништених предмета око тијела мртве жене. Била је ту 3- мјесечна беба умотана у цвијетну декицу испод њеног мртвог тијела. Очигледно, жена је направила највећу могућу жртву да спаси свог сина. Док се кућа рушила, она је искористила своје тијело као заклон, да би заштитила свог сина. Мали дјечак је и даље мирно спавао, када га је вођа тима покупио.Доктор је брзо дошао, да провјери малог дјечака. Након што је отворио декицу, видио је мобилни телефон у декици. На екрану је била текстуална порука. Писало је: „Ако преживиш, мораш знати да те волим.“ Мобилни телефон је кружио из руке у руку спасилачког тима. Свако ко је прочитао поруку је заплакао. „Ако преживиш, мораш знати да те волим.“ То је мајчина љубав према дјетету. http://www.manastirklisina.com/istinita-prica-o-zrtvi-majke-za-vrijeme-zemljotresa-u-kini/ Deki992, Agaton Vuzman, Kaludjerovic Sreten and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 19, 2015 Пријави Подели Написано Јул 19, 2015 ‘SAMO MAMA’ POSTAVLJENO POD Mudrosti, Smisao Ne podnosim nikako kad ljudi kažu:”Ti si samo mama.” Da, ja sam samo mama! Ali to me čini budilnikom, kuvaricom, spremačicom, konobaricom, učiteljicom, medicinskom sestrom, sutkinjom, kućnim majstorom, zaštitnicom, fotografom, savjetnicom, menadžerom, dekoraterom, frizerkom, ličnim asistentom, bankarom…i ja sam uvijek ta koja otjera Baba Rogu. Nisam plaćena, nemam godišnji odmor ili bolovanje. Radim dan i noć. Na raspolaganju sam 24 sata svakoga dana u svome životu. To je ‘samo’ biti mama. Mogu biti ništa za vas, ali ja sam ipak sve za nekoga. I učiniću sve za svoje dijete…jer ja sam ‘SAMO MAMA’. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 19, 2015 Пријави Подели Написано Јул 19, 2015 Jedna dobra majka vrijedi koliko sto učiteljica. ~ Džordž Herbert Možeš obmanuti neke ljude u nekim situacijama, ali mamu ne možeš. ~ Nepoznat Majčina ljubav je gorivo koje omogućava da obična ljudska bića ostvare nemoguće. ~ Merion C. Gareti Majka je najiskreniji prijatelj kojeg imamo kad se na nas sruče teška i nenadana iskušenja; kad nevolje zamijene prosperitet; kad nas napuste prijatelji koji s nama uživaju u dobrim vremenima; kad se nevolje nagomilaju oko nas ona će se pribiti uz nas, ohrabriti nas svojim nježnim savjetima i tako odagnati mračne oblake i vratiti mir u naša srca. ~ Vašington Irvin Svaka majka može obavljati posao nekoliko kontrolora leta bez ikakvih problema. ~ Lisa Alter Danas je, kao i uvijek, najviše automatizovani uređaj u domaćinstvu – majka. ~ Beverli Džons Majka nam oprašta sve naše mane, a da ne pominjemo jednu ili dvije koje uopšte nemamo. ~ Robert Brault Majka je glagol, ne imenica. ~ Poslovica Ne postoji ništa tako lijepo kao mamin zagrljaj. ~ Teri Giljemet ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Октобар 24, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2016 Došao sam na ovu ideju jer eto, majka mi se nedavno upokojila, a ja ne uspeh da nađem temu (možda i ima slična)... Želeo sam da se sećam svih lepih stvari, a večeras stojim na službici u crkvi, kasnio sam dosta, ali videh oslikano vaskrsenje Hristovo i razmišljam: koliko bi beznadežan bio da Hristos nije vaskrsao (pa i otud ova tema na radost). A htedoh i da osnujemo temu koju bismo posvetili nesebičnoj majčinskoj ljubavi koja je, čini mi se, najbliža onoj Božanskoj, Agape, savršenoj i bezuslovnoj Ljubavi... Moja sestra koja živi u drugom gradu priča mi koliko joj nedostaje što ju je naša majka svakoga dana zvala da pričaju. Tu videh nekako da majka uvek ostaje majka svoga deteta, ma koliko da smo odrasli, a pomenuo bih i naravno, Mariju, Majku Božiju, Bogorodicu kao najlepši primer majčinske ljubavi. Link Mene je uvek dočekivala sa osmehom, premda sam mogao da vidim koliko je umorna od spremanja ručkova i rada po kući (bila je žena u godinama, a ima nas mnogo)... Ne zamerite ako sam vas rastužio, nije mi bila namera... Možda jednim delom eto piskaram jer je i meni potrebno... Pišite ljudi sve do čega možete doći, bilo da je vaše ili tuđe iskustvo, lepe misli, pesme, osećanja, pa podelite ovde... Neka bude na radost. Evo, ja ću početi."Majke su na zemlji stvorene da bi se brinule o deci." - Sam Hunt, 7 godina"Majka je žena koja se odlučila za još jedan život... Do kraja života biće dve osobe u jednoj." - Pam Brown, R. 1928."Majka je neko ko ti pruža utehu. Zato što joj nedostaješ, pa makar to bilo za jedan minut. Zato što si njeno dete." - Kristin Thompson, 8 godina ivanaika, Драган Јашић, Aurelije and 20 осталих је реаговао/ла на ово 23 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Октобар 24, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2016 Жао ми је, Зиро! Ја увијек кажем само - Мајка је мајка! Почео сам прије три-четири године писати пјесму о мајци и то сам написао ("Мајка је мајка!") и ту сам стао, можда некад наставим, али тешко... "сто хиљада речи знам", али пар њих ми фали да мајку како ваља опишем. ines, Goku, Arsenija and 12 осталих је реаговао/ла на ово 15 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Октобар 24, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2016 3 minutes ago, Караконџула рече Жао ми је, Зиро! Ја увијек кажем само - Мајка је мајка! Почео сам прије три-четири године писати пјесму о мајци и то сам написао ("Мајка је мајка!") и ту сам стао, можда некад наставим, али тешко... "сто хиљада речи знам", али пар њих ми фали да мајку како ваља опишем. Hvala ti, čovek! Ja jesam jednu pesmu uspeo da napišem i poklonim majci, ona možda nije ni približno bila dostojna nje, ali ju je ona udostojila svojim osmehom i osveštala majčinskom ljubavlju. Stvarno majka je majka, i ni jedan stih ni reč ne može da spakuje i obuhvati tu ljubav. Živ bio! PS: Prepade me ona notifikacija kad mi reče "Karakondžula te prati" Arsenija, АлександраВ, Ненад Р. and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 24, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2016 А зашто би ти замерио Зеро. Ја мислим да и ово постоји и да би исказали нека своја осећања. И ја имам своју мајку која, иако сам већ одавно у зрелим годинама, у мени види само дете и стално о свему брине.Покушам да јој докажем да је претерано,и да себи прави лоше али не вреди.Покушавам да њој помогнем са се не сикира за све јер је тежак срчани болесник, али не иде. Родитељ никада није стар и желео би да живи што дуже,и да своју старост проведе у миру, без брига а она само стрепи и брине. Sanja Т., Goku, Никола Поповић and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 24, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2016 Драган Јашић, АлександраВ, Zero and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 24, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 24, 2016 ево да се мало подсетимо старе теме и обогатимо ову... https://pouke.org/forum/topic/34937-мајка/ Рапсоди, александар живаљев, Дијана. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука