Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 У основи свега је - морамо народе да престанемо да се "бусамо у прса", него да кренемо да размишљамо рационално. Иначе нас неће бити ускоро. Па ви видите ко ту стварно воли свој народ и жели му добро, а ко не. Da ali bi trebalo da budemo i istorijski realni. Milan dobro zna dešavanja u vojsci i prenosi nam fakte činjenice koje treba da služe prilikom sagledavanja poslednjih dešavanja. Takodje je vrlo važno sagledati podjednako realno i istoriski momenat oko atentata pre 100 godina. Ovde vidim pa i kod tebe malu zbrku u vremenu jer miksuješ činjenice one od pre nekoliko godina sa onima od pre 100 godina.To radite i jedni i drugi dve krajnosti a malo argumenata. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 У основи свега је - морамо народе да престанемо да се "бусамо у прса", него да кренемо да размишљамо рационално. Иначе нас неће бити ускоро. Па ви видите ко ту стварно воли свој народ и жели му добро, а ко не. Сваки народ се буса у прса . То је део националног идентитета , без тога нема ни народа . Погледај Амере само и њихово "сети се Алама ". Тања1 and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Da ali bi trebalo da budemo i istorijski realni. Управо. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 А ти правац код патријарха. Sta ce Mracnjak kod patrijarha, leba ti? hm... osim ako (opet) nema neke nove klipove za mene... :DDDD mogo bih da osvezim sajt пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Немачка и Аустро-Угарска допринеле су својим да заоштре политичке тензије до 28. јуна 1914, зато Неамачка и Аустро-Угарска сносе главну кривицу за 1. Рат. Лидери Немачке и Аустро-Угарске били су спремни да крену у рат на Балкану. А окупацијом територија у Француској и Белгији Немачка је показала пут бескомпромисној конфронтацији. Принцип је само међуигра која је 1933 године завршила нацистичким преузимањем, када су показали своје право тиранско лице. Дозвољавам да ревизори историје наставе да маштају... Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Сваки народ се буса у прса . То је део националног идентитета , без тога нема ни народа . Погледај Амере само и њихово "сети се Алама ". Постоји једна битна разлика између америчког бусања у прса (говорим о ”бусању” обичног човека, не њихове власти) и просечног Балканца (и Европљанина генерално, можда само у различитим формама и интензитетима). Просечном Амеру је ”бусање” пука сценографија (за мој укус често пренаглашена и пренападна), док живот заснива на прагматизму и разуму, чврсто стојећи на земљи, а не на митологији и ”бусању”, лебдећи у облацима. Акценат је на садашњости и будућности (где сам сад и где желим да будем сутра, те шта треба да радим сад да бих сутра био тамо где желим), а не на прошлости (где сам био и шта сам радио, а још мање где су били и шта су радили неки моји преци). GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Постоји једна битна разлика између америчког бусања у прса (говорим о ”бусању” обичног човека, не њихове власти) и просечног Балканца (и Европљанина генерално, можда само у различитим формама и интензитетима). Просечном Амеру је ”бусање” пука сценографија (за мој укус често пренаглашена и пренападна), док живот заснива на прагматизму и разуму, чврсто стојећи на земљи, а не на митологији и ”бусању”, лебдећи у облацима. Акценат је на садашњости и будућности (где сам сад и где желим да будем сутра, те шта треба да радим сад да бих сутра био тамо где желим), а не на прошлости (где сам био и шта сам радио, а још мање где су били и шта су радили неки моји преци). Ја сам мислила да американци имају историју! Свашта! Нисам знала. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Постоји једна битна разлика између америчког бусања у прса (говорим о ”бусању” обичног човека, не њихове власти) и просечног Балканца (и Европљанина генерално, можда само у различитим формама и интензитетима). Просечном Амеру је ”бусање” пука сценографија (за мој укус често пренаглашена и пренападна), док живот заснива на прагматизму и разуму, чврсто стојећи на земљи, а не на митологији и ”бусању”, лебдећи у облацима. Акценат је на садашњости и будућности (где сам сад и где желим да будем сутра, те шта треба да радим сад да бих сутра био тамо где желим), а не на прошлости (где сам био и шта сам радио, а још мање где су били и шта су радили неки моји преци). Pa kako mogu da se busaju po proslosti kad ni ne znaju sta su im radili preci? xD Ne znaju ni ko im je predsednik a kamoli istoriju Uostalom i ne moraju da zive od slave svojih predaka kad je svakog dana sticu na bojim poljima sirom sveta Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Обрати пажњу, као и остали - нигде нисам говорио о "народу". Тај злочин организовали су и починили појединци са именом и презименом, а не "народ". Нисмо "ми" убили човека, већ тај један убица. Морате да се уздигнете мало иза племенске логике и коначно укапирате да се критика неког појединца не односи на "народ". .Gavrilo Princip je bio glas naroda,hteo ti to prihvatiti ili ne.Ne kritikujes ti samo slobodarski duh koji je imao Gavrilo Princip,vec vredjas intelekt Srpskog naroda ovom tvojom izjavom А убили су човека који је био за мир и против рата са Србијом Ti ako ne zelis da vidis da je njegova izjava o miru,bila najobicni paravan za AU da se bolje pripremi za aneksiju Srbije i Crne gore nije moja problem,sto si ti naivac ,iako se ne bavis likovnom umetnoscu. Jel za tebe ankesija BiH bila legitimna?To je temelj daljne diskusije sa tobom.Ako je bila legitimna ,ti ocigledno zastupas interse AU monarhije i stoga bih mogao razumiti aspekt tvog razmisljanja da je ovaj slobodarski atak Gavrila Principa za tebe bio zlocin.Zar nije to ista metodika kolonizacije kojom se i danas sluzi Zapad,donoseci nam "evropske vrednosti i civilizaciju" okupirajuci nase teriritorije i vrseci ekspoloataciju istih.Sta je Ferdinand i Au imao da trazi u BiH,na osnovu koje demokratske volje tog naroda,ako vec pricamo o civiliziranim vrednostima nekog drustva,je AU izvrsila aneksiju tudje teritorije bez volje i saglasnosti lokalnog stanovnista?Ako je nekom nesto nametnutno,logicno je da ce se i ljudi boriti protiv tih okova. A sto se Austirjanci nisu uzdigli iz svoje "plemenske logike" kad su vrsili ekspanizju svoje teritorije na stetu drugih naroda?Zar to nije bio najobicniji primitivni atak suprotan svim civilizovanim nacelima? verum est in beer, Тања1 and zuti car је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Ovo ti je verovatno radni naslov doktorske disertacije koju ces baraniti na Megableju ili Singiduduku?? Ako nije ozbiljno razmisli da ga prijavis, pristajao bi ti. Ma o cemu ti to covece?!Tema je Gavrilo Princip, a ne ja.Ja sam totalno nebitan lik.Drzi se teme,ako zelis daljnu diskusiju. Pa ti prenosih politicka mimoilazenja na licni sukob.Neka hvala,nije to moj domen.Ti si konfliktna licnost.Ova tvoja izjava u stvari pokazuje tvoje slabosti,sto ne mozes civilizirano da prihvatis cinjenice ,vec pokusavas da sugerises drugima da si ti u vek pametan,elokventan,a svi tvoji neistomisljenici puke neznalice.Divno! I kazes nisi egoista. Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Жути Царе, видим да пратиш тему и даље. Дозволићу ти писање, под условом да више не вређаш и не клевећеш саговорнике. Podrzavam ovu ideju.Covek treba da pise,i u okvirima civilizovanog dijaloga. Kad si vec toliki milosrdan,sto je svakako u duhu Pravoslavlja,mogao si i meni ukinuti ovu kontroli pisanja od strane moderacije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 @Juan Порошлост (историја) је важна тема и тачка удара. Такође је дискусија о томе колико је уопште корисна у време када морамо да се бавимо будућношћу? Значи ако би ускоро пунила 95 година требало би да не запамтим многе добре приче и дуг успешан живот? Juan, ти си свесно избрисао све трагове прошлости, сачувао само једну слику, а она је твој став,..ако би нагињао према прошлости, не би могао даље – или, сумираш, „можда је заборав предуслов за живети?“. Моја прва реакција је била, наравно, одлично, добро промишљено – други дан нове године! Наравно да не треба заглавити у прошлости, треба се радовати и користити сутра за стварање новог. Онако мало карикирано и оптимистички кажем. Другим речима, ми проводимо значајан део 2014 нове године за одржавање прошлости. Зашто је толико важно за многе од нас да одржимо прошлост у, како материјалној тако и духовној форми? Juan немаш фотографије предака? Да ли те оне уопште – ако их имаш – инспиришу за нове идеје, а не одржавање старе? Ја не видим како креирати нове идеје без прошлости, како оне мале тако и велике. Без предака, шта смо ми? Треба стајати са ногама у оба табора. Тешко ми је да разумем твоју врсту цинизма која имплицитно лежи у намери да избрише прошлост (Срба) и само жели да гледа напред. Верујем да је прошлост корисна за будућност. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Podrzavam ovu ideju.Covek treba da pise,i u okvirima civilizovanog dijaloga. Kad si vec toliki milosrdan,sto je svakako u duhu Pravoslavlja,mogao si i meni ukinuti ovu kontroli pisanja od strane moderacije. Нисам баш толико милосрдан... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Ma o cemu ti to covece?!Tema je Gavrilo Princip, a ne ja.Ja sam totalno nebitan lik.Drzi se teme,ako zelis daljnu diskusiju. Pa ti prenosih politicka mimoilazenja na licni sukob.Neka hvala,nije to moj domen.Ova tvoja izjava u stvari pokazuje tvoje slabosti,sto ne mozes civilizirano da prihvatis cinjenice ,vec pokusavas da sugerises drugima da si ti u vek pametan,elokventan,a svi tvoji neistomisljenici puke neznalice.Divno! I kazes nisi egoista. Ni veci ni manji egoista od tebe cim si nastavio diskusiju o sporednoj temi (bombardovanje SRJ/eventualna invazija) u odnosu na temu Principa. A sto se tice bavljenja licnoscu a ne argumentima to sam ja od tebe video, cak i ako od drugih uvek treba uzimati samo lepe i korisne stvari. Ti si prvi mene strpa u ni manje ni vise nego klan antinacionalsita, ateista, pacifista i to na osnovu cega. Na osnovu moje primedbe na jedan tvoj "cinjenicni" sud. Iz cinjenicnih sudova ne slede vrednosni (ateizam, vera, nacionalizam, liberalizam etc). Tako da za bavlje licnoscu sagovornika se obrati onom ciki u odrazu ogledala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Могао би пре мозак да освежиш. I kako posle da diskutujem s tobom? Ovako mi bolje, jes da mi je mozak mutan al bar imam privilegiju da konverziram sa slabijima od sebe пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука