JESSY Написано Септембар 7, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 7, 2014 Ђуро Станивук, ВИЛМА, nana and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Biky83 Написано Септембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 14, 2014 On 18. 9. 2009. at 20:36, Зоран рече Данас као што сви знамо бракови се распадају очас посла , некад то бива у миру, некада у тешким свађама и пребацивањима по принципу ко ће кога више да оцрни, некада то бива свесно некада несвесно па после има ту и кајања. Међутим обично те свађе се дешавају пред децом. Ја могу само да замислим како је тој деци, мислим сигрно им није лако . Шта ви мислите о томе. Шта мислите о тој деци, какве последице оставља све то на њих и по њихов живот. Deca su kao sundjeri koji sve upijaju, a narocito kada su mladja....tako da se njihovo nezadovoljstvo u detinjstvu kasnije ispoljava kroz zivot. Jako mi je zao dece koja zive u porodicama koje nisu sredjene, gde nema mira i harmonije.....takva deca u sebi pate i nose to u sebi kroz zivot. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 http://media-cache-ec0.pinimg.com/236x/5f/ca/bc/5fcabccc4715aa59036b9a67bcb70a15.jpg Ljubičasta, Иван ♪♫ and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/2e/78/ed/2e78ed6ab13094ded7b5c12b2517aaf9.jpg Ljubičasta је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 On 15. 9. 2014. at 5:53, Arsenija рече http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/2e/78/ed/2e78ed6ab13094ded7b5c12b2517aaf9.jpg ovo ,,build strong" je diskutabilno, mislim da je bolje reći odgajiti zdravu ili zrelu decu ,,raise healthy children", jedino što je to teže emotivno nezrelim roditeljima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 On 15. 9. 2014. at 7:01, Иван ♪♫ рече ovo ,,build strong" je diskutabilno, mislim da je bolje reći odgajiti zdravu ili zrelu decu ,,raise healthy children", jedino što je to teže emotivno nezrelim roditeljima ...a i sama emocionala zrelost je veoma diskutabilna tema. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 On 15. 9. 2014. at 8:56, Ђуро Станивук рече Ovo nije maciji kasalj, ovaj izasao i na itunes-u https://itunes.apple.com/us/album/mobilni-serbian-music/id515844961 Млађони, Tumaralo. and Juanito је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 On 15. 9. 2014. at 9:09, Arsenija рече ...a i sama emocionala zrelost je veoma diskutabilna tema. pa nekad su stvari evidentne, ukoliko sami roditelji ne umeju da se postave prema životu i emocijama na odrasli način, već impulsivno, i ako nemaju uvažavanja za emocije deteta, onda će dete tu lekciju eventualno naučiti kasnije, na teži način, nadamo se barem nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 Daa,apsolutno tacno.Kao I ono da djeca ne postaju ono sto im govorite vec ono sto vide da vi radite. E sad mene zanima iskreno,kako se mijenjaju ti uvrezeni stavovi u podsvijesti koje su nam roditelji "nemamjerno" usadili.Po mom shvatanju,neko moze da bude cvrst karakter I odlucan da postane suprotno od onog sto je imao priliku da vidi u svojoj porodici...recimo otac alkoholicar,majka infantilna I sl.,ali to opet ostaje na svjesnom nivou,dok ono sto je presudno za nase reakcije "po inerciji" koje isplivaju u detaljima je upravo ono sto smo naucili motornim ucenjem u djetinjstvu.Nasa podsvjest diriguje nase postupke I mozemo mi na svjesnom nivou raditi neprestano,ali uvijek ce podsvijest uciniti svoje. Ova tema me podsjetila na Dostojevskog I to da je on poticao iz jedne mjesovite kombinacije karaktera I uvjerenja I da se to odrazavalo dosta u njegovom zivotu I njegovim djelima.Naime,njegova majka je poticala iz hriscanske porodice,cini mi se dijete ljekara,dok je otac bio alkoholicar.U njegovim djelima je posebno naglaseno to psiholosko previranje I balansiranje izmedju dobra I zla,borba sa sobom...Tako je I sa svakim obicnim covjekom.Zaista je potrebna ogromna volja,cvrst karakter I dosljednost ali prevashodno vjera u sebe I bozansko ja kao kanal Bozanske ljubavi koja zivi kroz nas,da bi se pobjedili ili barem neutralisali negativni stavovi po kojima zivimo I radimo. Млађони је реаговао/ла на ово 1 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 On 15. 9. 2014. at 12:11, Ljubičasta рече E sad mene zanima iskreno,kako se mijenjaju ti uvrezeni stavovi u podsvijesti koje su nam roditelji "nemamjerno" usadili. Когнитивно и бехеворално. ABCd психолошки модел А - activting event - aktivacioni dogadjaj, neko ti je rekao nesto sto ti se ne svidja B - belief - Kako smeju oni meni to da kazu, sada cu da ga udarim da ga povredim da mu pokazem da ne sme to da radi) C- Consikvence - emocija agresije i nasilje d - Dispute - stanes, izbroijes do deset.. on je meni rekao nesto sot mi se ne svidj, ali postoje drugi nacini da mu na to skrenem pznju osim agresije, pokusacu d mu kazem da mi se njegovo ponsanje ne svidja. http://www.psychologyliving.com/help-center/tools-for-emotional-health/a-b-c-d-model/ Ljubičasta је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 On 15. 9. 2014. at 9:29, Иван ♪♫ рече pa nekad su stvari evidentne, ukoliko sami roditelji ne umeju da se postave prema životu i emocijama na odrasli način, već impulsivno, i ako nemaju uvažavanja za emocije deteta, onda će dete tu lekciju eventualno naučiti kasnije, na teži način, nadamo se barem Nadamo se.Deca nisu ni za sta kriva,svi smo bili deca ,a tom logikom niko nije kriv i konacno tako svaki covek moze da nadje opravdanja za svoje licne neuspehe. Moje misljenje je da covek emotivno sazreva celog zivota.Emotivno zrela osoba je stabilna,jaka ,istrajna i hrabra.Nikad nismo dovljno emotivno zreli. http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/aa/c6/35/aac63534aae6a32ac9f691a2fe45c766.jpg nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 On 15. 9. 2014. at 14:03, Arsenija рече Moje misljenje je da covek emotivno sazreva celog zivota. slažem se On 15. 9. 2014. at 14:03, Arsenija рече Emotivno zrela osoba je stabilna,jaka ,istrajna i hrabra. Ne slažem se, ovo mi liči na nekakve društvene norme. Svaka osoba ima svoje limite. Zrela osoba uglavnom razume svoja osećanja i ne nameće svoju volju drugima, poštuje druge i ne reaguje impulsivno na frustracije, već konstruktivno, tj. ne reaguje kao dete koje traži pošto poto nešto što mu/joj se svidi, već prihvata život i radi na sebi. Koliko je ovo neodvojivo od hrišćanstva Uostalom, ko sam ja da govorim o zrelosti, ali mislim da je ovo gore manje više tačno. On 15. 9. 2014. at 14:03, Arsenija рече Nikad nismo dovljno emotivno zreli. e ovo je već relativno, zavisi u odnosu na koga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 On 15. 9. 2014. at 12:11, Ljubičasta рече Daa,apsolutno tacno.Kao I ono da djeca ne postaju ono sto im govorite vec ono sto vide da vi radite. E sad mene zanima iskreno,kako se mijenjaju ti uvrezeni stavovi u podsvijesti koje su nam roditelji "nemamjerno" usadili.Po mom shvatanju,neko moze da bude cvrst karakter I odlucan da postane suprotno od onog sto je imao priliku da vidi u svojoj porodici...recimo otac alkoholicar,majka infantilna I sl.,ali to opet ostaje na svjesnom nivou,dok ono sto je presudno za nase reakcije "po inerciji" koje isplivaju u detaljima je upravo ono sto smo naucili motornim ucenjem u djetinjstvu.Nasa podsvjest diriguje nase postupke I mozemo mi na svjesnom nivou raditi neprestano,ali uvijek ce podsvijest uciniti svoje. Ova tema me podsjetila na Dostojevskog I to da je on poticao iz jedne mjesovite kombinacije karaktera I uvjerenja I da se to odrazavalo dosta u njegovom zivotu I njegovim djelima.Naime,njegova majka je poticala iz hriscanske porodice,cini mi se dijete ljekara,dok je otac bio alkoholicar.U njegovim djelima je posebno naglaseno to psiholosko previranje I balansiranje izmedju dobra I zla,borba sa sobom...Tako je I sa svakim obicnim covjekom.Zaista je potrebna ogromna volja,cvrst karakter I dosljednost ali prevashodno vjera u sebe I bozansko ja kao kanal Bozanske ljubavi koja zivi kroz nas,da bi se pobjedili ili barem neutralisali negativni stavovi po kojima zivimo I radimo. Zaboravi reči koje su crno belog karaktera, tipa što kažeš čvrst karakter, kad su u pitanju emocije nema tu nikakve čvrstine, to su sve kulturološke mačo gluposti, što više potiskuješ u sebe to veći problem praviš, i koliku god čvrstinu čovek da izigrava, to će izbiti i ko zna šta onda bude, lekovi verovatno. Sebe pre svega treba razumeti. Ako ne razumeš sebe, onda kako možeš da radiš na sebi? Kako možeš da pomogneš sebi? Onda si kao u magli. Znanje je tu veoma bitno, treba nešto i pročitati i edukovati se, ali iz proverenih izvora. Onda možeš da kažeš čekaj ovo je dobro ovo nije, i da prilagodiš svoje ponašanje da bude primereno životu i ljudima. Kad razumeš sebe, imaš i iskustvo, pa razumeš i druge. Ljubičasta, Дијана. and nana је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Септембар 15, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 15, 2014 On 15. 9. 2014. at 15:30, Иван ♪♫ рече Zaboravi reči koje su crno belog karaktera, tipa što kažeš čvrst karakter, kad su u pitanju emocije nema tu nikakve čvrstine, to su sve kulturološke mačo gluposti, što više potiskuješ u sebe to veći problem praviš, i koliku god čvrstinu čovek da izigrava, to će izbiti i ko zna šta onda bude, lekovi verovatno. Sebe pre svega treba razumeti. Ako ne razumeš sebe, onda kako možeš da radiš na sebi? Kako možeš da pomogneš sebi? Onda si kao u magli. Znanje je tu veoma bitno, treba nešto i pročitati i edukovati se, ali iz proverenih izvora. Onda možeš da kažeš čekaj ovo je dobro ovo nije, i da prilagodiš svoje ponašanje da bude primereno životu i ljudima. Kad razumeš sebe, imaš i iskustvo, pa razumeš i druge. Kako razumeti sebe? Oduvek sam imao problem da razumem to "razumevanje sebe" Deluje mi sizofreno u startu. Najvise dokle sam dosao je da se molim Bogu i nadam dobrome a pri tom o sebi ne znam skoro nista.. ne znam ni odakle bih poceo sa razumevanjem... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука