Jump to content

Препоручена порука

On 27. 5. 2012. at 1:07, Nikola Kovacevic рече

BOG POSTOJI!To je itekako dokazivo! Kad oces u Crkvu,pa kad dodjes kuci a ti se lepo osecas a nisi dobio nista materijalno,sta je to onda?To je blagodat Duha Svetoga! Kad ti je najteze a ti se setis vere Hristosove i ako treba stradas za nju!

Брате, веруј у шта год хоћеш, док год је то црквено, али немој да шириш даље овакве ствари. А линк са Мирољубом је баш аргумент...

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

BOG POSTOJI!To je itekako dokazivo! Kad oces u Crkvu,pa kad dodjes kuci a ti se lepo osecas a nisi dobio nista materijalno,sta je to onda?To je blagodat Duha Svetoga! Kad ti je najteze a ti se setis vere Hristosove i ako treba stradas za nju!

http://www.youtube.com/watch?v=C1qCb928Cpo

Pogledaj ova dva linka.Bic

Hahahha. Evo ja sam ateista koji je postao Hriscanin ali ti potpisujem da ovaj u klpu veze nema ni sa mozgom a ni sa Hriscanstvom. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Hahahha. Evo ja sam ateista koji je postao Hriscanin ali ti potpisujem ne postoji dokaz za Boga. :)

Niti ce ikad da postoji. I svaki ateista koji kaze da ne postoji dokaz za Boga je u pravu, 100%.

Bog nije nesto objektivno dokazivo Bog nije nesto ni objektivno objasnjivo niti shvatljivo u potpunosti.

Подели на овим сајтовима

On 27. 5. 2012. at 7:04, Protagoras рече

Inače, ono što sam citirao za krst i ikone, to je izvala Miroljuba Petrovića (ovog sa drugog klipa).

Цитат
Брате, веруј у шта год хоћеш, док год је то црквено, али немој да шириш даље овакве ствари. А линк са Мирољубом је баш аргумент..

Nije miroljub na drugom klipu. :)

++-------

Sto se brojanica tiche, sem toga sto su modni detalj trenutno njihova sustina u religijama (kazem religijama jer brojanice imaju vise religija) sluze kao sto im samo ime kaze da se BROJi bro izgovorenih molitva (u hriscanstvu) ili broj ponovljenih mantri (u buduzmu)

Pa posto to svestenici i monasi rade onako bas ambiciozno izgovaraju jednu molitvu ili mantru po 60 ili vise puta treba im nesto da mogu da drze uvid u to koliko su puta izgovorili, ne moraju da se koncetisu na brojanje vec jednostavno rukom prebrojavaju kruzice na brojanici dok ne dodju do kraja i tada znaju tachno koliko su puta izgovorili molitvu/mantru.

Подели на овим сајтовима

On 27. 5. 2012. at 9:25, iurisprudentia рече

Hahahha. Evo ja sam ateista koji je postao Hriscanin ali ti potpisujem ne postoji dokaz za Boga. :)

Niti ce ikad da postoji. I svaki ateista koji kaze da ne postoji dokaz za Boga je u pravu, 100%.

Bog nije nesto objektivno dokazivo Bog nije nesto ni objektivno objasnjivo niti shvatljivo u potpunosti.

стварно си постао хришћанин??? :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

On 27. 5. 2012. at 10:21, Срђан Шијакињић рече

стварно си постао хришћанин??? :)

dap.

Подели на овим сајтовима

On 27. 5. 2012. at 9:25, iurisprudentia рече

На овом форуму се дешавају чудеса, један верник постане атеиста , један атеиста постане верник...

Инкредибил !

:)

У сваком случају 1:1 нерешено

Подели на овим сајтовима

On 27. 5. 2012. at 7:04, Protagoras рече

Postoje racionalna objašnjenja za ono što se zove blagodat. Materijalistički filozofi su odlično objasnili postojanje sveta, bez ikakve potrebe za inteligentnim tvorcem.

Можда се и може све у свету објаснити, али се не може објаснити сама тајна Бога. Зато и они који само рациом гледају има ли Творца, не могу га видети. Просто је невидљив за оне који га не желе. Свако ко га пожели и тражи, а има јаку вољу да упозна Бога и да у заједници са Њим има вечни живот (вечни Живот је сама та заједница са Њим), он ће веровати. У мери у којој верује, откриваће му се Бог. Као што нас јака воља да нешто научимо и разјаснимо из материјалног света усмерава у радњама и приводи познању онога што нас занима, полако нам откривајући неки нови свет за који до тада нисмо знали; тако исто нас и јака вера приводи дубљем познању бића и окривају се неке стварности које су нам до тада биле невидљиве (које нису постојале за нас). Са чиме ко општи и шта сагледава и о чему мисли, са тиме остварује заједницу и на неки начин се сједињује са тим. Па шта ко жели, то и добија.

Од свих тих блага и ствари које се могу желети, несравњено је боље и достојније жеље Божанство. (св. Максим Исповедник)

Подели на овим сајтовима

On 27. 5. 2012. at 11:53, Жељко рече

На овом форуму се дешавају чудеса, један верник постане атеиста , један атеиста постане верник...

Инкредибил !

:)

У сваком случају 1:1 нерешено

Nije nereseno. Skoro svi ateisti su napustili forum ateista i dosli ovde. Mi vodimo victory78

smajlitabla

Подели на овим сајтовима

Inace, Zeljko Porobija je odlican predavac. Odslusao sam sva njegova predavanja . Steta sto je adventista ali u predavanjima slabo propoveda te njiove jeresi.

Mislio sam ja odavno da postavim ovde njegova predavanja, ali nisam zbog onih slabo utemeljenih u veri. Grizla bi me savest celoga zivota da nekod odvucem na adventisticiku stranu na koju sam bio jedno vreme. Mada, nije nesto " opasan " jer se ne bavi subotom i ostalim stvarima.

Подели на овим сајтовима

On 27. 5. 2012. at 11:14, iurisprudentia рече

dap.

хахах, овај форум је стварно генијално место :) :) :) шалим се, не бих тако важну одлуку везивао само за форум, али ипак, оно, шта да ти кажем, драго ми је :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

On 27. 5. 2012. at 15:16, Срђан Шијакињић рече

хахах, овај форум је стварно генијално место :) :) :) шалим се, не бих тако важну одлуку везивао само за форум, али ипак, оно, шта да ти кажем, драго ми је :)

Drago mi je da ti je drago. Inache, nema veze moja odluka direktno sa forumom. Doprinelo je tu nesto, ali moja odluka je doneta na cisto emotivnoj bazi, rekoh tamo zivot mi je lepsi ja sam ispunjeniji ako verujem.:)

Подели на овим сајтовима

On 27. 5. 2012. at 14:41, Protagoras рече

Како се онда ово објективно разликује од самообмањивања?

Добро питање.

Самообмана подразумева да је њен предмет лажан.

Ако је ум чист и срце искрено, у њему нема места за лажне представе и сујету.

Ако се тако нешто појављује (лажне представе, гордост) такав човек им се природно противи.

У том стању, када верује, откривење којим му се Бог јавља може да сагледа и доживи онако какво оно заправо јесте. То нису никакве представе и слике, душевна осећања, мисли (то долази после), нити се може објаснити, описати. Можда приближно речима: слобода, сусрет, постојање, биће, мир, гледање лицем у лице, личност, љубав, истина, тиха радост.

Када човек нема чист ум и није искрен, његова вера, жеља и тежња су усмерени ка лажним представама и самозадовољству.Он може рећи да тражи бога, али његов бог је заправо идол.То је самообмањивање.

Човек је наравно, динамично биће, час је овакав, час онакав, некад искрен, а некада неискрен.

И сигурно је да му се смењују периоди када доживљава просвећење и када се самообмањује.

Временом, кроз искуство се издваја и претеже једно од ова два. А ко има способност да сагледа себе са стране (као и да се стави у кожу другог, види у другоме себе) - да се удаљи од свог ега (гордости), он ће умети да са стране погледа и те своје периоде, да их препозна и да одбаци оно чиме се самообмањује. То је некада тешко, као што је тешко одрећи се себе или нпр. у физичкој борби победити најпре страх и мржњу, а онда се хладне главе, сабрано и смирено, интуитивно и храбро борити са противником и победити га.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  On 10. 6. 2012. at 17:17, CasaVode рече

Pitanja: Da li osoba sme sama sebi da kupi brojanicu? Kao i onu brojanicu za oko ruke? I gde kupiti? U manastiru? I na kojoj ruci to nose devojke?

Hvala.

Да особа сме сама себи да купи бројаницу .Да и ону око руке( од 33 чворића) .Где купити  ? Можеш код мене да поручиш али не продајем мање од 100 комада   :) Купи тамо ди су најквалитетније, све једно је јел црква или манастир само погледај прво да нису оне које се развлаче ки жваке јербо те неваљају .Није битно на коју ћеш руку ставити бројаницу, битно је да је повремено скинеш и премоташ прстима сваку лоптицу при том изговарајући:Господе Исусе Христе помилуј ме.Знам да ћеш ме послушати, поззз :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...