Jump to content

Главни непријатељи Србије.

Оцени ову тему

Препоручена порука

Niej triki kustomer nikakav ego, nego postoji jedna stvar koju ti ne razumes.

A to je da se ja trudim da ne izjednacavam coveka/lichnost sa onim sto misli. 

To da li ti verujes u zavere, ne govori nista o tvojoj licnosti tvoja licnost je mnogo komplesan pojam.

bilo bi idiotski da smatram da ljudi koji veruju u zavere ne valjaju kao licnosti, jer sam i ja sam verovao  uzavere a to bi znacilo da ponizavam i sebe kao licnost.

Sto mi ne pada napamet da radim.

E sad, meni se licno ne svidja sto si ti uzeo i gradis neku sliku o meni oko neke tvoje ideje o Egu u kojoj sve lepo ti ukalupis kako tebi odgovara. I ja mislim da je to idiotski. Ali ne mislim da ti kao licnost ne valjas... ili da si nesto los... niti se ismevaj tvojoj licnosti, vec toj tvojoj frojdovskoj ideji.

PRijateljski ti savetujem da krenes da primenjujes ovu moju filozofiju, mnogo je lepsa za vodjenje zivota... da odvajas neka uverenja koja ljudi imaju i misljenje o uverenjima sa misljenje o ljudima. :)

Ja da mislim da ti kao licnost ne valjas, ja se nikad ne bih druzio sa tobom. A druzim se. 

p.s. a intuitivno sam razmisljao kao i ti.... nekad... ljudi = njihovo misljenje na odredjenu temu. Pa ako imas glupo misljenje na neku temu - glup si. 

Danas se vise ne slazem sa time..... mnogo pametnih ljudi ima glupa misljenja, svi mi imamo neka glupa misljena... makar za nekog drugog glupa.. mi mislimo da su pametna, cim ih drzimo kao nasa. 

Evo ti lakmus pitanje, kakve to plodove donosi ova tema?

Kolko vidim svadja i razdor su najzastupljeniji.

Znaci tema ne da je beskorisna, nego je stetna, jer si stvari postavio tako kako si postavio.

A nadam se ce do kraja da bude i korisna :0102_laugh:

Ti i ja imamo drugacije poimanje, ti mislis da je onaj grafikon budalastina, a ja mislim da je tacan, i sta sad, jesam ja budala? U redu, nek ja nisam budala, nego je samo moje misljenje budalasto, ali da se tome rugas i ismevas je samo tvoje neznanje kojim se razmeces i nadimas. I ja ti se zbog toga ne smejem, nego mi je tuzno kako ne prepoznajes nesto tako ocigledno. A ne prepoznajes zbog suzenog fokusa telesnog razuma, to ti rekoh vec par puta.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Evo ti lakmus pitanje, kakve to plodove donosi ova tema?

Kolko vidim svadja i razdor su najzastupljeniji.

Мени? Зезање. Раздор нисам ја почео, уствари избегавао сам да учествујем у њему, све до пре пар страна.. ако мало пажљивије погледаш. :)

А тема није узрок раздора... већ сами људи... 

Погрешног кривца тражиш.... да није ова тема направио би се раздор на некој другој... 

Mi smo iz osnova ekonomije na faxu ucili kako psihopata uvek pobedjuje. To je samo ateisticki izraz toga da je "Sotona knez ovog sveta" .

Ја мислим да побеђује онај ко је највише посвећен послу, и навећи виртоуз. :)

Сумњам дај е Варен Бафет - психопата .. например. 

Или Стив Џобс или Бил Гатес...или Хонда... 

Тачно је да посао мора да се води са мање емпатије него што се раде неке друге ствари... али то није знак да си психопата.. када имаш губитке па отпустиш вишак радника.... нпр...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Мени? Зезање. Раздор нисам ја почео, уствари избегавао сам да учествујем у њему, све до пре пар страна.. ако мало пажљивије погледаш. :)

Погрешног кривца тражиш.... да није ова тема направио би се раздор на некој другој... 

Odustajem (kao i sto puta do sad).

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ја мислим да побеђује онај ко је највише посвећен послу, и навећи виртоуз. :)

Сумњам дај е Варен Бафет - психопата .. например. 

Или Стив Џобс или Бил Гатес...или Хонда... 

Тачно је да посао мора да се води са мање емпатије него што се раде неке друге ствари... али то није знак да си психопата.. када имаш губитке па отпустиш вишак радника.... нпр...

Na izuzecima se ne konstituisu pravila. Priroda stvari. Mada ko zna da ovi ljudi nisu psihopate. Pogotovo Bil Gejts sa svojim vakcinamai njiovim posledicama. Al opet to su izuzetci..ti pominjes licnosti...korporacije nisu licnosti vec pravna lica te nemaju odgovornost. A pod svojim okriljem okupljaju psihopate jer su oni najefikasniji/najkonkurentniji...

Подели на овим сајтовима

Главни непријатељи Србије:

- Глупост

- Себичност

- Завист

- Лењост

- Неодговорност

- Незнање

- Кукавичлук

- ...

Заборавих главно - лоповлук!

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Na izuzecima se ne konstituisu pravila. Priroda stvari. Mada ko zna da ovi ljudi nisu psihopate. Pogotovo Bil Gejts sa svojim vakcinamai njiovim posledicama. Al opet to su izuzetci..ti pominjes licnosti...korporacije nisu licnosti vec pravna lica te nemaju odgovornost. 

Али пази, ти износиш тврдњу без неких основа.. ето направиш неколико претпостави. Ја ти набројим пар људи.. ти баш и не можеш да кажеш да ли су психопате.

Бил Гејтс је прво ушао у ризик, направио фирму, храни пар хиљада породица широм свеста, направио велико богаство и сада тим богаством спавашава животе по трећем свету.

Мени то ни мало не личи на психопату.

A pod svojim okriljem okupljaju psihopate jer su oni najefikasniji/najkonkurentniji...

ја се не слажем са тиме. Рецимо да купијеш ФА сапун.. јел ти купујеш тај сапун јер је на челу компаније ФА психопата? Или зато што ти је јефтинији и бољи од нивеиног сапуна - нпр? 

..korporacije nisu licnosti vec pravna lica te nemaju odgovornost.

Имају коорпорације као и сва друга лица и права и обавезе. А ако коорпорација учини кривично дело, терети се особа која стоји иза тога...то јест имена и презимена која чине орган који је то дело учинио.

Подели на овим сајтовима

Имају коорпорације као и сва друга лица и права и обавезе. А ако коорпорација учини кривично дело, терети се особа која стоји иза тога...то јест имена и презимена која чине орган који је то дело учинио.

Institut probijanja pravne licnosti iliti "dizanja zavese" se jako jako retko koristi. Ali jako retko. Iz vise razloga. Upravo odatle crpim moju poentu. A ovo sto si pre toga rekao dobro stoji medjutim delimicno pogadja (zamisljenu) tacku oko koje se vrtimo. Da se vratim na centralnu poentu- u drustvenim (ekonomskim i politickim pre svega) odnosima psihopata nema konkurenciju jer raspolaze sa vise sredstava a podleze samo jednom sistemu normi -pravnom, koja je sama po sebi ekstremno neefikasna.

Подели на овим сајтовима

Institut probijanja pravne licnosti iliti "dizanja zavese" se jako jako retko koristi. Ali jako retko. Iz vise razloga. Upravo odatle crpim moju poentu. A ovo sto si pre toga rekao dobro stoji medjutim delimicno pogadja (zamisljenu) tacku oko koje se vrtimo.

Користи се када је у питању кривично дело то јест када је неки злочин за који се робија. 

Da se vratim na centralnu poentu- u drustvenim (ekonomskim i politickim pre svega) odnosima psihopata nema konkurenciju jer raspolaze sa vise sredstava a podleze samo jednom sistemu normi -pravnom, koja je sama po sebi ekstremno neefikasna.

Не слажем се са комплетном реченицом, посебно кад апогледам успешне људе.. испада да су сви они морали бити психопате? 

Подели на овим сајтовима

Не слажем се са комплетном реченицом, посебно кад апогледам успешне људе.. испада да су сви они морали бити психопате?

Може и овако - ако су односи добровољни, тј. без насиља, онда је потпуно ирелевантно да ли је неко "психопата".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Trenutno siva ekonomija koja se mora razbiti (sad svejedno kako).

Сива економија није никакав проблем. То је само омиљени жртвени јарац политичара да би се извукли за своје пропусте.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Сива економија није никакав проблем. То је само омиљени жртвени јарац политичара да би се извукли за своје пропусте.

:))  :))  :))  :))  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol  sHa_sarcasticlol

Ne ocekujes ozbiljan komentar na takve gluposti.

Подели на овим сајтовима

Користи се када је у питању кривично дело то јест када је неки злочин за који се робија. 

Ne, krivicno delo moze da ucini samo fizicko lice a ne kompanija jer po prirodi stvari ne poseduje subjektivni elemet odn. psihu. A to sto je krivicno delo ucinio direktor korporacije nije bitno...za krivicno pravo nije bitno dal je domar il je direktor. Ja sam pre svega pricao u kontekstu ekonomije i manipulacija tog tipa jer smo govorili o ek. krizi, too big to fail i tako to. Tu su relevantne druge stvari tipa licni odnosi, sklonost ka "grehu", odn ko za koga poseduje kompromitujuce informacije i tako to....tako se ljubav radja izmedju tajkuna i politicara xD i tako imas pojavu da ovaj predje iz banke u vladu.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...