DYNABLASTER Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 Naravno da je vazno Cile u odnosu na svoja prirodna bogastva je siromasna zemlja, da Srbija ima toliko bakra ko Cile tesko da bi imala tolike probleme ko sada. Izvini, ali gde ti zivis? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 Ја се у принципу слажем, само што ваља поменути да се са неким државама интереси српског народа редовно слажу, а са неким другим само по изузетку... А шта су уопште интереси српског народа? Интереси народа су још за један степен апстрактнији појам од љубави између држава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 У сваком случају културолошке сличности и разлике се не смеју превидети, постоје народи који би се јако тешко дали убедити да дођу у Србију и убијају, као рецимо Грци и народи за које је очекивати да живот људи на Балкану не вреднују превише... Које Грке је тешко убедити у то? Припаднике Златне зоре? Осим тога, Грчка је као чланица NATO пакта ратовала против Србије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 Главни непријатељи Србије, али убедљиво најгори су они који презиру некога јер зна мање од њих, исто као и они који презиру некога јер зна више од њих. Трагедија је то што је свако од нас понекад у једној а понекад у другој улози. nana and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 Druga je stvar ekonomska politika zvana cekaj i gledaj u nebo i nadaj se da ce neko doci da ti otvori fabriku. Да би фабрика, тј. било која фирма, била успешна она мора да испуњава потребе купаца. Да би то испуњавала потребно је да буде заснована на профиту, тј. приватном предузетништву. Нема никакве потребе "гледати у небо" јер људи сами од себе следе профит и раде оно што је потребно. Државне фабрике, засноване политичким декретима, испуњавају жеље и хирове политичара, па су зато по правилу неуспешне и неефикасне. Осим тога и одузимају драгоцене ресурсе (капитал, раднике итд.) од приватних предузетника. Inace kako ti mozes da tvrdis da su restrikcije, carine i cuvanje sopstvene privrede sprovedeni od drzava koje sam naveo mala stvar. Ili je zabrana uvoza televizora od strane Juzne Koreje mala stvar. Није мала ствар. То је велика ствар и изузетно штетна. Југославија је "чувала" Заставу Крагујевац деценијама и тиме је уништила, јер они за све то време нису имали никакав подстицај да се усавршавају. И када су коначно дошли под удар конкуренције, она их је прегазила као кишну глисту јер је била вековима испред њих. Исто важи за практично све Ју-гиганте - ЕИ Ниш итд. Све су то ауто-голови које политичари праве зато што народ генерално не разуме основне економске принципе. Трговина је увек добра и на обострану корист. Ограничење трговине је лоше. То је као да си сам себи увео економске санкције - радиш себи оно што ти непријатељ ради у рату. Na kraj krajeva opet moje pitanje dal nije nepravdeno da onaj koji posteno placa poreze i doprinose je u tezoj situaciji nego neko koji ne placa nista??? Sto bi neko uopste jos placao poreze, koji bi razlog imao. То ти је као да неки роб побегне од свог "власника", а други се онда буне како је то "неправедно" јер они морају и даље да раде за робовласника, а он је слободан. Па би онда било праведно њега поново заробити да буду у "истој ситуацији". Има ли то логике? Шта је у ствари неправедно у тој причи? У нашем случају неправедни су порези, а не то што их неко плаћа а неко не. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 Смрт НАТО пакту! Смрт НАТО тероризму! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 Тако лепо име, а све нешто "смрт ово, смрт оно"... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 Тако лепо име, а све нешто "смрт ово, смрт оно"... Смрт НАТО тероризму! Тероризам је болест - позовите доктора! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 pa imaju dva dušmanina naroda srpskoga: neprijatelj unutrašnji i neprijatelj vanjski unutrašnji je alkohol, pivo i rakija, šljivovica: http://coub.com/view/j0j7q3g a vanjski turbofolk, naročito onaj satanistički: https://www.pouke.org/forum/topic/1073-%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC-%D1%83-%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B8%D1%86%D0%B8/ http://coub.com/view/4wis2bgv Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 pa imaju dva dušmanina naroda srpskoga: neprijatelj unutrašnji i neprijatelj vanjski unutrašnji je alkohol, pivo i rakija, šljivovica: http://coub.com/view/j0j7q3g a vanjski turbofolk, naročito onaj satanistički: http://coub.com/view/4wis2bgv Пече се ракија одвајкада...није то проблем...ракија је умишљени лек.. Турбофолк је исто само дијагноза... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 Deki992, -Владимир- and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 Пече се ракија одвајкада...није то проблем...ракија је умишљени лек.. prije bi se reklo sport ova je super, idem je negdje okačit Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 А шта су уопште интереси српског народа? Интереси народа су још за један степен апстрактнији појам од љубави између држава. Руку на срце и народ је донекле аппстрактан појам... А слажем се да су интереси апстрактан појам, свако може да има своје мишљење о томе, али конкретно у претходном посту сам мислио на то да су се у одређеним историјским тренуцима (светски ратови, распад Југославије и после тога питање КиМ) интереси великих сила (боље рећи држава него народа) сукобљавали са нашим интересом, о коме се може рећи да је у свим ситуацијама мање-више био да се сачува жива глава, слобода и одређене територије... Да ли уопште постоји нешто што се назива "интерес народа" и колико се он попудара са дипломатским и ратним циљевима једне државе је већ друга тема... Које Грке је тешко убедити у то? Припаднике Златне зоре? Осим тога, Грчка је као чланица NATO пакта ратовала против Србије. Имам лични утисак да нам је грчки народ пријатељски настројен... Надам се да је Златна зора ипак само бучна мањина... Колико су Грци учествовали у бомбардовању не знам, ако се добро сећам били су доста масовни протести код њих против бомбардовања... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јун 4, 2014 Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 Да би фабрика, тј. било која фирма, била успешна она мора да испуњава потребе купаца. Да би то испуњавала потребно је да буде заснована на профиту, тј. приватном предузетништву. Нема никакве потребе "гледати у небо" јер људи сами од себе следе профит и раде оно што је потребно. Naravno videli smo kako to sve od samo ide. Државне фабрике, засноване политичким декретима, испуњавају жеље и хирове политичара, па су зато по правилу неуспешне и неефикасне. Осим тога и одузимају драгоцене ресурсе (капитал, раднике итд.) од приватних предузетника. Privatizacija i modernizacija istih tih fabrika je cesto moglo drugacije nego sto je na kraju bilo. Све су то ауто-голови које политичари праве зато што народ генерално не разуме основне економске принципе. Трговина је увек добра и на обострану корист. Ограничење трговине је лоше. То је као да си сам себи увео економске санкције - радиш себи оно што ти непријатељ ради у рату. Pricam o principu koji je uzdigao Japan, Juznu Koreju na neki nacin i Kinu. I ne oni nisu sve pustili od samo da se resi http://fpif.org/kick..._of_free_trade/. Da Kim nije zabranio uvoz telvizora Samsung bi danas ne bi pravio televizore ili ne bi bio korejska firma. I oni su stigli ono sta njima je falilo do Motorole na primer. Danas je Samsung broj 1. Tako zastita od strane konkurencije moze biti dobro ako se dobro uradi, zato ti treba sposobna drzava to je i sledece. Naravno ima teorija svako da radi sta najbolje zna samo sto Srbija nista ne zna i gotovo nigde nije konkurentna. Makar ne da bi se odrzao takav standard. То ти је као да неки роб побегне од свог "власника", а други се онда буне како је то "неправедно" јер они морају и даље да раде за робовласника, а он је слободан. Па би онда било праведно њега поново заробити да буду у "истој ситуацији". Има ли то логике? Шта је у ствари неправедно у тој причи? У нашем случају неправедни су порези, а не то што их неко плаћа а неко не. Sta reci svaka cast, kako ocekivati da drzava bude uredna kad izgleda jedan ne mali deo ljudi ima takav stav i odnos prema drzavi. Sta da kazem zivela anarhija nek se ukinu penzije, skolstvo, zdravstvo i nek se svi snadju. Bolje da su Srbi ostali pod Turcima, za drzavu nisu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 4, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 4, 2014 Inace video sam sada koliko je razlika izmedju poreza Estonije i polukomunisticke Srbije. Razlika 3 %. http://en.wikipedia....rnment_spending Да, данас, али рекао сам ти већ не можеш тако поредити бабе и жабе. Норвежанима да ставиш порез 30 % они ће живети боље од Србије... наводио сам ти већ пример дизача тегова. Естонијска привреда је много јача од привреде Србије. Естонија је када се обавнаљала имала 0 % пореза на инвестирани капитал. Naravno da je vazno Cile u odnosu na svoja prirodna bogastva je siromasna zemlja, da Srbija ima toliko bakra ko Cile tesko da bi imala tolike probleme ko sada. То је нека твоја лична процена, а личне процене нису реално стање. То ти је ко да кажеш, ја сам у односу на моје потенцијале јако сиромашан човек, заслужујем плату од 10 000 евра а не од 1000 евра... Бесмислено је.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука