ВИЛМА Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 Заметак добија СРЦЕ након друге недеље.Кад добија душу? Браћо, људииииии, ајме, да ли ико зна одговор на ово осим Бога ? Не лицитирајте, мислим, заиста постаје смешно Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 Заметак добија СРЦЕ након друге недеље.Кад добија душу? Заметак постаје људско биће у тренутку кад потече крв. Тада наступа формирајуће деловање мозга и срца, а све то не може да се дешава пре две недеље трудноће. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 Jeste, samo razlika je ogromna. Za mene tajna Božija od trenutka oplodnje na snazi. Ja se ne petlčjam u ono što NIKADA nećemo saznati i STRAH me je da svojim neznanjem ugrozim makar i malo to Božije čudo i da tako prekršim Božiju volju. Tu je razlika. Vi smatrate da je vaša odluka, kad duša ulazi u telo presudna, ja to Bogu ostavljam u bilo kojem trenutku. Nisam JA taj koji je ustanovio TAJNU začeća, pa nisam ni ja taj ko će da određuje kad se šta dešava u zametku. Još prizemnije - zamisli, prijatelju sledeću situaciju: Ja poštujem život od samog začeća i borim se za njega - a duša ulazi u telo tek recimo 10 nedelje. Ok, ja se trudim da se taj život održi od začeća pa do kraja-. Ti smatraš da se to dešava tek kad se stvori srce, a duša ulazi u telo odmah nakon začeća - ali čuvaš ga tek kad se stvori srce! Ko je u prilici da ubije? Ko više rizikuje? Nit znam ja, nit znaš ti kad zametak dobija dušu. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 Заметак добија СРЦЕ након друге недеље.Кад добија душу? Заметак постаје људско биће у тренутку кад потече крв. Тада наступа формирајуће деловање мозга и срца, а све то не може да се дешава пре две недеље трудноће. daj Veljo, molim te.Gde si to čuo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 Заметак добија СРЦЕ након друге недеље.Кад добија душу? Заметак постаје људско биће у тренутку кад потече крв. Тада наступа формирајуће деловање мозга и срца, а све то не може да се дешава пре две недеље трудноће. Adašević je učio i mislio da čovek postaje čovek tek kad se rodi - pa vidi šta je učinio- Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 Дејане, ,,жив" је и спермић, па ипак није човек. Човек мора да има све три компоненте: људско тело (а основа људског бића је срце), душу и ДУХ. Samim oplođenjem zametak ima sve što mu treba da bi se razvio u čoveka.Dakle sve ostalo su samo faze razvića,što logično znači kada god da se prekine razvoj zametka ,onemogućava se razviće čoveka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 св. Максим Исповедник: „У њему (ембриону) од момента зачећа постоји умна и разумна душа." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 Ja poštujem život od samog začeća i borim se za njega - a duša ulazi u telo tek recimo 10 nedelje. Душа људска настаје у тренутку када можемо рећи - ево човека, с основа почетка људског живота је крв и срце. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 Заметак постаје људско биће у тренутку кад потече крв. Тада наступа формирајуће деловање мозга и срца, а све то не може да се дешава пре две недеље трудноће. A dobro - reci kao se ćelije razvijaju dok se ne stvori srce? Kako žive? Ko je taj mehanizam uspostavio? Iz ljudskih ćelija se neće roditi kengur, nego čovek - te je stoga i to telo, kakvo god da je. Ima život, jer se razvija - te stoga sigurno ima duh, a duša se ne vidi. Da li si baš toliki hazarder? A onda, šta je sa onima koji se rode a oštećenog su mozga, pa izglčeda da nemaju dušu? Hoćemo li ih ubijati jer nisu ljudi, po tvojoj definiciji? Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 Заметак добија СРЦЕ након друге недеље.Кад добија душу? Заметак постаје људско биће у тренутку кад потече крв. Тада наступа формирајуће деловање мозга и срца, а све то не може да се дешава пре две недеље трудноће. Adašević je učio i mislio da čovek postaje čovek tek kad se rodi - pa vidi šta je učinio- Naravno ,tako je zvanična nauka tada učila.Danas uči ovako kako Velja kaže. U svakom slučaju sa zemaljskiim zakonima se slažem dok se ne suprostave Božijim zakonima a ovde je to slučaj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 Ja poštujem život od samog začeća i borim se za njega - a duša ulazi u telo tek recimo 10 nedelje. Душа људска настаје у тренутку када можемо рећи - ево човека, с основа почетка људског живота је крв и срце. Pa ...to možeš da kažeš tek, mnogo mnogo kasnije, jer zametak prvo liči na ribu, pa na bilo koju životinju, tek mnogo kasnije počinje da liči na čoveka. Moraš brate da se odlučiš...da li nastaje duša kad dobije srce, ili kad počne da liči na čoveka- Ni sam nisi siguran. očigledno. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 Заметак постаје људско биће у тренутку кад потече крв. Тада наступа формирајуће деловање мозга и срца, а све то не може да се дешава пре две недеље трудноће. A dobro - reci kao se ćelije razvijaju dok se ne stvori srce? Kako žive? Ko je taj mehanizam uspostavio? Живе природним животом и развијају се по природи. У осталом, ни смрт спермића није смрт за којом се жали, а ипак је жив. Но тај живот спермића, ћелије и сл. није живот у правом смислу те речи. Живо је само боголико биће, тј. човек, у оном правом смислу - бити жив. Нема неке суштинске (природне) разлике између тзв. живе и неживе природе (о томе у прилог и наука говори). Једина жива природа (суштина) је Божанска. Једној мајци родило се такво дете, и прва помисао након порођаја била је да ће га одмах предати у одређену установу на старатељство. Но, то дете након такве њене помисли спусти руку на њену и помилова је (!) и чврсто стистну. Њој теку сузе кад то говори... Наравно, задржала је то дете, а то дете данас помаже у цркви и служи Господу као министрaнт. Дакле... A onda, šta je sa onima koji se rode a oštećenog su mozga, pa izglčeda da nemaju dušu? Hoćemo li ih ubijati jer nisu ljudi, po tvojoj definiciji?Ми нисмо слични или по лику Божијем саздана створења по интелекту, већ по срцу које има слободу. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 Veljo ,sermatozoid nije isto što i oplođena jajna ćelija. Oplođena ćelija se umnožava,sermatozoid ne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 Pa ...to možeš da kažeš tek, mnogo mnogo kasnije, jer zametak prvo liči na ribu, pa na bilo koju životinju, tek mnogo kasnije počinje da liči na čoveka. Moraš brate da se odlučiš...da li nastaje duša kad dobije srce, ili kad počne da liči na čovekaМа неее, не мислим на физички изглед,Ево човека - онда кад је од Бога заметку на дар дата крв и отпочиње да куца срце. Какво је то биће ако нема људску крв и не куца му срце? Господ је управо свету крв дао за живот свету. Дакле, то је основно да би нешто могли именовати човеком тј. ево, ово је сада образвано и постало је човек. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Март 2, 2011 Пријави Подели Написано Март 2, 2011 Ембрион одмах по зачећу има све што одређује какав човек ће се родити. Да ли мушко или женско, боја очију, косе, тен, изглед и висина. Све је већ у ембриону одређено па мислим да није важно у којој фази развоја се налази јер тај човек из конкретног неког ембриона може се развити само из тог ембриона (осим, ако није клонирање у питању). Ево шта даље наука ради: Britanski naučnici su u labaratoriji dobili embrion koji je i ljudskog i kravljeg porijekla. Na ovaj način žele ubuduće razvijati matične stanice. Naučnici Univerziteta u Newcastle-u su uspjeli razviti embrion koji je 99,9% čovjek i 0,1% krava. Smatraju da je ovo bitan korak u razvijanju matičnih stanica na lakši način. Do životinjskih jajnih stanica je ipak u usporedbi sa ljudskim mnogo lakše doći. Istraživanje je bilo moguće samo zbog jedne iznimne dozvole od strane HFEA (Human Fertilisation and Embriology Authority). Naučnici su na čelu sa istraživačem matičnih stanica, Lyle-om Armstrongom uzeli genski materijal iz stanica ljudskog kožnog tkiva i usadili ga u ovojnicu jajne stanice krave te su električnim impulsom potakli embrion na razvijanje. Već nakon tri dana su uništili embrion koji se u tom trenutku sastojao od 32 stanice. Cilj naučnika je ponoviti pokus i ovaj put sačekati šest dana prije nego što unište embrion. Nakon tog perioda će pokušati dobiti matične stanice iz embriona. Ustvari naučnici žele provjeriti da li se stanice himera mogu koristiti u liječenju teških bolesti kao što je parkinsonova bolest. Sa ovim otkrićem bi se privremeno ipak trebalo biti oprezno, budući da vijest još uvijek nije objavljena ni u jednom stručnom časopisu gdje bi je procjenili stručnjaci. Londonska vlada trenutno priprema novi zakon o istraživanju matičnih stanica koji će između ostalog dozvoliti korištenje embriona himera u naučne svrhe. Katolička crkva i Udruženje za prava nerođene djece su međutim tražili zabranu ovakvih istraživanja. Povezane teme Ljudsko kloniranje uskoro Naučnici su uspjeli po prvi put da izluče matične čelije iz kloniranog embriona od jednog starijeg majmuna - što bi moglo dovesti do napretka u kloniranju ljudskih embriona. Kloniranjem svinja do uspješnijih tranasplantacija organa Naučnici u Južnoj Koreji su došli na ideju da kloniraju patuljaste svinje, čiji bi organi odgovarali veličini organa ljudi i bili pogodniji za transplantacije. Svijetleća svinja okotila svijetleće mlade Koreanski naučnici su tek nedavno klonirali svjetljeće mačke i miševe, ali su sada kineski naučnici otišli korak dalje. Svijetljećoj svinji su manipulisali gene, tako da je okotila svijetljeće mlade. Embrion triju roditelja Engleski naučnici su dobili embrion, sastavljen od ćelija triju osoba. Nakon umjetne oplodnje se jezgro jajeta umetnulo u grugo jaje kao genetski materijal. Engleska vlada odobrila razvijanje hibridnih embriona Nakon rasprave o razvijanju embriona iz ljudskih i životinjskih stanica u naučne svrhe, engleska vlada je odobrila ovakvu vrstu pokusa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука