Midrash Написано Август 20, 2014 Пријави Подели Написано Август 20, 2014 Da ti pokazem jos jednu celiju koja da nije bila takva kakva je sada ja danas ne bih imao potomka: ovakve celije redovno ubijam... u tolikoj meri da slobodno to mozes da nazvoves genocidom epskih razmera O oplođenoj jajnoj ćeliji govorimo. Ali...setićeš se ove priče kad staneš pred Tvorca pa će ti biti jasno...samo bih ja lično voleo da ne čekaš toliko dugo. Uzgred, nisi mi odgovorio na pitanje - da li bi pristao na abortus da si znao u šta će da izraste "skup ćelija"? ИгорМ, коЖељ њацИ and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Август 20, 2014 Пријави Подели Написано Август 20, 2014 Хвала на одговору, али ја једноствно без неке теолошке основе не могу д прихватим идеју да је абортус то јест прекидање заметка, како си ти рекао "потенцијалног људског бића" једнак например убијању сопствене бебе. Ако см грешан и ако због тога не поштујем туђи живот - Бог нек ми суди, али ја мислим да ту не постоји "туђи живот" да се поштује (у ембриону од пар хиљада ћелија) Објасних пар постова пре зашто уопште дебатујем око тога. Јер ти ембриони и те вантелесне оплодње и експерименти са тим ембрионима могу да спасу хиљаде и хиљаде живот. Ја могу ту логику о којој ви причте да разумем у зметку од два - три месеца. Ту већ могу да се виде основи личности. Да је то неко инвидидулно биће да му се полако рађа воља, да реагује и комуницира са светом, регује на очев глас итд. Gde ćeš čvršće teološke osnove od toga da je Bog začetnik života, da je on "smislio" način kako čovek nastaje, a da taj trenutak, kad stavlja dušu u telo nije objavio nama, verovatno da bi poštovali život od samog početka. Najopasnije je svojim umovanjem "odlučivati" kad je zametak sa dušom a kad nije. Ako se poštuje Božje delo, onda ga poštuješ ne tako da paziš da budeš na minimumu poštovanja, da ne prekršiš, već da ne dođeš ni u priliku da budeš blizu nepoštovanja (pogledati govor na Gori Mt 5:21-48). A što se tiče eksperimenata - isto važi. Šta ako je duša u embrionu od trenutka začeća? Da li je čovek u dubokoj komi ličnost ili se redukovao na gomilu ćelija? Ne vidi se da je ličnost, pa opet ne eksperimentišemo na tim ljudima. Ovako idemo prema stavu da je neko manje važan a neko više važan, da mogu da se uzgajaju ljudi kao banke organa da bi se "masi" pomoglo...Ovo nije preterivanje, već postoje ideje u tom smeru - i plašim se da će tu ideju neki samoživi bogataš(i) da i sprovedu jednog dana. Данче*, Volim_Sina_Bozjeg, Н И Н Е and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 20, 2014 Пријави Подели Написано Август 20, 2014 http://www.imdb.com/title/tt0399201/ Н И Н Е and Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Август 20, 2014 Пријави Подели Написано Август 20, 2014 Još jači: http://www.imdb.com/title/tt1334260/ Preporučujem da se pogleda http://www.filmovix.net/videos/never-let-me-go-ne-dozvoli-mi-da-odem-2010/ DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 20, 2014 Пријави Подели Написано Август 20, 2014 O oplođenoj jajnoj ćeliji govorimo. Ali...setićeš se ove priče kad staneš pred Tvorca pa će ti biti jasno...samo bih ja lično voleo da ne čekaš toliko dugo. Uzgred, nisi mi odgovorio na pitanje - da li bi pristao na abortus da si znao u šta će da izraste "skup ćelija"? Argumenti koje koristite za jajnu celiju u potpunosti mogu da se odnose i na spermatozoid... Naravno da ne bih pristao na abortus s obzirom da je trudnoca bila zeljena. A inace taj ti argument i ne stoji bas, ne bih imao problem da prihvatim abortus jer svaki spermatozoid da jajnom celijom moze da dovede do tog malog bica... Nije da imas samo jedan pokusaj u zivotu. Ako tako raxmisljas onda si na korak da pocnes da mislis da je i uzalud prosuto seme ubistvo na svoj nacin... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Август 20, 2014 Пријави Подели Написано Август 20, 2014 Argumenti koje koristite za jajnu celiju u potpunosti mogu da se odnose i na spermatozoid... Naravno da ne bih pristao na abortus s obzirom da je trudnoca bila zeljena. A inace taj ti argument i ne stoji bas, ne bih imao problem da prihvatim abortus jer svaki spermatozoid da jajnom celijom moze da dovede do tog malog bica... Nije da imas samo jedan pokusaj u zivotu. Ako tako raxmisljas onda si na korak da pocnes da mislis da je i uzalud prosuto seme ubistvo na svoj nacin... Na spermatozoide se odnosi drugo pravilo, nećemo sad o tome, ali nema nikakve veze jedno sa drugim. Tek oplođena jajna ćelija sadrži potencijal novog ljudskog bića. Sam spermatozoid ili sama jajna ćelija ne, zato što jajna ćelija ili spermatozoid mogu da budu sami koliko god hoćeš (odnosno, koliko mogu a da se ne raspadnu) i od njih posebno nikada neće biti ljudsko biće. Tek kad se spoje imaju potencijal. Svaka jajna čelija udružena sa svakim spermatozoidom, zaista, može da dovede do malog bića, o tome se i radi. Da li samo zato što ne poznaješ to novo biće možeš i da ga osudiš na smrt? Inače ja sam pitao drugo pitanje...da ste rešili, iz nekog razloga, da supruga abortira, a da si znao šta će da izraste iz ćelija, a ne da je trudnoća bila željena. Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Август 20, 2014 Пријави Подели Написано Август 20, 2014 Na spermatozoide se odnosi drugo pravilo, nećemo sad o tome, ali nema nikakve veze jedno sa drugim. Tek oplođena jajna ćelija sadrži potencijal novog ljudskog bića. Sam spermatozoid ili sama jajna ćelija ne, zato što jajna ćelija ili spermatozoid mogu da budu sami koliko god hoćeš (odnosno, koliko mogu a da se ne raspadnu) i od njih posebno nikada neće biti ljudsko biće. Tek kad se spoje imaju potencijal. Svaka jajna čelija udružena sa svakim spermatozoidom, zaista, može da dovede do malog bića, o tome se i radi. Da li samo zato što ne poznaješ to novo biće možeš i da ga osudiš na smrt? Inače ja sam pitao drugo pitanje...da ste rešili, iz nekog razloga, da supruga abortira, a da si znao šta će da izraste iz ćelija, a ne da je trudnoća bila željena. Pa ne znam sta me pitas... Opet ti kazem da ne bi radili abortus da je sa plodom bilo sve u redu. A sto meni neko ne odgovori na pitanje- zasto je oplodjena jajna celija licnost a embrion u osmoj nedelji nije samo zato sto mu srce ne kuca? Oplodjena celija uopste i nema srce... Kako to? Svaki spermatozoid ima potencijal da postane zivo bice ako se spoji sa jajnom celijom (u suprotnom nije) Svaka jajna celija ima potencijal da postane zivo bice ako se pravilno razvije u gestacionoj fazi (inace nije) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Август 22, 2014 Пријави Подели Написано Август 22, 2014 Sam spermatozoid ili sama jajna ćelija ne, zato što jajna ćelija ili spermatozoid mogu da budu sami koliko god hoćeš (odnosno, koliko mogu a da se ne raspadnu) i od njih posebno nikada neće biti ljudsko biće. Tek kad se spoje imaju potencijal. Moze i zigot "da bude sam koliko god hoces" na isti nacin kao sto i sperma moze da bude van testisa sama. Gle, malecki osmogodisnjak, nit zna da cita, niti da pise, a nema ni oci, ni ruke, ni noge, ni glavu, samo kusur celija i oformljena licnost: http://humrep.oxfordjournals.org/content/13/10/2970.full.pdf Osam godina dijete plakalo u zamrzivacu! Osam godina niti jelo niti pilo niti skolice igralo! cloudking је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 22, 2014 Пријави Подели Написано Август 22, 2014 Cloudking Da, znaš kako izgleda sada, a tako je izgledala na početku. Da nije takva bila tada, ne bi ni sada bila kakvu je znaš. Da ste imali želju da ti supruga abortira, da znaš da je ta grupa ćelija to biće kojeg sada, nadam se, voliš više od sebe, da li bi ga ubio? Milosavljeviću Niko ne zna kad Bog "stavlja" dušu u zametak, upravo zato hrišćani poštuju i čuvaju život od začeća do rođenja (i dalje). Svaki zametak je potencijalno ljudsko biće. Potencijalno, jer se i Bog pita da li će da se i rodi to dete, ali, što je dozvoljeno Bogu, nije volu, apropo spontanih pobačaja. U završnici, svako će da položi račun za poštovanje tuđeg života. Ljubav prema Životu ...potpuno iskrena bukvalna Ljubav i Ko je i Šta je Život. Praštaj Bože i pomeni,ostavi i nas u Ljubavi Tvojoj svetoj. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 22, 2014 Пријави Подели Написано Август 22, 2014 Kakva je to tacno licnost? I zasto bez razvijenog mozga, plod nije licnost? Ne može još da se svadja i priča jeresi Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2014 Jedna vijest iz čeških novina objavljena danas a koja odlično ilustruje moguće zamke vještačke/umjetne oplodnje i sličnih biolaboratorijskih i genetskih tehnika, češki ministar financija i oligarha, multimilijarder (dolarovi) kupio osam klinika baveći se "proizvodnjom djece" a do kraja godine namjerava kupiti i sve ostale. Vještačka/umjetna oplodnja kao vrlo lukrativan biznis. Babiš ovladao "proizvodnju" djece u Češkoj. A sprema se na dalje kupovine. Babiš ovládl "výrobu" dětí v Česku. A chystá další nákupy Dnes 14:08 Společnost Hartenberg Holding koupila už osm klinik poskytujících umělé oplodnění, do konce roku chystá další obchody. Podnikatel a ministr financí Andrej Babiš rozšiřuje své působení také do oblasti medicíny. Začal ve velkém skupovat především kliniky určené pro léčbu neplodnosti. http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/babis-ovladl-vyrobu-deti-v-cesku-a-chysta-dalsi-nakupy/r~62671ba473cc11e4845a002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_campaign=A&utm_term=position-1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 25, 2015 Пријави Подели Написано Април 25, 2015 У великом амфитеатру ПБФ БУ одржана је трибина на тему "Сурогат материнство: Злочин или шанса". На другој, професорској трибини посвећеној овој теми говорили су доцент Растко Јовић, др Слободан Панов са Правног факултета, др Миша Ђурковић са Института за европске студије и др Оливер Видојевић са Института за ментално здравље Србије. Овом трибином наговештен је почетак рада Хришћанског социолошког центра при Катедри за канонско право и хришћанску социологију на овом факултету. http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/79/15/04/25.04.15_zbor_-_surogat_materinstvo_-_zlocin_ili_sansa_-_pbf_-_profesorska_tribina.mp3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Informacija za pravoslavne Postovani,Kao pravoslavni lekar, duznost mi je da vam kazem, da je vantelesna oplodnja jednaka multiplom abortusu, tj. Nije Bogom blagoslovena. Izvolite proverite i obavestite se o svemu pre nego sto se odlucite za taj potez. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Kao pravoslavni lekar, Шта значи ово "православни лекар"? Милан Ракић, Плутон and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука