Srdjan Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 А крштење деце која су на свет дошла вантелесном оплодњом сматрам снисхођењем Цркве и радујем се томе. Како крштење било кога може бити "снисхођење Цркве"??! По чему су деца донета на свет вантелесном оплодњом другачија од остале деце??? Paradoksologija and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Izvini Sanja molim te, nekako si bila isuviše zvanična, razumem te u potpunosti imam isti problem 11 godina. Goku je u pravu da je Makarina ostavila poruku al ne mogu nigde da je nađem. SESTRO OPROSTI, vidim da tebi ova tema nije bas prijatna. Oprosti, pa mozda i izvucemo nesto dusekorisno iz svega. Dace Bog da bude na korist a ne na ocajanje javor, Goku and Несташна је реаговао/ла на ово 3 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Izvini Sanja molim te, nekako si bila isuviše zvanična, razumem te u potpunosti imam isti problem 11 godina. Goku je u pravu da je Makarina ostavila poruku al ne mogu nigde da je nađem. Нашао сам ја, али се односила на помоћ при проблематичној трудноћи, а не при зачећу, зато нисам поставио. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Како крштење било кога може бити "снисхођење Цркве"??! По чему су деца донета на свет вантелесном оплодњом другачија од остале деце??? Немам појма.Лупетам глупости. А шта ти мислиш ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Они не треба да се боре за то што желе својим људским средствима, јер касније ће се уверити да им Бог није давао дете, бринући се за њихово добро. И треба добро памтити да је добро само оно дело које је сагласно с вољом Божијом, а не са нашом тврдоглавошћу и с нашим људским скривеним жељама. Само да се оградим, ово подебљано је на мој рачун, пошто и ја нисам могла имати 6 година деце, па сам чинила све да би добила, међутим касније сам схватила зашто ми уствари Бог није давао дете све те године. Тако да мој неки савет из личног искуства је да се човек препусти Богу, па биће онако како треба бити. javor је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Несташна Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 SESTRO OPROSTI, vidim da tebi ova tema nije bas prijatna. Oprosti, pa mozda i izvucemo nesto dusekorisno iz svega. Dace Bog da bude na korist a ne na ocajanje Znaš i sama koliko je teško al verujem da se sve dešava sa razlogom. Bila sam dva puta na vto jednom neuspešna, druga čitala si kako se završila, protiv Božje volje se ne može. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 http://www.eparhija-backa.rs/node/634 http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Crkvena-fondacija-placa-vestacku-oplodnju.sr.html Плутон, Милан Ракић, Несташна and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Како крштење било кога може бити "снисхођење Цркве"??! По чему су деца донета на свет вантелесном оплодњом другачија од остале деце??? Ne znam ... To su neke izmisljotine . Ja znam bar desetak decaka i devojcica koji su rodjeni vantelesnom oplodnjom ... Nista lepse . Deca ko deca , ne treba valjda njima neko da snishodi kad su ona sveta . Снежана, Несташна, Goku and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 nekako si bila isuviše zvanična, izvucemo nesto dusekorisno iz svega @@sanja84, Sanja, bilo bi dobro da ne iznosite kategoričke sudove o ovom osjetljivom bioetičkom pitanju sa takvim tonom duhovne osude. Mislim da takav ljekarski i duhovni autoritet sjedinjen u jednoj osobi i nije aktuelan ovdje. Ne znate kako možete nekog dodatno povrijediti ko je već ranjen. Nek ljudi sude po svojoj savjesti a samo Bog zna svačije srce. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Ne bi trebalo ovoj temi pristupati sa potpuno utemeljenim stavovima. Posto je veoma teska i bolna. Ja razumem ljude koji hoce da se ostvare kao roditelji, pa i na nestandardne nacine. "Са православног становишта примена метода биомедицински потпомогнуте оплодње прихватљива је уколико су пацијенти искључиво брачници, искључује се учешће трећег лица (као донатора ћелија или сурогат мајке), пожељна је оплодња највише три јајне ћелије пре ембриотрансфера(враћање ембриона у материцу), док је замрзавање ембриона прихватљиво само уз обавезни накнадни ембриотрансфер." Ovo je sa linka koji je postavio Srdjan u nekom od prethodnih postova, sa predavanja djakona Petra Dabica, lekara. Uostalom, ako Bog bas nije nekom odredio da ima svoju biolosku decu, nikakve medicinske intervencije nece pomoci. Ali to nikako ne mozes da znas ako nisi probao. Zato je i usvajanje, ako je prihvatljivo paru, jedna od opcija. Ko jos od nas zna kako mu je "Bog grah bacio", sto bi rekla moja pokojna baka. Kaludjerovic Sreten, Paradoksologija, Дијана. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 @@sanja84, Sanja, bilo bi dobro da ne iznosite kategoričke sudove o ovom osjetljivom bioetičkom pitanju sa takvim tonom duhovne osude. Mislim da takav ljekarski i duhovni autoritet sjedinjen u jednoj osobi i nije aktuelan ovdje. Ne znate kako možete nekog dodatno povrijediti ko je već ranjen. Nek ljudi sude po svojoj savjesti a samo Bog zna svačije srce.Pa nisam bas recita priznajem, ali mislim da je u redu da pricamo o svemu otvoreno kao ljudi. Агница and Goku је реаговао/ла на ово 2 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Несташна Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 @@sanja84, Sanja, bilo bi dobro da ne iznosite kategoričke sudove o ovom osjetljivom bioetičkom pitanju sa takvim tonom duhovne osude. Mislim da takav ljekarski i duhovni autoritet sjedinjen u jednoj osobi i nije aktuelan ovdje. Ne znate kako možete nekog dodatno povrijediti ko je već ranjen. Nek ljudi sude po svojoj savjesti a samo Bog zna svačije srce. Stoji to da je tema škakljiva al lepo od nje što je započela odnosno podelila problem sa svima nama...ko prolazi kroz to u potpunosti je razume. Link koji je postavio Srđan lepo objašnjava i daje odgovor na njeno pitanje. Goku је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Da, ali je nastupila iz pozicije kategoričke duhovne osude. Niko nema pravo da svoje etičke sudove nameće agresivno drugima, niti ko zna kako zapravo Bog sudi. Drago mi je da si razumjela na pravi način i da ti nije pozlijedila ranu. Hristos posrijedi nas! ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Несташна Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Da, ali je nastupila iz pozicije kategoričke duhovne osude. Niko nema pravo da svoje etičke sudove nameće agresivno drugima, niti ko zna kako zapravo Bog sudi. Drago mi je da si razumjela na pravi način i da ti nije pozlijedila ranu. Hristos posrijedi nas! Jeste i biće! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Новембар 18, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2015 Da, ali je nastupila iz pozicije kategoričke duhovne s! Cuj i Pajsije Svetogorac je onako bio dosta kategorican. Ako sam nesto lose rekla pa vi obrisite ili me banujte. Neutesna i ja delimo iste nedoumice i razmisljanja i ne gledamo unazad vec napred. Kao sto rekoh nisam razmisljala da ima nekog ko je imao tako bolno iskustvo pre mesec dana. Агница је реаговао/ла на ово 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука