w.a.mozart Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 ma neko je na vezu ubacio klince-ništa novo... a klinci se primili i dobijete greengrin greengrin greengrin ne znam samo šta će im gitare... ovo sve se moglo uraditi samo uz bubnjeve Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 А ми се тешимо и тешимо да наводно 90% људи су верници и да некога оваква ствар шокира стварно. zaista greengrin greengrin klapklap koliko god voleo vladiku-a volim ga puno i koliko god imali u vidu da se obraća javnosti- ipak me ponekad iznenadi komentarima greengrin Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Док год се овакве придике држе људима изван Цркве, такви никад неће прићи Цркви...јер просто на чији примјер ће се угледати...знаш колико човеку изван Цркве значи кад му кажеш да је испружен мали прст и кажипрст наводно ђавољи знак, и још им говориш...не знају они шта чине...А ми се тешимо и тешимо да наводно 90% људи су верници и да некога оваква ствар шокира стварно. Што рече Звонко, ово заиста није било вредено бесплатне рекламе. Борба са ветрењачама нам постаје главна занимација изгледа. Јурца се за ветрењачама, а прави проблеми се не решавају... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Мислим да СПЦ има већих проблема од тога ко је шта показивао и тога смо сви свесни. greengrin У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Ово заиста није било вредно бесплатне рекламе...Ваистину, толико халабуке ни око чега, и као што већ рекох овде, саблазан за народ су поједини епископи, а не такве ствари. ово је нешто друго, од линковане тену у твом посту... проблем који су запазили читатељи и новинари "курира" је у показивању сатанистичких симбола од стране водитеља и члана жирија. Ма ласкају им - нису они сатанисти него тупавци. не ради се ни о њиховом гестовима већ о РТС-у, како је уопште мога да дозволи такав програм за Васкрс приде као што каже Преосвећени Владика "... апсолутно несхватљиво и неприхватљиво да у земљи у којој се 95 одсто људи изјаснило да су верници уредници потпуно занемарују њихова очекивања и осећања"... Не знам чему придика да РТС треба нешто држи до нивоа, кад поред РТС има других канала који су апсолутно слободни да пуштају шта хоће? Мени се чини да ово држање да оно што пушта РТС то наводно анимира читаву нацију, док кад неки ПИНК или нека друга телевизија, чији сигнал хвата читава Србија такођер пушта исту ствар за Васкрс или други празник, онда се изгледа не анимира нација. Ја бих волео да ми расчистимо једном са овим колктивним унижавањем државним институцијама. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 možda se vladika oglasio u ime radio-difuzne agencije... to bi onda ipak bilo nešto drugo Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 link=topic=13569.msg424245#msg424245 date=1304014051]možda se vladika oglasio u ime radio-difuzne agencije... to bi onda ipak bilo nešto drugo То је тек катастрофа. Он може као епископ да даје моралне поуке, али државна агенција апсолутно нема никакво право ни основу да људима забрањује да показују овај или онај прст. Уосталом, шта уопште један владика тражи у државној агенцији? Која се иначе бави ограничавањем људских права и слобода... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 http://www.rra.org.rs/files/1219133376kodeksponasanjaemitera.pdf šta traži ne znam al kad je već tamo -to mu je poso inače ne vidim razlog zašto ne bi vladika bio predsednik radiodifuzne agencije i mislim da polarizacija na crno i belo i razmišljanje da vladika treba da sedi u crkvi ne vodi nikud... evo,daj mi jedan razlog zbog čega v.porfirije ne treba da bude u RRA Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 link=topic=13569.msg424245#msg424245 date=1304014051]možda se vladika oglasio u ime radio-difuzne agencije... to bi onda ipak bilo nešto drugo Па вјероватно јесте, и кад се неко обраћа у име радио-дифузне агенције онда то дође као инспекција на рад телевизије. Ако нешто не ваља узима се лиценца за емитовања и ТВ-кућа може да се гаси. Државна агенција да би добро радила требала би бити тијело које би надзирало да ли све ТВ емитују програм чији садржај не крши законе о емитовању, као и устав земље. Наши епископи се често залете, па мислећи да то што се 95% Срба изјашњава као православни, да могу да говори као да је Србија православна теократија, док је Србија секуларна држава. Због тога је секуларна држава врло добра ствар, тј одвојеност Цркве и државе, јер када би се сви држали овог начела, онда се у Цркви нико не би бавио политиком него решавањем самих питањау Цркви, учењем и мисонарским радом међу људима. Овако главне дјелатности којим се наши епископи баве, је некаква политика, било државничка, било економска, било правна, било грађвеинска... Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 link=topic=13569.msg424245#msg424245 date=1304014051]možda se vladika oglasio u ime radio-difuzne agencije... to bi onda ipak bilo nešto drugo " - Као председник Савета РРА, о овом случају морао бих да говорим тек после законом предвиђене процедуре. Дакле, говорићу вам као епископ и као грађанин." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 link=topic=13569.msg424253#msg424253 date=1304014688]http://www.rra.org.rs/files/1219133376kodeksponasanjaemitera.pdf šta traži ne znam al kad je već tamo -to mu je poso inače ne vidim razlog zašto ne bi vladika bio predsednik radiodifuzne agencije i mislim da polarizacija na crno i belo i razmišljanje da vladika treba da sedi u crkvi ne vodi nikud... evo,daj mi jedan razlog zbog čega v.porfirije ne treba da bude u RRA Владика је и монах а основна делатност монаха је молитва,не гледање телевизије то смета молитви долази до расејаности. greengrin greengrin У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 link=topic=13569.msg424253#msg424253 date=1304014688]evo,daj mi jedan razlog zbog čega v.porfirije ne treba da bude u RRA На пример разлог је чињеница да је РРА државна агенција која ограничава људима слободу. Све што ограничава људима слободу је суштински неспојиво са хришћанством. Према томе, владика хришћанске цркве нема шта да тражи у РРА. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 link=topic=13569.msg424253#msg424253 date=1304014688]http://www.rra.org.rs/files/1219133376kodeksponasanjaemitera.pdf šta traži ne znam al kad je već tamo -to mu je poso inače ne vidim razlog zašto ne bi vladika bio predsednik radiodifuzne agencije i mislim da polarizacija na crno i belo i razmišljanje da vladika treba da sedi u crkvi ne vodi nikud... evo,daj mi jedan razlog zbog čega v.porfirije ne treba da bude u RRA Владика је и монах а основна делатност монаха је молитва,не гледање телевизије то смета молитви долази до расејаности. greengrin greengrin Јесте владика монах, али не био владика када би му основна дјелатност била само молитва. Има доста калуђера коме то трба бити основна дјелатност. Али посао владике би био да води своју епархију. Око вођења свештенства, надгледања шта се све дешава у епархији, стања образованости и учености народа, нејасноћа многих око вјере које постоје итд... када би се тим бавили само не би могли главу дићи. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 link=topic=13569.msg424253#msg424253 date=1304014688]http://www.rra.org.rs/files/1219133376kodeksponasanjaemitera.pdf šta traži ne znam al kad je već tamo -to mu je poso inače ne vidim razlog zašto ne bi vladika bio predsednik radiodifuzne agencije i mislim da polarizacija na crno i belo i razmišljanje da vladika treba da sedi u crkvi ne vodi nikud... evo,daj mi jedan razlog zbog čega v.porfirije ne treba da bude u RRA Владика је и монах а основна делатност монаха је молитва,не гледање телевизије то смета молитви долази до расејаности. dada 4chsmu1 Јесте владика монах, али не био владика када би му основна дјелатност била само молитва. Има доста калуђера коме то трба бити основна дјелатност. Али посао владике би био да води своју епархију. Око вођења свештенства, надгледања шта се све дешава у епархији, стања образованости и учености народа, нејасноћа многих око вјере које постоје итд... када би се тим бавили само не би могли главу дићи. Да али своју делатност не може вршити без молитве да поновимо:"Без мене не можете ништа чинити".Много је лакше све ако имамо молитву у срцу и шта ако цео свет задобијемо а души својој наудимо? klinac У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 link=topic=13569.msg424253#msg424253 date=1304014688]http://www.rra.org.rs/files/1219133376kodeksponasanjaemitera.pdf šta traži ne znam al kad je već tamo -to mu je poso inače ne vidim razlog zašto ne bi vladika bio predsednik radiodifuzne agencije i mislim da polarizacija na crno i belo i razmišljanje da vladika treba da sedi u crkvi ne vodi nikud... evo,daj mi jedan razlog zbog čega v.porfirije ne treba da bude u RRA Владика је и монах а основна делатност монаха је молитва,не гледање телевизије то смета молитви долази до расејаности. dada 4chsmu1 Јесте владика монах, али не био владика када би му основна дјелатност била само молитва. Има доста калуђера коме то трба бити основна дјелатност. Али посао владике би био да води своју епархију. Око вођења свештенства, надгледања шта се све дешава у епархији, стања образованости и учености народа, нејасноћа многих око вјере које постоје итд... када би се тим бавили само не би могли главу дићи. Да али своју делатност не може вршити без молитве да поновимо:"Без мене не можете ништа чинити".Много је лакше све ако имамо молитву у срцу и шта ако цео свет задобијемо а души својој наудимо? klinac Па треба да се моли. Само молитву не треба схватати као средство које ћемо употребити кад хоћемо неки циљ да направимо. Молитва не служи тим стварима. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука