Jump to content

SpaceX vesti

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ова велика је планирана за уторак 6. фебруар!

Данас је летео један "редовни" Соко 9 - али због путање није уопште било планирано да први степен "слети". Кад оно међутим... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 147
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Сутра, ако све буде у реду и не добијемо велики ватромет, овако би требало да изгледа: :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Узгред, ова два Сокола са стране су "рециклирани", тј. коришћени у претходним мисијама и успешно слетели. Што овај покушај чини још занимљивијим.

А мање занимљиво је да, ако ова справа експлодира пре или у првим секундама полетања, рампа 39А са које полеће биће потпуно уништена. Што је гре`ота, јер има велику историјску вредност... Како поменусмо раније - одатле су ишли летови на Месец, шатл итд.

Надамо се да ће ипак Тешки Соко успети да полети, а ако баш реши да рокне нека то буде на мало већој висини. :smeh1:

• Свиђа ми се 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Milan Nikolic рече

Jel to lansiranje ujutru u 7:30h po našem vremenu (u Srbiji)?

13:30 по америчком "источном времену". Разлика је 6 сати, али на другу страну. Код вас ће бити 19:30, тј. увече.

Најкасније могу да лансирају до 16:00 по овдашњем времену тј. 22:00 по вашем. Ако не успе онда се одлаже за сутра, имају неколико дана форе док је положај Земље повољан.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ако некога интересује, ево како изгледа "на терену".

Ова "Assembly Building" је она огромна коцкаста зграда што сам негде поставио слику. Ту се састављају ракете и онда оним огромним (све је огромно...) тракторима превозе до рампе. Превоз траје мислим око 10-так сати, иако је то само пар километара. Стаза је посебно направљена са подлогом од неколико метара у дубину земље, јер је тежина тих летелица, наравно - огромна.

Са леве стране види се писта на коју је слетао пензионисани Спејс Шатл, а поред ње Сатурн 5 Центар (одатле су оне слике Сатурн 5 ракете, Апола 14 итд.) - што је најближе место са којег може да се посматра полетање. Удаљен је неколико (мислим око 5-6) километара од рампе. Што је сигурно, сигурно је...

image.png

• Свиђа ми се 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Grizzly Adams рече

Обавезно! Стављам овде сутра чим крене.

NASA TV je upravo objavila da neće prenositi lansiranje, ali su postavili sledeći link:

https://www.nasa.gov/feature/falcon-heavy-a-multi-user-spaceport-success-story

http://www.spacex.com/webcast

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

image.png

300,000 људи седи и чека два сата унапред... :)

Узгред, изгледа да је померено још сат и по, око 3 поподне локално. Преостаје само један сат након тога, иначе се одлаже за сутра.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...