Дејан Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Мегатренда... megadensa Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Братије, оне јајаре од Артемијеваца су ми блокирали могућност да одговорим. Толико о њиховом човештву. Имам и цеолу преписку са тим полусветом, а сада ћу вам дати само инкримисани одговор. Ево сада и ЛАЖИ које је „племенити“ састављач мог житија изнео, дакле, само оно нетачно, а знамо ваљда ко је отац лажи?: - Зоран Ђуровић, поп језуита на ПБФ. Тачно име, нетачно језуита, као што и не предајем на ПБФ. - Зоран Ђуровић из Ватикана, нетачно: из Рима. родом из Бара (т. за тачно), рукоположио га Игњатије Мидић (н. за нетачно; рукоположио ме је Лаврентије у манастиру Савина; Игњатије за попа). - Зоран Ђуровић је из војске отпуштен после пар дана са дијагнозом трајне неспособности и психичких сметњи. Т. Ја нисам служио војску (глумио сам лудило, тако да сам после три дана био кући), јер сам већ тада говорио (1988) да ја свој живот не дајем у руке комуниста, и да ће бити рата у коме нећу да учествујем, и да је Слободан Милошевић највећи упропаститељ Срба који се икада родио и да је питање да ли ћемо да га преживимо. Милану Цветићанину, из Глине, говорио сам, јер је мислио да булазним, да ће поново да бос бежи од усташа (првобитно је побегао 1941). Пророштво се остварило, јер је босоног пребегао на слободну територију и отада ми је увек давао, као студенту, новац да причамо говорећи: Твоје време је драгоцено. – Разумејте како хоћете! - Његова предавања код студената изазивају велика интересовања (т.) - хуле на Светог Јустина Ћелијског и житија су толико постала нормална да се то не доводи у питање. (Ово није само да није н., него је тежак облик дебилизма; да Јустин измоли од Бога плату за обоје, мене хулника и тебе као прославитеља!). - Свети Владика Николај за њега је највеће зло у СПЦ. (Идиотизам) - Њему се отме, па изговори да је недавно одслужио мису са његовим пријатељима ватикнаским жречевима (н.). - Његови слушаоци су скоро сигурни да је он прешао границу и да је са ватикнаским јеретицима одавно у јединству и "у чаши" (н.). - Поп Зоран је недавно напао и Атанасија Јевтића, јер су његова лудила одавно прерасла и Атанасијева (можда, ја на ово не могу објективно да одговоримJ)). - иза себе има моћног Епископа Игњатија (н.), он је спреман да... удари и по корупцији, и разним лобијима у СПЦ (т.) који наравно не иду њему на руку (н.). - Склон је околоцрквеним интригама,и прави је изданак Барских и Марчанских Срба римокатолика са својим латинским лукавством (н.). - Наиме, због својих превише радикалних лудила, он је најурен са Академије уметности при СПЦ. (Тешка лаж!). Погледати сајт академије (http://www.akademijaspc.edu.rs/sr/osoblje)! - Студенти побунили су се (т.). - Иако га је декан Академије уметности др. Радомир Поповић шутнуо као предавача, недавно се на иницијативу Игњатија браничевског, ова битанга вратила и постала поново предавач у раним вечерњим сатима (н. нити ме је Раша шутнуо, нити Игњатије вретио. Ово све говори о делиријуму у коме сте и мени даје снаге да истрајем јер знам да је мајстор интрига сатана лично; можда ви не верујете у њега, али... немојте се превише опуштати!). - Да би се избегла мрља у биографији оваквог екстремисте и ексцентрика, пре свега пред Ватиканским моћницима, поп Зоран је поново постао предавач и професор, тако што свом кружоку међу екуменским студентима-питомцима, јави да је предавање у 19 часова, која су обавезна и која трају по 6 часова... (А после, око поноћи оргијамо! Сви заинтересвани да нам се јаве, али само ако нису ружни; девојке до 25, а младићи до 16 год.! – Шта да ти кажем, пријатељу, љубоморан си јер те нисмо примили у кружокJ))). - Буловића којег је сликао на икони (н. није слика, него мозаик. Никакву подршку немам, као што немам никакву плату из СПЦ, а ни из Ватикана). - Зоран Ђуровић ватикански, својом критиком учмалих интерноекуменистичких односа, прикупља поене код младих екумено-питомаца, који се не задовољавају са његовим предавањима на ПФБ, него одлазе и на Академију уметности, јер лудила никада доста (н. не знам одакле вам то да предајем на БФ? Хвала вам на унапређењу. Тачно је само да студенти са БФ долазе на Академију да слушају моје бласфемије). - он постаје вођа нове генерације расрбитеља СПЦ (из твојих уста у Божије уши!). - Његове слике препуне чулног и извитопереног папистичког, најбоље показују стање његове душе, његова хтења и жеље (Ма, ви можете да видите свашта; не верујем да сте квалификовани за уметност, зато нека читаоци иду на мој сајт, да виде све „скарадне“ слике. Док сам састављао ово разобличавање вашег житија злославнога попа З. Ђ. видех да сте набацили један коментар. Заиста вас нечисти дух надахњује: велите, чувајте се језуитских замки овог попа; као, он је храбар, прави се таквим а у ствари... Шта у ствари, Карактерна особино (Вариола Вера)? Једини се ја овде потписујем и стајем на црту свакоме, а ви као пацови из помрачине, заштићени анонимношћу, пљујете по људима! То ли је то ваше хришћанство и борба за православље? Па, ја управо то „православље по вама“ хоћу да сатрем, да вам се дебејашко име више не помене у земљи Србији! Семе комунистичко да вам спалим! На крају, видим, да се заричете, Карактерна особино да нећете више да причате са мном. То је добра идеја, м'рш у рупу из које си побегао! Срђан Шијакињић, Леон Професионалац, Жика and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 @@Zoran Đurović, Nahvalili ste monaha Artemija doktorat, tamo na stranici, jel on pisao sam taj doktorat ili su mu drugi svesrdno pomagali? Добар је, и ја сам чуо после о помагању, али не знам ништа више или поузданије о томе. Помагач нека изађе напред... Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Иначе, знам, да се помаже у писању неких доктората. Ух, сада сам угасио код неких... Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Добар је, и ја сам чуо после о помагању, али не знам ништа више или поузданије о томе. Помагач нека изађе напред... Ja sam čuo da mi je sestra rešavala domaći u osnovnoj a doktorat je više tudji nego njegov, mada vreme će pokazati ili je već pokazalo...ali pričama ne treba verovati Леон Професионалац and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Помозбожница Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Ова ми је тужна некако , није као прва весела .... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Ова ми је тужна некако , није као прва весела .... Да, та треба да се зове као Зачуђена, Запитана. Испред зида је. Види космос кроз прозор, али некако не верује, обесхрабрена је. У осујећујућем простору је. Но, и јака је. Има мишиће. Можда и проба да изађе кроз прозор. Можда се предала. Свако може да чита о ком тренутку се ради. Није добро читати како је ово главна уметникова порука: остаје се ван света, нема се поверења у њега. Плутон, Срђан Шијакињић and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Ова ми је тужна некако , није као прва весела .... Skupilo joj se, i gola ne može naći mir i umiljenje....Nekad te presretnu ljudi kad se potpuno obnažen uputiš Bogu, i onda te smute,obeshrabre,zakoče a tome senismo nadali. Ostajemo tako jedno vreme pred zidom ni vamo ni tamo,dok se ne setimo da smo ustvari krenuli Bogu i da je srećom i darom Božjim to nepovratan put. Јефимија Крунић, Zoran Đurović and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Прва слика је из серије мојих јајчаних хиперреалистичких темпера. У уљу је лако насликати хиперреалистичку ствар. У средњевековној темпери није. То је био један изазов. Друга је прича о односу тела и хришћанске доктрине. Радни назив целе серије је био: Моје комшинице у Христу. Овде сам хтео да направим једну химну животу, лепоти, процветалости. Сваки цветић је урађен како треба, сваки детаљ, ништа занемарено: патикице, маркица, нокти... Онда, у позадини Леонардо, као оматорели перветит, али неко ко се разуме у лепоту. Пригушен, а у првом плану јако и лепо девојче. Колико могућих прича између њих? Таман толико колико и између мене и мојих комшиница у Христу. Не само баналних, као од мојих пријатеља који ми траже мобилни од модела, него и озбиљних. Колико су озбиљне ја укапирам само када дође Петар Јевремовић да одржи говоранцију за отварање изложбе. Ту се, како веле млади "примим" па кажем, јао што је ово добро, колико сам паметан. Но, свако може да мисли још паметнију или смешнију причу од ове наше. Глупи сликар, пошто је "лупио" своје дело није више његов господар. У овом конкретном случају, десило се заиста нешто перверзно. Неке ратне године. Ми у Бг. подстанари, имамо неке лаворе, ја таман завршио слику, оставио је, будим се ујутро да се још мало надивим (сви ми уметници смо помало/повише нарцисоидни, јер иначе не бисмо могли бити уметници), кад оно, бубашвабе јој појеле груди! Проклета домаћа јаја! Морао сам да прионем на рестаурацију тек завршеног дела, и да одустанем од домаћих јаја. Срђан Шијакињић, Дејан and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Помозбожница Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Ovu bih nazvao "Komšinica s štiklama" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 9, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Ovu bih nazvao "Komšinica s štiklama" Мој назив је био Ђаволица. И јесте помало-више... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Помозбожница Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Мој назив је био Ђаволица. И јесте помало-више... I ja ne Liturgijama srećem komšinice u Hristu, raznih profila.... jel imaš neku "suknjetaru" ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 9, 2014 Гости Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Мислим да тема иде у погрешном правцу. Ово са сликама би можда требало у некој другој теми. Има нас који желимо да прочитамо о књизи и одговору на њу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Malo off ne zamerite. Voleo bi sliku ako ima potpuni smisao. Imam je dugo u glavi inspirisan rečima Pisma: Krotki će naslediti zemlju. Dakle slika treba da izgleda ovako: Tražitelj je uveliko već u svemiru i u krupnom je planu, kleknuvši jednom nogom i poklonivši se Bogu, sa ispruženom rukom zbog vere i osećaja pripadnosti stavlja na Jedini beskonačni izvor Svetlosti u svoj vasioni, bez straha od kontakta,štaviše i ruka tražitelja je zasvetlela tom istom svetlošću kao da je primila dar usinovljenja i Ljubavi. Druga noga negde oko članka dodiruje planetu zemlju i ne misli se je odreći jer je i na toj planeti dobro radio i Tvorca Ljubav upoznavao. Ako ima smisla i nekog značaja.....onda bi voleo da nadjem nekog da mi to naslika. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 9, 2014 Пријави Подели Написано Јун 9, 2014 Мој назив је био Ђаволица. И јесте помало-више... Zar i takve imate u komšiluku? Ma u lepo si se ti to društvo uvalio Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука